Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Prison Break w Polsce!
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > Prison Break
Stron: 1, 2
ShtaS
QUOTE(Olszesky @ 28 01 2007, 23:52) *

tak zwalcie wszystko na lektora i znaczek polsatu.

lektor przeszkadza w filmach gdzie warto sluchac aktorow i oryginalnych dialogow. pulp fiction, porachunki, big lebowski, ale nie kurva w serialu badzmy powazni.

w gruncie rzeczy możemasz i rację, jednak T Bag ze swoim charakterystycznym głosem i sposobem mówienia traci baaardzo dużo w wersji z lektorem.

no i glownego bohatere, madafake, ktory jest twardy jak moj ku.tas gdy gram z wami w unreala. no bez przesady, ale od tego serialu bije poprostu tandeta. z cyklu 'chodze wytatuowany w plan wiezienia, ale tego nie widac i nikt sie nie skumal narazie, ze mam na sobie rysunek labiryntu'

w podobny sposób można uprościc każdy film, książkę, serial, grę.

poza tym serial, imo, nie może być za nadto realistyczny, realistyczne niech będą telenowele (O_O). Najlepiej, jakby Michael trafił na innego, łągodniejszego sędziego który wpakowałby go do zupełnie innego więzienia. Byłoby po 40 odcinackh, a nie o to chodzi. Na niektóre pomysły trzeba spojrzeć z przymrużonym okiem ; )
signap
QUOTE(Olszesky @ 29 01 2007, 00:51) *

nie o to chodzi, robia taki szum wokol tego serialu, ze spodziewalem sie kopa w jaja a dostalem ZWYKLY serial. do tego ugrzeczniony.

no i glownego bohatere, madafake, ktory jest twardy jak moj ku.tas gdy gram z wami w unreala. no bez przesady, ale od tego serialu bije poprostu tandeta. z cyklu 'chodze wytatuowany w plan wiezienia, ale tego nie widac i nikt sie nie skumal narazie, ze mam na sobie rysunek labiryntu'

zieeew, wole ogladac powtorki z archiwum x.

samolot sie rozbija, pare osob ginie, ponad 40 przezywa upadel - LOST
_Milan_
QUOTE(Olszesky @ 29 01 2007, 16:34) *

QUOTE(SIKI @ 29 01 2007, 12:27) *

"Nie oceniaj ksiażki po okładce" ninja.gif
Nie oceniaj serialu po 2 odcinkach z prawie 40 wyemitowanych....
Piloty nawet najlepszych seriali są zawsze nudne....
zieeeeeeeew

pilot ma za zadanie zachecic do ogladania pozostalych odcinkow.

"Well, the way they make shows is, they make one show. That show's called a pilot. Then they show that show to the people who make shows, and on the strength of that one show they decide if they're going to make more shows. Some pilots get picked and become television programs. Some don't, become nothing."

ten mnie nie zachecil, ale planuje za tydzien obejrzec dwa nastepne. jesli dalej bedzie to samo przekoloryzowane go.wno to dam se spokoj i bede oczekiwal kolejnych odcinkow rodziny soprano.

odbucuj sie MIchal od serialu ktorego ogladales dwie czesci, lykasz filmy w ktorych koles obraca kamera na zdjeciu( kwik), a czepiasz sie tatuazu.
Nie ogladaj i juz, ludzie plakac nie beda ;]

ja wydam swoja opinie po 5-6 odcinkach ,na razie wiem ze z checia co tydzien posadze moja du,pe przed telewizorem.

no zgadzam sie tylko ze mozliwe ze film nie bedzie az tak wspanialy jak wszyscy bucza wokol.
ale nie przechodzmy w skrajnosci
Ölschmitz
QUOTE(_Milan_ @ 29 01 2007, 18:21) *

odbucuj sie MIchal od serialu ktorego ogladales dwie czesci, lykasz filmy w ktorych koles obraca kamera na zdjeciu( kwik), a czepiasz sie tatuazu.

lol, ale blade runner o ktorym mowisz to film sci-fi i rownie dobrze mozesz sie czepiac, ze tam lataja samochody. ten film w samym zamysle ma byc nierealistyczny, wiec nie wiem czemu sie przypie.rdalasz do blade runnera, skoro podswiadomie wiesz, ze jest mimo wieku, kilka razy bardziej klimatycznym filmem z lepszym scenariuszem i gra aktorska.

no i porownujesz film do serialu :|

najlepiej zamknac te wszystkie tematy o serialach bo przeciez nikt kompletu nie widzial. nie jade ogolnie po prison break, tylko mowie, ze serial mnie nie wciagnal od pierwszych odcinkow. kurva milan nie czepiaj sie na sile, mozemy to zalatwic dzisiaj po 22 w UT xDDD
Labik
7mln osob podobno ogladalo prison brake wczoraj
_Milan_
QUOTE(Olszesky @ 29 01 2007, 18:54) *

QUOTE(_Milan_ @ 29 01 2007, 18:21) *

lol, ale blade runner o ktorym mowisz to film sci-fi i rownie dobrze mozesz sie czepiac, ze tam lataja samochody. ten film w samym zamysle ma byc nierealistyczny, wiec nie wiem czemu sie przypie.rdalasz do blade runnera, skoro podswiadomie wiesz, ze jest mimo wieku, kilka razy bardziej klimatycznym filmem z lepszym scenariuszem i gra aktorska.

no i porownujesz film do serialu :|

najlepiej zamknac te wszystkie tematy o serialach bo przeciez nikt kompletu nie widzial. nie jade ogolnie po prison break, tylko mowie, ze serial mnie nie wciagnal od pierwszych odcinkow. kurva milan nie czepiaj sie na sile, mozemy to zalatwic dzisiaj po 22 w UT xDDD

jest roznica miedzy samochodem latajacym ,a pijacym drinka z parasolka na plazy ;]

ale ok, juz Ci daje spokoj ;]
signap
QUOTE(Labik @ 29 01 2007, 19:25) *

7mln osob podobno ogladalo prison brake wczoraj

poniedziałek, 29 stycznia 2007
Skazany na Śmierć ep. 1 i 2 - Oglądalność

Aż 7 milionów osób oglądało pierwsze 2 odcinki kultowego „Prison Break'a” – emitowanego w Polsacie pod nazwą „Skazany na śmierć”. To aż 38 procent wszystkich osób, które w niedzielny wieczór zasiadły przed telewizorem. Ten wieczór przyniósł też rozstrzygnięcie sporu, który od ponad roku rozpala namiętności na forach poświęconych "Prison Break" i "Lost" - który serial jest lepszy? Oglądalność "Prison Break'a" jest o procent lepsza niż oglądalność 1 sezonu "Lost" i aż o 10 procent w stosunku do 2 sezonu.

Źródło: http://skazanynasmierc.polsat.com.pl/
Yap
Nie jestem zbyt wymagający. Pierwsze odcinki wciągnęły mnie na tyle, że dziś uruchomiłem to i owo i za pół godzinki cały pierwszy sezon będzie na dysku. Poza tym...wszelkie niedociągnięcia należy traktować z przymróżeniem oka i można się nieźle bawić wink.gif .
Labik
Lost z pewnoscia bardziej przciaga ale prison brake'owi polsat zrobil niezla reklame.
Kubaa__
serial mi sie spodobal. oczywiscie jest MASE uproszczen, idiotycznych sytuacji, ale jak ktos juz pisal trzeba czasami przymknac oko na niektore kretynizmy. w niedziele znowu uwalam sie na wyrku i ogladam, to na pewno.

QUOTE(Olszesky @ 28 01 2007, 23:52) *

tak zwalcie wszystko na lektora i znaczek polsatu.

lektor przeszkadza w filmach gdzie warto sluchac aktorow i oryginalnych dialogow. pulp fiction, porachunki, big lebowski, ale nie kurva w serialu badzmy powazni.

racja. fakt, moze i jest ch,ujnia, ale mi lektor jakos w ogole nie przeszkadzal. bez przesady.
Blim
Polska nazwa "Skazany na śmierć" to jakaś kpina, nijak się ma do głównego założenia serialu - ucieczki. Mogliby już zostawić oryginalny tytuł po prostu "Prison Break". dry.gif
Colio
Dla mnie jest całkiem nieźle. Z ciekawości będę lukał dalej, może się rozkręci tak jak mówicie. Na razie jest dobrze. Tylko wszystko zbyt ugrzecznione, zakrzywione, uproszczone. Chociaż na plus dodam wrzucenie motywu bitw między białymi a czarnymi. Na razie wszystko raczkuje - aktorzy jeszcze nie czują się pewnie w swych rolach, koncept ucieczki nie został dokładniej nakreślony.
Na minus tak jak niektórzy wspominali - uproszczenia, przekłamania. W polskiej wersji jeszcze głupie tłumaczenie tytułu, kiepsko dobrany lektor, dziwolągi językowe. W niedzielę znowu zasiądę przed TV i potem ewentualnie będę kontynuował oglądanie inną drogą, bo nowy sezon 'Lost' na AXN nadchodzi, i koliduje z porą wyświetlania 'Prison...' ;]

Na razie jestem na plus i czekam na więcej.
tk
a czego się spodziewać po serialu emitowanym przez takie telewizje jak fox czy abc? jak chcesz niegrzecznych seriali to sięgnij po producje showtime'a ("dexter", "masters of horror") czy tam inne "deadwood'y" wink.gif to samo jest z 24, z całą pewnością lepiej by było gdyby bauer porzucał trochę ku.rwami a nie to jego lamerskie "sonofabicz".
Mariusz Saint
QUOTE(tekA @ 31 01 2007, 18:56) *

to samo jest z 24, z całą pewnością lepiej by było gdyby bauer porzucał trochę ku.rwami a nie to jego lamerskie "sonofabicz".

No dokładnie, niestety stacje ogólnodostępne w USA mają takie obostrzenia, że nie wolno dużo przemocy i cięższych przekleństw używać (po naszemu to się nazywa "cenzura" smile.gif )... Stacje płatne, takie jak Showtime i HBO mogą sobie pozwolić na więcej ("Dexter", "Deadwood", "The Shield", "OZ"... tongue.gif ).
Colio
No wiadomo, ale nie usprawiedliwiajmy serialu tylko dlatego, że jest puszczany w stacjach ogólnodostępnych ;] Mogło być jeszcze lepiej, ostrzej, bardziej realistycznie :>
Senshi
Wiadomo kiedy w polszicie sa powtorki bo mnie w niedziele w miescie nie bedzie sad.gif
JJJ
taki maly offtopic a zarazem fajne info...ciekawe czy jakis t-bag bedzie mu kazal trzymac sie jego kieszeni....
http://film.onet.pl/0,0,1477444,wiadomosci.html
Yacek
QUOTE(Colio @ 1 02 2007, 11:27) *

No wiadomo, ale nie usprawiedliwiajmy serialu tylko dlatego, że jest puszczany w stacjach ogólnodostępnych ;] Mogło być jeszcze lepiej, ostrzej, bardziej realistycznie :>

Gdyby producentem bylo HBO to tak, ale nie w przypadku foxa. IMO to usprawiedliwienie jest sensowne bo fox nie moze z zasady zrobic mocniejszego serialu. Poprostu nie moga i koniec. Mozna ubolewac najwyzej nad tym, ze nie wyprodukowalo to HBO, wtedy moglby byc z serialu kozak :)
kotlet_schabowy
Słyszałem sporo dobrego o tym serialu, ale zacząłem go oglądać dopiero w czasie emisji na Polsacie. Zrobił na mnie dobre wrażenie, "wciągnął". Aktorzy nieźli, choć główny bohater za często ma taką minę, wiecie, wkurzonego, takie brwi, ale ogólnie jest spoko, przynajmniej w kwestii wyglądu. Sceny w więzieniu spoko, jakoś bardzo nie uważam za przesadnie "grzeczne". Niestety, sceny poza więzieniem lekko przynudzają, po prostu. Tak czy inaczej klimacik jest niezły i serial "wciąga". Właściwie w tamtym tygodniu Brat zdobył wszystkie odcinki, ale chyba narazie się powstrzymam i będę nadal oglądał na Polsacie, zawsze to jakiś plus niedzielnego wieczoru.
Tytek
główny bohater moim zdaniem źle to gra, bo jest z niego za duż MADAFAKA jak na architekta,rozumiem,że ma być zdesperowany,twardy i nieustępliwy w uwolnieniu brata,ale jakieś chwile słabości mógłby mieć by byc bardziej realistyczny.
Lipa
QUOTE(Tytek @ 18 02 2007, 03:08) *

główny bohater moim zdaniem źle to gra, bo jest z niego za duż MADAFAKA jak na architekta,rozumiem,że ma być zdesperowany,twardy i nieustępliwy w uwolnieniu brata,ale jakieś chwile słabości mógłby mieć by byc bardziej realistyczny.

Dla mnie wręcz przeciwnie. Świetnie to rozgrywa Scofield. Wszystko planował przez długie lata, więc nie może okazywać słabości.
Tytek
ale rzeczywistość jest troche inna niż plany i wyobrażenia. ALe ta dyskusja nie ma sensu.
Fisto
Serial naprawdę świetny, z miejsca stał się moim ulubionym. Ma wszystko czego mu potrzeba: doskonałą grę aktorską, wartką akcję i nie pozwala się sobą znudzić smile.gif
Di
Czy Polsat teraz w powtórkowych odcinkach zmienił lektora?
Shadow of Nobody
Obejrz to się dowiesz.
Lipa
CYTAT(Di @ 2 07 2007, 09:28) *

Oczywiście, że nie smile.gif
Di
CYTAT(Shadow of Nobody @ 2 07 2007, 09:41) *
Obejrz to się dowiesz.

Obejrzałem fragment i zdziwiło mnie że Bellick (albo Pope, w tej chwili nie pamiętam) w drugim odcinku powiedział Sukr a nie Sukre.
Hela
CYTAT(Di @ 2 07 2007, 09:28) *

Po co mieliby pakować kasę drugi raz w to samo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.