Er_WolvEr
6 01 2007, 14:03
Zapewne pozdrasowana konwersja GH2 z PS2, ze zmienioną grafiką i multi. Ta gra ponownie zarządzi. Data premiery chyba w jesieni tego roku. Pierwsze screeny z opakowania, i wygląd postaci oraz gitarki. Apetycznie
http://news.teamxbox.com/xbox/12517/Guitar...Bundle-Picture/ I w części SCREENSHOTS

gra bije(bila) rekordy popularnosci w US, ale chyba wolalbym w koncu siasc i nauczyc sie grac na gitarze niz kupic ten twor.
Hmm... a ja tego tytułu natomiast z wielką niecierpliwością wyczekuję
jaszczoor
6 01 2007, 16:25
sama gitarka do PS2 podoba mi się 100x bardziej. No ale pewnie będzie mozna kawałki ściągać z marketplace więc to jest plus.
Grałem w wersje na PS2 na jakimś standzie w sklepie Virgin i nie powiem, zabawa przednia. Coś jak Frequency (znakomita gra) tylko zamiast pykać w przyciski, mamy gitarkę. Ja jak najbardziej się na to piszę.
hmm sam nie wiemm gitarka wygląda badziewnie(ta z wer. ps2 była znacznie ładniejsza) ma być przewodowa(gitarka z PS2 z Gh2 jest bezprzewodowa) no i znając zycie cena bedzie duzo wyzsza niz wersji na ps2(zwłaszcza u nas)
A plusy? nowe kawałki(może udostępnią wszystkie piosenki z GH, tak zeby posiadacze 360 sobie pograli?), i prawdopodobnie nowe tryby w multi.
Z pierwsza czescią spedziłem mase czasu.
Teraz czekam niecierpliwie na wersje na 360, tryb online to bedzie cos wspaniałego (mam nadzieje ze co jakis czas bedzie mozna sciagnac/kupic nowe kawałki)
Mam nadzieje ze cene bedzie taka sama jak wersji na PS2 (powinna byc nawet mniejsza bo ta wersja nie ma bezprzewodowej gitary)
Matriks_1111
6 01 2007, 22:36
A ja patrząc na to co prezentuje wydanie na X'a, zastanawiam się czy nie zakupić jej na PS2, bo ta gitarka tutaj wygląda strasznie kijowo
LOL, kierowac sie wygladem sprzetu a nie grywalnoscia...
Towarzysz
6 01 2007, 23:42
Przeciez gitarka do PS2 tez jest przewodowa. Wiem doskonale, bo mam zarowno gh1+gitara (czarna), jak i gh2+gitara (czerwona).
Gra warta kazdych pieniedzy.
Przeciez gitarka do PS2 tez jest przewodowa. Wiem doskonale, bo mam zarowno gh1+gitara (czarna), jak i gh2+gitara (czerwona).
ee wszedzie pisze ze jest bezprzewodowa, wtf?
QUOTE(Mikes @ 7 01 2007, 00:25)

ee wszedzie pisze ze jest bezprzewodowa, wtf?

Tzn gdzie wszędzie? Wszędzie to ja widzę zestaw gra + wiśniowe SG (przewodowe), które bylo do kupienia osobno już za czasów GH, a teraz jest w komplecie z GH2. Bezprzewodową gitarkę można kupić tylko w USA, osobno lub zestaw dwie bezprzewodowe + gra.
Matriks_1111
7 01 2007, 11:43
QUOTE(signap @ 6 01 2007, 23:42)

LOL, kierowac sie wygladem sprzetu a nie grywalnoscia...
Akurat miałem na myśli nie wygląd, a możliwość grania bezprzewodowo (chociaż desing też by się przydał lepszy). Niestety widzę, że z tą bezprzewodową gitarką to jakiś przekręt
chociaż desing też by się przydał lepszy
Kwestia gustu... Gibson SG z GH1 prezentuje sie calkiem niezle, za to X-Plorer z GH2 na X0 imo duzo bardziej pasuje do rockowego klimatu szpila, chociaz do agresywnego ksztaltu przydalby sie jakis inny kolor. Oczywiscie i tak wolalbym jakby sie pojawil kontroler bazowany na Les Paul'u...
Nowa gitarka zapewne bedzie dokladnie tak samo wygodna, szkoda tylko, ze nie usuneli jednak tej wypustki na srodkowym klawiszu. Mimo, ze pozwala ona sie orientowac gdzie masz palce bez patrzenia sie na gitare, to jednak irytuje po dluzszym czasie.
Tzn gdzie wszędzie?
Po prostu przeczytałem gdzieś że w II cześci jest bezprzewodowo, nie wiedziałem ze tylko na USA,
ch.ujowo
myslalem, o zakupie wersji na PS2, zeby nie czekac, ale SG w stylu Angusa Younga to dla mnie porazka.
Explorer wygloda o wiele ladniej, a jeszcze bardziej bym sie cieszyl jakby zrobili kopie Flying V

a przy okazji wiecie kiedy premiera na X360?
Er_WolvEr
9 01 2007, 14:43
Dzisiajsze info z zawsze doinformowanego WP.pl
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,32334;core.htmlMARZEC !! Są też screeny, ale... wole poczekać na pewniaki i to lepszej jakości. Bo na tych co podane na wp nie widze różnicy względem PS2. Mi to heh nawet nie przeszkadza, niech tylko gameplay wciąz stał na wysokim poziomie, i obiecane dodatki zostaną dostarczone.
Marzec... moje urodzinki

he he... ale racja te screeny to nie jest jakaś mistrzowska jakość
QUOTE(mord00k @ 9 01 2007, 16:18)

Marzec... moje urodzinki

he he... ale racja te screeny to nie jest jakaś mistrzowska jakość

hehe. moje tez. moze znajomi zrobia sciepe

a w zasadzie jaka cena? podobnie jak na PS2? w USA 79$ u nas 330 pln. ciekawe jak bedzie z xO.
Dziobak_
9 01 2007, 19:09
A słuchajcie, skoro juzjesteśmy przy grach muzycznych, to wie ktoś kiedy będzie premiera DDR? Sorki z offtop
QUOTE(Dziobak_ @ 9 01 2007, 19:09)

A słuchajcie, skoro juzjesteśmy przy grach muzycznych, to wie ktoś kiedy będzie premiera DDR? Sorki z offtop
27 lutego.
Lista exclusive tracks dla X360:
http://www.gamespot.com/news/6163929.html?...estnews;title;2Jak dla mnie My Chemical Romance, Deep Purple i Pearl Jam mogą dostarczyć naprawdę miłych wrażeń z biegania palcami po progach i szarpania strunami.
Matriks_1111
10 01 2007, 09:21
To tam są jakieś struny? Bo ja nie widzę żadnych...
nie, 5 przyciskow i taka wajcha

jesli chcesz zobaczyc jak to wygrlada przed zakupem sciagnij sobie gre podobno do GH -
Frets On Fire klawiatura przemienia sie w gitare !!!!!!
frets on fire jest świetne tyle że klawiatura jest za mała

pojawiła się już w necie lista achievementów GHII, napaliłem się na tą grę (darowałem sobie edycje PS2) ale jak zasuną ceną typu 399zł za gre + wireless controller to padne
Matriks_1111
13 01 2007, 19:44
Będziesz sprowadzał z USA? Bo chyba tylko tam mają mieć wirless'a

W sumie możnaby kupić gierkę osobno i potem z USA gitarkę wirless, tylko jak cło dowalą, to masakra
sprowadzać się nie opłaca - wysokie koszty przesyłki. na bank zrobią wireless na europę, nie chce mi się wierzyć że zrobią to samo co z wersją PS2. A w najgorszym wypadku granie po kablu - przynajmniej akumulatorków nie trzeba ładować
Matriks_1111
13 01 2007, 20:06
W sumie kabel zły nie jest, ciekawi mnie tylko ile razy go wyrwę w porywie emocji, jakie niewątpliwie będzie niosła ta gierka
FlyJ4ck
14 01 2007, 10:47
bez przesadyzmu :}:} kabel to dobra rzecz inaczej gitara moze uszkodzic TV jak kontroler do wii xD
Cena (jeszcze nie potwierdzona): 65 funtów z kontrolerem. Mam nadzieję, że ktoś to do Polski będzie sprowadzał
Matriks_1111
20 01 2007, 11:59
To będzie pewnie jakieś 400 zł na PL warunki. No nieźle
Qrcze, możecie mi powiedzieć czy Frets On Fire jest az tak sprzęto-żerne , bo na moim kompie zacina sie niemiłosiernie, iście tragicznie i niegrywalni
Sorka za offtop
Prime Hunter
20 01 2007, 16:03
Czy dużo stracę wrażeń z gry, jak moje głośniki nie są najlepsze?
To gra muzyczna więc zapewne tak. Zresztą zależy czy jesteś Audiofilem.
Prime Hunter
20 01 2007, 17:57
To chyba zatem odpowiednia chwila by zaopatrzyć się w porządne głośniki.
polecam logitechy z-5500 thx... odpadna Ci uszy z wrazenia

jak odpale na tym GH II to chyba nie wyrobie z zachwytu

idelane glosniki do grania i filmow... jesli jestes audiofilem to i tak zain westujesz w cos bardziej high-endowego
Info jeszcze nie potwierdzone: z Live będzie można ściągać utwory z pierwszego GH

(tam playlista była lepsza

).
Jak komuś chaczy Frets On Fire to w opcjach wyłączcie AAx4 - na moim złomie bez tego gra śmiga aż miło.
Matriks_1111
28 01 2007, 23:26
Ciekawa sprawa. Looknałem sobie na achievementy w GH II i co widzę?
http://www.achieve360points.com/game/guitarheroii/Są achievementy za granie w Co-op'ie. Zastanawiam się tylko jak to będzie wyglądać? Trzeba mieć 2 gitary czy może będziemy szarpać na Live
Butcher
29 01 2007, 08:34
OK, trochę faktów od maniaka GH - śledzę GHII na XO od dawna

:
- nie ma w grze multiplayera online - możliwe że dojdzie kiedyś poprzez update. Póki co tylko offline czyli 2 gitarki potrzebne jak na PS2 (dostępne tryby: Coop, Face-off i Pro Face-off )
- kwestie sieciowe to póki co Marketplace (utworki) i ranking online,
- nie ma gitarki wireless - przynajmniej oficjalnej (Microsoft nie pozwala producentom 3rd party wykorzystywać swojej technologii),
- premiera przesunięta na 3 kwietnia - jest pre-order z datą na
oficjalnej stronie Red Octane
- cena USA 90$ - módlmy się, aby gra była region free

bo to "trochę mniej" niż 60 funciaków...
Co ciekawe, na PS2 powstała
oficjalna gitarka bezprzewodowa.... Czyli tutaj na drodze stoi tylko MS...
Matriks_1111
29 01 2007, 09:07
Co do tego, że M$ blokuje licencję, to akurat wiedziałem, ale martwi mnie fakt, że żeby wyczesać z gierki max'a achievementów, to trzeba mieć 2 gitarkę... a ja mam tylko 2 kumpli z X'em i wątpie by kupili gierkę z tym kontrolerem

No i kapa. Jak mam swój wymarzony 1000GS zdobyć w pojedynkę? No trochę tutaj dali ciała z tym motywem...
Butcher
29 01 2007, 09:32
Myślę, że tworząc grę i wymyślając ahcievementy raczej nie brali pod uwagę ograniczeń techniczno-sprzętowo-finansowych takiego kraju jak Polska...
Matriks_1111
29 01 2007, 10:40
Pytanie, czy każdy w np. USA będzie posiadał akurat GH II i do tego gitarkę, oraz będzie miał od razu 10 kumpli z takim sprzętem :>
Butcher
29 01 2007, 11:08
Wyobraź sobie że są kraje, w których gry sprzedają się w setkach tysięcy, a nawet milionach egzemplarzy - USA jest jednym z takowych. A do achievementa wystarczy Ci jeden kolega z GHII i gitarką, nie potrzeba 10-ciu. Podejrzewam, że dla większości posiadaczy GHII na XO za oceanem znalezienie kompana do gry nie będzie problemem...
Matriks_1111
29 01 2007, 14:49
Butcher, prawda że pograsz ze mną w GH II? Bo chyba będziesz jednym z niewielu posiadających gitarkę
Ja mam zamiar zakupić GH wraz z konsolką

Mam nadzieję, że cena nie przekroczy 350 zł
Dorian Gray
29 01 2007, 16:37
QUOTE(Matriks_1111 @ 29 01 2007, 14:49)

Butcher, prawda że pograsz ze mną w GH II? Bo chyba będziesz jednym z niewielu posiadających gitarkę

Spoko loko luz i spontan

Też planuję zanabyć tę pozycję, damy onia na Live
Brak online jest conajmniej szokujący, chociaz lagi w takiej grze to gorzej niż w tekkenie xD
z tego sklepu RedOctane wysyłają do polski?
Butcher
30 01 2007, 08:24
Nie wiem, nie sprawdzałem, ale cło murowane - i pewnie UPS za 50$ obowiązkowy

Poczekam na jakiś import z EU, może sklep PE albo sam przywiozę z jakichś wojaży...
Matriks_1111
7 03 2007, 18:42
Czego to nie widzą moje piękne oczy
http://cgi.ebay.com/Guitar-Hero-2-Bundle-f...1QQcmdZViewItemCiekawe, kiedy w PL ta gierka do nas zawita
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.