Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: COMA
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Rock
Stron: 1, 2, 3
killym
Co sądzicie o tej grupie? Sądzę że po fantastycznych płytach min."Pierwsze wyjście z mroku" i "Zaprzepaszczone siły armii świętych znaków" chłopaki dopiero co się rozgrzewają...Dla nieświadomych podaję próbkę możliwości:)

http://www.youtube.com/watch?v=LCQwS6VHmhQ

http://www.youtube.com/watch?v=B8yz5la6PG4

http://www.youtube.com/watch?v=BCIDiEfk6Tw
Ölschmitz
bez kitu srednio ich lubie. troche przynudza mnie ich muzyka, o ile 'pierwsze wyjscie z mroku' jest w sumie niezle, tak ta cala armia costam costam juz jest stypa i mi sie nie podoba.
killym
No fakt że klimat jest cokolwiek pesymistyczny i na dobrą sprawę tylko "Tonacja" jest "trochę weselsza" od reszty kawałków na płycie "ZSASZ"
Egr
Bardzo NIE lubię. Przeegzaltowana, bezpłciowa, pseudoambitna muzyka z kretyńskimi tekstami. Target - gimnazjalni "intelektualiści" w sweterkach wink.gif

ghost.
No nie przesadzaj, psuedoambitna? z kretyńskimi tekstami? ...moze elo-kur.wa-szatany to to nie są, ale całkiem fajnie grają a do tego dają niezłe koncerty... ale z drugiej strony, killym, z tym 'best polish band' to ostro pojechałes, buehehe xD
Grzehoo
Czasem słucham.
_Milan_
QUOTE(Egr @ 3 01 2007, 19:59) *

Bardzo NIE lubię. Przeegzaltowana, bezpłciowa, pseudoambitna muzyka z kretyńskimi tekstami. Target - gimnazjalni "intelektualiści" w sweterkach wink.gif

ale pier,dolisz

1 plyta jest swietna, druga to scierwo i w sumie gdyby nie pierwsza to bym sie zgodzil z opisem egra.

ale nie nie kurva, pierwsza plyta jest swietna i ma naprawde swietne kawalki.

teksty tez sa niezle.

koval
A ja słuchałem tylko 2 płyty bo wczesniej nie wiedziałem o istnieniu tego zespołu i bardzo mi sie podobała, choć na dłuższą metę nuży...
golab
przesłuchałem pierwszą płytę i nie porwało mnie
tk
Target - gimnazjalni "intelektualiści" w sweterkach

szit gdybym tylko nosił sweterki to mógłbym sie obrazić. nie no jak wyżej pierwszy album czasem zarzuce, na "zaprzepaszczonych..." tekstowo jest ostro pojechanie - bełkot jakiś momentami. wokal charakterystyczny - można kochać albo nienawidzieć.
szumi
QUOTE(tekA @ 3 01 2007, 21:57) *

szit gdybym tylko nosił sweterki to mógłbym sie obrazić. nie no jak wyżej pierwszy album czasem zarzuce, na "zaprzepaszczonych..." tekstowo jest ostro pojechanie - bełkot jakiś momentami. wokal charakterystyczny - można kochać albo nienawidzieć.

Ja wybrałem tą drugą opcje.
killym
QUOTE(ghost_spike @ 3 01 2007, 22:22) *

killym, z tym 'best polish band' to ostro pojechałes, buehehe xD

A ja tam wiem? Zresztą to subiektywne odczucie...Ja ich za takich nie mam tak samo jak według mnie nie można wyłonić "The best metal song ever" (chociaz dla mnie i tak będzie to Master of....).
Co do textów to niektóre są zakręcone jak świński ogon, nie mniej jednak zacząłem ich częściej słuchać kiedy usłyszałem text "...Anioły śmierdzą potem, żrą kiełbasę mają w (pipi)e żywych" biggrin.gif
_Milan_
QUOTE(szumi @ 3 01 2007, 22:35) *

QUOTE(tekA @ 3 01 2007, 21:57) *

Ja wybrałem tą drugą opcje.

jak prosto...

tez Cie nienawidze blush.gif
killym
Poza tym "Tonacja" daje radę i już! biggrin.gif
Gosku
Bardzo lubie pierwszą płytę. Jest bardzo klimatyczna i tekstowo świetna. Druga natomiast już nie za bardzo. Chociaż w sumie ja chodze do gimnazjum więc nie mam prawa sie znać sad.gif wacko.gif ;/
Colio
Coma, przykre zjawisko icon_twisted.gif Pierwsza płyta była piękna. Ostra, monumentalna, klimatyczna. Zadziorne teksty. To przyznam. Jednak nie zostałem porwany, nie emocjonowałem się losami tego rodzynka wśród polskich bandów. I bardzo dobrze, bo bym teraz klął. "Zaprzepaszczone siły..." to klęska. Album sprawił, że zapomniałem o tym, co było dobre w Comie. Wszystko na siłę, sztuczne emocje w wokalu. No i kurva teksty...
Nie można spokojnie słuchać radia, bo słyszę te ch.ujowe "ZAPROSIIIĆ NA SOOOOOOOOKKK". Dżiiiizzzz....
Zmarnowany potencjał. O dziwo media na serio się nimi zainteresowały, dopiero jak wydali to ścierwo ;]

Ale nie powiem, na żywo bym ich sprawdził i powalczył na ich koncercie ;]

ghost.
zainteresowali sie kawałkiem 'Daleka droga do domu' i w sumi sie nie dziwie - tak (pipi) komerchą smierdzi jakbym Szymona Wydry słuchał...
kopaa
QUOTE(Colio @ 4 01 2007, 20:24) *

Coma, przykre zjawisko icon_twisted.gif Pierwsza płyta była piękna. Ostra, monumentalna, klimatyczna. Zadziorne teksty. To przyznam. Jednak nie zostałem porwany, nie emocjonowałem się losami tego rodzynka wśród polskich bandów. I bardzo dobrze, bo bym teraz klął. "Zaprzepaszczone siły..." to klęska. Album sprawił, że zapomniałem o tym, co było dobre w Comie. Wszystko na siłę, sztuczne emocje w wokalu. No i kurva teksty...
Nie można spokojnie słuchać radia, bo słyszę te ch.ujowe "ZAPROSIIIĆ NA SOOOOOOOOKKK". Dżiiiizzzz....
Zmarnowany potencjał. O dziwo media na serio się nimi zainteresowały, dopiero jak wydali to ścierwo ;]

Ale nie powiem, na żywo bym ich sprawdził i powalczył na ich koncercie ;]

Graja na sile ostatnio, przynajmniej jak byli w Opolu, generalnie nie polecam confused.gif
killym
Cóż, gusta i guściki:) Myślę jednak że to dopiero początek ich drogi na polskiej scenie i dalej niektórzy będą się zachwycać inni zaś przeklinać.O ile potrafie zrozumieć że wieszości nie podoba się 2 płyta tak nie potrafie zrozumiec dlaczego?Konkternie proszęsmile.gif
dreadu
osobiście nienawidzę... dla mnie totalnie przereklamowane, a w polsce było i jescze jest kilka wiele lepszych kapel.
Psychonaut
Takie polskie wydanie Toola. Neurotyczny hard rock, przy ktorym niejeden nastolatek o godzinie 4. rano bedzie sobie robil sznyty.

Ciekawe, ale niewystarczajaco wink.gif. Genialnymi muzykami jednak to oni (jeszcze) nie sa.
Stachu
ja tam nie wiedze przepasci miedzy I a II płytą

a i choooj ze 'daleka droga do domu' leciała w radio. Na dzien dzisiejszy nie przychodza mi do głowy lepsze polskie zespoły. Nie moiwe ze sa genialni ale mozna posłuchac

i nie Neurotyczny hard rock Az. tylko katolicki pop-rock hyh.gif
Gosku
Katolicki ??? ohmy.gif huh.gif. Generalnie pieprzyć szufladki rock to rock ,bo pop to na pewno nie jest hyh.gif.
Na http://www.coma.art.pl/ są daty najbliższych(?) koncertów, podobno Coma daje rade na żywo hyh.gif.
Er_WolvEr
Daje rade. Byłem na ich koncercie na WOODSTOCKu 2006, (pipi) zagrali, świetny dobór utworów (mimo iż czasu dużo nie mieli utworów duzo udało sie im zagrać) gra i śpiew live nie gorszy niz na płycie. Oczywiście zaczoł od miłego wstępu w strone Polkich włądz ( chyba przy utworze... Nie wierze skur*ysynom, którą zreszta polecam)
ghost.
Kilka razy byłem w trójmiescie - dają świetne koncerty, chłopaki mają doskonały kontakt z całą publiką
killym
Mam nadzieję ze sam sie przekonam, bo 2 lata temu miałem pod nosem...Sosnowieckie Juwenalia...dałem (pipi) closedeyes.gif
Stachu
to chyba chłopaki bylismy na innej comie,a lbo to wy nie bnyliscie na zadnym porzadnym koncercie

coma na zywo to flaki z olejem
wietnam
Coma ogólnie to flaki z olejem.Ale co kto lubi.
ghost.
QUOTE(Stachu @ 12 01 2007, 10:48) *

albo to wy nie bnyliscie na zadnym porzadnym koncercie

całkiem mozliwe smile.gif Ale nie narzekam
killym
QUOTE(Stachu @ 12 01 2007, 12:48) *

to chyba chłopaki bylismy na innej comie,a lbo to wy nie bnyliscie na zadnym porzadnym koncercie

coma na zywo to flaki z olejem

To chyba normalne ze jak kogos nie za bardzo interesuje dany zespół no koncert raczej go nie porwie?
jarex
coma dobry,zespoł zwłaszcza ze spiewa po polsku,nie po angielsku,,bo według mnie trudno napisac dobry metalowy/rockowy tekst po polsku i to jeszcze trza miec talent zeby go dobrze zaspiewac
Podsumuwujac bardzo dobry zespol,jeden najlepszych polskich zespolow rockowych
Specu
no bez jaj ze ktos slucha tych nudziarzy?
Diabeu
nie no, oni się tylko tak dla zgrywy
Specu
a, to gruuuvi, dawaj sobie naszywki przyszyjemy
Diabeu
i nalepki, muszą być nalepki
Specu
na czapce z daszkiem, joł
Stachu
ja sobie yebne nalepe na moim zgniłozielonym kostkowym plecaku wub.gif
_Milan_
QUOTE(Specu @ 16 01 2007, 12:28) *

no bez jaj ze ktos slucha tych nudziarzy?

QUOTE(Diabeu @ 16 01 2007, 12:37) *

nie no, oni się tylko tak dla zgrywy

QUOTE(Specu @ 16 01 2007, 12:39) *

a, to gruuuvi, dawaj sobie naszywki przyszyjemy

QUOTE(Diabeu @ 16 01 2007, 12:42) *

i nalepki, muszą być nalepki

QUOTE(Specu @ 16 01 2007, 12:46) *

na czapce z daszkiem, joł

twardziele kurva z ulicy sezamkowej xDDD

Ölschmitz
z polskich zespolow wole 'elektryczne gitary'
Psychonaut
QUOTE(Stachu @ 11 01 2007, 15:01) *

i nie Neurotyczny hard rock Az. tylko katolicki pop-rock hyh.gif

"A jeśli w imię boga zechcesz iść
zostaw po drodze niepotrzebny krzyż
miłości, nadziei naładuj w kieszenie i chleb
potem idź gdzie chcesz"

Kaman. Gdzie oni spiewaja o Jezusie, papiezu itd.? Wierza w Boga, to dobrze. Tool tez jest neurotyczny i wychwala Boga. Coma nuci neurotyke i jest to niepodwazalne (Schizofrenia). Dodatkowo "niepotrzebny krzyz" i "bylem dobrym katolikiem" tez maja jasne przeslanie. Okreslenie katolicki pop - rock bylo czysta zlosliwoscia z Twojej strony tongue.gif.

W pewnym mieście na ulicy, gdzie nic nigdy się nie zdarza
urodziłem się bez krzyku i w dodatku bez lekarza
w dzieciństwie od niechcenia, pogrążony w samotności
hodowałem urojenia o pokoju i wolności
w szkole kiedy kumple zażywali narkotyki
ja wierzyłem w sprawiedliwość i uczciwość polityki
byłem dobrym katolikiem i w heteroseksualnym
związku żyłem z moją żoną, gdy nas z sobą ożeniono
życie upływało według idealnego schematu
nie paliłem i nie piłem, nie gwałciłem, nie skarżyłem się na nic
ideologią było przeżyć do pierwszego
pracowałem w supersamie i zadowolony z tego
przynosiłem wypłaty, do domu na spłaty
zadłużenia bankowego bardzo regularnego

jak gdyby nigdy nic, wyszedłem z domu nocą w maju, było ciepło
rozebrałem się do naga i widziałem czerwone gwiazdy jak spadają
i widziałem spalone miasta i widziałem tłumy ludzi
ruszyłem ręką - umierali, potem drugą - rozstąpiły się niebiosa
biała droga brukowana wprost do Boga
mogłem mówić z nim o wszystkim o czym chciałem
moje oczy pełne łez, a w sercu władza
ponad światem unosiłem się spełniony
ponad światem rozpostarłem moje dłonie
i już byłem niemal bliski zrozumienia
zrozumienia tajemnicy wszechstworzenia

schizofrenia, schizo, schziofre, schizofrenia...

Brakuje im troche talentu, zwlaszcza instrumentalistom, ale jak dla mnie sa na +, choc szybko nudza tongue.gif.
_Milan_
QUOTE(Psychonaut @ 19 01 2007, 09:51) *

Brakuje im troche talentu, zwlaszcza instrumentalistom, ale jak dla mnie sa na +, choc szybko nudza tongue.gif.

zwlaszcza instrumentalistom?

co za kurva bzdury, to oznacza ze Roguckiemu mniej brakuje?
ja pier,dole jesli wg Ciebie obiektywnie koles jest przecietnym wokalista to bez komentarza.
Nie wiem czy ktos potrafi tak dobrze spiewac w Pl jak on, ch,uj z tym ze komus moze nie pasowac jego tonacja, jeki czy inne charakterystyczne zagrywki, obiektywnie patrzac koles ma mega zdolnosci, zreszta spytaj sie kogolwiek kto ma o tym pojecie.

nie podoba mi sie wokal= nie umie spiewac, o zesz...

to moze ja napisze ze Claypool gra tak se, bo mnie wkurviaja te klangi?

nie jestem fanatykiem comy, po prostu szanuje 1 plytke, jest moim zdaniem bardzo dobra, druga jest nedzna.
I wiecie co, wkurviaja mnie najazdy juz na come, bo chyba paru ignorantow nie wie jak bardzo oni sobie zapracowali na to by byc jako tako znani, a ze teraz dzieje sie z nimi to co sie dzieje?
no ico, czy oni krzycza ze chca zostac w podziemiu? to nie jest pedalkie do bolu ckod, nie bede ich juz raczej sluchal bo poszli nie ta droga, ale wiem co i jak z nimi bylo, szacunek.

a najlepsza polska kapela jest chyba blindead.
ale ja polski rynek raczej olewam, za duzo dzieje sie za granica;]
Diabeu
się nie tłumacz, emo boju
_Milan_
QUOTE(Diabeu @ 22 01 2007, 07:58) *

się nie tłumacz, emo boju

nie rozumiem
Diabeu
w tym sęk
kat_robert
.
Diabeu
QUOTE(kat_robert @ 22 01 2007, 19:19) *

ze ich puszczaja w radiu? komercja? ja tylko 2 teledyski widzialem

no teraz to dowaliłeś
_Milan_
QUOTE(Diabeu @ 22 01 2007, 19:09) *

w tym sęk

masz tu cos bawol :
http://www.youtube.com/watch?v=MXz8BxSp6DY

sp[robuj byc bardziej pozytywny, przelam swoj stan xD
Diabeu
ja jestem pozytywny, nie słucham neurotycznej muzy więc wsio wporzo ze mną

http://www.youtube.com/watch?v=TJbWcWdaPHs

na poparcie
kat_robert
.
Diabeu
posłuchaj Biski, tłuką ich do obrzygania

na tą chwilę to chyba najbardziej promowana polska kapela
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.