Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: W co AKTUALNIE gracie?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Dayman
Ja teraz gram w Fatal Frame 2 (Project Zero 2)[jestem w 5 chapterze gra mioodna] następna gra w kolejce to:... 3 część Fatala;]
raven_raven
Burnout 3: Takedown. Już dwa razy pozbywałem się tej gry, dziś idę powymieniać gierki w Trytonie i co widzę!? Burnout 3: Takedown za szybą. Swojego sprzedałem 3 dni wcześniej, więc... od razu wymieniłem za MotoGP 4. Nie mogę bez tej gry żyć normalnie icon_twisted.gif!
matiz23
Ukończyłem przed chwilą DMC 3 SE i teraz wreszcie jest pora żeby zagrać Vergilem.
i_am_so_lame
THUG2 na przemian z Burnout3, GOW2 czeka na lepsze czasy, no i wszelkie multiplayery jak kumple wpadna Tekken5, PES06,THUG2.
Kwapi
Gram w tego RE4 już 14h, ale ja jakoś nie mogę się wkręcić. Dla mnie to tak 8/10. Może niepotrzebnie dałem poziom medium, teraz gra mnie irytuje, chyba wymienie za MGS3 lub DMC3. Ktoś chętny na zamianę?
adamst85
Drakan Ancient Gates. W jedynkę zgrywałem siękupę lat temu na PC i wspominam z łezką w oku. Dwójka na ps2 też mnie nie zawiodła, chociaż pierwsze wrażenie było średnie - grafika nie najwyższych lotów, szczególnie tekstury, zamki i mimika bohaterów - ale wystarczy polatać na smoku, pooglądać widoczki i można wsiąknąć.

PLUSY:

+ klimat, świat gry, poważne fantasy - żadnych żelków i pierdół
+ grywalność - połączenie action adventure z rpg - wieeele questów, rozwijanie postaci, bronie z współczynnikami, rozijanie czarów
+ długość gry - spokojnie 30, 40 godzin jak nie więcej
+ latanie na smoku - samo wznoszenie się i szybowanie daje kupę radochy, szczególnie jak pada śnieżek albo wichura
+ rozbudowanie całej gry - wielki świat, sklepy. tawerny, alchemicy - jak na action adv - świetnie

MINUSY

- grafika miast, tekstury bardzo rozmyte i powtarzające się, mimika postaci
- walka - jeżeli nie poznamy ciosów specjalnych, których mało - zwykła walka jak hack'n slashach na PC - oparta na współczynnikach
- savy zajmują po 1,5 mb każdy
- błędy typu przenikanie przedmiotów, zaklinowanie się bohaterki.

Dla wszystkich młodszych graczy - wadą może być staroszkolność. Z każdej półki możesz spaść i się zabić w 5 sek. Nie ma blokad jak w nowszych grach . Z drugiej strony postać ma szeroki wachlarz ruchów w każdej chwili wykonywalny - nie jak np. w Residencie 4 czy Primal.

Moja ocena 8,5/10 - tylko może odrzucić na początku - szczególnie na poziomie bagna...
(COH)Marcin
Ja aktualnie męcze się z final fantasy 12 mam dopiero 10h gry,mógł by mi ktoś powiedzieć ile tak około trwa final 12??
raven_raven
Fabuła tak na oko z 50 h, jak chcesz wymaksować grę do końca to chyba z 300 godzin Ci zejdzie (czy jednak ciekawe to będzie, nie wiem).
yabol69
Mimo przesiadki na PS3 wciąż nie daję odsapnąć Czarnulce. Fantastyczne Okami + męczenie Kratosa w God of War 2. Cóż. Na chlebaka nie ma już nic ciekawego, co lepsze kąski już za mną, więc walczę na PS2 laugh.gif
raven_raven
Burnout 3: Takedown. Chyba zatrzyma mnie na dłużej... Już 18 złotek i kolejne lecą.
MoniqaPS2PSP
sejwy z ostatniego tygodnia wskazują na:
FF7 DoC
Atelier iris 3
Kingdom hearts
tales of the abyss
persona 3
shadow hearts 3
GoW2
manhunt2
jaroz
pes 2008,baldurs gate dark alliance i duel masters na ps2
Robert542
Devil May Cry 3 aktualnie.
ashka
W przerwie od RE4 (Wii): Xenosaga Ep. I. Mam już nabite 31h, świetna gra.
Jeśli ktoś jeszcze nie grał, to na Play-Asia jest za niecałe 25$ wink.gif
Dawid-kun
The Punisher pifpaf.gif i Need For Speed ProStreet biggrin.gif
Plugawy
XIII ze swoim kijowym zakończeniem tongue.gif
Kwapi
DMC3, dość trudna ale miodna!!!
Suavek
CYTAT
Jeśli ktoś jeszcze nie grał, to na Play-Asia jest za niecałe 25$
A w sprowadzeniu byś jeszcze pomogła? wink.gif

Aktualnie po raz... n-ty przechodzę Ace Combat: Squadron Leader. Do tej pory uznawałem ten tytuł za "jeden z najlepszych" na PS2. Teraz zastanawiam się czy wprost nie określić go najlepszą pozycją na tę konsolę. Gra idealna w niemal każdym aspekcie, niesamowicie grywalna i nie nużąca. W dodatku bardzo przystępna - z reguły nie przepadam za symulatorami/arcade'ówkami a AC:SL mnie pochłonął niesamowicie. Grywam już od prawie dwóch lat i jeszcze nie mam dość. W chwili obecnej przechodzę grę na poziomie ACE starając się zdobyć wszystkie rangi S w misjach. Mam odblokowane wszystkie samoloty i teraz zbieram fundusze na trzeciego Falkena ;>. Trzeba będzie jeszcze się skupić na odblokowaniu dodatkowych kolorów dla samolotów.
Gdy teraz o tym myślę, jest to jedyna gra, którą wręcz chcę wymasterować w 100%.

Szkoda, że The Belkan War nie jest nawet w połowie tak dobry. Niby gameplay ten sam ale brak grze tego niepowtarzalnego klimatu jaki posiada Squadron Leader. A i misji jest niestety znacznie mniej, soundtrack także gorszy.
raven_raven
Cholera, chyba już 10 raz o tej grze w ciągu dwóch-trzech miesiecy wspominasz biggrin.gif.
Musi być coś w niej, juz wiem na co polować w najbliższym czasie.
Suavek
Klik - wiekowe ale prawdziwe.
Czy dziesiąty raz wspominam nie wiem, ale gra naprawdę jest jedną z lepszych jakie widziałem. Przede wszystkim ciekawe jest to, iż nigdy specjalnie nie przepadałem za tego typu strzelankami ani nie byłem żadnym maniakiem lotnictwa czy militariów. Grę zobaczyłem u kumpla, zaciekawiła mnie więc spróbowałem. I jak już wspomniałem, od tego czasu nadal po nią często sięgam. Niektóre misje ukończyłem kilkadziesiąt razy a nadal mnie bawią. To chyba o czymś świadczy.
Ace Combat 4 i Ace Combat Zero jakoś mnie tak nie wciągnęły - nie powalały tak pod względem klimatu, udźwiękowienia, a i misje były takie nijakie.
Ogólnie śmiało polecam Ace Combat: Squadron Leader (aka. Ace Combat 5: The Unsung War). Warto dać tytułowi szanse nawet jak się nie gustuje w "szczelankach" - ja byłem miło zaskoczony.
Zwiastun na zachętę.
ashka
CYTAT(Suavek @ 2 04 2008, 19:42) *
CYTAT
Jeśli ktoś jeszcze nie grał, to na Play-Asia jest za niecałe 25$
A w sprowadzeniu byś jeszcze pomogła? wink.gif

Możemy to przedyskutować ;>
raven_raven
Burnout 3: Takedown.

Ta gra jest genialna, można w to grać latami.
Paweł_PS
Ostatnio PES 2008
FARMEROS
Niedawno zaczelem pykac w Rogue Galaxy, ciekawy szpil.
Ken Marinaris
Black w wersji na Xa i BurnOut Revenge,tez na Xsie zreszta
Zaton.
Zacząłem znów grać w FFX - najlepsza gra w jaką w życiu grałem wink.gif
Jelithe
Ja niedawno porzuciłam FFX dla Digital Devil Saga.
Dużo bardziej mnie wciągnęła.
Suavek
CYTAT
Ja niedawno porzuciłam FFX dla Digital Devil Saga.
Dużo bardziej mnie wciągnęła.
Jedyne co mnie drażni w Digital Devil Saga to strasznie monotonne lokacje. Ot taki dungeon crawler z losowymi walkami - po chwili zaczyna nużyć. Tym samym gra chwilowo poszła u mnie w odstawkę (tja, tyle RPGów mam do ukończenia a ja po raz n-ty męczę FFVII ;p). Gdyby gra była jeszcze czymś urozmaicona niczym Persona 3 to byłoby rewelacyjnie. A propo, w tym miesiącu wychodzi Persona 3 FES - must have ;>.

Aktualnie w przerwach od Final Fantasy VII próbuję ukończyć w 100% Ace Combat: Squadron Leader oraz powoli zabieram się do robienia tego samego z Ace Combat: The Belkan War. W kolejce pewnie będzie tez Distant Thunder ale to kiedy indziej.
Pabelek
Aktualnie Metal Gear Solid 3: Subsistence po raz drugi.
ashka
CYTAT(Suavek @ 6 04 2008, 21:33) *
A propo, w tym miesiącu wychodzi Persona 3 FES - must have ;>.

Jeszcze nie wyszła, a już must have? Huehuehue.

BTW czy FES to tylko dodatek do P3 czy nowa/ulepszona część?
Suavek
Ashka, grałem w zwykłą Persona 3 i śmiem twierdzić, że jest to naprawdę dobra pozycja. Ale nie ukończyłem jej właśnie z tego względu, iż zapowiedziano wydanie FES w USA, które będzie wersją rozszerzoną (masa dodatków, nowe postacie i persony, możliwość zmiany strojów oraz cały bonusowy scenariusz). Tym samym jeśli mam otrzymać to samo co w Persona 3 tyle, że więcej to jak najbardziej uważam, że jest to must-have, przynajmniej dla mnie.
i_am_so_lame
Burnout3:Takedown, GTA:SA, GoW2. Tekken5 i PES06 z przyjaciółmi.
Ari
We Love Katmari biggrin.gif nie umiem żyć bez tego
Flowed
aktualnie to ja gram w battlefielda 2:Modern Combat ;]
Suavek
Dorwałem Valkyrie Profile 2: Silmeria i jestem pod niemałym wrażeniem. Pomijając same aspekty audiowizulane (grafika nie jest jakaś cudna ale design lokacji i postaci oraz dbałość o szczegóły już tak) to naprawdę spodobał mi się system walki. Nareszcie jRPG, w którym nie muszę klikać ślepo Attack po naładowaniu odpowiedniego paska. Na razie mam tylko 8h na liczniku ale grę uważam za lepszą niż się spodziewałem, że będzie. Miło przyjąłem także fakt, iż fabuła jest konkretna, nie dręcząca nas 45min cut-scenkami a mimo wszystko nieźle prowadzona. Teraz tylko mieć nadzieję, że nie odstawię jej w połowie jak większość moich dłuższych gier ;>
des3
God of War 1 laugh.gif i 2 catfight.gif
Finch
Ostatnio GoW2, ale już zaliczony, że tak powiem wink.gif
Póki co muszę odsapnąć z tydzień od konsoli i pyknę w coś na PieCu ;p

No, ale tak naprawdę w kolejce czeka Shaolin Monks. Przerwałem w to grać na rzecz przygód Kratosa, ale teraz jest czas by powrócić do Mortala.
MoniqaPS2PSP
forbidden siren 2 + rzucanie padem icon_chainsaw.gif podchodze to tej gry już n-ty raz i nie mogę skończyć...
raven_raven
Cały czas Burnout 3. A jak sobie zrobię choćby 3-dniową przerwę, gdy odpalę tę grę to radość jest 3x większa smile.gif. Gram, gram i gram... Już prawie 70 złotek.
ping
Rouge Galaxy i Digital Devil Saga: Avatar Tuner. Bajka, każdą z tych gier kupiłem w folii za 10$ smile.gif|
Siwy_
po raz drugi w mgs3, z ta roznica, ze teraz gram w subsistence'a i re4 na ngc (po porownaniu wersji na ps2 i ngc zdecydowalem, ze musze to przejsc przynamniej raz przed sprzedaza)
wiki1993
Wczoraj ukończyłem GTA SA, ale nie mam zamiaru rzucać tej gry w kąt - tyyyyle jest jeszcze do zrobienia rolleyes.gif
Coati
Zone of the enders - mam nadzieje, ze ukoncze ta gre xD
artex
Matrix Path Of Neo
Canaris
hehe za 69 zeta zakupiłem sobie FF XII biggrin.gif biggrin.gif cool.gif woot.gif smile_viking.gif bedzie łupanie biggrin.gif biggrin.gif
adamst85
Właśnie ukończyłem MK - Shaolin Monks. Jestem pozytywnie zaskoczony - mimo, że to action/adventure - (w sumie przygody tu mało - bardziej chodzona bijatyka) - to udalo się utrzymać kapitalny klimat z najlepszej części MK - czyli dwójki. Walki naprawdę przypominają te z czasów serii 2d, szybkie łączenie w kombosy pięści, uppercuta, firebalii i rowerka u Liu Kanga niczym za starych czasów. Na szybko:

Plusy:
+ cały świat MK2, klimat, postacie, plansze po których śmigamy - to żywcem wyjęte tła z MK2 - teraz w pełni 3d i tak samo interaktywne
+ system walki - prosty, a bardzo mortalowy, do tego Fatality, Multality, Brutality
+ elementy gry przygodowej, zdobywamy doświadczenie - za, które kupujemy ciosy, zdobywamy nowe umiejętności pozwalające się dostać we wcześniej niedostępne miejsca (rzadko używane ale zawsze) np. podwójny skok, bieganie po ścianie itp.
+ bardzo przyjemna oprawa graficzna - nie jest to może poziom GoW ale niektóre budowle i pomieszczenia (Soul Tomb, Foundry, Evil Monastery), czy widoczki wodospadów robią wrażenie i trzymają poziom
+ bossowie (ładnie wykonani i znajome gęby), z niektórymi walki są świetne - Baraka (mistrzostwo - trzystopniowa walka - pięści, projectile, mieczy a w międzyczasie Test Your Might) w kapitalnej scenografii, Skorpion, Reptile, Shao Kahn - ale niektórzy to leszki jakich mało - a co najgorsze - Ci po, których spodziewałem się świetnych potyczek - Goro i Kintaro - jacy wielcy tacy słabi.
- opcja koop naprawdę wymiata, do tego dochodzi vs i survival później

Minusy:

- długość gry - ukończyłem - miałem na liczniku 7h8min, nie zrobiłem na 100% - nie odnalazłem Smoke'a i nie robiłem misji dla niego, Kano załatwiłem
- do niektórych sekretów potrzebny jest partner - czyli aby zrobić na 100% musisz grać koop
- mimo, że niby action/adventure - to jednak bardziej chodzona bitka (wolałby większe rozbudowanie), zagadek praktycznie brak, zdolności wykorzystujemy rzadko - żeby odnaleźć sekrety przeważnie, elementy platformowe nawet udane - ale standard
- poziom trudności (jest łatwo, w połowie gry - grając samemu - nie trzeba już walczyć i zbierać doświadczenia bo nie ma na co je wydać - wszystkie ciosy już kupione, no i niektórzy bossowie mogli by być trudniejsi (Goro, Kintaro, Kano) - ale Baraka czy Skorpion to wynagradzają.

Ocena - wczoraj dałbym 8,5 - ale jak okazało się, że dzisiaj do przejścia została mi tylko praktycznie walka - opcjonalny Kano - Shang Tsung, Kintaro, Shao Kahn i gra pękła w 7 godzin - wystawiam 8/10 (są w końcu 4 postacie do przejścia Liu Kang, Kung Lao, Skorpion, Sub-Zer i dodatkowe tryby).

Pozdrawiam.
Zwyrodnialec
Najgorszą wadą Shaolin Monks jest wycięty Mortal Kombat 2 z wersji PAL. confused.gif

Żeby nie było offtopa gram w Okami i męcze na PS3 Devil May Cry 4. wink.gif

adamst85
CYTAT(Zwyrodnialec @ 17 04 2008, 22:15) *
Najgorszą wadą Shaolin Monks jest wycięty Mortal Kombat 2 z wersji PAL. confused.gif

A nie trzeba czasem wykonać wszystkich misji dla Smoke'a i wtedy się odblokowuje MKII?
Coati
gierki na eyetoya z kuzynkiem xD a w przerwach gramy w SC/DOA2 [DC] lub SC3 [PS2] ... jaki hardcore [!] kuzynek ma ~6lat, a juz zalapal sterowanie i ciosy xD koniec z lajtowym graniem
Zwyrodnialec
CYTAT(adamst85 @ 18 04 2008, 19:14) *
CYTAT(Zwyrodnialec @ 17 04 2008, 22:15) *

A nie trzeba czasem wykonać wszystkich misji dla Smoke'a i wtedy się odblokowuje MKII?

Niestety, ale z PAL-u został chamsko wycięty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.