Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: W co AKTUALNIE gracie?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Kalinho
IMO FFXII ma chyba najmniej finalową fabułę spośród wszystkich Finali w jakie grałem (a grałem prawie we wszystkie). Przede wszytskim brak tu love story, ale nie tylko. Mnie rozczarowało to, że wiele ciekawych postaci nie zostało lepiej ukazane w dalszej części gry. Zresztą to jest cały problem FFXII- początkowo wszystko zapowiada się ciekawie aby z czasem stać się banalnym i niczym niezaskakującym szajsem (bo niby jak nazwać typowe dla serii uganianie się za kryształkiem?).
Jeżeli chodzi o FFX to dla mnie jest to 2(po FFVII) FF jeżeli chodzi o kwestie fabularne. Genialni bohaterowie(i każdy ma jakiś sensowny cel podróżowania z główną bohaterką; w FFXII niektóre postaci przyłączają się na zasadzie 'ale mi nudno idę ponabijać z wami levele'), epicka opowieść o miłości, poświęceniu i przyjaźni oraz przejmujące i wzruszające zakończenie. Należy też dodać, że FFX ma chyba jeden z najlepszych voice actingów w grach video(Wakka i jego charakterystyczne "Yaaaa?" smile.gif ). Każda postać jest cholernie wyrazista i unikatowa oraz każda ma jakby drugie dno(Lulu niby zimna na zewnątrz ale w środku kochająca i czuła; Auron niby powaga i wyrachowanie ale lubi dobrze wypić i się pośmiać biggrin.gif ). Polecam FFX z całego serca natomiast FFXII potraktuj raczej jako genialnego slashera a nie typowego Fajnala.

banny
undo: to nei jest raczej temat do dyskusji na temat ff10 i ff12 ;]

secundo: Kalinho zmniejsz sygne, poki jeszcze warna nie otrzymales ;]

Co do tematu: Aktualnie gram od czasu do czasu w pesa5 ,czekajac na cod3 hyh.gif
Kroolik
Dziki uprzejmości Jiloo - Canis Canem Edit AKA Bully od Rockstar'a. Miazga!
Jinxters
CYTAT(_Kroolik_ @ 27 06 2007, 04:40) *
Dziki uprzejmości Jiloo - Canis Canem Edit AKA Bully od Rockstar'a. Miazga!

Ja też niedługo to zalicze...he he swoją drogą fajnie grać w gre "o szkole" w wakacje tongue.gif
Konar$ky
Ja obecnie przechodze Tomb Raider: Anniversary. Bardzo dobra i wciągająca gra, tylko zaciąłem się w gracji, ale jakoś dam sobie rade (jak zawsze happy.gif )
wojti411
Killzone na hardzie cool.gif
Przymierzam sie do FF X
Tiglatpilesar
Ostatnio zakupiłem klasykę platformówek na PS2. Jaka i Ratcheta. O dziwo Ratchet (1 i 2) znacznie bardziej mi się spodobał niż pierwsze dwa Jaki. Przymierzam się do powtórnego przejścia FF X, może jednak odkryję magię tej gry i zmienię o niej nieco zdanie. Poza tym oczywiscie co jakiś czas Tekken 5.
wiiboxstation
CYTAT(Danilo1972 @ 24 06 2007, 11:31) *
Mam JĄ!!! God of War 2 Special Edition.
Ta gra jest wielka.
Każdy inny tytuł wędruje do kąta i pokryje się kurzem, dopóki nie skończę GoW2.

nie ma żadnej "speszyl ediszyn" ale i tak gra rulezuje biggrin.gif

CYTAT(Tiglatpilesar @ 27 06 2007, 12:46) *
Ostatnio zakupiłem klasykę platformówek na PS2. Jaka i Ratcheta. O dziwo Ratchet (1 i 2) znacznie bardziej mi się spodobał niż pierwsze dwa Jaki. Przymierzam się do powtórnego przejścia FF X, może jednak odkryję magię tej gry i zmienię o niej nieco zdanie. Poza tym oczywiscie co jakiś czas Tekken 5.

Pierwsze dwa Jaki to mistrzostwo świata;)

Ja właściwie wszystkie fajne gry przeszedłem , teraz w oczekiwaniu na M2 gram w M1 wink.gif no i jeszcze masteruje GOW2 i gearsy online;)
Tiglatpilesar
Pierwszy Jak jak dla mnie za bardzo cukierkowy i łatwy, drugi za bardzo ponury. W Ratchetach podobały mi się te wszystkie gadżety, pomysłowe bronie. Jaka II jeszcze nie skończyłem, trzeba będzie kiedyś nadrobić zaległosci. Za bardzo przypomina mi GTA, za którym nie przepadam.
Litwin25
A aj nadrabiam zaległości i pykam w Zone Of The Enders 2 a późneij w Kessen III.Będzie też czas na Naruto biggrin.gif
Danilo1972
CYTAT(wiiboxstation @ 27 06 2007, 13:04) *
Ta gra jest wielka.

CYTAT(Tiglatpilesar @ 27 06 2007, 12:46) *

Pierwsze dwa Jaki to mistrzostwo świata;)

Ja właściwie wszystkie fajne gry przeszedłem , teraz w oczekiwaniu na M2 gram w M1 wink.gif no i jeszcze masteruje GOW2 i gearsy online;)

To dziwne, bo na moim kartonowym pudełku GoW jest napisane właśnie "special edition", ale ja się nie znam confused.gif
Damian312
CYTAT(wiiboxstation @ 27 06 2007, 13:04) *
Ta gra jest wielka.

Jak nie ma jak jest.
Danilo1972
Fachowcy od specjalnych edycji mile widziani na forum smile.gif
BTW - bonusowa płyta jest świetna, trochę kwas, że nie dodają jej do zwykłej edycji. Europejczycy jak zwykle dostają po kieszeni.
banny
to jest special edition własnie tylko z ta plyta + inne pudełko, nic wiecej ;]
Damian312
Bartiz wlasnie taka sprzedaje http://www.psxextreme.info/GOD-OF-WAR-II-S...ION-t53322.html
Danilo1972 taka masz??
Danilo1972
CYTAT(Damian312 @ 27 06 2007, 15:20) *
Bartiz wlasnie taka sprzedaje http://www.psxextreme.info/GOD-OF-WAR-II-S...ION-t53322.html
Danilo1972 taka masz??

Dokładnie, też skandynawską wersję.
Wydanie trochę podobne do SH2, tylko pudełko bardziej lakierowane wink.gif
Damian312
No to jak by nie bylo Special Edition biggrin.gif thumbsup.gif
wiiboxstation
blink.gif mój błąd trza będzie skitrać ale przedtem sprzedać "normal ediszyn" ;(
Suavek
Jutro ostatni egzamin a ja dorwałem właśnie Super Robot Taisen Original Generations... nawet nie wiecie jak trudno jest mi się powstrzymać od sięgnięcia po pada ;p

Ale jutro znikam dla świata... Dwie gry z GBA w jednej kompilacji, ulepszony system, nowe jednostki i postacie, dwie części gry a każda oferująca kilka ścieżek...
Mam cichą nadzieję, że skoro Banpresto wydało OG1 i OG2 po angielsku to i OGs wydadzą. Tylko bałbym się trochę hamerykańskiego dubbingu w tym przypadku.
Kalinho
ludzie narzekają, że nie ma w co grać a tu proszę taki hicior (Super Robot Taisen Original Generations- co to qrva jest w ogóle?)

aktualnie grzmocę nową/starą Larę- daje rade kobita pomimo tylu latek na kark
Konar$ky
CYTAT
aktualnie grzmocę nową/starą Larę- daje rade kobita pomimo tylu latek na kark

Miło ze ją grzmocisz, jak skończysz, daj znać laugh.gif

Mi do listy granych gier doszedł wczoraj SSX 3. Przezaje.bista gra.
SORROW
Aktualnie GOW 2 .Zgadzam się z przedmówcami - naj naj naj(...) lepsza gra jaka wyszła na konsole...
ostatnio tak dobrze bawiłem się z MGS-em Subs ,wcześniej chyba tylko z Manhuntem .

W międzyczasie popykuję jeszcze GTA VCS na PS2 , ale przyblokowałem się na jednej misji (kiedy helikopterem trzeba kolesia razem z bryką zebrać z ulicy sad.gif
Suavek
CYTAT
Super Robot Taisen Original Generations- co to qrva jest w ogóle?

http://www.gamespot.com/gba/strategy/super...=result;title;1
http://www.gamespot.com/gba/strategy/super...=result;title;2
Zagraj sobie w te dwa tytuły to będziesz wiedział. Na PS2 wyszła ich konwersja w nowej oprawie i stertą dodatków.
Konar$ky
CYTAT
W międzyczasie popykuję jeszcze GTA VCS na PS2 , ale przyblokowałem się na jednej misji (kiedy helikopterem trzeba kolesia razem z bryką zebrać z ulicy sad.gif

Dasz rade, ja ją przeszedłem chyba za drugim podejściem. Jedyna podpowiedź jaką ci moge dać to leć nisko i miej stałą odległość od budynków, bo zdarza się je.bnąć, helikopter ląduje, facet odjeżdża albo ginie i mission failed.
Cris
u mnie Canis Canem Edit masteruje ja do 100% , Burnout 3 (hi wojti411 smile.gif ) oraz czekam na PES6 zamowiony w sklepie PE (antyreklama - czekam juz tydzien czasu na te gre , kasa wplacona we czwartek na konto tongue.gif )
Sarge
Skończyłem Blacka na Hardzie (+ na razie dwie misje na Black Ops), teraz mam zamiar zabrać się za DMC smile.gif
Litwin25
Wciągneła mnie wczoraj World War Zero:Iron Storm,mimo iż grafa słaba,gra ma w sobie klimat wojenny którego już dawno nei czułem,tylko minusem jest że nie moge zapisać stanu gry,bede musiał kiedyś przysiąść i przejść ją całą
Lipa
CYTAT(Damian312 @ 27 06 2007, 15:20) *
Danilo1972 taka masz??

Już jest u mnie ... Zaczynam zabawę icon_twisted.gif
Wiatrak
aktualnie MH online biggrin.gif naprawde kozak biggrin.gif
Coati
aktualnie timesplitters 3... klimat i humor totalnie mi nieprzypasowal ale z braku fps'ow na ps2 trzeba bylo sie za to wziac...
qwertos
Ja jestem w trakcie przechodzenia SotC a w ramach odstresowywacza męcze NBA Street v3 happy.gif
Konar$ky
Dawno się tu nie wypowiadałem. Chwila, musze sobie przypomnieć co tam u mnie bo ostatnio sporo tego jest. TMNT zaliczony przedwczoraj, Family Guy zaliczony wczoraj, teraz gram w Ultimate spiderman i zaczynam NFS Carbon (dopiero się skapłem że jeszcze nigdy w tego nfsa nie grałem, ciekawe czy aż taki crap).
Sialala
CYTAT(Coati @ 4 07 2007, 21:35) *
aktualnie timesplitters 3... klimat i humor totalnie mi nieprzypasowal ale z braku fps'ow na ps2 trzeba bylo sie za to wziac...

nie ma TimeSplitters 3 ;-) jest TimeSplitters:Future Perfect. dla mnie najlepszy FPS na PS2. misja z zombiakami i duchami rzadzi. szczegolnie w coopie.
Shadow of Nobody
Tomb Raider:Anniversary, uczta dla fana przygodówek i jedna z najlepszych gier na czarnule.
Coati
CYTAT(Sialala @ 6 07 2007, 12:45) *
CYTAT(Coati @ 4 07 2007, 21:35) *

nie ma TimeSplitters 3 ;-) jest TimeSplitters:Future Perfect. dla mnie najlepszy FPS na PS2. misja z zombiakami i duchami rzadzi. szczegolnie w coopie.

no to wlasnie w ta gre gram...  i niebede sie wypowiadal na temat gry bo wywolam forumowa wojne xD
adamst85
Aktualnie Ratchet i Clank 1. Hehe dopiero teraz gdyż PS2 nabyłem niedawno. Zdążyłem do tej pory skończyć NFSU, Jaka 1, Rygara i muszę przyznać , że wszystkie zacne. Ciosam w Tekkena 5 i Burnouta 2 (zaczynam od wczesnych części niektórych gier, gdyż mam ochotę przejść całą serię).

Do rzeczy - Ratchet 1 - po przejściu Jaka - uważałem go za praktycznie platformera idealnego 9/10. Ale moim zdaniem Ratchet jest lepszy. Dochodzi dużo strzelania ze zróżnicowanych broni (praktycznie każda znajduje swoje użycie - nawet głupia rękawica), świetne i także różnorodne planety (lodowa, ognista, 5 element, i moja ulubiona gazowa, albo ta bitewna), poruszamy się też Clankiem - bardziej przypomina wtedy gre logiczną niż platformera), ogólnie gra jest naprawdę zróżnicowana. Do tego coś co najbardziej uwielbiam - bez niektórych umiejętności/przedmiotów/broni nie da się zwiedzić całości niektórych planet i dopiero po ich zakupie zdobyciu trzeba wracać i kończyć eksploracje. Niczym w Castlevaniach, Soul Reaverach itp. Świetny pomysł magnetycznych butów i maski tlenowej (gazowa planeta wymiata -Orxion?). Podsumowując długi, zróżnicowany platformer z elementami shootera, świetnymi broniami, sekretami, grafiką i przyjemną muzyką. Ode mnie 9+/10. Biorę się za kończenie go dzisiaj a później sławetne ICO, które wreszcie upolowałem na allegro w dobrym stanie :-). Pozdrawiam
czejenix
Na dniach skonczylem Van Helsinga ( nawet spoko giera, miło sie grało, czasem przynudzała - 7/10). Teraz ostro gram w Residenta 4 i ..........Need for Speed: Hot Pursuit 2( chyba najlepszy nfs na ps2:P, naprawde wciaga:))

ps. Dominator nudzi mnie po 30 minutach...zreszta jak kazdy burnout:D
XM16E1
Aktualnie to:
DQ8-trochę pogrywam.mam na liczniku z 80 h i trochę się na tej grze zawiodłem confused.gif Niby odwarty świat i wogóle klimat starego jRPG ale coś mi niegra w tym tytule confused.gif
Burnout R.-Odkurzyłem z półki chodź mam 100% to i tak z przyjemnością gra mi się w co-op'a z bratem biggrin.gif
Nosferatu Gniew Malachiego biggrin.gif - Chodź gra nie jest na PS2 to w mojim prywatnym rankingu jest to jedna z 10'ciu najlepszych gier wogóle i najlepszy (obok Silent hill'a 2) horror.Ta muzyka,ciągła niepewność i klimat sprawiają że można tę grę przechodzić nawet kilka razy biggrin.gif Tak rzekłem.
Nati
Aktualnie przechodze juz nie wiem ktory raz z rzedu Silent Hill 2, zadna czesc nie jest dobra jak 2, ilekroc razy w to gram nie nudzi mnie fabula. Mistrzowska gra szkoda ze dalsze czesci nie byly tak dobre i pewnie juz nie beda.
Stachu
grim grimoire

taki smieszny rtsiek
raven_raven
Ratchet & Clank już po raz 2-gi złote bronie dają kopa biggrin.gif.
A najlepsze jest... You got the SUCK CANNON...again XD

I pogrywam sobie w GT4, jadę kółeczko na Nurburgringu moją ukochaną 350Z Roadster a potem podziwiam kunszt i genialność grafików na powtórce... Poezja.
Tiglatpilesar
Aktualnie skończyłem R&C 3. Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam się tutaj. Jak odkryć ostatni cheat? Przeszedłem kilka razy demo Sly 2 i żaden kod mi się nie pokazał.
Urzyk
Resident Evil 4 po raz n-ty tongue.gif
Yap
God Of War 2 pochłonął mnie bez reszty. Wczoraj o 9.00 zacząłem by nie odchodzić od konsoli do 2.00 w nocy. Skończyłem bez hintów czy solucji. Naprawdę zadyma jak się patrzy.
Teraz masteruję wszystko na 100%.
AngelOfDust
Tomb Raider: Anniversary; zagadki w tej grze po prostu miażdżą biggrin.gif.
Mejm
Chcialem napisac ze obecnie gram w Black ale niestety nie wiem nawet kiedy ja juz skonczylem...

Pozostal mi poki co Soul Calbur 3.

raven_raven
Dostałem parę nowych gierek i...

Na razie Hitman Contracts, całkiem fajne toto
I próbuje oiełznać WRC II Extreme
Może troszkę jeszcze True Crime.
wiiboxstation
Odświeżam sobię serię Jak biggrin.gif
raven_raven
Będąc bardzo najarany Killzone'm 2, rzucam wszystko w kąt i kończe Killzone'a 1.

W międzyczasie po parenaście lapów na Mistrzostwa Gran Turismo 4.
wiki1993
Aktualnie The Simpsons Hit & Run... no cóż, nie spełniła moich oczekiwań confused.gif Praktycznie wszystkie misje są na czas, wszystkie są jednakowo durne... ot, 'pojedź tam (czasówka), pogadaj z kolesiem, wsiądź do bryki, dojedź tam (czasówka)' itp. confused.gif Gram w to, bo nie mam niczego innego do szpilania (tzn. mam dobre gry, ale nie wiem czemu nie chce mi się w nie grać mellow.gif)

Wczoraj skończyłem Marc Ecko's Getting up... i żałuję, że skończyłem tongue.gif Gra zacna, dość długa, ale ja chcę więcej tongue.gif

Ale jutro powinna do mnie dojść paczka, a w niej Transformers biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.