Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Silent Hill: Homecoming
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3
otis
Jak dla mnie to wazniejsze info od resident evil na x'a. Nie da sie ukryć ze silent hill jest klimatycznie nie do pobicia a wersji na xboxa po lekturze gearsow nie potrafie sobie nawet wyobracićsmile.gif

http://www.xboxonline.pl/newsy,silent_hill_5,5272.html
Uzny
po co zakladac temat skoro nie ma jeszcze oficjalnie zapowiedzianej wersji na xa, tak poza tym to ta buzka zaiebiscie pasuje do sh.
otis
QUOTE(Uzny @ 5 01 2007, 00:41) *

po co zakladac temat skoro nie ma jeszcze oficjalnie zapowiedzianej wersji na xa, tak poza tym to ta buzka zaiebiscie pasuje do sh.

A co to ma jedno do drugiego jest to gierka na która czeka nie jeden gracz a wielu:) sa informacje obecnie nie potwierdzone oficjalnie o wersji na x'a wiec nie widze problemu. Co do buzki to pasuje (pipi) też tak myślęsmile.gif banan mi z nie znika jak tylko pomyśle że będe w to grał na moim x'sie icon_evil.gif
C1REX
A ja bym wolał, by gra budowała napięcie po staremu. Tak jak SH1 i 2.

Mimo, że to tylko plotki, to ostatnio świetna atmosfera panuje wśród posiadaczy xa. Ogrom przyjemnych plotek i potwierdzonych zapowiedzi wielkich gier.
Amer
taki właśnie gier dla X360 brakuje mi teraz najbardziej. Ale ok, jest nadzieja - Alan Wake, Silent Hill - może któryś z tych tyt. faktycznie pozwoli nam zaspokoić głód.
maciek88
QUOTE(Amer @ 5 01 2007, 09:21) *
taki właśnie gier dla X360 brakuje mi teraz najbardziej

zgadzam sie. poza doslownym i maksymalnie brutalnym Condemned, jak na razie nie ma zadnej powaznej produkcji na ta konsolke. pozostaje cierpliwie czekac, skracajac sobie czas ponownym przejsciem ukochanej dwójeczki. i jeszcze brak konkretnego info, ze juz nie wspomne o chocby skrawku skrina! sad.gif
slonik
W tej części chyba, raczej , napewno dostaniemy kamere tpp ( jak nie fpp ) i tylko to mi przychodzi do głowy. smile.gif
YETI
Nie mam pojecia skąd ten "profesjonalny" servis wzią informacje o plotce mówiącej o wersji na X360.
Oczywiscie tego nie wykluczam ( i pewnie gra takze trafi na konsole M$) ale informacje o SH5 ktore pojawiły sie min. w Famitsu brzmi tak, gra jest pisana na PS3 i obecnie nie planuje sie wersji na inne konsole.
Ryo-San
YETI nie bylo zadnych oficjalnych informacji odnosnie SH5, o platformie docelowej juz nie wspominajac...nawet sam tytul to obecnie "working title" - tak wiec na dzien dzisiejszy nikt(z nas) nie wie na jaka platforme gra jest pisana, kiedy wyjdzie i jaki bedzie pelny tytul..
to o czym piszesz to tylko i wylacznie plotki...
ale to ze uderzy na PS3 i 360 to tutaj nie ma co nawet sugerowac....bo na 99.99% gra zawita na obu konsolach

a sama seria schodzi na psy..i jak SH5 nic w tym temacie nie zmieni to bedzie mozna ja spuscic w kiblu bez wyrzutow sumienia.

a zeby nie pozostac goloslownym to
QUOTE(IGN)
This game has not been officially announced to be in development, and exact platform plans have not been confirmed
YETI
A jak wyjasnisz to ?
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=29958
Ryo-San
QUOTE(YETI @ 8 01 2007, 17:41) *

Redaktorzy magazynu Official Playstation Magazine przeprowadzili wywiad z Akirą Yamaoką, producentem i kompozytorem muzyki do serii Silent Hill. Japończyk zdradził, że trwają prace nad kolejną częścią Cichego Wzgórza, a powstająca (na razie jedynie) na PS3 nowa gra będzie w znacznym stopniu różnić się od swoich poprzedniczek

Redaktorzy magazynu Official Playstation Magazine zapowiedzieli juz swego czasu Bioshocka na PS3 to po pierwsze....po drugie stawiam na blad w tlumaczeniu - gdyby takie oswiadczenie rzeczywiscie padlo od tak wysoko postawionej osoby to spokojnie mozna by to uznac za oficjalną zapowiedz gry....sądzisz ze IGN,Gamespot, 1up, gamespy itp itd przeoczylyby taką wiadmosc???

polskie "niusy" na wiekszosci polskich sajtow wołają o pomste do nieba - "redaktorzy" piszą co im slina na jezyk przyniesie...napisz, potem pomysl albo tylko napisz..tak to niestety wyglada....

ot zobaczmy co tam dzisiaj mamy na hmmm no niech bedzie onet

QUOTE(gry-onet)
Nie pomaga też fakt, że format Blu-ray praktycznie przegrał już walkę z HD DVD

padlem laugh.gif

nie bierzcie az tego do siebie co wypisuja niektore polskie sajty bo jak widac wypisują albo totalne bzdury(jak ta powyzej) albo wrzucaja kompletnie nie potwierdzone informacje jako pewniaki.
YETI
Widziałem ta informacje na kiklku zah. servisach, postaram sie to wkleic.
IMO kwesta złego przetłumaczenia jest najbardziej prawdopodobna.
C1REX
http://www.gametrailers.com/game/5159.html
Tu trochę filmików z nowego Silenta.

Już jest potwierdzone, że gra wyjdzie zarówno na ps3, jak i na X360.
maciek88
Kocham takie gry, ale po tych kilku filmikach można powiedzieć, że wciskają ludziom taniochę. Znów to samo praktycznie, żadnego powiewu świeżości poza nowym ujęciem kamery, które mi właściwie zwisa. Nie zmienia to jednak faktu, że już dzisiaj w nocy chętnie bym do tego zasiadł...
Sztajniec
CYTAT(maciek88 @ 27 11 2007, 23:16) *
Kocham takie gry, ale po tych kilku filmikach można powiedzieć, że wciskają ludziom taniochę. Znów to samo praktycznie, żadnego powiewu świeżości poza nowym ujęciem kamery, które mi właściwie zwisa. Nie zmienia to jednak faktu, że już dzisiaj w nocy chętnie bym do tego zasiadł...

Wpis! No kurde, przydaloby sie odswiezyc te wspaniala serie, ale mimo tych niewielu zmian i tak z checia lykam SH5 z miejsca. Niesamowity klimat podczas grania w nocy ze sluchawkami na uszach robi swoje ;]

Ogolnie SH jest wypas. Pamietam nieprzespane noce spedzone przed konsola z druga czescia tejze gry. Za oknem proszy sniezek, ja siedze przed Plejaczem i pykam w SH2. Suuper ;]
ArkejD
niech sobie darują te powiewy świeżości bo znowu wyjdzie (pipi) w stylu sh4. 1 i 3 częśc były mocno powiązane ze soba, 5 mogłaby mieć dużo wspólnego z 2.. mogłaby, a czy będzie ? Mam nadzieję
elimiko
Jak narazie w temacie SH5 można jedynie dużo gdybać. Polecam zaopatrzyć się w świezutkie, Silent Hill Origins na PSP. Wieczorem wypad na laweczkę do slabo oswietlonego, mocno porosnietego drzewami parku i klimacik gotowy. Jest jeszcze np. opcja na cmentarzu, siedząc na nagrobku biggrin.gif Jedyny problem to dretwienie palcow przy takim zimnie, ale przeciez survival ma byc!

maciek88
Dłuższy materiał, w którym oprócz już opublikowanych fragmentów pojawia się jeden nowy gdzie typ biega po miasteczku. Tak btw, to już sama jego facjata kłóci się z tą grą. Poza tym combosy, były żołnierz... wtf.gif Nie podoba mi się to, ale imo gierka i tak zostanie dobrze oceniona jeno wszystko jest już kminione na amerykańska modłę, jak ten nieszczęsny film z Radhą Mitchell.

http://pl.youtube.com/watch?v=xMQbuBBIRxE

Zagrałbym w końcu w jakiś horror na konsoli sad.gif Naprawdę mi tego brakuje i chyba przycisnę The Room znowu...

OT: Na E3 2007 wyszły trailery z dwóch szpili - przygodówek w poważniejszych klimatach. Jeden był chyba tylko na PS3 w jakiejś azjatyckiej, chorej atmosferze a drugi z kiepską grafiką - śledztwo, morderstwa, krew itp. Nie pamiętam jak się nazywały te gry. Kojarzy ktoś?
WildFirePL
Racja, ja też juz nie mogę sie doczekać jakiegoś horroru, ciagle dostajemy to samo, a ja bym chciał się troszkę pobać, po condemned nic nie wyszło (no Bioshock był fajny ale trudno to nazwać horrorem) a podobno miało być dużo gier dla starszych graczy, są ale głównie FPS ile w to można grac??
Czappi
CYTAT(maciek88 @ 22 12 2007, 14:35) *
Dłuższy materiał, w którym oprócz już opublikowanych fragmentów pojawia się jeden nowy gdzie typ biega po miasteczku.
http://pl.youtube.com/watch?v=xMQbuBBIRxE

Co ja tam widzę, chekpointy? blink.gif Poza tym gra prezentuje się całkiem nieźle.
t3xz
Twórcy czerpią pomysły skąd się da:

link: http://silenthill5.net/silenthill5/screens...amepro_dec3.jpg
woot.gif
Sztajniec
W Oblivionie było podobnie ;]

Te nowe filmiki całkiem fajne, będzie jak zwykle klimatycznie ;]
t3xz
Kilka zdjęć koncepcyjnych i artów:
http://silenthill5.net/2007/12/27/silent-h...ent-hill-v.html

Zaskoczenie budzi fakt obecności Travisa, gł. bohatera SH:Origins wydanego na PSP.
Niektóre potwory są ochydne tongue.gif
ListuniO
CYTAT(t3xz @ 28 12 2007, 00:29) *
Zaskoczenie budzi fakt obecności Travisa, gł. bohatera SH:Origins wydanego na PSP.
Niektóre potwory są ochydne tongue.gif

Mnie tam nie dziwi jego obecność...... Już tak to jest że nieparzyste cześci Silent Hilla (1 i 3 oraz Origins który jest swego rodzaju wprowadzeniem) prowadzą jedną oś fabularną gry... parzyste części skupiają się na zupełnie innych wydarzeniach ze świata SH... Wnioskuje więc że piątka będzie dalej rzeźbić temat Dahlii... Alessy... Travisa...Harry`ego itd...

Potwory faktycznie są ochydne...
CROCCO
ja przeszedłem SH4... i wiecie co?? pozdrawiam tych co uważają tą gre za straszną bo jeśli wszystkie są i będą tak ''straszne'' to po co w ogóle robic taki szajs?!! parodia a nie horror! w ogóle to karły jak mnie bawiły... jak je pierwszy raz ujrzałem to niezłą beke miałem z nich. Najlepszy survival horror to Resident Evil!! ale nie 4 bo go zje . . ba . . L.. i
MESHtro
Właśnie SH4 to jest taka można powiedzieć odskocznia od serii, na początku to się nie miało nazywać SH tylko po prostu Room 302 (czy jaki tam jest pokój, teraz nie pamiętam) i to widać. Nie ma ciemności, nie ma latarki i radia (rzeczy ważnych w serii) no i co najważniejsze, gra nie rozgrywa się w samym Silent Hill, co prawda można znaleźć nawiązania do poprzednich części jak np. wspomniany w dwójce a występujący w czwórce jako główny zły Walter Sullivan ale nie ma tego za wiele. Wiec jeżeli grałeś tylko w 4 to nie skreślaj tej serii od razu bo 3 poprzednie są zupełnie inne, mroczniejsze itp. no i rozgrywają się w samym Silent Hill. Co do piątki, to ja wierzę, że wyjdzie z tego kawał porządnego softu...już po screen'ach widać, że próbują wracać do korzeni, jest Silent Hill, jest ciemno jest...radio!! ^^ Czas pokarze co z tego wyjdzie.
Czappi
Kiedy premiera? Niedawno IGN podawał styczeń, teraz zmieniono na TBA 2008. Nie umiem się doczekać tej gry!
Dante
Mam nadzieje że 2009 to jakiś żart albo błąd z tego filmiku z Gamepro bo po ostatnich partyjkach na PSP mam tylko ochote na więcej.
TomisH
Silent Hill V zmienia nazwę.
Hmm...
AiszA
CYTAT(TomisH @ 21 04 2008, 16:41) *

Już nie ma takiego zaskoczenia jak przy Silent Hill 4: The Room... może się chłopaki nudzą wink.gif

http://kotaku.com/382044/silent-hill-5-named-and-dated
.:marioo:.
Jak dla mnie 29 września to obowiązek. Nie fascynuję się tym razem jak z ostatnimi częściami. Wiecie to tak jakby nagle Subaru produkowali amerykanie. Bez sensu. Jednak jako fan CAŁEJ serii oczywiście zagram i ukończę grę, jednak chyba tym razem bez młodzieńczej miłości jak to miało miejsce przy Sh1,2,3,4.
Mam nadzieję miło się zaskoczyć.
shy4
ja tez chcialbym sie milo zaskoczyc.....chociaz mam obawy ...jezeli gra poszla w rece "hamburgerow"...martwi mnie widmo nadchodzacej sieczki zamiast "hłororu"...japonczycy potrafia budowac klimat szczegolami jak cholera, amerykanie stawiaja na widowiskowosc....
TomisH
Najnowsze obrazki z gry.
Wg. wydawcy z PS3, ale kto to do końca wie. ninja.gif
Orange
gra wyglada tragicznie,zwlaszcza glowny bohater ktorego poprzedni projekt byl o niebo lepszy.
I nie przejmowal bym sie tym az tak bardzo gdybym mial pewnosc ,ze klimatem to nadrobia ale w to tez watpie.
Slupek88
Graficznie jak na razie kiepsko, porównując choćby do zbliżającego się Alone in the Dark. Nie mi się wydaję, że seria się już wypaliła, że V już nic nie pokaże konkretnego. Ale chciałbym się mylić.......
Te nowe screeny to jakiś żart chyba. Wiecie, specjalnie teraz autorzy serwują nam takie badziewne obrazki, by pozniej pokazać nieco lepsze a my bedziemy się cieszyć. huh.gif
Dużo lepiej wygląda po screenach chociazby SH2 ( z 2001 r. !!). Porównajcie sobie.

Moje wyobrażenie Silent Hilla na Next Geny było zupełnie inne.
cotek
http://www.megaupload.com/pl/?d=ZS1HMLCI :shock:

ściągnijcie to! Jest to przypomnienie wszystkich części a pod koniec, nowe materiały filmowe z SH5:H.Klimat mnie zabił, ulicy i dworów.Naprawdę czekam na SHV !!
Wojthas
Patrząc na te screeny po głowie chodzi mi taka myśl - przecież to wygląda jakby miało wyjść jeszcze na PS2 ... Chyba, że faktycznie w planach jest taka wersja, bo jeśli nie to na prawdę szkoda gadać confused.gif
TomisH
7 nowych obrazów (z wersji PS3).
ArkejD
Gameplay cemantarz: http://polygamia.pl/rozgrywka-silent-hill-homecoming-2

Jak dla mnie tragedia.
Na gametrailers jest kilka nowych filmików prosto z gry.
Grafika prezentuje się słabo, myślę że spokojnie PS2 by to uciągneło. Żadnych fajerwerków.
O samym klimacie wolę sie nie wypowiadać, jednak też raczej nic odkrywczego confused.gif Poczekamy i zobaczymy, mimo wszystko póki co rozczarowanie. X360 i PS3 stać na wiele wiele więcej.
TomisH
8 świeżych screenshotów.
Generalnie - "lepiej". Zastanawiam się tylko, czy pielęgniarki muszą być tak wyzywające. Mamy się bać, czy ślinić ;p
KOMODO
To jakieś jajca. Nie wiadomo ktory screen prawdziwy, ktory fake. Raz wygladaja jak z PSP, raz jest konkret. Ostatnie doniesienia i kawalki gameplayu prezentowaly sie obrzydliwie. Jak to mozliwe ze tak szybko wszystko uleglo poprawie?
Hakuzaijo
Nie zapominaj, że to silent hill - tu nic nie jest normalne, więc nagła poprawa z ,,tragedii do świetności" nie powinna cię dziwić; ot, po prostu, kolejna rzecz nie do wyjaśnienia wink.gif
A ja tam trzymam kciuki. Jeżeli pójdzie dobrze to może otrzymamy kawałek świetnego Silent Hilla; chociaż od czasów pojawienia się trójki seria traci na przytupie więc... albo homecoming nas rozje**ie albo seria całkowicie się pogrąży. No bo nie ukrywajmy jednego faktu, seria nadal mocna, ale nie POTĘŻNA jak za czasów swej świetności; a stać ją na więcej, na co, nie ukrywam, liczę. smile.gif
A pielęgniareczki - sexi tongue.gif
(Zly)Seba
kurde alone in the dark zawiodlo, nie mowcie teraz,ze silent tez ma zawiesc ...
MasterShake
jak bedzie tak dobre jak sh2 to może mieć nawet taką samą grafikę. Podali już jakąś datę?
TomisH
4 nowe shoty z wersji na 360-kę.
MasterShake
wyglad postaci troche zasysya ale ogolnie mi pasi ;]
BartX
Nie jest tak źle. Fajna maszkara na drugim shocie biggrin.gif

Znowu ten siłomierz (ostatni shot, po lewej) confused.gif Nie pasi mi to rozwiązanie. Niby nie ma interfejsu, a tu za każdym razem gdy się chce mocniej walnąć pokazuje się pasek po lewej.
MasterShake
w sh4 to juz bylo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.