LiShinron
6 01 2007, 12:32
Wgrałem sobie nowy sofcik do PSP (3.03) i w menu głównym konsoli do wyboru pojawiła się nowa opcja Camera!
Bardzo bym chciał taką zabaweczke mieć do swojej PSP.
Niestety nigdzie nieznalazłem takiego sklepu w którym by mógł sobie ją kupić...
Jeśli ktoś z was ma taką kamere to bardzo jestem ciekaw waszych opini na jej temat.
Raczej nikt nie ma, bo na play-asia rzezczywiście można kupić choto shotta (ową kamerke) ale niestety nie ma mowy o wysyłce do Europy.
edit: btw, to samo jest z gpsem
Na ebay'u jest tego troche znajomy sprowadził sobie 3 sztuki i na allegro sprzedał za chyba ponad 200zł sztuka.
na allegro ostatnio axonn mial, moze jeszcze bedzie mial

ale cena tez chyba 200zl to bylo
I tak sądze, że kupowanie 1.3 megowej kamerki, za 200 zyla to bzdura. Jeżeli dadzą całą mape Europy do GPSa, to w takowy zainwestuje.
LiShinron
6 01 2007, 17:34
a co z europą? czy znacie jakąś oficialną date premiery? może równo z premierą PS3...
PS: 1.3 MP spokojnie starczy jak dla PSP. (mi) jeśli filmy są nagrywane z taką rozdziałką to wspaniale
QUOTE(LiShinron @ 6 01 2007, 19:34)

a co z europą? czy znacie jakąś oficialną date premiery? może równo z premierą PS3...
Kamera jak i GPS maja sie ukazac w Europie, konkretna data jeszcze nie została podana.
Jeest to bardzo możliwe że dadzą całą mapke euroby ponieważ nośnikiem danych jest dysk UMD (1.8GB) a więc wydaje mi się że europe da się upchać

. P.S. moim zdaniem kamerka rzeczywiście troche droga ale jak zaczą wychodzić pod nią aplikacje(eye toy

). W dodatku kamerka ma jeszcze wbudowany mikrofon

.
Ta, i ciekawe kto zrobi mapę Polski. Tylko nie mów, że nasze kochane Sony Poland, bo padne.
QUOTE(freak.4 @ 8 01 2007, 14:17)

Ta, i ciekawe kto zrobi mapę Polski. Tylko nie mów, że nasze kochane Sony Poland, bo padne.
Znam temat odbiorników GPS, ponieważ używam na codzień TomToma One, oraz Automapy Polskiej XL na palmtopie Asusa, dawniej używałem też różnych dziwnych wynalazków typu motorola a925 + mapa i pozwolę sobie na krótką wypowiedź.
ZAPOMNIJCIE O NAWIGACJI Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA Z PSP.
Jak dobrze pójdzie to mniej więcej będą miejscowości i wioski pozaznaczane na mapie.
Pozdrawiam
ZAPOMNIJCIE O NAWIGACJI Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA Z PSP.
I ja osobiście twierdzę podobnie. Chciałbym żeby było inaczej, ale przecież wiadomo jak sony poland załatwi sprawe. "Za drogi projekt, za mało budżetu". Bywa.
LiShinron
9 01 2007, 21:23
pożyjemy zobaczymy...
WESKER-DL
12 01 2007, 23:38
Najpierw niech wyjdzie i sie rozwinie, ja dzisiaj władowałem najnowszy Firmware i stwierdzam że za mało jest wizualizacji pod MP3

Dobrą rzeczą wkońcu jest ustawienie żeby konsola po odpaleniu nie startowała gry
A ja bym się ucieszył, jakby pojawiły się gry wykorzystujące kamerkę. Nie wiem, czy technicznie to możliwe, ani jak możnaby to wykorzystać, ale tylko wtedy bym się na to cudo skusił

. Niemniej dostęp do kamery na pewno będzie od strony developingu, wszak kamera też wymaga jakiegoś softu - oby tylko developerzy coś w tej kwestii wymyślili - a jak nie to zawsze pozostaje scena homebrew

.
To ktoś sie orientuje jak ma sie sprawa tej kamerki??
Zdjęcia niby niezłe, bo matryca 1.3mpix a zdjęcia mozna robić w roździałce wyświetlacza, ale jak jest z jej wielkością (samej kamerki)? Jakoś wystaje? Mozna nią kogoś potrącić lub zabić?? Bo jak nie, to dla mnie jest bezużyteczna ;p
MasterOD
22 01 2007, 13:10
No kamera będę musiał ją sobię kupić tylko trzeba znać datę...
A własnie gdzie (w jakiej grze) można znaleść wersję 3.03??
Dla mnie zupełnie niepotrzebne bajery. Gry na PSP z wykorzystaniem kamery? Dajcie spokój, niby jak? Skakanie 2 metry od malutkiej konsoli i wytężanie oczu, coby cokolwiek widzieć? Jedynie opcja wideokonferencji ciekawa, ale taki zonk, że mi przez większość roku styka do tego mój piec, a znajomych posiadających psp mogę policzyć na palcach przedniej nogi świnki morskiej. Dla mnie zbędny gadżet. Tym bardziej niedokładny GPS niech idzie wpisdu :p
STRETCH
23 01 2007, 01:01
QUOTE(Colio @ 22 01 2007, 18:08)

... a znajomych posiadających psp mogę policzyć na palcach przedniej nogi świnki morskiej...
buahahaha
kamera na psp to nie od razu eyetoy na psp. gps tez raczej nie musi byc dokladny, bo po co? zalezy wszystko od tego jakie gry i w jaki sposob beda z tego korzystac. jesli nie bedzie to jakies ciekawe rozwiaznie to szybko upadnie. imo
QUOTE(MasterOD @ 22 01 2007, 13:10)

A własnie gdzie (w jakiej grze) można znaleść wersję 3.03??
Hmm...Network update?
beznazwy
15 02 2007, 21:38
moim zdaniem kupowanie tej kamerki (szczegulnie za taką cenę) jest kompletnie bez sensu ponieważ:
a)podobno rozdzielczość te kamerki jest równa aparatowi z telefonu
b)chyba lepiej kupić aparat (cyfrówkę)
ale to tylko moje zdanie

.
arturnowik
17 02 2007, 20:33
W sprawie kamerki myślę że nie ma się czego więcej spodziewać jak video-konferencji , może nawet przez skype.
Natomiast jeśli chodzi o GPS to myślę, że jacyś dobrzy hakerzy się tym zajmą i się zdziwicie jak np. zrobią Google Earth pod GPS na PSP:P
hmm, ale po co GPS do Google Earth? Przecież to do działania wymagałoby teoretycznie połączenia z internetem, tym samym "jacyś dobrzy hakerzy" mogliby się tym zająć od dawna.
LiShinron
20 02 2007, 11:30
1.3 mp to jak dla mnie zupełnie wystarczająca rozdzielczość... PSP ma dosc duzy ekranik aby można było na nim podziwiać fajne dziewczyn którym zrobiło się kilka fotek na plaży

Wiadomo że zdjęć cyfrowych nie wywołuje się u fotografa zbyt często tylko przegląda się je na telefonie/aparacie lub zrzuca się je na PCta i tam się je ogląda. Tylko Portable zapewnia niezła jakość zdjęć przeglądanych w terenie. Aparaty w komórkach może i mają po 3 miliony pikseli albo i więcej ale ich ekran jest zbyt mały żeby było można być wpełni szczęśliwym z oglądania zdęć na nich! a jeśli ktoś chciał by wywołać zdjęcie zrobione na PSP to 1.3 mp spokojnie mu wystarczy na fotografie o wymiarach 10cm x 15cm w dobrej jakości i bez większej różnicy niż te z teleofonu który ma 3 mp! Te miliony pixeli w komórkach dają tylko większe wymiary bo obiektyw w takim telefonie nie jest wstanie nadać takiemu zdjęciu jakości tak jak obiektyw profesjonalnego aparatu. Czekam... (i doczekać się niemoge)
LiShinron
21 02 2007, 22:18
To znowu ja!

Celowo pisze tego posta a nie edytuje tego wyżej...
Dzisiaj wpadłem na pewien pomysł... Dziewczyna moja zamówiła sobie kamerke internetową i jestem ciekawy czy taką właśnie kamerke mógł bym podłączyć pod PSP. Problem może być tylko z wejściem bo w tej którą kupiła moja laska jest takie standardowe USB pod pieca. Bardzo chciał bym się dowiedzieć czy są takie przejściówki z pecetowego USB na takie jak ma PSP?
nie wiecie moze czy nie ma jakiegos homebrew do wideo-konferencji? rozdzielczosc jaka oferuje kamerka przy rozdzielczosci ekranu psp z pewnoscia wystarczy problem tylko w tym, zeby nie skonczylo sie na mozliwosci przesylania 15sek plikow wideo bo to imo bylaby lekka kpina ze strony sony...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.