Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero II
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Er_WolvEr
Zapewne pozdrasowana konwersja GH2 z PS2, ze zmienioną grafiką i multi. Ta gra ponownie zarządzi. Data premiery chyba w jesieni tego roku. Pierwsze screeny z opakowania, i wygląd postaci oraz gitarki. Apetycznie biggrin.gif http://news.teamxbox.com/xbox/12517/Guitar...Bundle-Picture/ I w części SCREENSHOTS IPB ImageIPB Image
Zeratul
gra bije(bila) rekordy popularnosci w US, ale chyba wolalbym w koncu siasc i nauczyc sie grac na gitarze niz kupic ten twor.
mord00k
Hmm... a ja tego tytułu natomiast z wielką niecierpliwością wyczekuję biggrin.gif
jaszczoor
sama gitarka do PS2 podoba mi się 100x bardziej. No ale pewnie będzie mozna kawałki ściągać z marketplace więc to jest plus.
Blim
Grałem w wersje na PS2 na jakimś standzie w sklepie Virgin i nie powiem, zabawa przednia. Coś jak Frequency (znakomita gra) tylko zamiast pykać w przyciski, mamy gitarkę. Ja jak najbardziej się na to piszę.
Mikes
hmm sam nie wiemm gitarka wygląda badziewnie(ta z wer. ps2 była znacznie ładniejsza) ma być przewodowa(gitarka z PS2 z Gh2 jest bezprzewodowa) no i znając zycie cena bedzie duzo wyzsza niz wersji na ps2(zwłaszcza u nas)

A plusy? nowe kawałki(może udostępnią wszystkie piosenki z GH, tak zeby posiadacze 360 sobie pograli?), i prawdopodobnie nowe tryby w multi.
YETI
Z pierwsza czescią spedziłem mase czasu.
Teraz czekam niecierpliwie na wersje na 360, tryb online to bedzie cos wspaniałego (mam nadzieje ze co jakis czas bedzie mozna sciagnac/kupic nowe kawałki)
Mam nadzieje ze cene bedzie taka sama jak wersji na PS2 (powinna byc nawet mniejsza bo ta wersja nie ma bezprzewodowej gitary)

Matriks_1111
A ja patrząc na to co prezentuje wydanie na X'a, zastanawiam się czy nie zakupić jej na PS2, bo ta gitarka tutaj wygląda strasznie kijowo sad.gif
signap
LOL, kierowac sie wygladem sprzetu a nie grywalnoscia...
Towarzysz
Przeciez gitarka do PS2 tez jest przewodowa. Wiem doskonale, bo mam zarowno gh1+gitara (czarna), jak i gh2+gitara (czerwona).

Gra warta kazdych pieniedzy.
Mikes
Przeciez gitarka do PS2 tez jest przewodowa. Wiem doskonale, bo mam zarowno gh1+gitara (czarna), jak i gh2+gitara (czerwona).

ee wszedzie pisze ze jest bezprzewodowa, wtf? wacko.gif
Lorack
QUOTE(Mikes @ 7 01 2007, 00:25) *

ee wszedzie pisze ze jest bezprzewodowa, wtf? wacko.gif

Tzn gdzie wszędzie? Wszędzie to ja widzę zestaw gra + wiśniowe SG (przewodowe), które bylo do kupienia osobno już za czasów GH, a teraz jest w komplecie z GH2. Bezprzewodową gitarkę można kupić tylko w USA, osobno lub zestaw dwie bezprzewodowe + gra.
Matriks_1111
QUOTE(signap @ 6 01 2007, 23:42) *

LOL, kierowac sie wygladem sprzetu a nie grywalnoscia...

Akurat miałem na myśli nie wygląd, a możliwość grania bezprzewodowo (chociaż desing też by się przydał lepszy). Niestety widzę, że z tą bezprzewodową gitarką to jakiś przekręt dry.gif
Hela
chociaż desing też by się przydał lepszy
Kwestia gustu... Gibson SG z GH1 prezentuje sie calkiem niezle, za to X-Plorer z GH2 na X0 imo duzo bardziej pasuje do rockowego klimatu szpila, chociaz do agresywnego ksztaltu przydalby sie jakis inny kolor. Oczywiscie i tak wolalbym jakby sie pojawil kontroler bazowany na Les Paul'u...
Nowa gitarka zapewne bedzie dokladnie tak samo wygodna, szkoda tylko, ze nie usuneli jednak tej wypustki na srodkowym klawiszu. Mimo, ze pozwala ona sie orientowac gdzie masz palce bez patrzenia sie na gitare, to jednak irytuje po dluzszym czasie.
Mikes
Tzn gdzie wszędzie?

Po prostu przeczytałem gdzieś że w II cześci jest bezprzewodowo, nie wiedziałem ze tylko na USA,

ch.ujowo dry.gif
jiloo
myslalem, o zakupie wersji na PS2, zeby nie czekac, ale SG w stylu Angusa Younga to dla mnie porazka.
Explorer wygloda o wiele ladniej, a jeszcze bardziej bym sie cieszyl jakby zrobili kopie Flying V biggrin.gif

a przy okazji wiecie kiedy premiera na X360?
Er_WolvEr
Dzisiajsze info z zawsze doinformowanego WP.pl cool.gif

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,32334;core.html

MARZEC !! Są też screeny, ale... wole poczekać na pewniaki i to lepszej jakości. Bo na tych co podane na wp nie widze różnicy względem PS2. Mi to heh nawet nie przeszkadza, niech tylko gameplay wciąz stał na wysokim poziomie, i obiecane dodatki zostaną dostarczone.
mord00k
Marzec... moje urodzinki biggrin.gif he he... ale racja te screeny to nie jest jakaś mistrzowska jakość dry.gif
jiloo
QUOTE(mord00k @ 9 01 2007, 16:18) *

Marzec... moje urodzinki biggrin.gif he he... ale racja te screeny to nie jest jakaś mistrzowska jakość dry.gif

hehe. moje tez. moze znajomi zrobia sciepe biggrin.gif
a w zasadzie jaka cena? podobnie jak na PS2? w USA 79$ u nas 330 pln. ciekawe jak bedzie z xO.
Dziobak_
A słuchajcie, skoro juzjesteśmy przy grach muzycznych, to wie ktoś kiedy będzie premiera DDR? Sorki z offtop
Blim
QUOTE(Dziobak_ @ 9 01 2007, 19:09) *

A słuchajcie, skoro juzjesteśmy przy grach muzycznych, to wie ktoś kiedy będzie premiera DDR? Sorki z offtop

27 lutego.
teddy
Lista exclusive tracks dla X360:

http://www.gamespot.com/news/6163929.html?...estnews;title;2

Jak dla mnie My Chemical Romance, Deep Purple i Pearl Jam mogą dostarczyć naprawdę miłych wrażeń z biegania palcami po progach i szarpania strunami.
Matriks_1111
To tam są jakieś struny? Bo ja nie widzę żadnych...
signap
nie, 5 przyciskow i taka wajcha smile.gif

jesli chcesz zobaczyc jak to wygrlada przed zakupem sciagnij sobie gre podobno do GH - Frets On Fire klawiatura przemienia sie w gitare !!!!!!
ping
frets on fire jest świetne tyle że klawiatura jest za mała sad.gif pojawiła się już w necie lista achievementów GHII, napaliłem się na tą grę (darowałem sobie edycje PS2) ale jak zasuną ceną typu 399zł za gre + wireless controller to padne tongue.gif
Matriks_1111
Będziesz sprowadzał z USA? Bo chyba tylko tam mają mieć wirless'a sad.gif W sumie możnaby kupić gierkę osobno i potem z USA gitarkę wirless, tylko jak cło dowalą, to masakra dry.gif
ping
sprowadzać się nie opłaca - wysokie koszty przesyłki. na bank zrobią wireless na europę, nie chce mi się wierzyć że zrobią to samo co z wersją PS2. A w najgorszym wypadku granie po kablu - przynajmniej akumulatorków nie trzeba ładować smile.gif
Matriks_1111
W sumie kabel zły nie jest, ciekawi mnie tylko ile razy go wyrwę w porywie emocji, jakie niewątpliwie będzie niosła ta gierka wink.gif
FlyJ4ck
bez przesadyzmu :}:} kabel to dobra rzecz inaczej gitara moze uszkodzic TV jak kontroler do wii xD
jarken
Cena (jeszcze nie potwierdzona): 65 funtów z kontrolerem. Mam nadzieję, że ktoś to do Polski będzie sprowadzał smile.gif
Matriks_1111
To będzie pewnie jakieś 400 zł na PL warunki. No nieźle dry.gif
slonik
Qrcze, możecie mi powiedzieć czy Frets On Fire jest az tak sprzęto-żerne , bo na moim kompie zacina sie niemiłosiernie, iście tragicznie i niegrywalni
Sorka za offtop
Prime Hunter
Czy dużo stracę wrażeń z gry, jak moje głośniki nie są najlepsze?
Maiden
To gra muzyczna więc zapewne tak. Zresztą zależy czy jesteś Audiofilem.
Prime Hunter
To chyba zatem odpowiednia chwila by zaopatrzyć się w porządne głośniki.
opall
polecam logitechy z-5500 thx... odpadna Ci uszy z wrazenia smile.gif jak odpale na tym GH II to chyba nie wyrobie z zachwytu smile.gif idelane glosniki do grania i filmow... jesli jestes audiofilem to i tak zain westujesz w cos bardziej high-endowego
jarken
Info jeszcze nie potwierdzone: z Live będzie można ściągać utwory z pierwszego GH biggrin.gif (tam playlista była lepsza tongue.gif).
kermit
Jak komuś chaczy Frets On Fire to w opcjach wyłączcie AAx4 - na moim złomie bez tego gra śmiga aż miło.
Matriks_1111
Ciekawa sprawa. Looknałem sobie na achievementy w GH II i co widzę?

http://www.achieve360points.com/game/guitarheroii/

Są achievementy za granie w Co-op'ie. Zastanawiam się tylko jak to będzie wyglądać? Trzeba mieć 2 gitary czy może będziemy szarpać na Live blink.gif
Butcher
OK, trochę faktów od maniaka GH - śledzę GHII na XO od dawna smile.gif:
- nie ma w grze multiplayera online - możliwe że dojdzie kiedyś poprzez update. Póki co tylko offline czyli 2 gitarki potrzebne jak na PS2 (dostępne tryby: Coop, Face-off i Pro Face-off )
- kwestie sieciowe to póki co Marketplace (utworki) i ranking online,
- nie ma gitarki wireless - przynajmniej oficjalnej (Microsoft nie pozwala producentom 3rd party wykorzystywać swojej technologii),
- premiera przesunięta na 3 kwietnia - jest pre-order z datą na oficjalnej stronie Red Octane
- cena USA 90$ - módlmy się, aby gra była region free smile.gif bo to "trochę mniej" niż 60 funciaków...

Co ciekawe, na PS2 powstała oficjalna gitarka bezprzewodowa.... Czyli tutaj na drodze stoi tylko MS...
Matriks_1111
Co do tego, że M$ blokuje licencję, to akurat wiedziałem, ale martwi mnie fakt, że żeby wyczesać z gierki max'a achievementów, to trzeba mieć 2 gitarkę... a ja mam tylko 2 kumpli z X'em i wątpie by kupili gierkę z tym kontrolerem sad.gif No i kapa. Jak mam swój wymarzony 1000GS zdobyć w pojedynkę? No trochę tutaj dali ciała z tym motywem...
Butcher
Myślę, że tworząc grę i wymyślając ahcievementy raczej nie brali pod uwagę ograniczeń techniczno-sprzętowo-finansowych takiego kraju jak Polska...
Matriks_1111
Pytanie, czy każdy w np. USA będzie posiadał akurat GH II i do tego gitarkę, oraz będzie miał od razu 10 kumpli z takim sprzętem :>
Butcher
Wyobraź sobie że są kraje, w których gry sprzedają się w setkach tysięcy, a nawet milionach egzemplarzy - USA jest jednym z takowych. A do achievementa wystarczy Ci jeden kolega z GHII i gitarką, nie potrzeba 10-ciu. Podejrzewam, że dla większości posiadaczy GHII na XO za oceanem znalezienie kompana do gry nie będzie problemem...
Matriks_1111
Butcher, prawda że pograsz ze mną w GH II? Bo chyba będziesz jednym z niewielu posiadających gitarkę tongue.gif
jarken
Ja mam zamiar zakupić GH wraz z konsolką biggrin.gif Mam nadzieję, że cena nie przekroczy 350 zł confused.gif
Dorian Gray
QUOTE(Matriks_1111 @ 29 01 2007, 14:49) *

Butcher, prawda że pograsz ze mną w GH II? Bo chyba będziesz jednym z niewielu posiadających gitarkę tongue.gif

Spoko loko luz i spontan tongue.gif Też planuję zanabyć tę pozycję, damy onia na Live wink.gif
Mikes
Brak online jest conajmniej szokujący, chociaz lagi w takiej grze to gorzej niż w tekkenie xD

z tego sklepu RedOctane wysyłają do polski?
Butcher
Nie wiem, nie sprawdzałem, ale cło murowane - i pewnie UPS za 50$ obowiązkowy smile.gif Poczekam na jakiś import z EU, może sklep PE albo sam przywiozę z jakichś wojaży...
Matriks_1111
Czego to nie widzą moje piękne oczy biggrin.gif

http://cgi.ebay.com/Guitar-Hero-2-Bundle-f...1QQcmdZViewItem

Ciekawe, kiedy w PL ta gierka do nas zawita wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.