Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PC nie widzi nagrywarki ;/
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Panek
Witam

Jak wyżej - Windows przestał widzieć moją nagrywarke, LG GSA-4165B.

Od wczoraj zaczęły się problemy z systemem - Win zaczął się resetować. Po starcie systemu minutę sobie popracował - i bach, "Blue Screen Of Death" z jakimś błędem "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" i wzmianką o jakimś pliku ser2pl.sys (NIE JESTEM 100% PEWIEN czy nazwa pliku się zgadza, piszę ją z pamięci, ale to pewnie to) i numerkami (podobno są ważne - jak ktoś chce to spiszę je przy następnym taki wydarzeniu).

Pogrzebałem trochę w trybie awaryjnym, i resety te zdarzają się już sporadycznie (wcześniej - 13 razy pod rząd, teraz tylko 1, i to bardzo rzadko).

Po tych wydarzeniach, po obserwacji już trochę bardziej stabilnego systemu, zauważyłem że Windows nie widzi nagrywarki. Po prostu nie pojawia się ona na liście w 'Moim komputerze', a Menedżer urządzeń opisuje to tak: (btw - nie widzi też wirtualnych drive'ów z Alcohola i DaemonTools!)

Nie wiem co może być przyczyną tego problemu. Sprawdziłem taśmy IDE i sloty - niby 'widzi' nagrywarkę, ale odnaleźć jej już nie może.

Proszę o pomoc!!
G-King
zworki masz dobrze ustawione ??
Panek
Tak, zresztą nic innego na taśmie nie ma oprócz nagrywarki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.