Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gamecube i Freeloader?
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Śmiehó
Ponieważ w Europie cholernie ciężko dostać część naprawdę dobrych gier, zastanawiam się nad importem tychże z USA. Ponieważ mam nieprzerobionego Gacława (i nie zamierzam tego zmieniać) mam 2 pytanka odnośnie freeloadera:
1. czy to faktycznie działa (z każdą grą)?
2. czy występuja jakieś problemy przy wczytywaniu save'ów?
pojemnik
O ile pamiętam z instrukcji (a już go nie mam) to 95% gier działa - najnowszy jaki jest to chyba 1.6b. Poszukaj w necie napewno gdzieś ludzie piszą co im nie chodzi. Mi importowany RE4 działał normalnie. Z saveami też nie powinno być problemu (bo i czemu)? Przeczytałem też że dobrym rozwiązaniem jest Action Replay, sam w sobie jest freeloaderem a do tego można sobie pogrzebać i odblokowac np. testowe plansze w wind wakerze:
http://www.youtube.com/watch?v=_bJeJ-TbW68 http://www.youtube.com/watch?v=zlHgfxBhXH8
A swoją drogą, wpiszcie na you tube: zelda beta, fajne robocizny np. Ocaryny
chrno-x
Bardziej opłaca się wziąć Freeloader'a i naprawde ten patent działa,na stronach Ninny of Europe powinno pisać jakie gry nie działają z USA czy Jap na tym freeloaderze ale na pewno warto go łyknąc bo w USa i Japonii wyszły takie rarytaski że głowa mała biggrin.gif
Śmiehó
Poza tym w USA cały czas można dostać nówki gier, których w Europie juz nie uświadczysz, albo musisz płacić potworne sumy.
Przykładem może być Fire Emblem: Path of Radiance (polecam porównać ceny na amazon.co.uk i amazon.com).
Jedyny minus to taki, że Amerykanie o Europie słyszeli tylko jakieś plotki i bezpośrednio gier do tego mitycznego kontynentu nie wysyłają (chyba że są wyjątki, ale tych jeszcze nie znalazłem) więc jedyną szansą na import jest ktoś znajomy na miejscu.
chrno-x
W firmach trzeba się popytać(np.wysłać maila)czy wysyłają do Europy,wiele sklepów w USA już zaczęło wysyłac gry do Europy,bo im to na plus.Po drugie w takim dvdcrave to są spoko ceny gier z USA,bo przeważnie cena wynosi max.ok.120/130zł a tak to przeważnie poniżej 100zł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.