Don_Pedro
23 12 2006, 20:46
Jestem ogromnym fanboy'em i milosnikiem konsol PlayStation - nie bede tego ukrywal. Z kumplami gada sie o PS, gra sie na PS, pad do PS jest najdoskonalszy a gry na PS sa fenomenalne. Nie chce zajezdzac, raczej napisze ze naszla mnie chec kupna GameCube'a. Dlaczego?
Jako fan PlayStation zakochalem sie kiedys w MGS. Do dzis potrafie wlaczyc ta gre i godzinami ogladac filmiki. Wypada napisac, ze to dla mnie najlepsza gra na swiecie, w lepsza nigdy nie gralem!GCN dostal odswiezona wersje tej gry i to jest dla mnie waluta przetargowa. Zelda Wind Waker tez jest niczego sobie i jak juz bede mial te konsole to z pewnoscia nieomieszkam zagrac. Czy warto wiec kupic Gacka? Nie jestem bogaty, siana nie mam zbyt duzo a na PS2 jeszcze czeka masa gier do kupienia i ogrania. PS3 biore juz na poczatku 2008 wiec spiesze sie z wszystkim...
Ile dzis kosztowalby GCN z padem, memorka i MGS TTS? - oczywiscie zestaw uzywany najlepiej w idealnym stanie;) Moze po swietach bede mial taka walute wiec z pewnoscia bede ostro myslal...
Czekam na wasze rady!
za 300zl kupisz taki zestawik i chyba nie będziesz żałował, na gc jest dużo fajnych gierek, a i pad też jest dobry
Też myślę, że wydałbyś na to ok. 300zł. Osobiście radzę kupić tą konsolę i nie zatrzymać się tylko na 1-2 grach.
Don_Pedro
24 12 2006, 11:28
Jak juz bede posiadal kostke i zagram we wszystkie swietne gierki na ps2 z pewnoscia nie omieszkam obadac niektorych gier z GaCława. Problem jednak w tym, ze malo gier tak naprawde mnie tu jara:
-Metal Gear Solid: TTS
-Resident Evil 0
-Resident Evil
-Zelda Twilight Princess
-Zelda Wind Waker
I to by było na tyle. Jakby co Metroid nie jara mnie wogole, nie moje klimaty. Kupowac konsole dla 5 gier w tym dwoch w ktore juz cioralem na psx'ie w lepszych wersjach? Coz, chyba i tak sie skusze;)
OsciBosci
8 01 2007, 14:02
QUOTE(Don_Pedro @ 24 12 2006, 11:28)

Jak juz bede posiadal kostke i zagram we wszystkie swietne gierki na ps2 z pewnoscia nie omieszkam obadac niektorych gier z GaCława. Problem jednak w tym, ze malo gier tak naprawde mnie tu jara:
-Metal Gear Solid: TTS
-Resident Evil 0
-Resident Evil
-Zelda Twilight Princess
-Zelda Wind Waker
I to by było na tyle. Jakby co Metroid nie jara mnie wogole, nie moje klimaty. Kupowac konsole dla 5 gier w tym dwoch w ktore juz cioralem na psx'ie w lepszych wersjach? Coz, chyba i tak sie skusze;)
Ja kupilem GC w sumie tylko dla gier z serii Legend Of Zelda...
QUOTE(Don_Pedro @ 23 12 2006, 20:46)

Jako fan PlayStation zakochalem sie kiedys w MGS.
to zapamietaj MGS'a jedynke takim jakim byl i nie tykaj sie TTS - a zeby nie owijac w bawelne to moge Ci z gory napisac ze Twin Snakes to jeden z najgorszych reamkow jakie powstaly...
a Gacek to zdecydowanie wiecej jak 5 gier i to patrzac obiektywnie...
Metroid Prime 1/2 - najlepsza gra poprzedniej generacji - nie lezy Ci? grales?
Star Fox Assault
Baten Kaitos
Rogue Squadron 2/3
Paper Mario 2
Pikimin 1/2
FZero GX
1080 Avalanche
Geist
Eternal Darkness
Fire Emblem
plus Residenty, Zeldy(Majora's Mask i Ocarina included)
tak wiec prosze nie mowcie mi ze Gacek nie ma gier, a jak juz ma to tych wartych zagrania jest kilka..bzdura
kupiłem GC, w ty tygodniu mi przyjdzie, dlaczego kupiłem ? nie wie w sumie, dużą rolę odegrało to że w Kąciku RPG dostałem jako nagrodę pada ;p i tak gupio mieć samego pada, ale chyba się opłaca kupić bo dla samych Residentów i Metroida chyba warto
Don_Pedro
8 01 2007, 18:58
QUOTE(Ryo-San @ 8 01 2007, 16:42)

QUOTE(Don_Pedro @ 23 12 2006, 20:46)

Jako fan PlayStation zakochalem sie kiedys w MGS.
to zapamietaj MGS'a jedynke takim jakim byl i nie tykaj sie TTS - a zeby nie owijac w bawelne to moge Ci z gory napisac ze Twin Snakes to jeden z najgorszych reamkow jakie powstaly...
Co ty gadasz... gra dostala raz, ze dosc wysokie noty, dwa ze nie zalezy mi wcale na dobrym gameplay'u. Zawsze cenie sobie w MGS wstawki a te z tts sa na bardzo wysokim poziomie. Najbardziej urzekla mnie smierc Fox'a:
http://www.youtube.com/watch?v=26PwFFQ3H0U
QUOTE(Don_Pedro @ 8 01 2007, 18:58)

Co ty gadasz... gra dostala raz, ze dosc wysokie noty, dwa ze nie zalezy mi wcale na dobrym gameplay'u. Zawsze cenie sobie w MGS wstawki a te z tts sa na bardzo wysokim poziomie. Najbardziej urzekla mnie smierc Fox'a:
http://www.youtube.com/watch?v=26PwFFQ3H0Ugra jako gra jest dobra ale mowimy tutaj o rimejku legendarnego tytulu i jezeli pod tym katem mam ocenic ten tytul to jako remake MGS'a gra wypada poprostu slabo...wstawki sa strasznie "matrixowe" i kompletnie mi to nie odpowiada...zreszta nie tylko mi...TTS dla mnie to siodemka z minusem, nic wiecej....oczekiwalem killer appa...nie do pomyslenia bylo aby ktos mogl spieprzyc ten tytul..niestety Siliconom sie udalo...
zreszta jak chcesz moge Ci tą gre pozyczyc - jak juz kupisz Gacka
Don_Pedro
8 01 2007, 19:18
QUOTE(Ryo-San @ 8 01 2007, 21:04)

QUOTE(Don_Pedro @ 8 01 2007, 18:58)

http://www.youtube.com/watch?v=26PwFFQ3H0Ugra jako gra jest dobra ale mowimy tutaj o rimejku legendarnego tytulu i jezeli pod tym katem mam ocenic ten tytul to jako remake MGS'a gra wypada poprostu slabo...wstawki sa strasznie "matrixowe" i kompletnie mi to nie odpowiada...zreszta nie tylko mi...TTS dla mnie to siodemka z minusem, nic wiecej....oczekiwalem killer appa...nie do pomyslenia bylo aby ktos mogl spieprzyc ten tytul..niestety Siliconom sie udalo...
zreszta jak chcesz moge Ci tą gre pozyczyc - jak juz kupisz Gacka
spoko, zwyxczajnie mgs to dla mnie najlepsza gra na swiecie wiec jak kupie gacka to tylko z metalem od razu
Mi te Matrixowe wstawki nie przeszkadzaja a w przypadku filmikow z Grey Foxem sa wrecz niezbedne!
Poprostu mgs1 bylo dla mnie najwspanialszym filmem, ktorego musialem ogladac w przedpotopowej oprawie. MGS TTS to spelnienie moich marzen - swietna grafika, tak samo dobry dubbing i wreszcie prawdziwa, widoczna twarz FOX'a!
chrno-x
14 01 2007, 07:58
Są gusta i guściki ale gdy Grey Fox wyprawiał te akcje to miałem dreszcze z podjary i TS pokazuje właśnie prawdziwe strony gry, mianowicei przecież każdy wie że ten Snake jest klonem BIg Boss'a ale ulepszony bo jest o wiele silniejszy sprawniejszy i wogóle, i to właśnie jest pokazane w TS,perfidnie pokazali że jest super żołnierzem, to samo Liquid, a Grey Fox tutaj to normalnie poezja że nie można tego nie przeżyć,najlepsze z nim scenki to przed walką z nim jak wymiatał terrorystów na korytarzu(to było cool) a druga wspaniała z nim akcja to walka z Metal Gear Rex'em i mało się nie osikałem z podnietki

.Dlatego też trzeba isć własnym przekonaniem co do danej gry i nie można każdego słuchać bo powie że u niego gra ma 7+ dajmy a u kogoś ma prawie 10. Jeżeli cię tak jak mnie Don Pedro jara tak MGS to się na pewno nie zawiedziesz a wręcz przeciwnie, będziesz grał do upadłego aż wkońcu po 14 przejściu zrobisz sobie od niego krótką przerwe.Ja uważam że jak ktoś ma zamiar kupyać GaCka to definitywnie musi kupić do swojej kolekcji MGS'a.
Jak dla mnie pad od Gacka jest wygodniejszy od ps2 a jak ktos ma problem to mozna kupic przejscowke na pad od ps2. GC z karta i padem chodzi srednio na rynku wtórnym 180-200 ale sam metal

100 i nie nizej
Jak juz kupic konsole do gier to do paru gier

ja bym radził zaoptrzyc sie w Metroid Prime i Metroid Prime 2 fajne fpp z tpp no jak ktos lubi wyscigi to f-zero
witam....
przymierzam się do zakupu Gacka...
jakie gry polecacie graczowi uwielbiającemu przygodówki...

Nie wymieniajcie mi Zeld... bo właśnie dla niej kupuje GameCube'a
Nie radzę Ci kupowac Star Fox Adventures. Ja się na niej srodze zawiodłem.
dziki_dziku
14 01 2007, 22:30
QUOTE(szumi @ 14 01 2007, 22:00)

Nie radzę Ci kupowac Star Fox Adventures. Ja się na niej srodze zawiodłem.
to, że Ty się zawiodłeś, nie znaczy że inni też muszą
faktycznie ta gra to nie pozycja "przełomowa, killerska i cuda na kiju", ale naprawdę ma ciekawy klimat,
polecam ten tytuł, choć niekoniecznie do kolekcji- zagrać naprawdę warto(dla mnie ten tytuł to taki zlepek gameplay z Zeldy+miejscówki i design z Metroida:D)
chrno-x
16 01 2007, 14:25
Mi tam bardzo się podobał Star Fox Adventures, co do przygodówek to można również MGS'a zaliczyć jak i dwie częście Pokemonów czyli Pokemon Colloseum i XD Gale of Darkness, oby dwie częście są fajne ale lepszy jest XD Gale of Darkness, co do przygodówek to pośrednio można zaliczyć również serie Pikmin prawda? Tak samo do przygodówek zalicza się całą serię Resident Evil gdzie na GC są najlepsze częsci

naprawde warto dla nich kupić GaCka
opowiem moją historię :
wczesne lata dzieciństwa upływały spokojnie , zawsze lubiłem pograć jednak nigdy nie miałem konsoli , zawsze automaty albo pykanie u kumpla , gry różne super mario bros , contra , czy arkanoid , Początek lat 90 upłynoł spokojnie bardzo podobał mi się mario , lubiłem te szpile , wkońcu nadszedł rok 97 miałem wybór N64 czy PS , wybrałem PS nie żałuję oczywiście , pięknie gry i piękne wspomnienia , wiadomo jężeli byśmy byli w innym kraju napewno bym miał obie konsole , jednak mnie nie było stać na taki rarytas , długa rozłąka z nintendo (zawsze u brata wujka grałem w mario i inne produkcje ninny : lata 88-94 coś koło tego już dokładnie nie wiem/pamiętam ) a potem nadszedł czas PS , rok 2000 dokładnie maj , nabywam PS2 , dużo kontynujacji , to mi się podobało MGS2 , SH2 , czy GTA , wciągneło mnie na maxa , jednak zawsze patrzyłem na to co wychodzi na nintendo , teraz mamy rok 2007 dokładnie miesiąc temu może trochę więcej nabyłem gamecuba i jestem bardzo szczęśliwy , piękne pozycje , ja akurat nie patrze na grafikę ważny jest tytół i fabuła , pięknie , teraz mam dwie konsole PS2 i GCN ( PS1 sprzedałem ) i jestem szczęśliwy niedawno kupilem Super mario sunshine i się wzrószylem tyle lat przerwy ale nareszcie mogłem sterować Marianem .
Jeżeli chodzi o GC to polecam tą konsole, bo jest naprawdę super, mam ją z miesiąc i jestem z niej zadowolony, polecam ją wszystkim...
Ja mam Gacława 4 rok i nie żałuję, choć jest gier mniej niz na PS2 to i tak jest w co ciorać. Pozdrawiam.
Redmitsu
30 09 2007, 21:30
Ja takze mam ochote pograc w jakies exclusivy na Gcn'a i chyba sobie zakupie ta konsolke.Oprocz tych gier co tutaj sa wypisane znajde jeszcze jakies exclusivy/hity ? ;P Nie chce kupowac konsolki dla ~6-8 gier (nie kazda mi podchodzi vide metroid prime itp).
a nie lepiej kupić Wii? Przejdziesz co trzeba i możesz kupować gierki na Wii
gacka mozna dostac za 100, a wii za 1000, zreszta zanim na wii wyjda t lepsze gierki minie troche czasu. Brałbym gacka za stowke, przeszedł co trzeba i poczekał az wii bedzie tanie jak barszcz.
I w sumie tak zorbiłem:] Nawet dla tych 8 gier warto to miec. Ja dla siebie naliczyłem cos koło 30 pozycji must have
Właśnie. Za bezcen możesz mieć kilka tych zajefajnych hiciorów i cieszyć michę przez kilka ładnych miechów. Opłaca się.
ja dorwałem sobie gacka z allegro, nowke, nawet logo nie miało sladow palcow:] Z 2 grami, mario sunshine i paper mario. + memorka 123 blokow wszystko za 200zł

Po przejsciu 2 gier sprzedałem obie za 230:]
Wychodzi na to, ze lubie oddaja te gacki z dopłatą. Masz tu 3 dychy tylko przygarnij nową ksotkę. Teraz mam komplet 2 pady, 2 memorki, gacka i przezroczysty zielony Iced Cube.
Za wszystko łacznie wydałem 200 zł.
consoleboy
2 10 2007, 17:43
Decyzja o tym ,czy warto w dzisiejszych czasach kupować gacława, zależy od gracza i jego upodobań. Posiadając PS2 i zastanawiając się nad zakupem GC trzeba zawsze najpierw się dobrze zastanowić czy :
A) kochasz Mariana plus wszystkie gry sportowe w ,których występuje nas wąsaty grubasek
B) Nie zraża cię to ,iż około 65% gier wydawanych w systemie "multiplatworm", na gacławie wygląda najgorzej ( nośnik 1,36 GB niestety, daje o sobie znać), porównując do konkurencji ( znaczy się PS2 , XBOX ).
C) .... Nie gardzisz madam Samus Aran w wydaniu 3D

To jest skrajny przypadek i pewnie mieszczę się w tych 10% , myślących inaczej ale MP to dla mnie gra na 8+/10. Wole Metroid fusion na GBA

( proszę tylko... nie krytykujcie mnie za odmienne poglądy

)
D) jesteś w pełni tolerancyjny wobec polityki Big N ( słabe wsparcie trybów online) czy też to ,iż na gacławie jest mało liczba gier "only for gamecube" ( oczywiście porównujać do ,już wyżej wymienionej konkurencyjni) . Reasumując, jak jesteś na siłach zaakceptować 3 z 4 , wcześniej wymienionych zagadnień to możesz spokojnie inwestować w GC ,a jeżeli mniej.... Mój mini test do idealnych się nie zalicza ,więc jak komuś wyjdzie coś innego to ja za to nie biorę żadnej odpowiedzialności.
kat_robert
2 10 2007, 19:26
warto, ale tylko dla exclusivow (czy jak to sie tam pisze) metroidy, zeldy, mario party (jesli lubisz) - tak
ale jeslni nie miales do tej pory zadnej konsoli z tej generacji to lepiej kupic soniaka
CYTAT
warto, ale tylko dla exclusivow (czy jak to sie tam pisze) metroidy, zeldy, mario party (jesli lubisz) - tak
ale jeslni nie miales do tej pory zadnej konsoli z tej generacji to lepiej kupic soniaka
no i tu sie musze zgodzic. choc u mnie bylo zupelnie odwronie. najpierw byl gaclaw, a pozniej ps2 dla wybranych tytulow (m.in. wspomnianego Samurai Champloo).
wspominasz tylko gry z flagowymi postaciami universum N. takich ekskluzywnych gier jest troszkie wiecej.
zainteresowanym podsylam linka do zestawien
Top25 GameCube Games dziennikarzy serwisu IGN. oczywiscie nie wszystkie gry wyszly tylko na GC i lista obejmuje takze nie-exklusivy.
ale musze tu sie takze troszke sprzeczyc z consoleboy'em. bowiem mimo ograniczenia przestrzeni na plytce (z tego wzgledu gra wyszla na dwoch dyskach) np. taki RE4 wygladal ladniej na NGC. plusem wersji PS2 byl natomiast poszerzony kontent.
CYTAT
musze zgodzic sie niestety ze Stachem
czemu zawsze jak ktos zgadza sie z moimi pogladami pisze 'niestety' ?:]
Zrobiłem sobie prywatna liste gier, ktoryxh nie ma na inen konsole, a ktore warto miec na GC
Super Mario Sunshine
Paper Mario
Mario Kart 2
Mario Tenis
Smash Bros Mele
Resident Evil 0
Resident Evil 1
Resident Evil 4
Metal Gear Solid Twin Snake’s
F-Zero
Metroid Prime
Metroid Prime 2
Zelda: The Wind Waker
The Legend of Zelda : Twilight Princess
StarFox Adventures
Pikmin
Pikmin 2
Wave Race
Baten Kaitos Eternal Wings
Final Fantasy : Crystal Chronicles
W tym gry z przecudownym Multi. Zdecydowanie Multi to najwiekszy plus tej konsolki. Ani Ps2, ani Xbox nie ma tylu fajnych gier na kilku graczy. No i nie wiem, tak jakos fajniej mi sie gra w tytuły ktore przeszedłem na Ps2. Moze dlatego, ze jest ładniejszy?:]
kat_robert
2 10 2007, 20:29
CYTAT(jiloo @ 2 10 2007, 20:51)

no i tu sie musze zgodzic. choc u mnie bylo zupelnie odwronie. najpierw byl gaclaw, a pozniej ps2 dla wybranych tytulow (m.in. wspomnianego Samurai Champloo).
u mnie bylo tak samo
ps2 mam od ok 2-3 miesiecy i non-stop na niej ciupie, kostka obecnie to praktycznie tylko mario party
CYTAT(Stachu @ 2 10 2007, 21:10)

CYTAT
musze zgodzic sie niestety ze Stachem
czemu zawsze jak ktos zgadza sie z moimi pogladami pisze 'niestety' ?

Zrobiłem sobie prywatna liste gier, ktoryxh nie ma na inen konsole, a ktore warto miec na GC
Resident Evil 4
dobrze wiesz dlaczego niestety
jak kupilem gc to biegne do empiku i pytam o soul calibur 2 i burnout 2
sa
na zamowienie
za 240zeta
jak wychodzilem to minalem sc3 i b3 na ps 2 po 79zeta
z Twoja lista bym troche polemizowal, uwazam jednak ze jest to konsola duzo lepsza od ps2 (xboxa nie mialem) tylko gry ja zabily, a raczej brak gier
consoleboy
2 10 2007, 20:36
No dobra ,RE 4 na gacławie jest najpiękniejszy spośród wszystkich wersji ale tylko dlatego ,iż z założenia, był robiony tylko na gacka i nie był tworzony jako kolejny, typowy multiplatformowy wyciągacz kasy, a to że gacek jest silniejszy od PS2 też dało o sobie nareszcie znać... no ale to jest znikomy procent. Gacek jest mocniejszy od PS2 ale mniejsza ilość ramu czy nośnik cała tą różnice niweluje i przeważa na korzyść konsoli Sony. a Teraz porównaj : Dwa nośniki mini dvd = niecałe 2,8 giga.... przy dwuwarstwowych dvd , czuć różnice ?? nawet dodatkowy scenariusz Ady "separate ways" nie szło pomieścić na 2 mini dvd a, zmieszczenie tego wszystkiego na trzech mini dyskach to kolejne koszty.....
Dlaczego Robercie bys polemizował z moja lista? Ofkoz nie zamiesciłem wszystkich gier, ale na pewno z tej listy warto pograc we wszystko.
CYTAT
Stachu, zależy w co grasz, gry EA są bardzo fajnie przekonwertowane. SSX No Tour czy NBA Street V3 na dodatek mają fajne dodatki w postaci planszy dedykowanej BIG N + PEACH, Marian i Lucek.... EA wie jak dogodzić ludziom tongue.gif No ale UBI Soft z swoimi splinter cell'mi to się raczej nie napracowała. Kiedyś był taki fajny niemiecki program , gigagames.de na ,którym porównywali wszystkie wersje Pandory Tomorrow, to co widzałem na gacławie wole przemilczeć
No ale ja nie mowie o konwersjach i grach wszystkoplatformowych tylko o grach na wyłaczność dla GC. Bo mając Xboxa, na pewno wybiore takiego Splinter Cela w wersii własnie na te konsole bo jest po prostu najlepsza i moge ja wrzucic na dysk. Pozostałe gry juz dawno przeszedłem na PS2. SSX? Na pewno go sobie sciagne na GC razem z Soul Caliburem2 własnie dlatego, ze sa bonusy w postaaci nowych plansz i nowych postaci. Np takiego Linka w SC.
Z ciekawszych konwersji polecam jeszcze Ikaruge. Gra z Dreamcasta ,ale zdecydowanie warta uwagi. Najlepsza scrolowana strzelanka ever
MasterShake
2 10 2007, 20:49
a soul calibur to akurat w empiku nawet kupilem ha! Burnout 2 - nie wiem po co sie palowac i placic za to w cholere siana jak na inne konsole sa kolejne czesci.
Imo najlepsze co bylo na ngc to mp, mgs i re4. I chyba tylko dla nich sobie ngc kupie w uk, chyba ze sie na wii juz szarpne jako dopelnienie xo.
A NGC jako jedyna konsola - imo nie warto
kat_robert
2 10 2007, 21:06
CYTAT(Stachu @ 2 10 2007, 21:48)

Dlaczego Robercie bys polemizował z moja lista? Ofkoz nie zamiesciłem wszystkich gier, ale na pewno z tej listy warto pograc we wszystko.
Super Mario Sunshine - bardzo malo gralem, ale watpie, bardzo watpie, aby byl lepszy od platformowek z ps2
Final Fantasy : Crystal Chronicles - moze opcja 4 non stop dostepnych graczy i 3 gba jest ok, ale na jednego to nuuuuuuuudy niesamowite, pewnie to samo mozna powiedziec o mario party, ale 1: nie trzeba do tego gba, 2 duzo latwiej znalezc do tego chetnych niz do ff
Wave Race - przemawia za ta gra chyba tylko cena i dostepnosc, na n64 chociaz woda szokowala jakoscia, a tu tego nie ma
do tego lubie sie czepiac detali, a Ty mnostwo tytulow poprzekrecales
CYTAT(MasterShake @ 2 10 2007, 21:49)

a soul calibur to akurat w empiku nawet kupilem ha! Burnout 2 - nie wiem po co sie palowac i placic za to w cholere siana jak na inne konsole sa kolejne czesci.
tak, ale jesli masz tylko kostke i baaaaardzo chcesz barnouta?
consoleboy
2 10 2007, 21:09
CYTAT(Stachu @ 2 10 2007, 21:48)

CYTAT
Stachu, zależy w co grasz, gry EA są bardzo fajnie przekonwertowane. SSX No Tour czy NBA Street V3 na dodatek mają fajne dodatki w postaci planszy dedykowanej BIG N + PEACH, Marian i Lucek.... EA wie jak dogodzić ludziom tongue.gif No ale UBI Soft z swoimi splinter cell'mi to się raczej nie napracowała. Kiedyś był taki fajny niemiecki program , gigagames.de na ,którym porównywali wszystkie wersje Pandory Tomorrow, to co widzałem na gacławie wole przemilczeć
No ale ja nie mowie o konwersjach i grach wszystkoplatformowych tylko o grach na wyłaczność dla GC. Bo mając Xboxa, na pewno wybiore takiego Splinter Cela w wersii własnie na te konsole bo jest po prostu najlepsza i moge ja wrzucic na dysk. Pozostałe gry juz dawno przeszedłem na PS2. SSX? Na pewno go sobie sciagne na GC razem z Soul Caliburem2 własnie dlatego, ze sa bonusy w postaaci nowych plansz i nowych postaci. Np takiego Linka w SC.
Z ciekawszych konwersji polecam jeszcze Ikaruge. Gra z Dreamcasta ,ale zdecydowanie warta uwagi. Najlepsza scrolowana strzelanka ever
Dobra, dobra. Tak to jest jak sie nie czyta całych postów i sie pomija pewnie kluczowe kwestie. Jestem gapa

. Co do Soul Calibura 2 to radzę kupić konwerter do pada od PS2

.powiedzmy ,iż na padzie od gacka nawet fajnie gra sie w soul'a tylko jest jeden problem, mianowicie... spusty. Przez to guard impact czy zwykle blokowanie bywa czasem uciązliwe ..... Soul 2 to pół biedy ale co mam powiedzieć o Mortalach!!!! gacek + Fightery 2D, 3D = nieodwzajemniona miłość

(nawet pomimo tego ,iż Soul 2 na gacka sprzedawał sie najlepiej spośród wszystkich wersji.... )
CYTAT
powiedzmy ,iż na padzie od gacka nawet fajnie gra sie w soul'a tylko te spusty.... przez to guard impact czy zwykle blokowanie bywa czasem uciązliwe ..... Soul 2 to pół biedy ale co mam powiedzieć o Mortalach!!!! gacek + Fightery 2D, 3D = nieodwzajemniona miłość confused.gif (nawet pomimo tego ,iż Soul 2 na gacka sprzedawał sie najlepiej spośród wszystkich wersji.... )
co fakt to fakt, te pady do bijatyk sie kompletnie nie nadają.
CYTAT
Super Mario Sunshine - bardzo malo gralem, ale watpie, bardzo watpie, aby byl lepszy od platformowek z ps2
No ale nie zagrac w gretylko dlatego, ze na PS2 są lepsze z tego gatunku? To moze w ogole podarujmy sobie FF: C i MGS:TS bo na PS2 są MGS3 i FFX.
Na pewno w Sunshine pograc warto, FFC tez jest wart uwagi.
A ,ze poprzekrecałem tytuły to mało wazne.:]
kat_robert
2 10 2007, 21:41
CYTAT(Stachu @ 2 10 2007, 22:15)

No ale nie zagrac w gretylko dlatego, ze na PS2 są lepsze z tego gatunku? To moze w ogole podarujmy sobie FF: C i MGS:TS bo na PS2 są MGS3 i FFX.
Na pewno w Sunshine pograc warto, FFC tez jest wart uwagi.
A ,ze poprzekrecałem tytuły to mało wazne.

chodzilo mi raczej o powod kupna, lubie platformowki: mario i pare przecietniakow typu tak czy vexx
albo
ratchet, jak, sly i chyba wszystkie z tych przecietniakow (oprocz taza)
wybor oczywisty
ffc i ffx maja to zupelnie rozne gry pomijajac nazwe i to, ze obie mnie rozczarowaly
kostka to zeldy, metroidy i multiplayer przy piwku z osobami, ktore konsol nie posiadaja
jesli choc 2 opcje z ww ci odpowiadaja - lykaj smialo
ewntualnie mozesz - tak jak Stachu - wybrac ciemna droge: wtedy tania konsola i tanie latwo dostepne gry
Super Big Boss
2 10 2007, 22:19
Moim zdaniem jeżeli ktoś nie zaliczył najlepszych gier z ps2 to nie ma sensu się brać za NGC, ale jak ktoś ma już zaliczone wszystkie lepsze pozycje to warto się gackiem zainteresować chociaż dla kilku dobrych gier. Zresztą przecież ta konsola jest tańsza od PSX'a więc nawet dla jednej dobrej gry się ją opłaca kupić a na gacka jest przynajmniej 5 doskonałych gier niedostępnych na innych konsolach (MGS, RE: 0,1, Zelda, Metroid).
MasterShake
3 10 2007, 08:58
CYTAT(kat_robert @ 2 10 2007, 22:06)

CYTAT(MasterShake @ 2 10 2007, 21:49)

tak, ale jesli masz tylko kostke i baaaaardzo chcesz barnouta?
To ma przeje.bane. A co do FF:CC imo to lipa jakaś. Pograłem chwilę z podłączonym GBA - nie pamiętam nawett co wyświetlało ale jakąś bzdurę ( przynajmniej w zeldzie to było fajne ) i sprzedałem.
do listy dorzucilbym Killer7 - ostro pojechana gra. mnie zlapala w sidla zupelnie.
V-Joe 1 i 2.
Fajna gierka, bardzo fajna, przeszedłem na PS2, ale teraz zaluje ze to zrobiłem:]
consoleboy
3 10 2007, 19:00
CYTAT(jiloo @ 3 10 2007, 10:56)

do listy dorzucilbym Killer7 - ostro pojechana gra. mnie zlapala w sidla zupelnie.
CYTAT(Stachu @ 3 10 2007, 17:40)

V-Joe 1 i 2.
Fajna gierka, bardzo fajna, przeszedłem na PS2, ale teraz zaluje ze to zrobiłem:]
Wszystko pięknie tylko szkoda ,iż żadna z tych gier nie utrzymała statusu "only for" gamecube

. No ale czytałem jakiś czas temu topic poświęcony Killer 7 w wersji na PS2. Z tego co udało mi sie wywnioskować to gra strasznie klatkuje ( ponoć niekiedy animacja spada do 3 klatek na sekundę przy czym, na gacku takiego kwasu nie uświadczyłem) czy też dłuższy czas loadinów..... A sama gra warta zachodu szkoda ,iż tylko z zakończanie trudno było by zrobić sequel'a

( ale takowego nigdy nawet nie będzie, wierząc na słowo mr. Suda51) . Dużo ciekawych tytułów jak to zazwyczaj bywa, nie opuściło nawet granic KKW. Dla mnie sztandarowym przykładem jest oryginalne podejście do tematu RPG ,według wizji samego Big N.... Giftipia. Jeżeli już o grach RPG mowa, to tak sensownie patrząc na gacka.... Nie było tragicznie. Było kilka niezłych i średnich konwersji z DC ( Evolution worlds, skies of arcadia : legends , PSO Episode I and II ) czy baten Kaitos'y. Tylko jak to zazwyczaj bywa, Europa to wiecznie poniżany kontynent dlatego wiec, taki baten kaitos orgins nigdy do europy nie zawitał.... Ogólnie rzeczy biorąc, na gacku jest dużo exclusywnych rarytasów ale ,żeby je dostać to też trzeba się sporo namęczyć . "Europa
NIE da się lubić" ( nawiązanie do pewnego, żenującego programu TV zostało użyte celowo)
CYTAT
ponoć niekiedy animacja spada do 3 klatek na sekundę przy czym, na gacku takiego kwasu nie uświadczyłem) czy też dłuższy czas loadinów.....
suche gadanie fanboyow N. Co jak co ale Gacek ma najbardziej przykre okazy
Pamietam jeszcze te gadki jak tracili te gry 'only for':] Wtedy zaczeli własnie tworzyc cuda typu 'prawdziwy Re4 jest tylko na gacka a ps2 dostał okrojoną kupe' xd
fanboj to fanboj. kazda konsola ma swoich.
K7 nie sprawdzalem, ale akurat RE4 wyglada ladniej. zal tylko ze ma mniej kontentu (dejavu?)
gadanie to jeszcze nic. dla mnie szczytem fanbojizmu bylo napisanie petycji do Capcomu o zdjecie wersji DMC4 na X360
consoleboy
4 10 2007, 19:05
CYTAT(Stachu @ 4 10 2007, 02:20)

CYTAT
ponoć niekiedy animacja spada do 3 klatek na sekundę przy czym, na gacku takiego kwasu nie uświadczyłem) czy też dłuższy czas loadinów.....
Pamietam jeszcze te gadki jak tracili te gry 'only for':] Wtedy zaczeli własnie tworzyc cuda typu 'prawdziwy Re4 jest tylko na gacka a ps2 dostał okrojoną kupe' xd
Twierdzisz ,iż jestem fanbojem Big N czy mi się tylko zdo

??. Jak chcesz zobaczyć 100% fanbojów to zapraszam tutaj -------->
http://www.599usdollars.com/ . Co jak co, ale zagorzali "entuzjaści" Big N po tym co zobaczyłem na tej stronie....po prostu wymiękają, Ż.E.N.A.D.A!!!! A ,że jestem w dobrych układach, z zgredem , który mi się zwierzał, iż Killer 7 ma liczne problemy ( tak jak wcześniej wspomniałem) z frammete i loading'em... Nie mam podstaw, aby mu nie wierzyć na słowo ,ale dopiero w przyszłe wakacje ( może) ,będzie mi dane porównać obie wersie na własnej skórze. Ale fakt, faktem te wady , o których dane mi było usłyszeć , o niczym nie świadczą. Killer 7 na PS2 to nadal świetna gra a , że na szybko konwertowali z gacława..... chłopaki z capcom przy RE4 i VJ trochę bardziej sie postarał ( przede wszystkim, mieli więcej czasu) ale w grach zawsze się liczy klimat i gameplay ( i mówi to człowiek , który przechodził Halo, Doom 3 na low detalach i to przy MAX 15 klatkach na sekundę....Powiem więcej, grało mi sie przyjemnie). Z gamaplay'em w Killer 7 była rożnie ale klimatu tej oto grze nie można odmówić
CYTAT
Twierdzisz ,iż jestem fanbojem Big N czy mi się tylko zdo
a gdzie ja to napisałem?
Pisałes ,ze czytałes ,ze wersja na PS2 strasznie tnie. A wiec mowie, ze nie tnie i jest to wymysłem jakiegos fanboya, ktory widocznie nie grał w wersje na Ps2, a pozazdroscił, ze nie jest only for GC. kpw? Papmietam ten temat, tak jak temat o RE4 na GC, bo kiedyś mnie to jeszcze interesowało.
CYTAT
Co jak co, ale zagorzali "entuzjaści" Big N po tym co zobaczyłem na tej stronie....po prostu wymiękają, Ż.E.N.A.D.A!!!!
no i wąłsnie o to mi chodzi. Takich skrajnych przypadkow nie ma ani Sony, ani X
CYTAT
A ,że jestem w dobrych układach, z zgredem , który mi się zwierzał, iż Killer 7 ma liczne problemy ( tak jak wcześniej wspomniałem) z frammete i loading'em... Nie mam podstaw, aby mu nie wierzyć na słowo
Roznice są, ale nie az tak ogromne. W koncu PS2 to najsłabszy z 3 konsol starszej generacji.
CYTAT(Stachu @ 4 10 2007, 02:20)

CYTAT
CYTAT
Grałes w wersje na PS2? Ja tak i pisze jak chodzi wiec adios.
nie, no widzisz, znow sie okazuje ze burak ze mnie i nieuk bez podstawowki. nie wiem w jakim to jezyku, ale rzeczywiscie nie zrouzmialem, ze "
suche gadanie fanboyow N. Co jak co ale Gacek ma najbardziej przykre okazy" moze znaczyc nie wiecej jak tylko, ze gra Killer 7 ma PS2 smiga miodnie i bez problemow.
a to czy przy.pie.psz.asz sie do mnie czy do kogos innego nie ma dla mnie roznicy. jestes na forum wiec bierz pod uwage, ze kazdy Twoj glos jest otwarty do dyskusji. a jak moje komentarze przeszkadzaja to sie przeniescie na PW - tam mozecie sie spierac w ciszy i spokoju.
CYTAT
"suche gadanie fanboyow N. Co jak co ale Gacek ma najbardziej przykre okazy" moze znaczyc nie wiecej jak tylko, ze gra Killer 7 ma PS2 smiga miodnie i bez problemow.
pograzasz sam siebie wiesz?
"suche gadanie fanboyow N. Co jak co ale Gacek ma najbardziej przykre okazy" nie znaczy nic innego jak tylko to, ze killer 7 nie chodzi 3 klatkach na ps2 co oczywiscie wiesz, bo masz wszystkie konsole i porownywałes wersje
CYTAT
no widzisz, znow sie okazuje ze burak ze mnie i nieuk bez podstawowki
co jak co ,ale teraz jestem tego pewny, zes burak. No i co cie takiego ruszyło w tym co napisałem o tych fanbojach N? Jakis skrywany uraz? Bo rzucasz sie na wszystkich co powiedza zle o N jak nastolatek w okresie dojrzewania.
CYTAT
jestes na forum wiec bierz pod uwage, ze kazdy Twoj glos jest otwarty do dyskusji. a jak moje komentarze przeszkadzaja to sie przeniescie na PW - tam mozecie sie spierac w ciszy i spokoju.
twoje komenatrze w niczym nie przeszkadzaja, ale najpierw dowiedz sie czegos na temat, ktory komentujesz, bo jak masz sie wcinac z takimi bredniami tylko po to, zeby cos napisać to lepiej idz w cos pograc i nie maruj niczyjego czasu i nerwów.
Dla mnie strawa jest jasna. Masz PS2? Wiesz jak chodzi killer 7 na te konsole? Grałeś? Jak tak to troche kultury, a jak nie to chyba nie masz czego kometowac.
Z mojej strony koniec
MasterShake
5 10 2007, 08:33
http://www.599usdollars.com/ noł ofens ale sam tytul strony swiadczy o tym ze to zart.
a zeby nie bylo ze spamie - Mario Kart DD jest jeszcze zaje.biste
CYTAT
a zeby nie bylo ze spamie - Mario Kart DD jest jeszcze zaje.biste
a mi osobiscie z gierek sportowych z Marianem tylko tennis podpasowal.
ale do ogrodka dorzuce jeszcze jeden kamyk sportowy "1080 Avalanche". do poprzednika z N64 mu troche brakuje, ale pograc sie da.
consoleboy
5 10 2007, 10:29
Mario tennis moim zdaniem jest zbyt schematyczny ale pograć można.... Mi się tam marzy taki BBA za śmieszne pieniądze ( 50zł powiedzmy ), a później.... Mario Kart DD w ośmiu graczy w lanie

Było by cudownie ,ale jest to niestety, nierealne. Wątpię aby mi dane było kiedykolwiek zakosztować tej , że rozkoszy

W Avalanche też w sumie można pograć w lanie.... I jestem chyba jedyny ,którzy stawia wyżej w hierarchie Avalache'a ,a niżeli klasyka z N64

. Obie gry były kapkę króciutkie, ale avalache mnie zauroczył jednym fajnym kawałkiem , który również dane mi było usłyszeć w konkurencyjnym SSX3... Good Times
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.