CYTAT(JanzKijan @ 11 11 2007, 19:58)

Dzięki wielkie za zainteresowanie
Podaj proszę coś szerzej na temat tego jak GC hula pod LCD przy componencie (najlepiej na przykładzie konkretnych gier, obsługujących 480p, których z załączonych wyżej linków widać nie brakuje). Poza tym jak GC radzi sobie z formatem 16:9?? (nie zauważyłem, aby np. Zelda TP miała opcje wyboru takiego właśnie trybu).
Btw mam możliwość zakupu akcesoriów do GC w USA, czy kabel component kupiony tamże byłby o.k.? (tzn. czy obowiązuje w tym wypadku rozróżnienie w zakresie formatu NTSC/PAL). Upraszczając skoro mam GC-PAL i chciałbym kupić componenta w USA, to na co ewentualnie wypada zwrócić uwagę przy zakupie?? (Jak skądinąd wygląda taki kabel, fotki mile widfzine

).
Z góry thx za pomoc.
p.s. wszystkie te pytania są związane z trudnościami przy wyborze odbiornika tv jaki zamierzam wkrótce zakupić, a który miałby posłużyć zarówno pod current-geny (PS2 i GC) jak i - niebawe - pod PS3/Xbox360. Wszelkie wskazówki w tym zakresie bardzo mile widziane.
obecnie moj gacek jest porzyczony u kolegi, nie mam wiec jak sprawdzic o co prosesz.
kabel oficjalny od Nintendo
wyglada tak rozumiem, ze masz odpowiedni model GC? w pozniejszych modelach zrezygnowano z wejscia digital, do ktorego sie wlasnie podlacza kabel component. z zdjeciach z play-asia z linku powyzej widac gamecuba z odpowiednim wejsciem.
z grami jest tak, ze gier PAL obslgujacych progressive scan, jest jednak malo, ale za to duzo tytulow w NTSC smiga ladniej.
podejzewam, ze akcesoria do konsoli NTSC powinny bez problemu pasowac do europejskiej konsoli. swoj kabel zakupilem w japonii, a konsole mam PAL i dziala jak nalezy.
ogolnie naprawde polecam poczytac posty na forum hdtvpolska.com - chlopaki tam dosyc mocno meczyli temat gaclawa podpietego do LCD componentem.