Witam
Co nie co ostatnio zaniedbałem obowiązki grania na mojej ps2 i teraz w święta chciałbym to nadrobić. Tylko jestem troche do tyłu z grami.Ostatnie w co grałem to Prince of persia TTT i od tego czasu nie wiemi co powychodzilo. Co byście mi polecili?
Sialala
19 12 2006, 14:55
w swiatecznym nastroju Killer7 :|
a co za roznica, czy swieta, czy lany poniedzialek czy wakacje? :|
Wg różnica jest ale to BTW
Ja osobiście na święta poleciłbym każdemu Shenmue no ale to DC
Matt-JF
19 12 2006, 15:37
Tekken 5

I na zimne ciemne noce Project Zero 3 aka Fatal Frame 3 Tormented
Dlatego na święta bo wtedy mam dużo wolnego czasu. A w lany poniedziałek to zobaczymy.
Co do killer 7 słyszałem różne opinie, naprawde jest to gra warta polecenia? Tekken raczej odpada, nie przepadam , Project zero i fatal frame takze, poniewaz nie dzialaja z dysku, a laser w konsoli mam zepsuty.
Co sadzicie o Fahrenheit?Warto?
Warto. Polecam Canis Canem Edit

Świeta gra

I oczywiście Pes 6
QUOTE(karolW @ 19 12 2006, 18:31)

Co sadzicie o Fahrenheit?Warto?
jeśli potrafisz go z dysku uruchomić to warto
masterowanie gt4 na 100% odkladalem to od premiery ;f
a farenheit idealnei pasuje na swieta, polecam
Faktycznie fahrenheit tez odpada.
Jak narazie takie gierki sobie upatrzylem: Killer 7, Okami, Bully
Jeszcze jedna by sie przydala, Hitman blood money, warto?
Jak na święta to może coś w tych klimatach? Np. Tim Burton's Nightmare Before Christmas?

Ja jako prezencik sprawiłem sobie "Harvest Moon: Wonderful Life SE" na długie zimowe wieczory i "Burnout: Revenge" na krótkie zimowe dni ;]. Dobre kombo.
Aha, i jak kupujesz przez sklepy wysyłkowe, to lepiej zainwestuj w kuriera, bo z pocztą polską to nigdy nic nie wiadomo- i a nuż dojdzie po nowym roku O_O
Er_WolvEr
19 12 2006, 20:11
NA święta polecam coś z fajnym, wciągającym kilmatem.
FARENHEIT (jak w domu sie poczujesz, jeże litylko zacznie padać smieg w te święta

.
SHADOW OF THE COLLOSUS - święta czasami są czasem melancholji i rozmyślań - spoteguj to uczucie !!
ICO - tym bardziej
SINGSTAR & ciekawe gry kooperacujne (polecam szczególnie Rathet & Clank np 4)
MGS3 - dużo czasu do rozmyślań.
Ale najbardziej FArnheit i coś na kilka osób - najlepiej familijne.
Fahrenhei, shadow of the collosus nie pojdzie mi z dysku.
Ico i mgs3 juz dawno mam za soba

Byłoby grzechem dla mnie nie zagrać w te gry.
Ratchet jakos mi nie przypadl do gustu, ja wole klimaty wlasnie typu mgs.
Zastanawiam sie jeszcze nad Black i Sniper elite.
Ktos z was gral w OKAMI?Bo tego w europie chyba jeszcze nie ma.
Na PS2 i z HDD? Silent Hill 2 lub 3 ;> Zone of the Enders 2 - bardzo dobre lecz dość krótkie. GTA San Andreas - choć opinie są podzielone. Patrząc na recenzje to Okami. Sam czekam aż będę mógł sobie to zgrać na HDD ;> Ace Combat 5 - o ile nie jestem fanem arcade'ówek i strzelanek to ten tytuł uważam za genialny.
Btw. wie ktoś czy FFXII działa na oryginalnym hdloaderze? ;>
Ja jako prezencik sprawiłem sobie "Harvest Moon: Wonderful Life SE"
To marny sobie prezent sprawiłeś ;p. Już lepiej by było odłożyć na Gacka i sobie w tamtejszą wersję zagrać. No chyba, że masz dużo czasu i cierpliwości ;> (framerate)
Aha, i jak kupujesz przez sklepy wysyłkowe, to lepiej zainwestuj w kuriera, bo z pocztą polską to nigdy nic nie wiadomo- i a nuż dojdzie po nowym roku O_O
Z kurierami to jeszcze większe problemy niż z pocztą. Polecony priorytet zwykle dochodzi w 2 dni a kurierzy bardzo często celowo olewają przesyłki. Nie pomagają wielokrotne nawet telefony i upomnienia. Po paru takich incydentach wolę pocztę polską...
Sialala
20 12 2006, 12:27
QUOTE(karolW @ 19 12 2006, 19:31)

Co do killer 7 słyszałem różne opinie, naprawde jest to gra warta polecenia?
bedzie niecenzuralnie.
coraz bardziej mnie ta gra wku:censored2:
dlugie loadingi, koszmarne glosy postaci, skrzeczace jakby syntezator mowy sie komus popsul, chore zagadki i ciagly (jak na razie) backtracking.
z drugiej strony genialny gameplay, doskonala oprawa A/V (muzyka to najgenialniejszy OST jaki w zyciu slyszalem), fabula powoli sie klarujaca i zapowiadajaca na cos naprawde niezwyklego, duzo perwersji i mnostwo krwi - God of War, Dante, czy inne Residenty to kaszka manna w porownaniu z Killer7.
sam nie wiem co o tym myslec - jak skoncze (jesli skoncze :|) to dam znac. na pewno cos BARDZO nietypowego. nikomu nie polece, ale sprobowac warto. moze loadingi z dysku beda krotsze, bo w sumie to mnie najbardziej wk:censored2: w calej grze.
Killer 7 to masakra, gra tworząca nowy gatunek - sado-maso. Momentami człowiekowi się naprawdę odechciewa grać. Ale te chore akcje naprawdę warto zobaczyć, np. kultowa już scena, jak ci "wyłazi" pod nosem Iwazaru w swoim jakże nietypowym wdzianku i powtarza "Master... we're in a tight spot" - widząc coś takiego po pewnym czasie człowiek się zastanawia, jakich prochów używa Suda 51.
Killer 7 pełni dla gier tą mniej więcej funkcję, co dzieła Bunuela dla filmów - oddaje poczucie kompletnej schizofrenii. W zasadzie nie widziałem tam rzeczy, która miałaby jakiś ogólnie pojęty sens.
Must-have, jednym słowem:). Sam nie wiem czemu dostał tak niskie oceny. Co drugi narzeka, że gry są głupie, drętwe i schematyczne, a jak wychodzi coś innego to besztają.
Kup, napędź sprzedaż, a nuż studio postanowi zrobić na konsolę Sony port ich nowej gry, Heroes, bo na razie się na exclusive Wii zapowiada.
Super Big Boss
20 12 2006, 16:38
Ja polecam Dragon Quets 8 albo Final Fantasy 12 - a najlepiej obie na raz (no i Tekken 5 oczywiście:)
QUOTE(karolW @ 19 12 2006, 20:57)

Fahrenhei, shadow of the collosus nie pojdzie mi z dysku.
Shadow'a można odpalic z hdd

trzeba tylko mieć specjalnego hdloadera

ale jak nie masz przeróbki to nie odpalisz go
Robal_09
21 12 2006, 12:43
QUOTE(ogqozo @ 20 12 2006, 16:24)

Killer 7 to masakra,
Probowalem grac w ta gre ale mnie odpychala po prostu, grajac w to wydaje mi sie ze to jest złe i zle wplywa na moja psychike,jakby ktos z moich znajomych zobaczyl ze gram w cos takiego pomyslalby ze jestem idiotą,może gdybym mial 16 lat to bym to "kupił", bo wtedy wszystko łykałem,ale teraz czuje ze szkoda czasu na to
ja na święta sprawiłem sobie Killzone, gra jeszcze nie przyszła, ale z recenzji wynika, że to jedna z lepszych gier na PS2 no i stosunkowo tania : )
_Dreamcast_Fan_
21 12 2006, 20:51
Ja pod choinką znajde m.in kase, której część przeznaczam na The Suffering lub Silent Hill 2

Suffering'a miałem, ale pożyczyłem kumplowi, a ten sie przeprowadził
a tam gdzie sie przeprowadził nie działa poczta?

SIlent Hill 2 to imo dobry wybór, też planuję, może na nowy rok ;p
ja wzialem gta liberty city stories, chociaz watpie by doszla do swiat
QUOTE(Sialala @ 20 12 2006, 12:27)

bedzie niecenzuralnie.
coraz bardziej mnie ta gra wku:censored2:
dlugie loadingi, koszmarne glosy postaci, skrzeczace jakby syntezator mowy sie komus popsul, chore zagadki i ciagly (jak na razie) backtracking.
K7 to gra genialna, ryje beret
jedyne, co lekko irytuje to loadingi, ale da się przeżyć
jedna z najoryginalniejszych gier na ustępującą generację
tyle, że za ciężki klimat na święta;]
Wiatrak
22 12 2006, 21:01
Ja zamowilem Prince of persia: trylogi !! w czwartek doszla i teraz czekac do gwiazdki
graj jak starych w domu nie ma ;]
graj jak starych w domu nie ma ;]
Blah, chcesz mu zepsuć magię świat? ;]
nie ma czegos takiego jak magia swiat, jest tlyko podnieta jak otwierasz prezenty
ja zamowielm xenosage ep I i II z ebay i juz doszlo

bedzie granie (III trudno dostepna

)
Dla ludzi lubiących klimaty ninja i Japonii polecam Shinobido. Gasi się światło, dźwięk na FULL (najlepiej z dobrym sprzętem) i jedziesz. Dawno nie grałem w grę z takim kilimatem.
Nie grałem zbyt wiele jeszcze ale jak na razie wciągnęło mnie bardzo Okami oraz The Transformers. Pierwszego tytułu chyba nie muszę opisywać, powiem tylko, że klimat i grywalność są niesamowite! Co do drugiego to prosta strzelanka ze znanymi robotami, ale zabawna. Polecam.
freak.4
27 12 2006, 12:12
- PES 5
- God of War
- Black
argh! starocie, prawda. ale gierki wypaśne
ja tam trzaskam w PES5 i chyba gta:sa przejde poraz 125
Claire Redfield
30 12 2006, 18:20
Ja tam będę grac na sylwestra w RECVX, bo chcę przejśc tą grę poniżej 2,5h i zdobyć bazooke hehe
dark_grzyb
30 12 2006, 18:26
Przed świętami = Star Ocean 3
W czasie świąt = Star Ocean 3
Po świętach = Star Ocean 3
Mam już na liczniki ~45h i ani grama nudy. Jeden z najlepszy JRPG na PS2 w jakie grałem - polecam.
Ja pocinam w jeszcze świeżutkie (tydzień) killzone a na święta dostałem Buzz.Po prostu tak moich starych wciągneło że do 3 w nocy grali gdy ja spałem.Super giera na imprezy.Ale na razie nie moge grać w normalne gry bo idzie mi już 2 tydzień pad Logitecha Cordless Precission Controler.BTW dobry padzik kupiłem???
EDIT:
PAd jest wyrąbisty w kosmos!Acha i jeszcze dostałem na święta Burnouta Revenge a kolega dzisiaj przyniósł do mnie SSX On Tour i się w niej zakochałem.Muszę ją mieć...My precioussssssssss
Heh no fajny padzik

, ja też zamówiłem, ale nie stać mnie na niego to sobie kupiłem oryginała

Aha żeby OT nie było to powiem, że teraz odrabiam zaległości bo jestem dość świeżym posiadaczem PS2 i gram w Blacka

i FlatOuta 2

pozdro
Dr.Czekolada
12 01 2007, 23:58
Na święta ? OCZYWIŚCIE combo SSX On Tour / MGS 3 Subsistance ze ściągniętym dla Snake-a kostiumie ,,Santa"

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.