Temat mało oryginalny ale podobny jeszcze chyba nie istnieje...taka lekka kompilacja 2 innych topiców ("PS2" i poniekąd "must have"), gdzie nie znalazły się jednak żadne bardziej praktyczne rady. Z "Top 10 na PS2" także trudno wyłowić coś bardziej obiektywnego.
Do meritum idąc...mam zamiar kupić PS 2, gdyż zmaltretowany pecetowym mainstrimem jestem, że ho,ho

; rozmaitych ofert sprzedaży PS2 jest cała masa, a co za tym wybór nie jest do końca oczywisty. Jaki dokładnie model PS2 należy wybrać w celu max optymalnej zabawy (gry/filmy/muzyka etc.)? NA CO KONKRETNIE ZWRÓCIĆ UWAGĘ PRZY ZAKUPIE; czy lepiej brać przez intenet czy może w mediamarkcie jakimś; zestaw swap magic czy MODBO 760 czy może ripper, jaka memorka, jakie pady, może od razu wziąć zapasowy czytnik itd.,itp.- proszę o kompetentne, PRAKTYCZNE wskazówki (może jakieś namiary/linki).
A propos gierek...Na wstępie zamierzam kupić MGS 3 (nie wiem którą wersję wybrać), FF XII i Okami, w perspektywie VF 4, FF X, jakieś Tenchu (ale które - moim skromnym najlepsza była 1 część na PS1) może God of War lub DMC 3 - proszę o wskazanie ciekawych gier (których jeszcze wieksza masa na PS2), oscylujących w klimatach wymienionych tytułów (a może innych) - temat "must have" trochę mi rozjaśnił

. Jakie dobre sklepy internetowe możecie polecić?
Z góry thx i pozdrawiam. (gdyby temat został zakwalifikowany do usunięcia proszę podać jakiś aletarnatywny gdzie możnaby takie pytanie dodać, gdyż przed zakupem zależy mi na dyskusji na szerszym forum).