Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jericho
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Stron: 1, 2, 3
M4c
Ogląda ktoś ten genialny serial? Ja ostatnio oglądłem 6 pierwszych odc i już jestem wielkim fanem, może poziom Dextera to to nie jest ale i tak jest bardzo dobrze smile.gif
Mariusz Saint
Obejrzałem do tej pory 8 odcinków i początek jest całkiem fajny, załapałem się na ten klimat. Potem serial IMO trochę muli, nudy, panie, nic się nie dzieje. Ale wtedy spotykają Ravenwood i znowu robi się nieco falloutowo... Serial IMO ma olbrzymi potencjał, ale twórcy mają jakąś awersję do cięższych wątków. Nie jestem przekonany, czy serial dostanie drugi sezon, ale może w trakcie trwającej obecnie przerwy w emisji scenarzyści nabiorą pewności i zaatakują jakimś mocnym motywem smile.gif (może zrobili to już w tych kilku odcinkach, których jeszcze nie oglądałem - zobaczymy tongue.gif )
tk
narazie jest tak jakby za bardzo sielankowo, ale gdyby urodził się z tego jakiś dobry postapokaliptyczny serialik to bym się cieszył biggrin.gif
mario87
mi też serail przypadł do gustu, narazie widziałem 2 odcinki bo oglądam go w telewizji, leci na AXN w niedziele o 20:10 (dzisiaj 3. odcinek)
Jakim
widziałem wszystkie 11 odcinków i jest, a raczej był to jeden z tych seriali, któe jak sie zaczęło oglądac to nie szło przestać.

Orientuję się ktoś kiedy ciąg dalszy? Bo ostatni odcinek serii, wale na takiego nie wygląał i serial po prostu się urywa:/
Dante
pewnie przerwa do stycznia albo lutego. Mam taką nadzieje przynajmniej
Mariusz Saint
QUOTE(Jakim @ 28 12 2006, 10:02) *

Orientuję się ktoś kiedy ciąg dalszy? Bo ostatni odcinek serii, wale na takiego nie wygląał i serial po prostu się urywa:/

Wystarczy zerknąć sobie na Wikipedię albo tv.com, wszystko pisze smile.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Jericho_tv
http://www.tv.com/show/58068/summary.html
Te źródła podają, że druga część sezonu od czternastego lutego smile.gif

EDIT: Zonk, sam nie doczytałem tongue.gif 14 lutego ma być odcinek powtórkowy, nowy odcinek 21 lutego tongue.gif
Goldi69-PL-
no clifenger sredni faktycznie, niektore odcinki zamulaja po calosci (p ten ze zbiorami kukurydzy) ale fakt serial ma potencjal jakich malo i naprawde moze isci wieloma ciekawymi sciezkami
ghost.
w tej chwili jestem po pierwszych 9 odcinkach i zdecydowanie jestem na tak - zawsze czekałem na coś w tych kilmatach i sie w koncu doczekałem smile.gif
Kriseh
I wez tu czekaj jeszcze ponad miesiac na nowe odcinki... Nienawidze tych przerw icon_evil.gif A serial w moim prywatnym rankingu jest na pierwszym miejscu.
signap
jestem po 5 odcinkach i powiem ze serial sredni, pomysl fajny ale troche zwalony ze ludzie zyja jak niby nic, zadnych wiekszych sprzeczek (wiem pozneij maja byc), ciagle jedna postac ratuje innych, itd. Ten czarny koles trzyma serial przy zyciu bo on jest tajemniczy smile.gif

wg serial na ocenie 6+/10, poczekam na skonczenie wszystkich odcinkow i powiem ze podobna ocena czy wyzsza
nWo
Do 4/5 odcinka było wręcz rewelacyjnie, niestety serial stracil potem na tempie. Zwolnił a szkoda bo mozna z niego jeszcze wycisnąć. Juz 11 odcinek a nadal nie wiemy kto uderzył i dlaczego. dry.gif Oby zagadki rozwiązali szybko i szybko zakonczyli serial bo jak beda przeciagac to zepsują.
ghost.
QUOTE(nWo @ 16 01 2007, 22:29) *

Do 4/5 odcinka było wręcz rewelacyjnie, niestety serial stracil potem na tempie. Zwolnił a szkoda bo mozna z niego jeszcze wycisnąć. Juz 11 odcinek a nadal nie wiemy kto uderzył i dlaczego. dry.gif Oby zagadki rozwiązali szybko i szybko zakonczyli serial bo jak beda przeciagac to zepsują.

no nie przesadzaj, po 11 odcinkach chciałbyś wiedzieć na czym opiera się całą fabuła serialu - jaki byłby sens dalszego ogladania? Serial to serial, musi troche trwać zanim sie dowiemy co i jak - a moim zdaniem budowanie coraz bardziej post-apokaliptycznego klimatu wpływa in plus na ogólny obraz tego filmu.
tk
dobrze by tu zrobiła diametralna zmiana klimatu na początku 2 sezonu, ale szanse marne bo to raczej taki obyczajowy serialik z ckliwymi przyśpiewkami przy co smętniejszych scenach. axn chyba do lutego nadgoni z emisją więc ze starszą pewnie będe oglądał w tvku nowe odcinki wink.gif
nWo
No to drugi sezon wlasnie ruszył z Flashbackiem, w koncu ktos rzucil jakies swiatlo na cien tajemnicy, W najnowszym odcinku cofamy sie o 36 godzin wstecz przed atakiem, no a koncowka sprowadza nas dokladnie tam gdzie skonczyl sie pierwszy sezon.

Doskonale rozpoczecie hyh.gif

Mariusz Saint
QUOTE(nWo @ 22 02 2007, 21:28) *

No to drugi sezon wlasnie ruszył z Flashbackiem

Przecież to jest cały czas pierwszy sezon... confused.gif
nWo
QUOTE(Mariusz Saint @ 22 02 2007, 22:18) *

QUOTE(nWo @ 22 02 2007, 21:28) *

No to drugi sezon wlasnie ruszył z Flashbackiem

Przecież to jest cały czas pierwszy sezon... confused.gif

Przerwa była tak duza ze potraktowalem to jako koniec sezonu, dry.gif sarkastycznie oczywiscie nie zebym nie wiedzial ze pierwszy sezon bedzie miec 22 odcinki
Kriseh
Spodziewalem sie flashbackow i je dostalem. Swietnie opowiedziane historie Jake'a i czarnucha (wyglada na to, ze dzialal pod przykrywka). Koncowka przyznam, ze mnie zaskoczyla. Jest dobrze i na pewno bedzie jeszcze lepiej.
tk
po tym jak się dowiedziałem, że ep będzie wspominkowy troche się przestraszyłem, że powieje nudą, ale wyszło to bardzo ciekawie. rzucili nowe światło na wydarzenia i myślę, że wątki tego czarnego gościa i związku jake'a z ravenwood mogą nieźle się rozwinąć.
Figaro
Może ktoś napisać wady i zalety tej produkcji? Jako że nie mam czasu na ściąganie drugiego serialu (obok LOST) ale jeśli jest to bardzo dobry serialik to mogę się skusić i obejrzeć 1 ep.
nWo
Wadą jest to ze czasami mamy ep uspokajający serie, czyli nic w zasadzie sie nie dzieje oprocz jakiegos romansu, ale odnosze wlasciwe wrazenie ze to bylo w okolicach 7 - 8 - 9 odcinka, bo w tej chwili Wada przeistacza sie w Zalete, mianowicie niesamowity klimat, dreszcze przechodzą czlowieka jak ogląda te motywy, az sie czasami robi zimno na skórze. Jak ktos grał w Fallout'a to potrafi rozpoznac klimat postapokaliptycznego swiata zniszczonego przez atomową pożoge.

Na samym początku odnosilem sie sceptycznie do tego serialu i nie chcialem go ogladac pomimo ze mialem juz 9 odcinkow na dysku od kumpla, noz ile mozna tych seriali ogladac dry.gif Ale obejrzalem tylko pierwsze 10 minut ! Tak dokladnie 10 minut pierwszego odcinka spowoduje ze kazdy fan LOST i Prison Brejk zmiesza te seriale z blotem bowiem Jericho zjada je oba na sniadanie.

Mówie nie oglądaj calego pierwszego odcinka, tylko pierwsze 10 minut cie juz utwierdzi w slusznosci mojej wypowiedzi, a w zasadzie ostatnie sekund 10'ej minuty serialu Jericho, potem to juz bedzie coraz glębiej i głębiej w fabułe.
Figaro
No no, przekonałeś mnie wink.gif. Ściągnę... Ale że jutro na necie będzie nowy ep LOST, to Jericho poczeka troszkę smile.gif
nWo
Nareszcie mamy nowy sezon, emocjonujący i tajemniczy jak pierwsze odcinki, REWELA. Jednak podzial jest na 11 odcinkow a nie 22.
ghost.
o czym Ty do jasnej piszesz?? mellow.gif Ostatnio był 15 odcinek pierwszego sezonu... Swoją drogą, serial sie powaznie rozkreca ostatnio, nabiera tempa, zaczynają sie problemy z ustrojem kraju, zapowiada sie ciekawie.
Figaro
Jestem właśnie po obejrzeniu 1 epizodu i... trochę rozczarowany jestem. Kilka banalnych rozwiązań, troche sztucznie niektórzy grająi ogólne pytanie "o co tu chozzii jakby?". Być może ściągnę 2 epizod, ale jak narazie jestem trochę rozczarowany...
MrSatan
Właśnie niedawno (z powodu niespodziewanego urlopu zdrowotnego) łyknąłem całą serię w 4 dni... W sumie przed obejrzeniem spodziewałem się klimatu rodem z "Fallouta" - pierwszy odcinek narobił mi smaka na powolna degradację społeczeństwa, śmierć, skażenie, postapokaliptyczne klimaty jak z "Mad Maxa" a tu lekkie zaskoczenie - oprócz opadu radioaktywnego (który nie był wcale groźny!) oraz braku prądu i problemów z żywnością - nic... No ale odstawiłem na bok wyobrażenie i wciągnąłem się w fabułę - o dziwo ta mnie zainteresowała, wątki dramatyczne czy nawet melodramatyczne wciągnęły mnie jak nigdy dotąd... Niewyjaśniona zagadka "kto, czemu i po co" ciągle trzyma w napięciu i niepewności.
Gdy pojawili się "Ravenwood" powróciły do mnie echa "Fallouta", wątek "nawróconego" terrorysty daje do myślenia a Jake nareszcie przestał być "do rany przyłóż" - wychodzi jego mroczna przeszłość... Tak więc czekam na 16 epizod (już 28 marca, ciekawe czemu każą czekać na ten epizod dwa tygodnie) i jestem ciekawy jak cholera...

Ciekawe czy macie jakieś teorie "kto za tym wszystkim stoi" ?
Kriseh
CYTAT(MrSatan @ 23 03 2007, 18:45) *
Ciekawe czy macie jakieś teorie "kto za tym wszystkim stoi" ?

Wcale bym sie nie zdziwil jakby Amerykance sami sobie zgotowali ten los. Komus moglo zalezec na zniszczeniu i wywolaniu kompletnego chaosu w USA.
MrSatan
[/quote]

Wcale bym sie nie zdziwil jakby Amerykance sami sobie zgotowali ten los. Komus moglo zalezec na zniszczeniu i wywolaniu kompletnego chaosu w USA.
[/quote]

Wg. spoilerów następnych odcinków [/color]nie tylko USA zostało zaatakowane[color="#FFFFFF"]

Chociaż ta teoria jest możliwa - odpada napewno fanatyzm religijny - cała ta organizacja, jak i zachowanie Hawkinsa nie znamionuje niczego takiego - zostajeą typowo polityczne zapędy - teraz można gdybać czy jest to spowodowane słabością USA, czy stoją za tym katrele narkotykowe, czy Kuba pod przewodnictwem Castro, czy Chiny lub Rosja (mało możliwe), Korea południowa lub Iran lub spuścizna po atakach na Al Kaidę (według mnie - patrząc po zachowaniu "terrorystów" - realistów mało prawdopodobne)
nWo
Juz w ostatnim odcinku jest wyjasnione ze to North Korea i Iran sa odpowiedzialne za atak, no i widzielismy ze juz zostale zbombardowane w kontrataku. Wiec przynajmniej jedna tajemnica sie wyjasnila.
Kriseh
CYTAT(nWo @ 24 03 2007, 15:01) *
Juz w ostatnim odcinku jest wyjasnione ze to North Korea i Iran sa odpowiedzialne za atak, no i widzielismy ze juz zostale zbombardowane w kontrataku. Wiec przynajmniej jedna tajemnica sie wyjasnila.

No lol, Ty na serio uwierzyles w te bajki rozpowiadane przez falszywych marines? huh.gif
nWo
(pipi), musialem jeszcze raz obejrzec odcinek zanim napisalem tego posta, a juz sie chcialem z tobą kłucic tongue.gif jak ja oglądam te seriale ?? !! , wszystko mi sie juz (pipi)ie laugh.gif nom nie ma co dobrze ze tajemnica nadal nie jest wyjasniona. A ten odcinek do polowy dawal zupelnie inne wrazenie, ze juz wszytko dobiega konca, ze wojna wygrana hyh.gif ze przywrócą prąd telefony i transport. Umf dobrze sie czasami rozczarowac.
MrSatan
No i po 16 odcinku "Winter's end".

Powiem tak - bardzo łzawy był ten odcinek, skręcił bardzo w obyczajową stronę. Udało mu się prawie wycisnąć łezkę ze starego oka MrSatana. Nie wniósł nic do głównego wątku - nic nie zostało wyjaśnione, cały czas wszystko obmywa mgła tajemnicy... Odchodzi paru bohaterów, są łzawe pożegnania. No cóż, to taki oddech przed następnym odcinkiem w którym nasz ulubiony murzyn może ostro namieszać - tytuł "One man's terrorist" mówi chyba dużo za siebie...

a więc do 5 kwietnia smile.gif
tk
imo to jest w tym serialu fajne - trochę tajemnicy, wątek sensacyjny a potem "na dobre i na złe". można ze starszą wieczorkiem obejrzeć wink.gif

no, ale ten dialog jake'a z rzeźnikiem tandetą zalatywał na kilometr confused.gif
nWo
Troche tak dziwnie ogladac na przemian melodramat jak ostatnio i suspens jak w odcinku 19. Im blizej konca sezonu tym bardziej emocjonująco.
MrSatan
Woho... jestem na świeżo po 20 odcinku... i tego oczekuję po tym serialu, powiem szczerze ze po raz kolejny poczułem Falloutowy klimat. Może bez mutantów i futurystyczej technologii ale... Fallout: Tactics jak nic smile.gif Trochę żałuję że tajemnica ataków terrorystycznych została praktycznie ujawniona, Hawking z bad guya stał się tym dobrym, ale zawsze pozostaje wątek z łysolem, który jak widać jest prowodyrem całej nuklearnej akcji. Cóż, sezon sie powoli kończy, muszą go zakończyć jakimś mocnym akcentem żeby dać smaczka na kolejne odcinki. Nie wiem jaką sie serial cieszy popularnością za granicą ale mam nadzieję na kontynuację bo mimo słabego "środka" ostatnie odcinki udowodniły że warto ściągać i czekać.
Kriseh
2 sezon zostal juz oficjanlnie potwierdzony, tak wiec jeszcze troche ogladania przed nami ;]
tk
1x20 to jeden z najciekawszych ep'ów - w tą stronę to powinno podażąć. no i scena strzelaniny była na poziomie nie to co na początku sezonu, w odcinku gdzie jake ratował blondyne.
MrSatan
Ja miałem przeczucie ( jak sie później okazało niesłuszne ) że w czasie strzelaniny Hawking zginie... Ale może za dużo Losta oglądałem wink.gif
Ciągle czekam na bombę (nie dosłownie... ) jaka eksploduje w ostatnim epizodzie sezonu i co napędzi mnie na czekanie na kolejna serię. A że coś się musi stać to pewne. Mam tylko nadzieję że to będzie dotyczyło spraw globalnych a nie ogólno-Jerichowych (Jake ginie ratując swoją blondynę ale w pierwszym epizodzie drugiej serii okazuje się że został tylko poważnie ranny ;p) No i liczę na Ravenwood (nie zawiedźcie mnie chłopaki!) i rozwinięcie politycznych machlojek łysola smile.gif
koso
Tak jak na początku Jericho wydawało mi się totalną porażką (goście już w pierwszym odcinku zdawali się nie mieć pomysłów na ten serial), tak ostatnie odcinki - począwszy od spowiedzi Hawkins - zdecydowanie dają radę. Nieco drażni mnie aktorstwo (nie umie grać tu niemal nikt, z Jake'iem "Lekko rozdymane usta" i Hawkinsem "Cyniczny uśmieszek" na czele), ale klimat generalnie jest. Oby nie zaczęli znowu skupiać się na obyczajowości - to już mamy w "Domku na prerii" i "Doktor Quinn":D
Kriseh
Odcinek 21 to najlepszy odcinek do tej pory, nonstop akcja. Oby tak dalej, przez caly 2 sezon nawet ;]
nWo
Dziwi fakt ze Hawkins mając do dyspozycji bombe uzywa nadal karabinu dry.gif to tak półzartem Ale Epizod rzeczywiscie rewelacyjny i jego kontynuacja bedzie napewno bombowa. Moze Ravenwood sie pojawi

Kriseh
CYTAT(nWo @ 6 05 2007, 10:01) *
Dziwi fakt ze Hawkins mając do dyspozycji bombe uzywa nadal karabinu dry.gif

O tym samym pomyslalem podczas ogladania odcinka ;] Oczywiscie samobojstwem byloby jej uzycie, ale pogrozic zawsze mozna.
signap
serial sie rozkreca ale przez wiekszosc czasu pominiety jest temat np. chinskich zrzutow jedzenia, czy tez rosyjskich migow, wogole nic nie nadaja w TV jak wczesniej confused.gif ale przyjemnie sie rozkreca wlasciwie sie juz konczy biggrin.gif
nWo
No tak ale zauwaz ze teraz wszedzie jest popularny schemat z LOST, czyli takie pokazywanie motywu po to aby powrocic do niego kilkanascie odcinkow puzniej. Tak wlasnie bylo z ojcem blondi, wywalili go z miasteczka juz dawno temu a teraz motyw z nim powraca. Zaloze sie ze tak samo bedzie z innymi motywami, powoli sie dowiemy gdzie uderzyly wystrzelone rakiety itp.
signap
nWo - jak by nie patrzec to te miasto jest blisko Jericho biggrin.gif (chodzi mi o bombe)
MrSatan
Pamiętajcie że w stodole mają schowany czołg smile.gif A jego użyją napewno, w końcu po cos jest... Jake albo Hawking potrafią się chyba nim posługiwać ...
signap
tez ostatnio myslalem czy uzyja czolgu, ciekawe czy ma jakas amunicje biggrin.gif
MrSatan
Hmm, nawet czołg bez amunicji jest niezłym psychologicznych chwytem - jeśli jest ruchomy to ich słynne możdzierze razczej nie zrobia mu kuku... przed ostrzałem z amunicji mniejszego kalibru osłoni, zawsze dla piechoty to jakiś plus. A nie widziałem na razie w użyciu granatów albo nawet koktaili Mołotowa - cóż, może nie sa przygotowani na pancerny atak... Wszytsto wyjaśni się niebawem :)
yasiekk
Ostatni odcinek jak zawsze niesmak pozostawia. Pozabijali sie? Co z Hawkinsem, zawinie czolg i ucieknie?
nWo
Co wazniejsze kto jest w pociagu, co to za helikoptery skoro wojsko jest daleko. Do kogo tak naprawde strzelają mieszkańcy, czy to Newborn czy moze to Ravenwood ?? mellow.gif hehehe

Jericho bezapelacyjnie rządzi wśród seriali. Fajnie ze czolg sie przydal, nareszcie rzucono wiecej swiatla na bombe. Wyglada na to ze to koniec sezonu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.