Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DÉJA VU
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Lipa
Widział już ktoś ? Jakieś opinie ... ? Lepiej wydać kasę na to, czy na Apocalypto ?

Agent federalny z agencji ATF, Doug Carlin (Denzel Washington), prowadzi śledztwo w sprawie wybuchu bomby na promie w Nowym Orleanie. Ze zdziwieniem dostrzega, że zarówno on sam, jak i ci, którzy ocaleli, przeżywają déjà vu. Zjawisko okazuje się kluczem nie tylko do uniknięcia kolejnego zamachu, ale nawet i tego, który już miał miejsce.
wortigern
ogladałem, film calkiem wporzo chociaz nie zrozumialem kilku motywow.

Fajnie sie skonczyl.
Dante
Fajny filmik który warto oblookać bo jest kilka ciekawych motywów i ogólnie spoko (nie chce spoilowac to ni będe pisał o fabule ale poza denzelem gra tutaj tez Val Kilmer i Jim Cavirez(nie wiem jak się to pisze dokładnie)
Lipa
Czyli warto wydać te 28 zł ? ;]

Oficjalna strona filmu ;]
aux
Moim zdaniem warto. Film jest ciekawy, zakręcony i mniej więcej od drugiej połowy filmu widz ma dużą frajdę, ale oczywiście nic konkretnego nie mogę napisać żeby nie popsuć przyjemności. Film mimo lekkiego zakręcenia jest lekki i przyjemny, można śmiało iść z dziewczyną smile.gif Jak zwykle w przypadku filmów Scotta fajne są zdjęcia (dominuje kolor zielony), Denzel jak zwykle zagrał świetnie, tak samo nieco spasiony Kilmer i Jim Cavaziel, którego bardzo lubię ale widzę go tylko w rolach drugoplanowych. Fajne jest też miejsce akcji czyli Nowy Orlean. Ten film to generalnie mieszanka sci-fi i thrillera akcji. Zauważyłem że w opisach od dystrubutora jest dużo nieprawdy co do fabuły, ale to w sumie dobrze smile.gif Polecam!

8/10
Colio
>występują delikatne spojlery<

Jest naprawdę nieźle. Świetnie spleciono trochę bzdurne sci-fi z mocnym kinem sensacyjnym wg. Scotta. Mimo tych wszystkich motywów z przesunięciem czasu, film stwarza wrażenie kolejnego realistycznego i prawdziwego obrazu. Jeden z ciekawszych pościgów filmowych jakie ostatnio się pojawiły -pseudo teraźniejszy pościg dwóch aut odległych w czasie o 4 dni xD Trudno mi to jakoś inaczej nazwać xD Wprowadzenie tych czasowych podróży, tak jak mówiłem, robi z filmu gatunkowego dziwoląga. Mimo wszystko motyw sf nie przeszkadza. Fajnie pokazane składnie wydarzeń w czasie, trochę podobnie jak w 11:14. Mimo wszystko idzie wyniuchać nosem małe nielogicznści.
Od strony technicznej - potężne efekciarstwo, ale ładnie zakamuflowane. Wybuch promu i dynamiczne sceny - wszystko to cieszy oczęta. I tak jak mówił aux, niezłe zdjęcia. Jak zwykle trochę zielonkawe, ziarniste.
Aktorzy - solidna robota, ale nic ponad to. Ogólnie warto obadać - niezły odprężacz. Tylko trochę niepotrzebny happy end, fabuła prosiła się o coś ostrzejszego ;]

Bieniek
Wlasnie wrocilem z kina i tak:
Pierwsze 30 minut filmu - slabo , nudno . Dopiero potem akcja sie rozwija i film trzyma w napieciu. Zakonczenie do przewidzenia , na film wybralem sie po przeczytaniu kilku recenzji - wszystkie byly na "+" wiec postanowilem skoczyc do kina. I szczerze nie wiem czy dobrze zrobilem :s nie jestem jakims wielkim fanem tego typu filmow lecz oceniam go na 6/10. Troszke nastawiony bylem na wieksze emocje lecz ogolem moze byc lecz szkoda tych 39zl ;]
6/10 i polecam do obejrzenia w domu
ListuniO
Mi się film podobał... Kino akcji w stylu Scotta no i muzyka H.G. Williamsa (MGS-y)... Kino akcji z motywem s-f... To co tam się dzieje można powiedzieć już było... Ale warto...

No i mam pytanie. Za co wy płacicie 28 zł i 39 zł?? za bilety do kina?? a co to za kino?? No chyba że to bilety dwuosobowe i liczycie siebie i dziewczyne... A jak coś to sobie znajdzcie taką co potrafi za siebie płacićtongue.gif...pozdro
Bieniek
yyy of kors dwuosobowe bilety ;]
mashter
Montaż, zdjęcia, muzyka i Denzel.
Fabuła jest strasznie naciągana i ma kilka nieścisłości, ALE zaskakuje kilkoma bardzo ciekawymi patentami.
Po prostu solidne kino akcji na poziomie 'Domino'.
Jak dla mnie 'Man on Fire', to wciąż najlepszy film Scotta.
Lipa
QUOTE(ListuniO @ 7 01 2007, 22:05) *

No i mam pytanie. Za co wy płacicie 28 zł i 39 zł?? za bilety do kina?? a co to za kino?? No chyba że to bilety dwuosobowe i liczycie siebie i dziewczyne... A jak coś to sobie znajdzcie taką co potrafi za siebie płacićtongue.gif...pozdro

28 = 14 zł za mnie + 14 zł za drugą połówkę wink.gif
Chyba nie powiesz lasce, żeby za siebie płaciła jak ją zapraszasz ;]

A film hmmm ... Sam nie wiedziałem czego się spodziewać wink.gif Taki przeciętniak jak dla mnie wink.gif 7/10 wink.gif Nic wielkiego wink.gif Choć tak jak ktoś pisał wyżej - pościg za kolesiem, którego " nie było " wink.gif

Teraz szykuje się na film M. Gibsona ;] I zaciekawił mnie film " Prestiż " wink.gif Myślę, że w tym okresie te filmy są lepsze smile.gif
SIKI
powiem tak: spodziewałem sie dobrego kina akcji, i dostałem to z lekką domieszką s-f...
Denzel jak zwykle rządzi ;]
_Milan_
film swietny, Stuhr w roli lapacza motyli rzadzi ;]
2razyjot
Mnie nie ruszylo. Bum, cos wybucha, czarnecki w roli glownej (gra spoko to fakt ale co z tego?), pozniej przezarty motyw z super hiper maszyna ktora ma fbi (kilmer to gruby buc), zium zium zium i zakonczenie o kant du.py rozbic. Nie wiem co wy widzicie w tym filmie, jedno co mnie w sumie ruszylo o poscig na autostradzie... Ogladnac i zapomniec, za duzo reklamy i krzyku a tu przecietniak IMO.
MasterShake
ale kilmer pociesznie wygląda jako taki grubasek XDD

mnie sie podobało, bez rewelacji ale obejrzeć warto, nie wiem czylepsze od apo bo nie widziałem ale jakoś mnie do tego nie ciągnie
Kubaa__
bardzo dobry film. nie spodziewalem sie takiego pokrecenia, ale bardzo przyjemnie to wszystko wypadło. zresztą, nie widzialem chyba jeszcze slabego filmidla z Denzelem, swietny aktor.
gdybym nie zgubil 40 zl w kinie to bylbym jeszcze bardziej zadowolony, ale polecam ;o.
_Milan_
tez zostawilem troche siana w kinie, ale 22 zl;]

film calkiem dobry, ale podczas sceny ala" widzimy wszystko za pomoca kamery" myslalem ze wyjde z kina, podobne bezmyslne akcje byly w filmie...wrog publiczny chyba sie zwal, gdzie podczas obrazu ogladanego z kamery ktos nagle postawnowil obracac nia i zagladac, NIENMAWIDZE TAKICH BZDUR.

na szczescie Denzel tez sie oburzykl razem ze mna , ale nastepne wyjasnienie...tez trzeba przymknac oko i myslec o tym co z tego wynika.

a przeslanie filmu jest calkiem ciekawe, trzyma sie to jako tako, klimat jest calkiem niezly, tylko nie wiem co tak swietnego jest w tej scenie poscigu na autostradzie o ktorej wspominacie, nic wielkiego moim zdainiem;]

no iwspaniala muzyka Williamsa, czasami myslalem ze gram w MGS'a xD

mozna isc, nie bedzie raczej niesmaku, takie 7,5 /10
szumi
Bardzo ciekawy film.Trochę przekombinowali z tą kamerą i tym że po 4 dniach można obejrzec co się stało:) w dniu wybuchu promu,ale ogólnie nieźle wszystko złączone w jedną całośc.
Końcówka w sumie przewidywalna.
( btw Denzel w niezłej formie )
QUOTE(_Milan_ @ 14 01 2007, 20:17) *

mozna isc, nie bedzie raczej niesmaku, takie 7,5 /10

taka też jest moja ocena!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.