Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero II
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
jarken
Jeśli chcecie dostać achivementa za oglądnięcie napisów końcowych, to uwaga. Trwają ponad 20 minut slinotok.gif
Blim
CYTAT(jarken @ 25 04 2007, 18:12) *
Jeśli chcecie dostać achivementa za oglądnięcie napisów końcowych, to uwaga. Trwają ponad 20 minut slinotok.gif

Zawsze można ich nie oglądać i zająć się w tym czasie czymś innym. tongue.gif Swoją drogą, bardzo ciekawy achievement.
Nosiad
właśnie do mnie pocztą idzie druga gitarka - jak się bawić, to się bawićbiggrin.gif Nie chciałby ktoś kupić samej gry bez gitary?biggrin.gif bo będę miał dwa oryginały hehe. Tanio sprzedam biggrin.gif
bialko
Czy gitarka z GH II będzie działać z GH III jak już wyjdzie ? z Rock Band może też ?
wrog
Będzie działać.
Zeratul
ten kawalek audioslave mnie napalil, by to cacko zakupic, ale wstrzymam sie... jak wydadza jakis kawalek ratm, to jade prosto do sklepu... and no one will stop me XD
Butcher
Rage Against The Machine ? Przecież jest...
5. Return of the Shred
Rage Against the Machine - Killing in the Name Of
Primus - John the Fisherman
Sword - Freya
Thin Lizzy - Bad Reputation
Aerosmith - Last Child
Zeratul
WHAT!?

kto to gral? latwo jest zalapac? na hardzie ? w sumie byle jak? o szlag, zem przegapil... jutro urlop... tygodniowka wplywa na konto... hmm... powaznie jest to taka super zabawa?

niby w gamestop maja ...

http://youtube.com/watch?v=5rYpOtiLQY0&...ted&search=
OGIEN!! koles wymiata, ale kawalek tez jakos taki mega trudny nie wydaje do wykonania...w koncu to killing, a on jest prosty... jeszcze jakby rzucili bulls on parade...

a cos korna jest?

ale sobie koles teledysk strrzelil lol
http://youtube.com/watch?v=Ua3hZXfNZOE&...ted&search=

jeszcze takie pytanie... jedna reka sie wciska przyciski, a co sie robi druga?
TomisH
Targa "strunę".
Butcher
RATM jest jednym z bardziej rajcownych kawałków - tym bardziej dla fana RATM.
Podkręcasz volume, popuszczasz wodze fantazji... i jazda ! song.gif
IMO prawdziwa zabawa z GH zaczyna się wtedy, gdy głośność muzy zagłusza nasze klikanie na gitarze biggrin.gif
ping
szkoda tylko że skiepszczyli wokal względem oryginalnego kawałka i zmienili trochę tekst.
TomisH
Powycinali FCUKi.
FlyJ4ck
fajnie by bylo jakby dodali troche poprockowych piosenek tongue.gif
elimiko
Osobiscie mysle ze wielu ucieszylo by sie gdyby w grze znalazly sie (lub ewentualnie na bazarku) nie tylko starsze rockowe i heavy metalowe kawałki, ale takze popularne nowosci pokroju: Slipknot, KoRn, Machine Head, Marilyn Manson, itd.
A jesli chodzi o cos dla solowych gitarzystów, John-5 bylby odpowiedni happy.gif
Spojrzcie sami: http://www.myspace.com/john5official
Zeratul
john5 to bodajze byly wokalista marylin manson... albo to byl ich live guitarist do mechanical animals...
nie podoba mi sie wlasnie wokal w killing... i jak tam nie moze byc fuckow... lol ten kawalek to same fucki
Fuck u i wont do what u tell me!!

zwalona sprawa....
El Loco Chocko
CYTAT
john5 to bodajze byly wokalista marylin manson

Eee ze co?
A RATM nie jest taki zly smile.gif na basowie to juz wogole swietny efekcik smile.gif
elimiko
CYTAT(Zeratul @ 27 04 2007, 17:43) *
john5 to bodajze byly wokalista marylin manson... albo to byl ich live guitarist do mechanical animals...

Zeby rozwiac wszelkie watpliwosci i uprzedzic zrobienie sie niepotrzebnego balaganu od razu napisze, ze John-5, nagrał z zespolem Marilyn Manson 1 album koncertowy (The Last Tour on Earth) i 3 studyjne (Mechanical Animals, Holy Wood oraz Golden Age of Grotesque).
Teraz radzi sobie świetnie jaki solista i dorabia zielone u Roba Zombiego wink.gif

Bylbym w siodmym niebie, gdyby jakis jego utwor pojawil sie w 3 czesci Guitar Hero, jednak watpie aby tak sie stalo confused.gif

Paczek
Dzisiaj zakupielem GH II i musze powiedziec ze jest pod wielkim wrazeniem, jako fan raczej muzyki Hip Hopowej mialem obawy co do tej gry. Duzo slyszalem ze ostre kawalki a jak narazie sa lajtowne typu Nirvana smile.gif Dobra zmykam grac smile.gif
El Loco Chocko
No to Paczek teraz musisz wpasc no co-opa smile.gif
Paczek
CYTAT(evil_dick @ 28 04 2007, 10:43) *
No to Paczek teraz musisz wpasc no co-opa smile.gif

Evil ja narazie probuje ujarzmic ta gitarke smile.gif Idzie mi srednio choc pare piosenek mam na 5 gwiazdek smile.gif ale na EASY tongue.gif musze poszprzatac troche, poucze sie i ide szarpac struny smile.gif
toszcze
CYTAT(elimiko @ 27 04 2007, 13:54) *
Osobiscie mysle ze wielu ucieszylo by sie gdyby w grze znalazly sie (lub ewentualnie na bazarku) nie tylko starsze rockowe i heavy metalowe kawałki, ale takze popularne nowosci pokroju: Slipknot, KoRn, Machine Head, Marilyn Manson, itd.

A ja mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł wrzucania do GH (któregokolwiek) kawałków wymienionych przez Ciebie kapel (no, może poza Machine Head). Dlaczego? A dlatego, że gitarzyści tych zespołów (jeszcze raz - za wyjątkiem Machine Head) nie prezentują zbyt wysokiego poziomu, a gra w końcu nazywa się Guitar Hero. ;)
El Loco Chocko
No to dowaliles do pieca jak zly stary.Nie mam wiecej pytan.
toszcze
CYTAT(evil_dick @ 28 04 2007, 21:03) *
No to dowaliles do pieca jak zly stary.Nie mam wiecej pytan.

Za to ja mam. Wymień nazwisko chociażby jednego gitarzysty któregokolwiek z wymienionych zespołów (poza Machine Head) i napisz, dlaczego uważasz go za dobrego muzyka (w porównaniu z innymi uznanymi gitarzystami, a nie kolegami z garażu).
Matriks_1111
A nie pomyślałeś, że tutaj nie chodzi o gitarzystów tylko o kawałki i zespoły? To one tworzą też główną część nagrania.

Gdyby gra była rzeczywiście tylko dla tych gitarowych HERO, to w sumie grać powinniśmy tylko kawałki Black Sabbath, gdzie gitarzystą (i legendą) był Tommy Iommi hyh.gif
Butcher
Panowie, nie licytujmy się....
OSOBIŚCIE dałbym 500 MSP za pakiety z KoRnem, MH, Slipem, FFactory, Killswitch Engage, Perfect Circle i wieloma pokrewnymi. Chodzi o sławne nazwy i rajcowność, a nie o warsztat gitarowy, umiejętności i złożoność muzy. Odpalcie GHII, posłuchajcie Danziga, Nirvany, Motley Crue i innych... i uderzcie się w piersi.
Skomplikowane? Wcale - 3 riffy na krzyż.
Sławne? BA!
Rajcowne? I o to chodzi...
A nie o łamanie paluchów przy muzie Vaia, Satrianiego, Petrucciego i innych... (co nie zmienia faktu, że są genialni smile.gif )
El Loco Chocko
Stary nie bede tu wchodzil w jakies jalowe dyskusje.Powinno ci wystaczyc ze zespoly ktore podales sa zespolami nie jakimis tam andergrandowymi ale z top polki wiec niech to bedzie uznane za komentarz.A w samej grze JUZ jest kilkanascie zespolow w ktorych gitarzysci moooocno sie nudza i malo co robia i do bohaterow im daleko.
B0dz1o
Medium zaliczony happy.gif bajer przed odegraniem Free Bird jest kozacki.
Chyba jednak spróbuję zaliczyć wszystkie piosenki na 5 gwiazdek(gulp)
toszcze
Butcher: chyba masz rację co do rajcowności...
evil_dick: z tym nudzeniem to może i słusznie piszesz. ;)

OK, wycofuję się (przynajmniej częściowo) z mojej poprzedniej opinii. ;)
yacolek
Nie wiem, ponoć nie gadamy o cenach, ale najniższa jaką znalazłem, to 305,99 zł z empiku wink.gif (thx c1n3k)

http://www.empik.com/showobject.jsp?object...ategory=4060100

Zamówiłem juz w poprzedni poniedziałek i czekam nadal ;f niby w piątek wysłali, ale na monitorowaniu paczki UPS (btw, zamówiłem wysyłkę Poczta Polską), nie ma wyniku - "no data" dry.gif

Jutro mogła by już być, więc dam znać, hehe !

Jakieś rady na start ? chytry_.gif

@ dół, żeby nie nabijać wink.gif
Po zalogowaniu się na empik.com mam takie coś :

Paczka oraz faktura zostały wysłane pod podany adres.
Sprawdz status przesyłki w UPS
Przewidywana data dostawy: 2007-05-02

Sprawdz status w UPS (pod UPS jest link). Gdy go klikam, przenosi mnie na monitorowanie paczki w UPS, jest ładnie jakiś numer listu przewozowego (poprawny, liczba znaków się zgadza), ale niestety, ciągle jest

>>> Znalezienie szczegółów wysyłki w systemie UPS na zlecenie użytkownika nie powiodło się. Sprawdź wprowadzone informacje i spróbuj ponownie później.

W datę dostawy nie wierzę, bo taka sama widniała przy przewidywanym terminie wysyłki wink.gif
toszcze
CYTAT(yacolek @ 29 04 2007, 12:53) *
na monitorowaniu paczki UPS (btw, zamówiłem wysyłkę Poczta Polską), nie ma wyniku - "no data"

Jak chcesz niby monitorować paczkę wysłaną Pocztą Polską przy użyciu systemu UPS? ;P

CYTAT(yacolek @ 29 04 2007, 12:53) *
Jakieś rady na start ? :>

Przede wszystkim baw się dobrze - wyniki są mniej istotne. ;)
bialko
hejo ! doradzcie wymiatacze GH bo mam problem. gram na easy jeszcze... i jak trzeba nacisnąć na gryfie 2 przyciski naraz to nie udaje mi się : / pojedyńcze wchodzą tylko te podwójne jakoś dziwnie i nie trafiam w nie. jakiś sposób na to jest ? bo przez to nie zaliczam kawałków na 5 chlip chlip
elimiko
CYTAT(bialko @ 1 05 2007, 02:29) *
hejo ! doradzcie wymiatacze GH bo mam problem. gram na easy jeszcze... i jak trzeba nacisnąć na gryfie 2 przyciski naraz to nie udaje mi się : / pojedyńcze wchodzą tylko te podwójne jakoś dziwnie i nie trafiam w nie. jakiś sposób na to jest ? bo przez to nie zaliczam kawałków na 5 chlip chlip

Sposob jest tylko jeden smile.gif Zalaczyc trening danego utworu w zwolnionym tempie i cwiczyc az zacznie wychodzic.

Poza tym postaraj sie kazdemu przyciskowi gitarki, przyporzadkowac kolejne palce reki i nie kombinuj z innymi ustawieniami podczas grania riffow/akordów, tylko trzymaj sie tej zasady.

El Loco Chocko
No i przydaje sie taka mozliwosc ze mozna miec nacisniete wszystkie przyciski naraz, ale liczy sie zawsze ten ktory ostatni nacisnelismy.W druga strone dziala podobnie smile.gif
Nosiad
przejrzałem sobie archivementy. Ciekawi mnie, czy komukolwiek na świecie uda się zrobić archivement o nazwie bodajże "start already a rock band" - czyli 5 gwiazdek na każdym utworze na ekspercie... Jak na razie kończę harda i mam kłopot przejść na 3 gwiazdki, nie mówiąc już o pięciu...

A gra na dwie gitary naraz daje takiego ognia, że hoho! Polecam i to bardzo - dwie osoby trzepiące czuprynami przed jednym tv - do tego parę osób naokoło, "parę" piwek, "troszkę" wódki i jazda biggrin.gif
Hlipo
CYTAT(Nosiad @ 1 05 2007, 18:11) *
przejrzałem sobie archivementy. Ciekawi mnie, czy komukolwiek na świecie uda się zrobić archivement o nazwie bodajże "start already a rock band" - czyli 5 gwiazdek na każdym utworze na ekspercie... [...]

http://www.mygamercard.net/leaderboard.php...mp;x=50&y=9
B0dz1o
CYTAT
No i przydaje sie taka mozliwosc ze mozna miec nacisniete wszystkie przyciski naraz, ale liczy sie zawsze ten ktory ostatni nacisnelismy.W druga strone dziala podobnie

To nie jest tak jak mówisz. Jeśli naciskasz kilka przycisków naraz to liczy się tylko dźwięk najwyższy, czyli po prostu kolor skrajnie po prawej spośród naciśniętych.
El Loco Chocko
Moze byc ,ale spisuje sie dobrze.
mord00k
Uff... właśnie jestem po dwóch ostatnich partiach na medium, lekko mnie palce bolą tongue.gif. Freebird jest wspaniały, tak samo jak wstawka przed i po nim smile.gif Na początku cały czas x4 a nagle... już nie było tak łatwo ninja.gif. Fajny motyw z tym jak wybierzesz yes przy encore. "You Still Wanna Play It" ? biggrin.gif
yacolek
No w poniedziałek dostałem, przyszło Pocztą Polską tongue.gif

Świetna gra, ale po dłuższym graniu trzeba troche odpocząć wink.gif Easy na 5 gwiazdek pękł, medium ostatnie 12 utworów zostało również na 5 i można wbijać na hard, hehe!

Expert jest jak dla nie (jeszcze) zbyt przegięty wink.gif
jiloo
CYTAT(B0dz1o @ 1 05 2007, 18:35) *
CYTAT
No i przydaje sie taka mozliwosc ze mozna miec nacisniete wszystkie przyciski naraz, ale liczy sie zawsze ten ktory ostatni nacisnelismy.W druga strone dziala podobnie

To nie jest tak jak mówisz. Jeśli naciskasz kilka przycisków naraz to liczy się tylko dźwięk najwyższy, czyli po prostu kolor skrajnie po prawej spośród naciśniętych.

zapomniales dodac, ze zasada powyzsza nie obowiazuje w akordach
elimiko
Czy ktos z okolic Wrocławia ma ochote na cooperative?? Oczywiscie na dwie gitarki, zadnych padow...
We Wrocku jestem co tydzien, najczesciej w sobote, wiec możemy umowic sie u tej osoby w domu.
Wpadlbym z X360 i zrobilibysmy achiev'y na obydwu konsolach (lub rejestrujac na jednym iXie drugi profil na czas grania) dobrze sie przy tym bawiac starwars.gif
Jest rowniez mozliwosc spikniecia sie u mnie, mieszkam w Miliczu. Jest chetny question.gif question.gif

EDIT: Dodam jeszcze, ze jesli chodzi o nasz kraj, to pykam w GH2 dosyc dobrze, w wiekszosci utworow staram sie byc na szczycie tabeli. Wieloletnie ksztalcenie muzyczne na ukochanym instrumencie jakim jest perkusja i czesciowo gitarze, bardzo pomaga mi w szybkim i efektownym odnalezieniu sie w grze.
Wniosek z tego taki ze jesli zglosi sie dobra osoba, to bedziemy w stanie zdobyc 8, a moze nawet 9 na 10 achievementow trybu cooperative.
Ostatni jest masakryczny (przyp. trzeba zdobyc milion pkt.) wiec na cud nie licze.
Chyba ze zadzwonimy do Radia Maryja o wstawiennictwo ojca dyrektora Rydzyka na niedzielnej mszy swietej sorcerer.gif
nietomasz
Mam pytanko czy to prawada że w GH II jest kawałek z Halo ??
TomisH
Nie, nie ma.
Zeratul
zdjecie Koso na tle plakatow Tokio Hotel wymiata smile.gif true essence of GH II wink.gif
El Loco Chocko
A tu prosze jakiego bialego kruka znalazlem KLIK W NIESPODZIANKE
I czy mi sie wydaje czy ten typ na bialo nie gra na explorerze?
Matriks_1111
Explorer jak złoto biggrin.gif

btw. Jak nie gra, jak gra chytry_.gif
jaszczoor
Zawody w GH!!!!!!!

http://knajpy.krakow.pl/temat/383

Idzie ktos? Ja się stawie napewno wink.gif
Tweener
Jest możliwość kupienia tej gry za mniej niż 320zł?Z gitarką.
Uzny
Tak, ostatnio na all byla za 319 Xd
jaszczoor
Byłem no i cóż moge powiedzieć... Wygrałem jee wink.gif jade na ogólnopolski finał po x360. Tylko nie wiem jeszcze kiedy tongue.gif
Pozdrowienia dla ekipy z b-side clubu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.