Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Oldschool kung- fu movies
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
okens
Jezeli jacys bywalcy forum sa fanami starych, dobrych, azjatyckich produkcji traktujacach o kung- fu niech wala z tytulami i komentarzami( czym film starszy tym lepiej)
Ja sam rzadnej listy wstepnej robic nie bede ale podam ciekawego linka w ktorym jest spis sporej ilosci filmow w dodatku do kupienia po przystepnych cenach( moja uwage zwrocily szczegolnie wydane przez RZA z wu tanga stare filmy ktore zapewne bez jego inwencji bylyby juz tylko do zassania gdzies w najciemniejszych zakamarkach internetu) http://www.amazon.com/Old-School-Kung-Fu-M...m/1PVB6MFDH55V4
ogicool
fajny link, Shaolin Master Killer jak i reszta zapowiada sie smacznie, o większości tytułów tam pierwsze słyszę

mi podoba sie film ,,Karatecy z Kanionu Żółtej Rzeki"(Xia jiang yiying:)
Li Qimina

historyczne tło to czasy upadku mandżurskiej dynastii Cing, powstania ludu, podpalanie kościołów(o_o)

1.wszystkie chwyty dozwolone-pięści, miecze, sznury, szal!
2.ładne widoki

lukasz
1.shogun assasin
2.shoalin vs.wu tang czy cos takiego.

oba posiadaja wspanialego angielskiego lektora.oba za.j.e.b.iscie tandetne.oba wrecz ociekają od mistrzowskich cytatów i pięknego udźwiękowienia.łubu dubu dla amatorów.słowem klasyka gatunku.
Dante
jak komuś podobał sie Shogun assasin to polecam chyba 6 częściową serie filmów Lone wolf and.. opartą na mandze o tym samym tytule której to shogunassasin w pewnym sensie był skrótem
okens
Dorzuce wiec moze Chinese ghost story ktore nie koniecznie musi sie spodobac, chociaz jest to typowa produkcja z dawka dobrego chumoru i walk... z czego dobrze pamietam jest to trylogia ale raczej ciezko znalesc ja w sklepach lub w tv. Kolejnym filmem choc jak przypuszaczam nie tak straym juz ale w bardzo oldschoolowym klimacie jest the evil cult ktory mnie osobiscie zniszczyl, w szczegoly wnikac nie bede ale naprawde polecam te filmidlo pod kazdym wzgledem
Guts
QUOTE(okens @ 3 01 2007, 10:53) *

Dorzuce wiec moze Chinese ghost story ktore nie koniecznie musi sie spodobac, chociaz jest to typowa produkcja z dawka dobrego chumoru i walk... z czego dobrze pamietam jest to trylogia ale raczej ciezko znalesc ja w sklepach lub w tv. Kolejnym filmem choc jak przypuszaczam nie tak straym juz ale w bardzo oldschoolowym klimacie jest the evil cult ktory mnie osobiscie zniszczyl, w szczegoly wnikac nie bede ale naprawde polecam te filmidlo pod kazdym wzgledem

Mowisz o Evil cult z Jetem Li ? Niezle pojechany film, stopien skrotowosci niektorych watkow przebijal Swordsman 2 wacko.gif

Co do klasyki kina kopanego to polecam :
- Dawno temu w Chinach I - II - filmy te sa zwyczajnie b.dobre, kultowy opening, choreografia scen kopanych, niezla fabula etc. Dalsze kontynuacje sa coraz slabsze, a w bodajze ostatniej nie wystapil Jet Li (Iron Monkey)
- Drunken Master 1 - klasyk nad klasykami, duzo lamanych desek, smiesznych dialogow no i Jackie CHan w roli glownej.
- Drunken Master 2 - lepszy od 1 czesci, wiecej walk, lepsza fabula etc.
- Shaolin Temple - klasyk, poprostu trza zaliczyc i tyle (kontynuacje tez ;P )
- Fist of fury - kolejny film z Jetem, swietny ;P
+ łykajcie wszystkie filmy z H-K Jonhna Woo. O ile w Usa krecil padaki, tak u siebie stworzyl prawdziwe perelki (najwiekszy kozak to Hard Boiled, jeno nie jest to film kung- fu)

Goldi69-PL-
ja mam mala kolekcje filmow z Jet'em Li z czasow jak gral na wschodzie, kupilem w UK po 3Funty za plyte

polecam: Dawno temu w Chinach i Ameryce (fajna konfrontacja kung-fu z westernowymi watkami)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.