Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki model/jakie gry?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
JanzKijan
Temat mało oryginalny ale podobny jeszcze chyba nie istnieje...taka lekka kompilacja 2 innych topiców ("PS2" i poniekąd "must have"), gdzie nie znalazły się jednak żadne bardziej praktyczne rady. Z "Top 10 na PS2" także trudno wyłowić coś bardziej obiektywnego.

Do meritum idąc...mam zamiar kupić PS 2, gdyż zmaltretowany pecetowym mainstrimem jestem, że ho,ho icon_wink.gif ; rozmaitych ofert sprzedaży PS2 jest cała masa, a co za tym wybór nie jest do końca oczywisty. Jaki dokładnie model PS2 należy wybrać w celu max optymalnej zabawy (gry/filmy/muzyka etc.)? NA CO KONKRETNIE ZWRÓCIĆ UWAGĘ PRZY ZAKUPIE; czy lepiej brać przez intenet czy może w mediamarkcie jakimś; zestaw swap magic czy MODBO 760 czy może ripper, jaka memorka, jakie pady, może od razu wziąć zapasowy czytnik itd.,itp.- proszę o kompetentne, PRAKTYCZNE wskazówki (może jakieś namiary/linki).

A propos gierek...Na wstępie zamierzam kupić MGS 3 (nie wiem którą wersję wybrać), FF XII i Okami, w perspektywie VF 4, FF X, jakieś Tenchu (ale które - moim skromnym najlepsza była 1 część na PS1) może God of War lub DMC 3 - proszę o wskazanie ciekawych gier (których jeszcze wieksza masa na PS2), oscylujących w klimatach wymienionych tytułów (a może innych) - temat "must have" trochę mi rozjaśnił icon_wink.gif . Jakie dobre sklepy internetowe możecie polecić?

Z góry thx i pozdrawiam. (gdyby temat został zakwalifikowany do usunięcia proszę podać jakiś aletarnatywny gdzie możnaby takie pytanie dodać, gdyż przed zakupem zależy mi na dyskusji na szerszym forum).
Sztajniec
Jeśli już to bierz PS 2 Slim, gdyż ma wbudowany network adapter, no i ma sexowniejszy wygląd wink.gif. Model ? Tutaj chyba są minimalne różnice ja mam scph-75004.
Swap magic tylko jeśli lubisz żonglować płytkami, ja mam Modbo 760, ludzie mówili , że ripper o wiele lepszy, ale ja ... szczerze mówiąc nie widzę żadnych różnic. Memorka tylko oryginalna Sony 8mb, pady też najlepiej DS 2 Sony.

Inne ciekawe gry? Shadow of the Colossus, Burnout'y , jeśli idzie o FPS'y to Black/Killzone no i Gran Turismo 4 - najlepsza ścigałka.
JanzKijan
Dziękuje za odpowiedź. Liczę na jeszcze większy entuzjazm icon_wink.gif dajcie cos więcej (jeszcze więcej icon_wink.gif ); PS 2 kosztuję jednak ciutkę, zwłaszcza z kompletem gier, dlatego PROSZĘ O WSKAZÓWKI icon_wink.gif
h1m3r4
Ja polecam God of War i Burnout'y. Jak dla mnie te gry sa swietne.
Poza tym moim zdaniem PS2 zawsze warto miec mimo, ze jej era dobiega konca, ale na ta konsolke jest masa hitow! Dobrze bawilam sie jeszcze przy SSX ON TOUR. Wydaje mi sie, ze z kazdego gatunku jest conajmniej pare niezlych tytulow.
KopEr
Czy w dobie kiedy gry kosztują na prawdę mało warto przerabiać konsolę? Uważam ,że nie sam dopiero teraz uzupełniam kolekcje i pewnie pojawią się takie tytuły

1. Okami
2. MGS 3 Subsistance
3. Shadow of the Colossus
4. DMC 3
5. GT 4 (to akurat mam trudno się jeździ)
6. Tekken 5
7. GoW
8. Killzone albo Black
9. Burnout Revenge
10. GTA jeśli nie grałeś na kompie

kolejność przypadkowa jednak myślę ,że to najlepsze gierki na PS2
h1m3r4
QUOTE(KopEr @ 3 01 2007, 00:57) *

Czy w dobie kiedy gry kosztują na prawdę mało warto przerabiać konsolę? Uważam ,że nie sam dopiero teraz uzupełniam kolekcje i pewnie pojawią się takie tytuły

No wlasnie, przeciez teraz np. GoW albo Tekken 5 stoja po 50 zeta. Heh a jaka byla cena fajna jak wyszedl Tekken 5 smile.gif
Zwyrodnialec
Bierz koniecznie Residenta 4, DMC 3 i 1, Burnouty, Jak'i, MGS 3, GoW, SH2 (koniecznie!) i Prince of Persię (najlepiej Trilogy). hyh.gif

PS. Silent Hill 2 IMO ma najlepszy scenariusz ze wszystkich gier na current geny, przebija nawet MGS'a. Warto to przeżyć. biggrin.gif
Yano
pytasz o model, rodzaj memorki, pada.. to brzmi tak jak bys chcial kupowac pieca i pytal o bebechy ;p

ps2 prawie sie nei rozni niczym, memorki sa takie same, pady bierz orginalne, a model najnowszy bo takich najwwiecej sprzedaja, i juz ;p

jedyne co moge poradzic to ripera bo sam mam i jest dobry:D
Mindek
W kwestii wyboru moedlu konsoli to dodam od siebie że słyszałem że do slimek są dużo tańsze lasery (ok 60 zl) niż do grubych czarnul (ok 150 zl). A skoro zamierzasz przerobić konsolę to może warto zwrócić na to uwagę...?
JanzKijan
Dzięki za rady. Summa summarum wezmę chyba slima w MediaMarkt (bezproblemowa realizacja uprawnień z tytułu rękojmi przez 2 lata) + firmowe akcesoria + Swapa (trochę żonglowania płytami ale bez ingerencji "w środek") - pewnie na allegro. Z gier na wstępie GoW+MGS 3S, gdyż FF XII, Okami i VP 2 Silmeria jeszcze nie wyszły wink.gif - obowiązkowo również Shadow of Colossus, VF 4 i jakieś Tenchu (które radzicie?); w sumie wybór jest tak szeroki jak przed śmiercią PS1 tedy trudno się zdecydować, ale to dobrze wink.gif

...ponawiam - znacie jakiś dobry sklep z szerokim wachlarzem icon_wink.gif ?
Zwyrodnialec
QUOTE(JanzKijan @ 4 01 2007, 18:56) *

Dzięki za rady. Summa summarum wezmę chyba slima w MediaMarkt (bezproblemowa realizacja uprawnień z tytułu rękojmi przez 2 lata) + firmowe akcesoria + Swapa (trochę żonglowania płytami ale bez ingerencji "w środek") - pewnie na allegro. Z gier na wstępie GoW+MGS 3S, gdyż FF XII/Okami i VP 2 Silmeria jeszcze nie wyszły wink.gif

Polecam sklep wysyłkowy ultima www.ultima.pl. BTW jeżeli nie masz zamiaru grac w MGS'a online, to nie kupuj MGS 3:S tylko normalnego i tańszego Snake Eater'a. wink.gif
Grabol
QUOTE(Zwyrodnialec @ 4 01 2007, 20:59) *

Dzięki za rady. Summa summarum wezmę chyba slima w MediaMarkt (bezproblemowa realizacja uprawnień z tytułu rękojmi przez 2 lata) + firmowe akcesoria + Swapa (trochę żonglowania płytami ale bez ingerencji "w środek") - pewnie na allegro. Z gier na wstępie GoW+MGS 3S, gdyż FF XII/Okami i VP 2 Silmeria jeszcze nie wyszły wink.gif

Polecam sklep wysyłkowy ultima www.ultima.pl. BTW jeżeli nie masz zamiaru grac w MGS'a online, to nie kupuj MGS 3:S tylko normalnego i tańszego Snake Eater'a. wink.gif

zwykly mgs3 to nie jest dobry wybór moze i taniej ale statyczna kamera niekedy moze doprowadzic do szalu w subsistence masz ja w pelni ruchoma i zmienia to zabawe w znaczacym stopniu in plus z reszta pewnie juz to wiesz, a co do swapa to przy takich cenach gier jak teraz to argumentów za piractwem zupelnie nie rozumiem takie killery jak gow, ffX, dmc3, onimusha3, gt4 mozna wyczic za 50-60 zl bez przesady niekedy jeszcze taniej, nie mowiac juz o ogromym rynku wtornym

dobrych sklepów internetowych jest full polecam google.pl
Yano

VF 4

pomyliłes sie ;p

tekken5 a nie VF4 ;p
h1m3r4
QUOTE(Yano @ 4 01 2007, 23:20) *

VF 4

pomyliłes sie ;p

tekken5 a nie VF4 ;p

No dokladnie. Tekken 5 zdecydowanie! biggrin.gif
dark_grzyb
Nie, nie panowie. Ani VF4, ani Tekken 5, tylko i wyłącznie SoulCalubur 3 ;]
Co do gier poleciłbym jeszcze Star Oceana 3 - jak dla mnie genialna gra - nic dodać, nic ująć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.