Kroolik
12 10 2007, 08:00
Wy tu gadki szmatki a ja się pochwalę. Dziś zaczynamy 2 dniowy maraton z GH2. Dwie gitarki, 4 maski (ja, Jiloo, Diabeu i Spec) i jatka do rana.
Drżyjcie sąsiedzi, bo połączenie alko+narko+4 facjaty+gh2 może zakończyć żywot kilku milionów rodaków. A gra zacna, nie powiem, choć wolę Freq i Ampa.

ave lcf
yacolek
12 10 2007, 16:22
CYTAT(Mani @ 12 10 2007, 02:19)

CYTAT(wrog @ 25 09 2007, 15:48)

Ale żeś Yacolek teraz blamaż zrobił, o takim bożyszcze jak TomisH, który już dawno rozpracował Jordana, nie słyszał... Hańba Ci

To żeś teraz Wrogu pojechał ... Tomish ma Jordana i Experta na 5 gwiazdek. Wszystko było by cacy gdyby nie drobny feler. Grał na Glitchu i na 99% jestem o tym przekonany. Bo nie uwierze, że Expert na 5 gwiazdek ma a kurka achieva za 500 tysiaków juz nie.
Rozumiem że ten "glitch" to modna wśród hamburgerów modyfikacja gitarki, tzw killswtich ?
No to troche lipa

Ale i tak respekt hehe

Ja wymiękam przy expercie od połowy... niektore songi sa "OMG dajcie drugą rękę" xD
Szacunek Kroolik - Guitar Hero zostało stworzone do szarpania w to na imprezach z kumplami, co zresztą z wrogiem sprawdziliśmy już nieraz (pozdro "lamusie"). Poza tym niestety od rozpowszechnienia glitcha gra z kimś "w realu" to jedyny sposób na sprawdzenie czyjegoś growego skilla. Ale ta sprawa zostanie jeszcze odpowiednio nagłośniona...
Póki co Mani zamiast zaglądać komuś w punkty zalecam wreszcie aktywne fretowanie. Żeby na XFD'08 znowu nie było, że ogólnie to wymiatasz, ale już 1-na-1 ze mną to nie "bo tak naprawdę brat gra za mnie".
Dzisiaj Guitar Hero II gościnnie wystąpiło w serialu "I kto tu rządzi?". Niby nic takiego, ale nie wyobrażacie sobie, jaką radość sprawiło mi zobaczenie X-Plorera w TV.
CYTAT(B0dz1o @ 13 12 2007, 01:22)

Dzisiaj Guitar Hero II gościnnie wystąpiło w serialu "I kto tu rządzi?". Niby nic takiego, ale nie wyobrażacie sobie, jaką radość sprawiło mi zobaczenie X-Plorera w TV.
Widziałem. Ale gość na wymiatacza nie wyglądał
W sumie to on nawet nie grał, tylko stał, a potem zapauzował, ale przynajmniej mogłem z dumą patrzeć na minę mojej mamy;-)
Sandking
14 12 2007, 20:15
Ani sklep.gram.pl, ani ultima.pl, ani parę innych sklepów nie ma Guitar Hero II na stanie, rozumiem, że GHIII, bo to nowa gra, ale dwójka? Jeny, będę musiał się przelecieć do miasta (Koszalin/Szczecin) i znaleźć jakiś większy sklep, by to kupić.
Tylko powiedzcie wy mi, czy wyciągnąć w to 1000 GS dla normalnego, upartego gracza jest możliwe, czy tylko dla hardcore'owców?
IMO nie realne.
Chyba, że z glitchem bo bez to rozwalić wszystkie wałki na 5* na expert to hardcore %)
El Loco Chocko
15 12 2007, 10:09
CYTAT(Sandking @ 14 12 2007, 19:15)

Ani sklep.gram.pl, ani ultima.pl, ani parę innych sklepów nie ma Guitar Hero II na stanie, rozumiem, że GHIII, bo to nowa gra, ale dwójka? Jeny, będę musiał się przelecieć do miasta (Koszalin/Szczecin) i znaleźć jakiś większy sklep, by to kupić.
Tylko powiedzcie wy mi, czy wyciągnąć w to 1000 GS dla normalnego, upartego gracza jest możliwe, czy tylko dla hardcore'owców?
Ja jestem zdecydowanie normalnym graczem...(moze mniej upartym) i 600 pkt wyciagnalem, ale przy trojce to i tak swietny wynik(tam ledwo 100 przeszlo).
Dziobak_
15 12 2007, 17:12
CYTAT(bartiz @ 14 12 2007, 20:17)

IMO nie realne.
Chyba, że z glitchem bo bez to rozwalić wszystkie wałki na 5* na expert to hardcore %)
Najgorszy jest IMO achiev za 1mln w co-opie. Trzeba mieć pod nosem kumpla ktory wymiata w tą grę
Sandking
16 12 2007, 12:00
No i przekonaliście mnie, dzisiaj dokonałem zakupu Guitar Hero II z gitarką. Stwierdziłem, że wygląd gitary nie jest ważny, bo i tak będę wpatrzony w tv i migające znaczki. Oby doszło do mnie przed świętami, a nie, oby mój x360 wrócił z naprawy w tym samym czasie :
W zdobywaniu Achievów moim problemem będą właśnie te z coopa. Z kumplem grać to jedno, ale mieć kumpla, który wymiata, by wyciągnąć ten milion
CYTAT(Sandking @ 16 12 2007, 12:00)

No i przekonaliście mnie, dzisiaj dokonałem zakupu Guitar Hero II z gitarką. Stwierdziłem, że wygląd gitary nie jest ważny, bo i tak będę wpatrzony w tv i migające znaczki. Oby doszło do mnie przed świętami, a nie, oby mój x360 wrócił z naprawy w tym samym czasie :
W zdobywaniu Achievów moim problemem będą właśnie te z coopa. Z kumplem grać to jedno, ale mieć kumpla, który wymiata, by wyciągnąć ten milion

Powodzenia
A gdzie mieszkasz

?
Gdzie dorwales GHII na XO??
Sandking
16 12 2007, 14:28
Mieszkam w Kołobrzegu ^^
A GH II dorwałem w Madgames, mają jeszcze 4 sztuki. Kij z tym, że za 329 zł, chcę tą grę i mam dość szukania/łażenia po sklepach

EDIT: Jeszcze tylko powiedzcie mi czy na Xlive są jakieś piosenki do ściągnięcia, bo nie mam teraz dostępu do konsoli. Możliwe, że dostanę golda na miesiąc i będę miał okazję ściągnąć
Sandking gdybyś dobrze poszukał jakiś czas wcześniej to byś znalazł w Media Expert bo też jestem z KG i tam właśnie się zaopatrzyłem w GH2
Wiecie może gdzie można kupić GH II w Krakowie?
Matriks_1111
18 12 2007, 20:09
Zdenerwowałem się... miałem dzisiaj odebrać swój egzemplarz GHII z Ultimy, ale co? Okazało się, że już jej nie ma, co jest dziwne bo w piątek przy składaniu zamówienia, jeszcze była dostępność 24h. Tym sposobem, nie mam ani GHII, ani GHIII - święta w dupę

A w krk chyba nigdzie nie ma już tej gierki
Piasecznik
18 12 2007, 20:21
Chłopaki z Madgames dziś przy mnie rozpakowywali wielką jak wagon pakę z GH II + gitara.
Ja swoją sztukę wyciągnąłem na zasadzie "proszę sobie wybrać"

Walcie do nich, lub na ich aukcję allegro.
Matriks_1111
18 12 2007, 20:34
No tak... ale trochę droga taka impreza... kurde - chyba się szarpnę, ale przed świętami i tak jej nie dostanę
CYTAT(Matriks_1111 @ 19 12 2007, 05:09)

Zdenerwowałem się... miałem dzisiaj odebrać swój egzemplarz GHII z Ultimy, ale co? Okazało się, że już jej nie ma, co jest dziwne bo w piątek przy składaniu zamówienia, jeszcze była dostępność 24h. Tym sposobem, nie mam ani GHII, ani GHIII - święta w dupę

Pociesz sie stary ja dostane na swieta zestaw gh III i ghII(sama gra) i czytnik w konsoli mi siadł, wiec bede przez swieta lizał pudelka... bo konsola najszybciej bedzie u mnie za 3 tygodnie...
elimiko
18 12 2007, 21:55
CYTAT(JacekW @ 18 12 2007, 21:49)

(...) czytnik w konsoli mi siadł, wiec bede przez swieta lizał pudelka... bo konsola najszybciej bedzie u mnie za 3 tygodnie...
Mi konsola to samo odwalila przed świetami... I jak tu się nie w(pipi)ic
Matriks_1111
18 12 2007, 22:04

Pociesz sie stary ja dostane na swieta zestaw gh III i ghII(sama gra) i czytnik w konsoli mi siadł, wiec bede przez swieta lizał pudelka... bo konsola najszybciej bedzie u mnie za 3 tygodnie...
Jak coś, to ja chętnie odkupię od Ciebie GHIII

CYTAT(Matriks_1111 @ 19 12 2007, 05:09)

Mozesz pocwiczyc akustycznie kawalki
Sandking
18 12 2007, 23:12
CYTAT(Piasecznik @ 18 12 2007, 22:21)

Chłopaki z Madgames dziś przy mnie rozpakowywali wielką jak wagon pakę z GH II + gitara.
Walcie do nich, lub na ich aukcję allegro.
Dopiero dostali? Kwaaa... jeżeli dzisiaj mi wysłali tą paczkę to istnieje jeszcze szansa, że dostanę przed świętami, a jeśli jutro to marnie to widzę.
Ogólnie rzecz biorąc to Guitar Hero ostatnio sprawia mi więcej problemów, niźli przyjemności ; (
jak patrzę na Wasze opisy to dochodzę do wniosku, że choć dałem za GH2 - ostatnią sztukę w Łodzi bodajże - 359zł to nie żałuję

miałem czekać na wersję GH3, ale... nie wytrzymałem xD
Matriks_1111
19 12 2007, 18:58
Fuck... medytowałem nad tym czy kupic GH II z aukcji i co... ktoś mnie ubiegł i nie kupiłem

No i teraz to już na pewno nie pogram w tym roku... ehh...
Sandking
19 12 2007, 19:02
Spoko i tak byś nie dostał przed świętami, wysłałem dzisiaj maila z pytaniem czy wysłali mi paczkę, a okazało się, że nawet nie patrzyli, czy aukcja się skończyła. Jutro dopiero wysyłają, great ;]
Z tego zaczyna się robić materiał na jakąś telenowelę... heh
Matriks_1111
19 12 2007, 20:05
Ale może przed Sylwkiem bym dostał chociaż

No nic... zapoluję jeszcze w KrK na tą gierkę, może uda się ją gdzieś dorwać...
Szabla8
20 12 2007, 07:25
CYTAT(SiuSiu @ 18 12 2007, 23:30)

jak patrzę na Wasze opisy to dochodzę do wniosku, że choć dałem za GH2 - ostatnią sztukę w Łodzi bodajże - 359zł to nie żałuję

miałem czekać na wersję GH3, ale... nie wytrzymałem xD
Myśle to samo. Zapłaciłem 359zł i też za ostatnią sztuke

Mam pytanie: gdzie kupiłeś 3 bo widze że grałeś.
CYTAT(Matriks_1111 @ 20 12 2007, 03:58)

Fuck... medytowałem nad tym czy kupic GH II z aukcji i co... ktoś mnie ubiegł i nie kupiłem

No i teraz to już na pewno nie pogram w tym roku... ehh...
hehehehe to chyba ja:)
(sama gra bez gitary? od witexxa?

)
Matriks_1111
20 12 2007, 10:27
A to nie, ja o tej aukcji Gra + kontroler mówiłem

I co... znowu się pojawiła ale już 30 zł droższa... No i myślenice - kupować czy nie...
Moja panna trafila ghIII w media markt za pierwszym podejsciem lepiej sie wstrzymaj gitarka bez kabla to jest to;)
Przybilla
20 12 2007, 11:24
CYTAT(Sandking @ 16 12 2007, 14:28)

Mieszkam w Kołobrzegu ^^
A GH II dorwałem w Madgames, mają jeszcze 4 sztuki. Kij z tym, że za 329 zł, chcę tą grę i mam dość szukania/łażenia po sklepach

EDIT: Jeszcze tylko powiedzcie mi czy na Xlive są jakieś piosenki do ściągnięcia, bo nie mam teraz dostępu do konsoli. Możliwe, że dostanę golda na miesiąc i będę miał okazję ściągnąć

Są, ale raczej nie warte ściągania.
btw. Miesiąc temu dorwałem GH2 za 250zł! Ha!
Matriks_1111
20 12 2007, 12:12
Fuck... Gdzie ja dorwę gitarę z GHIII niby? Ma ktoś jakieś pomysły?
Mozna gdzies dorwac GHII ponizej 3 stowek?
Szabla8 GH3 samą grę z play-asia dopadłem. A co do bezprzewodowych gitar to hmm.. ta z kablem choć bardziej jak zabawka wygląda, to po podłączeniu do Xa sprawia wrażenie jakby do piecyka była podłączona więc jest klimatycznie ;]
CYTAT(SiuSiu @ 20 12 2007, 18:20)

Szabla8 GH3 samą grę z play-asia dopadłem. A co do bezprzewodowych gitar to hmm.. ta z kablem choć bardziej jak zabawka wygląda, to po podłączeniu do Xa sprawia wrażenie jakby do piecyka była podłączona więc jest klimatycznie ;]
Dokładnie, a ta gitara od ghIII przypomina mi tę mojego gostka od religii jak przychodzi nam grać.
Matriks_1111
20 12 2007, 19:24
Ale przecież tą bezprzewodową też można kablem podłączyć, bo ten jest dołączony do zestawu, więc nie widzę problemu
jesli to kogos ucieszy to wczoraj (19 grudnia) w centrum handlowym Zakopianka, Krakow w empiku mozna bylo dostac(byla wtedy 1 sztuka) GHIII na XO, ale nie znam ceny.
CYTAT(w07t3k @ 21 12 2007, 04:00)

CYTAT(SiuSiu @ 20 12 2007, 18:20)

Dokładnie, a ta gitara od ghIII przypomina mi tę mojego gostka od religii jak przychodzi nam grać.

"Ta" gitara to replika gibsona les paul jedna z najbardziej kultowych gitar w historii rocka dzieciaku:) wiec gostek od religii jest chyba ex metalowcem;)
Keymaker
20 12 2007, 20:25
CYTAT(Matriks_1111 @ 20 12 2007, 19:24)

Ale przecież tą bezprzewodową też można kablem podłączyć, bo ten jest dołączony do zestawu, więc nie widzę problemu

Nie za dużo byś chciał, książe ?

Obecność kabelka niestwierdzona, chyba że jego funkcję pełnią dwie torebeczki z proszkiem zabezpieczajacym zawartość opakowania przed wilgocią
Matriks_1111
20 12 2007, 20:42
Takie info dostałem od osoby, która sprzedaje tą grę ale w wersji NTSC - może stąd różnica?
qwerty_91
20 12 2007, 21:39
Mad Games ma jeszcze jedna gitarre do sprzedania jak ktoś chce.
Ps. Matriks_1111 tamtą gitarę ja kupiłem
El Loco Chocko
20 12 2007, 22:20
Heh..nie chce zle zabrzmiec bo nic zlego nie mam na mysli, ale szkoda mi was ze zeby kupic gre ktora sie wymarzylo potrzeba az tyle zachodu i stresow przejsc.Na tym jednym przykladzie widac gdzie jest nasz kraj a gdzie reszta.Sam mieszkam od lat kilku za granica i tutaj polki az sie uginaja pod tym czego wyszukacie...
Tak mysle ze juz na Nowy Rok chcialbym wam zyczyc byscie doczekali i takich czasow

I naprawde no offence..
Matriks_1111
20 12 2007, 23:04
CYTAT(qwerty_91 @ 20 12 2007, 21:39)

Mad Games ma jeszcze jedna gitarre do sprzedania jak ktoś chce.
Ps. Matriks_1111 tamtą gitarę ja kupiłem

Spoko - jakoś Ci wybaczę

Ja właśnie swój egzemplarz GHII zakupiłem i umówiłem się na jego odbiór w niedzielę, więc jednak będą święta z Guitar Hero
Butcher
20 12 2007, 23:07
Szybkie pytanie do specow: jak mam trzymac koslawe paluchy na Fret Buttons ... na Easy ogarnac 3 kolory to banal ale juz na medium gdy dochodzi niebieski, granie staje sie dla mnie awykonalne ... ta "wypustka" na zoltym nie pomaga w orientacji kompletnie (dobrze, ze pozyczylem ta gre, bo nie dosc ze grac nie umiem to muzyka jeszcze mnie dobija). Juz na padzie idzie mi o niebo lepiej ...
Kwestia wprawy.
Ja gram na 3 palcach i nie przeszkodzilo mi to przejsc HARD gdzie wykorzystywany jest jeszcze pomaranczowy ;P.
El Loco Chocko
21 12 2007, 16:38
Malego palca trza sie nauczyc uzywac.To troszke na poczatku nie naturalne sie wydaje ale po kilku piosenkach zaczaisz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.