Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: ds vs N-gage
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
lolek1990
Co wybrać, chciałbym aby wypowiadały się osoby co miały styczność z tymi urządzeniami. Pozdrawiam
spn_sosnowiec
zalezy czy masz juz telefon czy nie : p

ja nie masz bierz n-gage

jak masz telefon

to dsa

smile.gif
Pchela
Nie zgodzę się niestety z moim przedmówcą, miałem n-gage'a qd i sprzedałem go wczoraj na rzecz właśnie DS'a, wole mięć prawdziwą konsole i byle jaki telefon do sms'ów i dzwonienia niż 2 w jednym tongue.gif bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego hyh.gif

Ogólnie konsolka zła nie jest ale przeszkadza ekranik (strasznie ograniczona widoczność) mało gier (około 50 tytułów)

A Ds to już chyba wiesz TS i gry na miarę konsoli, także kup tel za 100zł i zbieraj na DS'a

pozdro
lolek1990
Wiecie byłem wczoraj w sklepie z konsolami w szczecinie i jest tam DS Lite Black nówka za 480 zł!! a używany 380 złotych monet i aż zal nie skorzystać z takiej okazji a że w sylwka mam urodziny to chyba stane się wesołym posiadaczem DS`a <jupi> rolleyes.gif
Aem
Posiadalem oba urzadzenia. I napisze podobnie jak stoi wyżej - jesli masz telefon to łykaj DSa. A jesli chodzi o połaczenie konsoli i telefonu w N-Gage'u to z perspektywy czasu wolalbym kupic tanszy telefon i dozbierac do jakiegokolwiek handhelda.
STIVI
N-Gage ? przecierz to syf z deka wink.gif
najlepiej DS'a jeśli chodzi Ci tylko o granie wink.gif
KopEr
Miałem QD'eka i mam Lajcika. QD ogólnie jako telefon sprawdza się kiepkso - gabaryty. A jako konsola też nie najlepiej , gdyż jest na niego mało gier. Bierz DS'a jestem z niego dużo bardziej zadowolony niż wcześniej z "konsolofona".
marcin_N
Polecam DSa. N-gage jako telefon spisuje się nędznie (można rzec "cegła") i jako konsola też niezbyt dobrze (już nie wychodzą na niego gry) ale wybór należy do ciebie.
signap
gry - DS
scena, programy,itp - NG
młoda
Tylko DS, o czym tu wogóle myśleć smile.gif
Skarabeus
CYTAT(Pchela @ 30 12 2006, 02:18) *
Nie zgodzę się niestety z moim przedmówcą, miałem n-gage'a qd i sprzedałem go wczoraj na rzecz właśnie DS'a, wole mięć prawdziwą konsole i byle jaki telefon do sms'ów i dzwonienia niż 2 w jednym tongue.gif bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego hyh.gif

Ogólnie konsolka zła nie jest ale przeszkadza ekranik (strasznie ograniczona widoczność) mało gier (około 50 tytułów)

A Ds to już chyba wiesz TS i gry na miarę konsoli, także kup tel za 100zł i zbieraj na DS'a

No i święta racja - zresztą gry na Nokię raczej nie dorównują gameplayem tym z DS'a - zwłaszcza Animal Crossing, czy Yishi's Island DS xD
bajej
pathway to glory w single i w multi tez zadna gra z dsa nie dorówna smile.gif

MMO Packet Kingdom tez nie ma konurenta smile.gif

Jest wiele bardzo grywalnych i fajnych gierek na NNG
młoda
Chyba nie ma sensu pisać co jest lepsze. Mi się wydaje że wszystko na czym można grać jest super:D. Jednemu bardziej pasują gry takie innemu takie i to już od osobnika zależy na czym mu się przyjemniej gra.
bajej
najlepiej miec obie na raz wink.gif
lalQr
No co ty n-gage nie dorasta dsowi do pięt. Telefon to telefon konsola to konsola. lepiej tego nie łaczyć bo wychodzi n-gage moje zdanie Bleee! Ds rządzi.
__bercik07
ciekawe czy wogole grales na n-gagu w jaks gre? tak sie sklada ze mam to i to(no jzu niedlugo tylko ds) niektore gry na nng potrafia przykuc do komorki na dluugo np w moim przypadku rifts czas grania jakies 30h i gra nie byla jeszcze skonczona, dodatkowo swietny colin i wormsy(te na ds'a to jest smiech na sali). Owszem nds to fajny sprzecik ale przez gry ktore nie wykozystuja w pelni obu ekranikow ds staje sie drugim nng, dodatkowo bez mozliwosci dzwonienia wink.gif. Takie moje zdanie.
młoda
Panie i Panowie, nie kłóćmy sięsmile.gif Prawda jest taka że to czy dany sprzęt do grania jest fajny zależy tylko od tego jakie gry na niego wychodzą i chyba nie można mówić że tak konsola jest lepsza niż tamta, a najwyżej że ta gra jest lepsza niż tamta.
__bercik07
alez nikt sie tu nie kluci a wymienia poglady, a to jest znaczna roznica.
lalQr
Spoko. na ngagu gralem w urbzy i dlatego jestem do niego tak negatywnie zwrócony. (giera Beznadziejna przez duże B)
ambasadororientu
NG to mała pomyłka. Miałem z tą konsolą do czynienia i nie oferuje nic ekstra..mainstreamowe gry (których malutko) i kiepską resztę tongue.gif Już wole moje P800. W NG ułożenie ekranu też jest pomyłką plus jak dużo grasz to się rozładuje szybko i zostajesz bez telefonu.. nie ma co się zastanawiać. Bierz DS (lite) z masą gier (only for wink.gif i wi fi ! smile.gif
Antares
Srutututu chytry_.gif

Po pierwsze - nie można porównywać konsol, które dzieli taka przestrzeń czasowa. Po drugie, należy pamiętać, że N-Gage to nie jest pełnowymiarowa konsola, tylko przede wszystkim telefon. A to, że ma system operacyjny jest tylko dodatkiem. Miałem ten fon bardzo długo (i w sumie ciągle mam, tylko teraz używam Sharpa 902 bo odkąd kupiłem PSP nie potrzebuję już grać na komórce) i uważam, że w swoim przedziale cenowym jest znakomity. Postaram się wypisać trochę plusów w punktach (piszę o wersji Classic bo taką miałem)

- całkiem porządna biblioteka około 50 oficjalnych tytułów. Są w tym takie gry jak Asphalt 1 i 2 (zajefajne wyścigi), Tomb Raider (klon 1:1 do wersji z PSXa), Sonic, Rayman, Super Monkey Ball, Fifa (2005 i 2006), Elder Scrolls Travels: Shadowkeys, Civilization 2, High Seize (klon Advance Wars utrzymany w konwencji piratów - bitwy na morzu i na lądzie) czy The Rifts (bardzo fajny taktyczny RPG utrzymany w post apokaliptycznych klimatach) itd. Jest w co pograć, napewno

- do tego dochodzi masa tytułów na Symbiana (głównie gry od Gameloftu), konwersji i emulatorów. Od kultowego Another World, przez Wolfenstein 3D, Doom (razem ze wszystkimi możliwymi konwersjami/modami) czy nawet pierwszy Quake.

- emulatory: Game Boy Color, Snes, Nes, Sega Mega Drive, ZX80 etc... Jest nawet emulator GBA, ale niestety nigdy nie ukończony, a wersja alfa chodzi tak wolno, że praktycznie nie da się grać.

- programy: do Ebooków, do PDFów, notatniki i masa innych, z czego nie wymienię dużo po prostu nie miałem potrzeby korzystać. Przeczytałem za to dwie książki na swoim N-Gage smile.gif

- świetny MP3 player, o jakości porządnego odtwarzacza MP3

- no i oczywiście gry Java, a fajnych javek też już parę wyszło wink.gif

Jak na telefon który kosztuje 300zł (na allegro) to uważam, że warto.

Aha i nie chcę być złośliwy - ale Tomb Raider na N-Gage wygląda lepiej niż na DSie chytry_.gif
jurget
Miałem kiedyś N-Gage i przyznaję, że sprzęt miał ogromny potencjał, niektóre gry były wspaniałe (worms, tony hawk) jednak całkowity brak zabezpieczeń przed złodziejami gier spowodował, że Twórcy gier ukatrupili N-Gage w miarę wcześnie, ale za to należy winić już bardziej firmę Nokia i złodziejów growych.

Nie ma mowy o jakimkolwiek konkurowaniu z DS-em jeśli chodzi o gry.
Antares
Zależy wink.gif Gier nie było mało dlatego, że ludzie piracili. Gier było mało, bo Nokia cholernie mało licencji dała. O ironio, mało kto i tak się chciał podjąć robić grę na tak nietypową jak na tamte czasy platformę.
AnDrO
Ngage miał być można powiedzieć eksperymentem. W chwili obecnej nokia NADAL pracuje nad komórką i jednocześnie porządną konsolą. (I tak big N stworzy lepszą ;P)
Mathiu
A ja powiem tak... 2 egzaminy w tym roku zdałem TYLKO dzięki N-Gage'owi: możliwość wgrania na komórę całego skryptu rządzi :P
AnDrO
Na ds'a (jeśli ma się programator tongue.gif ) też można smile.gif
Mathiu
CYTAT(AnDrO @ 21 06 2007, 21:58) *
Na ds'a (jeśli ma się programator :P ) też można :)
Tylko że to kolejny koszt ok. 150 zł.
AnDrO
Zależy jaki mogą być nawet za 300zł...
ironspider
NNG posiada potencjał ale nie ma co porównywać go do DS-a... ale np Bethasda to niezle pojechała po bandzie serwując na NNG pełnoprawnego Elder Scrolsa. Na DS-sie jest coś podobnego ale nie ma szans z ES . A trza przyznać ta seria jest dobra happy.gif . Ale jednak wystarczy spojrzec na wyniki sprzedarzy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.