Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Przelamac sie i kupic GaCka?
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2
Stachu
F-zero

jedyna scigałka w ogole, w ktorą moge grać. Swietna gra, jedna z najlepszych. IMO zjada wipeouta
consoleboy
CYTAT(Stachu @ 5 10 2007, 11:30) *
F-zero

jedyna scigałka w ogole, w ktorą moge grać. Swietna gra, jedna z najlepszych. IMO zjada wipeouta

Przeszłeś story mode ?? Ja, jakoś nie mogę się przełamać i ukonczyć tej ostatniej misji smile.gif No i jak na grę od nintendo dziwi mnie fakt , iż gra została obdarzana tak licznymi wstawkami FMV z poprawnym voice acting'em tongue.gif Co jak co ,ale na gacka zawsze brakowało mi Exclusivnych FPS. Był Geist ,ale.... Z jednej strony , geist na miano FPS nie zasługuje ,gdyż jest zbyt ambitny( większość czasu spędzasz jako duch, rozwiązując liczne zagadki ) a drugiej strony..... Bezczelny auto target, niekończąca sie ilość amunicji do każdej broni ,jaką masz aktualnie w łapach..... Nierówna gra ,ale do ogrania tongue.gif
jiloo
od tych waszych smetnych gadek az mnie wzielo na pogranie na gacku wink.gif
tym bardziej, ze dzis 360-tka jedzie na wycieczke do czech.

kiedys sie napalalem i na F-Zero i na Geista, ale obie gdzies sie rozmyly w kontekscie innych gier.
tym bardziej, ze szukalem jakiegos odpowiednika Wipeouta bo trojka mi sie juz znudzila, a i fanem typowego FPS nie jestem wiec wasze slowa zachecajace.
widze, ze trzeba poszukac i odnowic wspolprace z Gaclawem.
tym bardziej, ze jeszcze gdzies lezy nie skonczony Luigi's Mansion.
MasterShake
sorcerer.gif sorcerer.gif ponoć Eternal Darkness jeszcze daje rade, nigdy nie mialem okazji sprawdzic ;f
consoleboy
Niby daje radę, tylko wpienia mnie jeden fakt, mianowicie. Im dalej w las, tym więcej drzew. Może ja tylko mam takie odczucia ,ale autorzy zamiast budować klimat grozy to z poziomu na poziom wpierdzielają więcej wrogów, przez co IMO, klimat gry troszkę się zatraca. Poziom rozgrywający się podczas I wojny światowej wydawał mi się spoko, ale tuż po zabraniu tytułowej księgi , autorzy splatali graczom takiego figla.... Gra niezła, tylko jak się patrzy na animację ruchów naszych bohaterów czy potworów... w starusieńkim Silent Hill'u to już lepiej wyglądało tongue.gif
jiloo
Eternal Darkness daje rade. Przeszedlem 3 razy z roznymi artefaktami.
tylko, ze ja nigdy tej gry nie traktowalem jako horror. bardziej jako zagadkowo-przygodowke w stylu tomb ridera.
w tej grze przedewszystkim daje rade wskaznik "sanity" i psikusy jakie nam plata.
chrno-x
Mi w Eternal Darkness, najbardziej się podobała duże zróżnicowanie bohaterów, jak i ta fajna schiza jak jednego paska zabrakło (ruchoma głowa posągu rules XD). Jiloo ja również kiedyś chciałem łyknąć F-Zero ale całkowicie przestał mnie kręcić i wogóle już mnie nie interesuje, co do Geist'a to jednak chciałbym się troche że tak powiem"pobawić", ale pewnie nie wciągnął by mnie na długo bo każdy twierdzi że brakuje mu tego "czegoś". Co mnie wkurzyło to to że i tak na wersje PAL nie doczekaliśmy się dwóch końcowych rarytasów na GaCka czyli Baten Kaitos II i Harvest Moon: Magical Melody,w sumie nawet i tak oby dwa cieżko jest zdobyć w zagranicznych sklepach.
sokol
Mnie Eternal Darkness urzekł fajnymi patentami. Schizy rządziły zwłaszcza ta gdy w pewnym momencie na telewizorze wyskakiwał pasek volume i ktoś ci dźwięk ściszał, wtedy od razu chwyciłem za pilota i chciałem podgłaśniać biggrin.gif Beke miałem z siebie niesamowitą. Jednak tytuł ten w moim odczuciu za mało straszył, i fabułę miał taka sobie.
Robal_09
ja własnie kupilem uzywanego GaCka za 20 euro smile.gif w kolorze czarnym,kable i karta pamieci tylko bez pada, pierwszym moim zakupem bedzie RE0 ,glownie dla tej gry go kupilem,, pozniej Wind Waker a pozniej sie zobaczy co jeszcze, oczywiscie w w Polsce bym nigdy go nie kupil nawet za 150zl , a za granica 20 euro to grosze za ta konsole , jest to swietna konsola i jest na nia sporo ciekawych gier ktorych nie ma na PS2
dziki_dziku
CYTAT(sokol @ 6 10 2007, 12:55) *
Mnie Eternal Darkness urzekł fajnymi patentami. Schizy rządziły zwłaszcza ta gdy w pewnym momencie na telewizorze wyskakiwał pasek volume i ktoś ci dźwięk ściszał, wtedy od razu chwyciłem za pilota i chciałem podgłaśniać biggrin.gif Beke miałem z siebie niesamowitą. Jednak tytuł ten w moim odczuciu za mało straszył, i fabułę miał taka sobie.

co do straszenia, to faktycznie gra nie była zbyt przerażająca, ale w żadnym wypadku nie mogę się zgodzić z zarzutem że miała słaby scenariusz!
niebanalna i złożona historia, nawiązująca do twórczości Lovecrafta, stworzona niemal od podstaw mitologia świata, świetny system czarów i masa smaczków, do tego postacie o uzasadnionych pobudkach i nie do konca szczęśliwe ich historie to zdecydowanie składniki które tworzą coś więcej niż "taką sobie" fabułę
Stachu
mario kart 2 to ulepszony mario kart czy moge smiało łykac obie części?
sokol
Dziku masz rację. Postacie były zarysowane wyraźnie, ich cechy osobowości, pragnienia, uczucia....Fabuła też była podana w dość innowacyjny sposób, lecz podtrzymuję moje zdanie, dla mnie osobiście była taka sobie. Wogóle mnie nie wciągnęła. Nie przepadam za Lovecraftem, ani jego naleciałosciami. Jest to oczywiście moja subiektywna opinia więc się nie obrażaj. Moim zdaniem największy plus tej gry to to że miała ciekawą konstrukcję przedstawienia owej fabuły, ale sam jej rdzeń był dla mnie taki sobie.
MasterShake
CYTAT(Stachu @ 7 10 2007, 00:19) *
mario kart 2 to ulepszony mario kart czy moge smiało łykac obie części?

ale co? NA NGC masz MK:DD i tyle
Stachu
faktycznie, moj błąd. Bylem swiecie przekonany, ze sa 2 czesci:]
MasterShake
a w geist ktos gral?
HC_Snake
Ja kupiłem Geist już nie pamiętam kiedy, i... zawiodłem się sad.gif Gra jest niby fajna (pomysł, akcje z wcielaniem się w ludzi i przedmioty), ale za to np. motywy strzelane są jakby niedorobione (a w efpeesie to powinna być podstawa). W ogóle granie w tą gre jakoś dziwnie dostarcza mało przyjemności (przynajmniej według mnie wink.gif ) No i grafika - może technicznie nie jest źle, ale jakaś taka brzydka dla oka tongue.gif Chociaż fabuła jest całkiem ciekawa, no i sama gra ogólnie nie jest jakaś tam tragiczna - przejść można, ale po pożyczeniu od kolegi wink.gif
jiloo
CYTAT(MasterShake @ 14 10 2007, 14:41) *
a w geist ktos gral?

zacznij czytac od gory strony.
JanzKijan
Czołem.

Rozważam właśnie kupno GC...mam jednak kilka dylemacików...

1.) ofert sprzedaży gier i konsol jest systematycznie coraz mniej (vide np. allegro);
2.) trudno dostać ciekawe tytuły (o ile Zelde czy Metroida da się utrafić na allegro o tyle o Pikminie 2 czy innym Baten Kaitos można zapomnieć mellow.gif ); ergo skąd brać gry??;
3.) brak możliwości korzystania z kopii;-/

Wiem, że to straszne banały, ale mimo wszystko proszę o komentarze i rady wink.gif

p.s. na co zwrócić uwagę przy zakupie GC??; jakie akcesoria dokupić (kable, pady etc.??); na jakim tv najlepiej hula (cdt/lcd??)
MasterShake
CYTAT(jiloo @ 14 10 2007, 19:34) *
CYTAT(MasterShake @ 14 10 2007, 14:41) *
a w geist ktos gral?

zacznij czytac od gory strony.

pisalem w pospiechu i nie zoabczylem. W sumie pogralem - na lcd wyglada momentami na takie mocno rozmyte ale ogolnie gra daje rade poki co.
A co do posta wyzej - kopie masz, gry sa na ebayu, na lcd poki co mam jedna gre bo dopiero co ponownie NGC nabylem, z kabli - rgb, pady madcatza (Microcon) imo sa swietne
genetyk@
CYTAT(Robal_09 @ 6 10 2007, 14:27) *
ja własnie kupilem uzywanego GaCka za 20 euro smile.gif w kolorze czarnym,kable i karta pamieci tylko bez pada, pierwszym moim zakupem bedzie RE0 ,glownie dla tej gry go kupilem,, pozniej Wind Waker a pozniej sie zobaczy co jeszcze, oczywiscie w w Polsce bym nigdy go nie kupil nawet za 150zl , a za granica 20 euro to grosze za ta konsole , jest to swietna konsola i jest na nia sporo ciekawych gier ktorych nie ma na PS2

w Uk sa za 25 funtow
MasterShake
a jak z dostepnoscia w UK?
JanzKijan
Właśnie zakupiłem GC na allegro wraz z trzema grami (Zelda TP, Zelda WW i Eternal Darkness); aktualnie czekam na paczki slinotok.gif

A propos technikaliów...chciałbym grać na GC przy użyciu pada bezprzewodowego (Dobrze się to sprawdza na PS2; mam Logitecha i jest git twisted.gif ). 1.) Gdzie można kupić pad bezprzewodowy pod GC?; 2.) czy wskazany LOgitech od PS2 nadałby się, pod konwerterem do pada do GC (który pozwala grać na zwykłym padzie "przewodowym" Sony)?, 3.) jakie są Wasze dośwaidczenia w tym temacie?

Z góry thx za pomoc i wskazówki.
lestat666
CYTAT(sokol @ 15 08 2007, 16:02) *
Ja mam Gacława 4 rok i nie żałuję, choć jest gier mniej niz na PS2 to i tak jest w co ciorać. Pozdrawiam.

ja sam zakupilem NGC 3 tygodnie temu i nie zaluje, wogole ostatnio wracam do starych systemow, kupilem pierwszego iXa potem NGC, jeszcze pomysle o PS2, naprawde warto na kazda sie znajda swietne gry
jiloo
CYTAT(JanzKijan @ 1 11 2007, 18:15) *
Właśnie zakupiłem GC na allegro wraz z trzema grami (Zelda TP, Zelda WW i Eternal Darkness); aktualnie czekam na paczki slinotok.gif

A propos technikaliów...chciałbym grać na GC przy użyciu pada bezprzewodowego (Dobrze się to sprawdza na PS2; mam Logitecha i jest git twisted.gif ). 1.) Gdzie można kupić pad bezprzewodowy pod GC?; 2.) czy wskazany LOgitech od PS2 nadałby się, pod konwerterem do pada do GC (który pozwala grać na zwykłym padzie "przewodowym" Sony)?, 3.) jakie są Wasze dośwaidczenia w tym temacie?

Z góry thx za pomoc i wskazówki.

gralem na padach od PS2 przez przejsciowki i bylo spoko.
gorzej, ze juz np mata do tanca nie dzialala. arcade stick od konami tez nie.
nie mam doswiadczen z bezprzewodowymi padami przez przejsciowke, ale nintendo wydalo swietnego pada bezprzewodowego Wavebirda.
genetyk@
CYTAT(MasterShake @ 18 10 2007, 09:14) *
a jak z dostepnoscia w UK?

konsole jak pislaem mozna kupic tanio na bazarach (typu tylko co weekned, tu kupisz wszystko) jak i w wypozyczalnich kaset dvd i gier, czasami mozna spotkac w renomowanych placowkach jak np: game...www.game.co.uk. podobnie jest z grami czasami znajdziesz nawet za 1 funta tyle ze w nieroginalnym pudle..cos jeszcze smile.gif
JanzKijan
One more question...Czy Gacek może stać bezpośrednio przy telewizorze crt (nienajnowszy 21" Philips, który z lekka drga po włączeniu, jak to crt w zwyczaju mają, a zwłaszcza przy większym podgłoszeniu). Czy takie umjejscowienie GC będzie o.k. pod kątem prawidłowej eksploatacji? Pytanie jest być może banalne, tym bardziej, że Gacek to podobno sprzęt nbie do zdarcia, ale chce mieć pewność, że konsola będzie dobrze eksploatowana i posłuży długi czas.

Z góry thx za pomoc i wskazówki tongue.gif .

p.s. czy płytę z grą, z GC trzeba wyjmować po każdym użyciu, czy też może ona pozostać w konsoli do "kolejnej sesji".
genetyk@
CYTAT(JanzKijan @ 6 11 2007, 20:45) *
One more question...Czy Gacek może stać bezpośrednio przy telewizorze crt (nienajnowszy 21" Philips, który z lekka drga po włączeniu, jak to crt w zwyczaju mają, a zwłaszcza przy większym podgłoszeniu). Czy takie umjejscowienie GC będzie o.k. pod kątem prawidłowej eksploatacji? Pytanie jest być może banalne, tym bardziej, że Gacek to podobno sprzęt nbie do zdarcia, ale chce mieć pewność, że konsola będzie dobrze eksploatowana i posłuży długi czas.

Z góry thx za pomoc i wskazówki tongue.gif .

p.s. czy płytę z grą, z GC trzeba wyjmować po każdym użyciu, czy też może ona pozostać w konsoli do "kolejnej sesji".

jesli chodzi o tv mysle ze moze stac.....
niema zadnej roznicy czy wyjmiesz czy zostanie plyta w srodku, tak samo jak ps2 czy xbox i inne (jesli sie myle poprawcie mnie)
Goju
Zdecydowanie przełamać sie wink.gif GC'ba można kupić w atrakcyjnej cenie a gier dla których warto to zrobic jest stosunkowo dużo.
Sam sie zaopatrzyłem w GC tylko dla Zeld i Metroidów (choć nie wykluczone że później zainwestuję w inne hity) smile.gif Jeszcze dostane tylko dobrą memorkę i zaczynam szarpać biggrin.gif
Sprzęt wygląda na bardzo solidny a system wkładania i wyciągania płyt z konsoli uważam zza najlepszy jaki widziałem w konsolach. Pad wygląda na bardzo niewygodny i dziwny ale to zdradzieckie odczucia. W rzeczywistości leży w dłoni jak ulał smile.gif
JanzKijan
Ja mam podobne wrażenia. GC to dobra rzecz wink.gif (jest kilkanaście naprawdę świetnych tytułów), a co więcej konsola jest podobno w zasadzie bezawaryjna tongue.gif (poprawcie mnie jeżeli to nieprawda).

Abstrahując od pochwał...CZY KTOŚ PRÓBOWAŁ GC POD TELEWIZOREM LCD?? (czy GC jest w ogóle dostoswoany do gry w formacie 16:9??; gdzie (i czy) można kupić do GC kabel component??) - Podajcie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie wink.gif
jiloo
CYTAT(JanzKijan @ 11 11 2007, 15:38) *
Ja mam podobne wrażenia. GC to dobra rzecz wink.gif (jest kilkanaście naprawdę świetnych tytułów), a co więcej konsola jest podobno w zasadzie bezawaryjna tongue.gif (poprawcie mnie jeżeli to nieprawda).

Abstrahując od pochwał...CZY KTOŚ PRÓBOWAŁ GC POD TELEWIZOREM LCD?? (czy GC jest w ogóle dostoswoany do gry w formacie 16:9??; gdzie (i czy) można kupić do GC kabel component??) - Podajcie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie wink.gif

ja mam kabel komponent. ale zdobycie go w rosadnej cenie nie bylo latwe. jakis rok polowalem na niego na play-asia. dostawalem info, ze sie pojawil, jak wchodzilem na strone produktu okazywalo sie, ze juz sprzedany.
oczywiscie mozna kupic w jakichs niemieckich sklepach, ale wolaja za niego 80 euro. ja za swojego dalej jakies $35 (jesli dobrze pamietam).
tylko niektore gry obsluguja progressive scan.

pomocne linki
http://www.mobygames.com/attribute/sheet/a...uteId,275/p,14/
http://www.hdtvpub.com/productdb/games/ind...o&r480p=yes
na forum hdtvpolska.com tez jest watek poswiecony grom 480p na GC
JanzKijan
Dzięki wielkie za zainteresowanie wink.gif

Podaj proszę coś szerzej na temat tego jak GC hula pod LCD przy componencie (najlepiej na przykładzie konkretnych gier, obsługujących 480p, których z załączonych wyżej linków widać nie brakuje). Poza tym jak GC radzi sobie z formatem 16:9?? (nie zauważyłem, aby np. Zelda TP miała opcje wyboru takiego właśnie trybu).

Btw mam możliwość zakupu akcesoriów do GC w USA, czy kabel component kupiony tamże byłby o.k.? (tzn. czy obowiązuje w tym wypadku rozróżnienie w zakresie formatu NTSC/PAL). Upraszczając skoro mam GC-PAL i chciałbym kupić componenta w USA, to na co ewentualnie wypada zwrócić uwagę przy zakupie?? (Jak skądinąd wygląda taki kabel, fotki mile widfzine happy.gif ).

Z góry thx za pomoc.

p.s. wszystkie te pytania są związane z trudnościami przy wyborze odbiornika tv jaki zamierzam wkrótce zakupić, a który miałby posłużyć zarówno pod current-geny (PS2 i GC) jak i - niebawe - pod PS3/Xbox360. Wszelkie wskazówki w tym zakresie bardzo mile widziane.
jiloo
CYTAT(JanzKijan @ 11 11 2007, 19:58) *
Dzięki wielkie za zainteresowanie wink.gif

Podaj proszę coś szerzej na temat tego jak GC hula pod LCD przy componencie (najlepiej na przykładzie konkretnych gier, obsługujących 480p, których z załączonych wyżej linków widać nie brakuje). Poza tym jak GC radzi sobie z formatem 16:9?? (nie zauważyłem, aby np. Zelda TP miała opcje wyboru takiego właśnie trybu).

Btw mam możliwość zakupu akcesoriów do GC w USA, czy kabel component kupiony tamże byłby o.k.? (tzn. czy obowiązuje w tym wypadku rozróżnienie w zakresie formatu NTSC/PAL). Upraszczając skoro mam GC-PAL i chciałbym kupić componenta w USA, to na co ewentualnie wypada zwrócić uwagę przy zakupie?? (Jak skądinąd wygląda taki kabel, fotki mile widfzine happy.gif ).

Z góry thx za pomoc.

p.s. wszystkie te pytania są związane z trudnościami przy wyborze odbiornika tv jaki zamierzam wkrótce zakupić, a który miałby posłużyć zarówno pod current-geny (PS2 i GC) jak i - niebawe - pod PS3/Xbox360. Wszelkie wskazówki w tym zakresie bardzo mile widziane.

obecnie moj gacek jest porzyczony u kolegi, nie mam wiec jak sprawdzic o co prosesz.

kabel oficjalny od Nintendo wyglada tak

rozumiem, ze masz odpowiedni model GC? w pozniejszych modelach zrezygnowano z wejscia digital, do ktorego sie wlasnie podlacza kabel component. z zdjeciach z play-asia z linku powyzej widac gamecuba z odpowiednim wejsciem.

z grami jest tak, ze gier PAL obslgujacych progressive scan, jest jednak malo, ale za to duzo tytulow w NTSC smiga ladniej.

podejzewam, ze akcesoria do konsoli NTSC powinny bez problemu pasowac do europejskiej konsoli. swoj kabel zakupilem w japonii, a konsole mam PAL i dziala jak nalezy.

ogolnie naprawde polecam poczytac posty na forum hdtvpolska.com - chlopaki tam dosyc mocno meczyli temat gaclawa podpietego do LCD componentem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.