Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Źródło
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Amer
Znajomy wywalczył sobie bilety na pokaz przedpremierowy, więc jeśli chodzi o "Źródło" ja jestem już po smile.gif

film lekko zamotany, chętnie więc poznam Wasze opinie oraz interpretacje.
Colio
Ja jestem na to niesamowicie napalony, ze względu na reżysera. Paru znajomych widziało film na Camerimage,
i opowiadają o nim w superlatywach. Jeśli chodzi o prasę, net, to opinie są trochę podzielone ;] Napisz no coś więcej.
Amer
hist pewnie juz znasz, więc można (a nawet trzeba) spokojnie to sobie darowac...

starając się streścić to w kilku słowach powiem tak: zdecydowanie ambitniejsze kino i zdecydowanie też nie dla wszystkich. Krytyka znajdzie się tak czy inaczej, dla mnie jednak film zdecydowanie bardzo ok, głównie przez wzgląd na świetne wątki muzyczne (a w zasadzie tylko jeden), plus uczucie, które pozostaje po jego obejrzeniu (widziałem go już dobre kilka dni temu, a mimo to myślami bardzo chętnie - i często - do niego wracam).

wiadomo, takie 'sentymantalne smuty' nie każdemu będa się podobać, dla mnie jednak jest to najlepsza z możliwych odskocznia od ciągłego strzelania, pościgów i patroszenia ludzi na ekranie (babeczki płakały jak bobry) happy.gif

osobiście JUŻ w chwili obecnej czekam na edycje DVD (pośpiechu nie ma...).
Wujek
Niesamowity film. Wczoraj byłem w kinie i do tej pory nie mogę się pozbierać. Krytyka generalnie jedzie po Arofonskim, ale dla mnie ten film to małe arcydzieło. Od strony technicznej: doskonałe zdjęcia, efekty specjalne wykonane przy pomocy mikro-fotografii reakcji chemicznych no i muzyka Mansella (+Mogwai+Kronos Quartet), która tworzy klimat nie do przebicia. Historia opowiedziana w filmie jest generalnie prosta, ale sposób w jaki zostało to zrobione jest naprawdę niesamowity (duży plus za grę Jackmana i Weich).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.