Goldi69-PL-
3 01 2007, 23:52
Witam mam taki problem
z czesc osob z listy Friendsow nie moge sie polaczyc
np. Cegla, Easye czy Maiden
najlepsze jest to ze z druga polowa ludzi z listy nie mam najmniejszych problemow
zauwazylem tez ze osoby z ktorymi nie moge sie na czacie polaczyc to takze nie moge z nimi grac na XBL w PES6 a dokladnie jak je zapraszam lub one mnie to wyskakuje blad serwera
czy spotkal sie ktos z podobnym problemem
dodam ze mam Astera 2mb i lacze sie przez Router DLinka
HELP!!!
Zrób test połączenia w dashu i daj znać jaki NAT Ci pokaże.
Goldi69-PL-
4 01 2007, 00:11
NAT: STRICT
wiem ze mam problem z nat przy programach torrentowych wiecm moze i tu cos swiruje
No to masz źródło swojego problemu. Obrazek niżej pokazuje Ci z kim możesz zagrać z takim NATem.

Odblokuj porty, wyłącz firewalla itd. - inaczej nic z tym nie zrobisz.
Goldi69-PL-
4 01 2007, 00:20
ok dzieki WROG
znalazlem juz wsumie odpowiedz w sieci:
http://www.bizarrecreations.com/forum/view...55eec0e0bb7d6cfteraz musze sie trohce pobawic
Goldi69-PL-
4 01 2007, 11:00
Kurde nadal lipa, do 4 w nocy wczoraj siedzialem.
Ustawilem manualnie IP i inne bzdety w x360
Odblokowalem Porty 3074 TCP i UDP i 88 UDP
Zainstalowalem nawet nowe stery do D-Linka 524 (wlaczylem opcje X-Box Live Enable)
i nadal mam STRICT

nie wiem, zapewne jakas bzdura nadal blokuje, dziwne bo na poprzednim mieszkaniu gdzie mialem tez Aster wsio dzialalo ok, musze podjechac i zobaczyc Tam ustawienia Routera
Może firewall routera jest włączony? Jak na PC masz osobno to tego spokojnie wyłącz.
tez to mam jakies pomysly sensowne jak to zlikwidowac jak nie posiadam routera o kozystam z sieci osiedlowej a serwer dziala na linuxie
Trzeba powiedzieć adminowi żeby odblokował porty.
chodzi o te porty bo nie jestem zbyt wtajemniczony??
3074 TCP
3074 UDP
88 UDP
Tak, właśnie te porty muszą być odblokowane.
dziekuje uprzejmie zobaczymy czy zadziala
ok juz dziala w pelni mozna sie cieszyc gra w sieci dziakuje za pomoc
Goldi69-PL-
12 01 2007, 20:47
no ja po tygodniu walki odpialem Router i podpialem bezposrednio xa, wpisalem mac adres i........ dupa to samo qrva
jutro zadzwonie do Astera, bo dziwne ze ja mam wsio poblokowane a inni u tego samego dostawcy internetu maja wszystko odblokowane
chyba znalazlem przyczyne, mialem prywatny adres IP, teraz zmienilem na publiczny i od jutra mam nadzieje bedzie ok. Dam znac jak sie uda.
Goldi69-PL-
16 01 2007, 14:30
Ok, wystarczylo u dostawcy internetu zmienic klase adresu IP z prywatnego na publiczny, juz mam OPEN
Kaczor_666
21 01 2007, 13:32
Słuchajcie mam podobny problem. Tylko, że NAT mam na open. Mam chello i nie bardzo wiem jak na routerze dlinka odblokowac porty. Na portforward jest napisane, ale nie mogę ustawic static ip na chello.
Goldi69-PL-
21 01 2007, 15:43
jak przechodzi ci i masz open to powinno byc ok
Kaczor_666
21 01 2007, 16:05
Już działa, odblokowałem porty podane na portforward.com
blantonsiuwaxx
31 01 2007, 22:13
Ja dla odmiany mam w xboxie net przez Switcha D-link DES-1008D a NAT w konsoli mam MODERATE...ja jestem lewy wiec nie wiem o co w tym biega...pomoze ktos??
Zeratul
31 01 2007, 22:45
google.com
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.