no jest juz ponmad 7500 podpisow ... niezle tylko pewnie to nic nie pomoze... z mojej strony moge powiedziec ze gdyby w tej cenie powiedzmy dawali 6 utworow to bym kupowal pakiety, a tak to zakupie "tylko" gre pudelkowa...ehh zmora mikroplatnosci przyszla znacznie szybciej niz sie spodziewalem..
Butcher
13 04 2007, 06:54
Jak to ktoś celnie skomentował na Joystiq: Microsoft miał do wyboru mocne i szybkie uderzenie ceną konsoli (jak Sony), albo powolne dobijanie cenami akcesoriów i mikrotransakcjami. Wybrał drugą opcję...
Podpisane: 8289.
Lyknalem easy i medium. Teraz musze opracowac technike wciskania piatego klawisza o_O
CYTAT(yaczes @ 13 04 2007, 13:21)

Lyknalem easy i medium. Teraz musze opracowac technike wciskania piatego klawisza o_O
Czy dobrze rozumiem? Od wczoraj zaliczyłeś w całości dwa tryby po 70 piosenek?
Na easy jest kolo 35, na medium kolo 45 jesli dobrze pamietam. Reszte sie chyba kupuje za zarobione na koncertach pieniadze;f Sliding na hardzie rzadzi

Nie mozna sie od tej gry oderwac.
toszcze
13 04 2007, 14:03
CYTAT(Matriks_1111 @ 11 04 2007, 22:34)

No nieładnie... zmieniła się data pre-order'a GH2 w sklepie PSX
Dzisiaj dowiedziałem się "u źródła", że cała Europa dostała felerne serie gitar (95055 i 95065), w związku z czym w sklepie PSX Extreme zdecydowali się czekać na poprawione egzemplarze i nie sprzedają GHII w ogóle...
mord00k
13 04 2007, 14:56
o, trafiłem na felerna ;p walić. Cieszę się że i ja już mam swój egzemplarz i potwierdzam, gra wymiata. Jest świetna, po prostu świetna. Gra się bardzo fajnie, tylko trzeba potrenować bo bez tego ani rusz. Narazie jadę na medium i jest mi za ciężko ale to pierwsze 15 minut gry było tak serio więc trening

Polecam.
blantman
13 04 2007, 17:38
Mam ją od dziś i po prostu gra wymiata! Nie podchodziłem do x pudła od miecha prawie i teraz znów chce mi się grać
U mnie Whammy Bar też czasem lubi nie zaskoczyć, ale wychodzi na to, że nie jest to wina sprzętu:
“On learning of potential issues with the whammy bar on the Xbox360 guitar, we immediately began extensive testing of both the guitar and the software to isolate any issues with whammy bar functionality and the corresponding causes. Our testing identified a specific software element that may, in certain situations, cause the whammy bar to lose responsiveness. Given that this is a software-driven, an patch is being developed to fix the issue and will arrive as soon as possible via download on Xbox Live. We will confirm soon a target date for this download.” - Activision
Ratatata - czujnik whammy jest "lekko" źle przykręcony, co z łatwością można poprawić mając śrubokręt krzyżakowy i korzystając z linka, który podawałem wieki temu :f
U mnie po takim zabiegu whammy śmiga aż miło (też nie zaskakiwało).
btw - Easy to 35 piosenek, medium 48.
A mnie po dwugodzinnej sesji tak bolały paluchy, że musiałem odejść. Czy wszystkie gitary z nr 95055 i 95065 są felerne?Bo moja działa póki co bez zarzutu
No to wygląda, że nie wszystkie ;]
Tez sie zastanawiam co ma software do zle przykreconego czujnika. No i skoro to wina softu to czemu chyba jednak wiekszosc gitarek dziala? Hmm...
El Loco Chocko
13 04 2007, 22:43
Moja tez smiga i to wg mnie doskonale <mysli>
Co do gry.Hardcore to jednak hardcore.Zostaje na medium i sie szkole a przede wszystkim swietnie sie bawie
Nie no, z tego co robiłem rozpoznanie dzisiaj to jeszcze dwóm osobom nie łączy whammy tak jak to było u mnie. Czyli coś na rzeczy jest.
Albo nie każdemu to przeszkadza. Teścik można zrobić - jak leci "pasek" muzyczny klepnijcie nutę i dajcie wajchą poziomo w bok, tak żeby tym czarnym plastikiem na jej końcu "stukać" (bo nie dotknie) o ten biały na gitarce - skumacie o co chodzi.
elimiko
14 04 2007, 01:19
Nie do konca chce mi sie wierzyc w to ze problem z whammy bar'em spowodowany jest przez blad w kodzie gry.
Skoro usterke mozna naprawic dokrecajac czesc mechanizmu odpowiedzialnego za prace wajchy, to co ma do tego aktualizacja??
Nie jestem do konca, przekonany jakoby Activision ujawnilo cala prawde zwiazana z tym problemem...
Moze przy okazji gruntowego sprawdzania gry, natkneli sie na inne powazne niedopatrzenie i chca to rozwiazac przy pomocy auto-update'u, ktory rzekomo ma wplynac na prace whammy. Co jesli tak sie nie stanie?

Pozostaje cierpliwie czekac...
Mam nadzieje ze cale to zamieszanie szybko ucichnie, bo kusi mnie ten 360-tkowy port GH2 jak cholera

Narazie zadawalam sie wersja PeeSdwojkową
No właśnie dziwne to wszystko - że niby jest jakiś system zapobiegający oszukiwaniu (yhm, aha, tak). Zapewne zrobią to co najłatwiej zrobić - zwiększą "próg" czułości whammy w grze. Innymi słowy przekalibrują troszkę wajchę.
CYTAT(TomisH @ 14 04 2007, 01:29)

Nie no, z tego co robiłem rozpoznanie dzisiaj to jeszcze dwóm osobom nie łączy whammy tak jak to było u mnie. Czyli coś na rzeczy jest.
Albo nie każdemu to przeszkadza. Teścik można zrobić - jak leci "pasek" muzyczny klepnijcie nutę i dajcie wajchą poziomo w bok, tak żeby tym czarnym plastikiem na jej końcu "stukać" (bo nie dotknie) o ten biały na gitarce - skumacie o co chodzi.
Czy ja dobrze rozumiem? Whammy bar powinien dzialac tez w poziomie? Mi dziala w takim razie tylko w pionie (jak wciskam). Ale chyba nie o to Ci chodzi, bo w tutorialu mowia, zeby wciskac in and out.
Co do tego software'u to chyba jednak prawda o_O Podobno jak podlaczy sie gitarke do PieCa (

) to whammy idealnie reaguje...
No a jak się to czarne "kółko" kręci - w lewo/prawo, a nie po skosie. "in and out" znaczy tyle co "przyciskać mocniej/słabiej" - ale niekoniecznie "w dół". Moje whammy często nie łapało, jeśli kąt z "trzaskaczem" był mniejszy niż te tam 45 stopni. Teraz łapie za każdym razem. Jak coś się skopie na ścieżce, to teraz wiem, że to JA ;]
A gitarka na PC reaguje idealnie, bo można ją skalibrować.
Aha, żeby nie było - ja nie nawołuję do rozkręcania sprzętu za 300+ złotych ;p
A powiedz mi, jak z odpalaniem boosta u Ciebie? Mi sie wydaje, ze na poczatku musialem mniejszy ruch gitara wykonywac niz po dniu grania o_O Obecnie musze zrobic tak jak to jest pokazane w tutorialu, czyli calkowicie do pionu.
No ja na początku trzymałem gitarkę pod kątem i cały czas mi się odpalało star power xD
Czyli "dygam" lekko i leci...
Ale, ale - gitarka ma nie tylko czujnik wychyłu, ale też i "trząśnięcia" - podnieś i szarpnij, powinno być mniej roboty
O 11.00 pojawił się patch poprawiający działanie whammy bar
sentinel
14 04 2007, 13:55
właśnie testujemy. na razie wiadomo tyle, że nie sprawia problemów tym, którzy "naprawili" potencjometr we własnym zakresie.
U mnie się Whammy po ściągnięciu patcha naprawił - gra wyłapuje wciśnięcie za każdym razem, nawet wtedy gdy wajcha jest ustawiona w pozycji, przy której wcześniej nie działało.
To jak to jest

Wreszcie coś było niedokręcone, czy błąd był w grze? Zamawiać grę już, czy czekać na lepszą wersję?
Nie że niedokręcone - "prosto" rzecz ujmując wajcha była "niezbyt czuła", co można było poprawić "mechanicznie" - przesuwając nieznacznie jeden element. Twórcy podeszli jednak do problemu od drugiej strony i zapewne "programowo" zwyczajnie zwiększyli "próg czułości wajchy" w grze. Tak czy siak - skoro wrog mówi, że mu już wszystko działa to ja mu wierzę.
Kumejszyn? ;p
MichAelis
14 04 2007, 19:59
A ja sie cieszylem ze mi dziala, a to po prostu patch byl
Mam tak prośbę nietypową, radę dla kogoś, kto pierwszy raz w życiu trzyma coś na kształt gitary :-). Jak najwygodniej ją trzymać, na jakiej wysokości, w jaki sposób chwycić za gryf, pod jakim kątem. Będę wdzięczny za uwagi, może jakieś zdjęcie się znajdzie doświadczonego gitarzysty (bo o gitarzystce nawet nie marzę).
Wykupiłem wszystkie "finishery" gitar ze sklepiku i nie mam achievementa - znaczy, że jakieś wykończenia są ukryte?
[EDIT] Tak, trzeba kupić nowe gitarki, będzie więcej wykończeń.
toszcze
15 04 2007, 00:31
CYTAT(Cisek @ 14 04 2007, 23:31)

Mam tak prośbę nietypową, radę dla kogoś, kto pierwszy raz w życiu trzyma coś na kształt gitary :-). Jak najwygodniej ją trzymać, na jakiej wysokości, w jaki sposób chwycić za gryf, pod jakim kątem. Będę wdzięczny za uwagi, może jakieś zdjęcie się znajdzie doświadczonego gitarzysty (bo o gitarzystce nawet nie marzę).
1. Gitara z Guitar Hero ma się nijak do prawdziwej gitary. ;)
2. Trzymaj ją tak, jak Ci wygodnie. Jeśli masz problem z jakimś kawałkiem, to spróbuj zmienić pozycję, w jakiej grasz i/lub trzymasz gitarę.
mord00k
15 04 2007, 10:01
Swoją drogą to co daję te gitary i finishe? Tylko wygląd?
El Loco Chocko
15 04 2007, 11:07
No raczej nic po za tym (chyba).
Ja mam male pytanie.Od czego zalezy wysokosc "Note streak"?Nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale czy chodzi o to by jak najdluzej zagrac bezblednie?
Czezare
15 04 2007, 11:15
Ja natomiast mam inne pytanie.Bylo u mnie wczoraj kilku kumpli, no i szarpalismy co niemiara w GH2

Wyszli zachwyceni, a jeden z nich tak bardzo, ze chcialby kupic dodatkowy kontroler, co by np coopa ze mna zagrac.No wlasnie, mozna gdzies nabyc gitarke osobno?
El Loco Chocko
15 04 2007, 11:18
Looknij tu:
http://cgi.ebay.co.uk/Guitar-Hero-II-2-Gui...1QQcmdZViewItemI to powinna byc odpowiedz.Najlepiej chyba takie serwisy oblookac
CYTAT(evil_dick @ 15 04 2007, 12:07)

Ja mam male pytanie.Od czego zalezy wysokosc "Note streak"?Nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale czy chodzi o to by jak najdluzej zagrac bezblednie?
Do tych trzech achievementów za Note Streak musisz zagrać 100, 500 i 1000 nutek z rzędu bezbłędnie. Do pierwszych dwóch polecam Heart-shaped box na Easy (545 nutek ma).
mord00k
15 04 2007, 14:45
CYTAT(wrog @ 15 04 2007, 13:18)

CYTAT(evil_dick @ 15 04 2007, 12:07)

1000 nutek z rzędu bezbłędnie.
Jejuśku, na jakim songu to wogóle robić? I chyba nie na easy bo nutek będzie za mało.
I jescze jest dość trudny achivment na 500k, ja dopiero 100k osiągnełem. Ale to na easy gdzie wolniej się zdobywa punktu (mniej nut).
Czyli rozumiem że gitary i finishe nic nie dają? W każdym razie niektóre są fajne ^^
El Loco Chocko
15 04 2007, 16:31
Hmm ale jesli dobrze teraz widze za streak note mozna dostac achiva tylko w coopie.Zreszta olewka bylem tylko ciekaw od czego to zalezy.
Masz też trzy achievementy za streaka w singlu.
mord00k, 1000 pewnie da radę we Freebird na Medium wycisnąć
El Loco Chocko
15 04 2007, 16:41
Hehehe powodzenia

ale tak mnie naszla wlasnie taka mysl zeby zrobic liste najbardziej znienawidzonych tudzież trudnych songow i jej przeciwienstwo.Podajcie swoje typy jesli takowe macie.
Free bird (gdy się solidne rozkręci) i Psychobilly Freakout
El Loco Chocko
15 04 2007, 18:08
No ja teraz na hardzie ponad 2h stracilem na piosence "Woman".Gitara omalo nie zostala efektownie rozwalona, ale jakos przebrnelem.Wogole taka rada.Jako ze na wyzszych poziomach bisy sa zawsze po ostatniej piosence to lepiej odmowic jego wykonania, bo w wypadku niepowodzenia mamy dalej dwa songi do zagrania.Lepiej zagrac bisa osobno.Oszczedzi to wam sporo nerwow
No ja na razie na hardzie wszystko do war pigs (włącznie) - ręce mi po tym kawałku opadają porządnie ;]
1.Co to jest "SP Phrases" w "More Stats?
EDIT: Już wiem
2.Czy bisy pojawiają się tylko od Medium wzwyż?
Er_WolvEr
15 04 2007, 18:20
Grał ktoś dla sprawdzenia na padzie (chociażby dla multi) ? . Jak sie sprawdza na tych triggerach ? Dałoby sie Less talk more Rokk na ostatnim poziomie przejść

?
Da się ale trzeba ostro poćwiczyć, czasami nawet bywa łatwiej niż na X-plorerze
Nie ma to jak kupić gierę za ponad trzy stówy i grać na padzie ;]
CYTAT
2.Czy bisy pojawiają się tylko od Medium wzwyż?
Tak, na Easy nie ma.
CYTAT(TomisH @ 15 04 2007, 19:23)

Nie ma to jak kupić gierę za ponad trzy stówy i grać na padzie ;]
Zawsze można kupić od kogoś gierę bez gitary.
sentinel
15 04 2007, 20:01
QUOTE(Czappi @ 15 04 2007, 17:22)

Free bird (gdy się solidne rozkręci) i Psychobilly Freakout :nonie:
free bird - że trudny? nie żartuj, toć to najlepszy kawałek do zaliczenia chyba połowy achievementów (w sensie: najłatwiejszy sposób).
ps: granie na padzie w gh - buuerk... ;->
na padzie to można pograć w zaje(pipi)
boom boom rocket, o! :-)
Choć pewnie nie obejdzie się bez gry na padzie przy zaliczaniu achievementów w co-opie... Trzeba tylko młodszą siostrę nauczyć, jak wciskać buttony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.