Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: W co AKTUALNIE gracie?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
pawel_k
aktualnie męczę The Mark of Kri, ostatnio strasznie mało czasu mam na granie więc gram już w nią miesiąc (zaczynałem dzień przed wielkanocną wink.gif ), ale w tym tygodniu będę chciał już skończyć...

gra jest na prawdę dobra, ma mnóstwo ciekawych rozwiązań niespotykanych w inny grach, ciekawy system walki, świetne motywy skradankowe, super design, i co ważne bardzo brutalne akcje przy których Kratos byłby zawstydzony wink.gif a to wszystko w całkiem nie przeszkadzającej oprawie graficznej rodem z bajki Disney'a wink.gif. mi do gustu przypadło szczególnie nastawienie na unikanie otwartych walk i staranie się wykańczać przeciwników po cichu, co prawda jeśli już walka się zaczyna to nawet z 5 przeciwnikami można sobie poradzić bez większego stresu, ale lepiej przecież strzelić z łuku w tyłek dzika czy pawiana i załatwić od tyłu zdezorientowanych przeciwników wink.gif
montana
Obecnie gram w Formula one 06 aktualnie . Oczywiscie musiałem stworzyc Kubice smile.gif
adamst85
Jak 3 - ukończony. Kolejna świetna część serii przygód Jaka i Dextera za mną i szkoda, że to ostatnia chodzona (chlip). Podobnie jak w Jak II Renegade mamy tu action adventure pełną gębą. Tym razem do dyspozycji są dwa miasta - zniszczone Haven City z dwójki (niby wielkościowo podobne, ale pod względem lokacji i sublokacji - mniejsze) i Spargus - pustynne miasto rodem z Mad Maxa.Silnik praktycznie ten sam co w 2, trochę rzeczy okrojonych z dwójki troszkę dodanych. Największą nowością są samochody offroad, którymi śmigamy po pustyni (kapitalna sprawa, róznią się nie tylko uzbrojeniem, wielkością wyglądem, ale i samą fizyką jazdy). Dobra, żeby nie zanudzać przejdę do plusów i minusów:

Plusy:

+ świat i klimat (Haven City - cały czas na ulicach toczy się wojna między bojownikami o wolność, droidami KG i Metalheadami - kapitalna sprawa, zawsze możemy dołączyć się na chwilę do potyczki i wspomóc naszych), Spargus zaś to istny Mad Max - postapokaliptyczny klimacik. Mimo, że gra ma dużo humorystycznych akcentów, to jednak fabuła ma swoje mroczne strony i jest naprawdę wciągająca (i ta końcówka :-)),

+ różnorodność (wow czego tu nie ma: offroady z 8 rodzajów, zoomery (latające samochody) - kilka rodzajów, misje bardzo urozmaicone - jeżdżone ratunkowe, jeżdżone z eksterminacją wielkich Metalheadów, wyścigi, platformowe w światyniach, strzelaninkowe (4 bronie x 3 modyfikacje = 12), lotnia, deska odrzutowa, celowniczek, kierowanie botem - no misji od cholery i nie sposób się nudzić.

+ długość gry (ja na liczniku miałem 18 godzin - zrobiłem dużo dodatkowych misji z hologramów i posągów) - wynik niezły ale jak porównam do Jaka 2, gdzie miałem około 30 godzin a wszystkich bonusowych misji nie wykonałem - to jest gorzej

+ grywalność, grafika, postacie, praktycznie wszystko

Minusy:

- kto dał na początek tak kiepski level jak arena? - aż się zniechęciłem do Jaka 3 w pierwszym kontakcie. Ten poziom jest tragiczny w porównaniu z tym co czeka nas później np: kanały (mimo nazwy chyba najładniejsze levele), las jesienią, świątynia, fabryki...
- proporcjonalnie za dużo misji jeżdzonych/latanych w stosunku do platformowych - w dwójce był jakiś złoty środek, bardziej było to wypośrodkowane
- poziom trudności obniżony w stosunku do dwójki (tam było trochę leveli bardziej wymagających), tutaj najbardziej we znaki dał mi się ostatni smok nacierający na miasto - siedząc w offroadzie musimy mu dać radę
- mimo, że dwa miasta i pustynia to jednak gra mniejsza od Jak II Renegade, tekże misji mniej i jakościowo gorsze (najbardziej brakuje mi misji chodzonych zespołowych - np. w dwójce były takie z Sigiem czy z trójką złodziejaszków)
- Daxter w przerywnikach rządzi ale w grze znowu potraktowany po macoszemu, levele z nim gorsze chyba niż pamiętna ucieczka przed pająkiem z dwójki.

Podsumowując - świetna gra i fajowe zakończenie serii, ale niestety gorsza od Jaka II, który w swojej klasie jest kapitalny. Jak 1 - 9-/10 (dla miłośników platformerów), Jak II - 9,5/10 - kapitalny action adventure dla wszystkich z duuużym światem), Jak 3 - 9.2/10 - świetny , ale jak ktoś nie lubi dużo jeździć, może odrzucić - gdyż to przeważający element w tej częśći.

Niech tylko Jak przeskoczy na PS3 i nie podzieli losu Crasha i nie wyląduje w rękach kiepskiego developera. Szkoda takich fajowych bohaterów (w jedynce Jak to niemowa byłi niezbyt mi podszedł), a przede wszystkim, szkoda tego całkiem ciekawego świata, który Naughty Dog nam sprezentował przy okazji Jaka 2 i 3. Pozdrawiam
Sephi
FF X i Gran Turismo 4 smile.gif a jak wink.gif troszkę klasyki trzeba wink.gif i obecnie czaje sie na GoW i RE4 smile.gif
Ofeck
teraz mecze Ring of Red i wydaje sie byc troche zbyt nudny - narazie to 6/10
krzystofik
Ostatnio pogrywam w nba 2k3, gierka wymiata. Niewiem jak inne części tej sagi w które nie miałem okazji zagrać, ale 2k3 nie nudzi się zbytnio. Dosłownie tak jak PES
MoniqaPS2PSP
Po dosyć długim czasie ukonczyłam FF7 DoC ale misje dodatkowe okazały się nudniejsze od samej gry więc pozycja poszła w kąt. Aktualnie kontynuacja Tales of the abyss i pakerka w Shadow hearts 3.
Robert542
PES2008 aktualnie.
Coati
eee... metal gear z presistance'a xD
wojmir
Teraz przechodze Rise of the kasai kontynuacje the mark of kri . Bardzo fajna gra choć zmian w systemie rozgrywki nie ma zawiele. Ale za to są w końcu bossowie i więcej leveli, a także druga postać z którą sie przechodzi równocześnie poziom
imit
Ja sobie przechodzę Call of Duty 3 na Medium biggrin.gif
Ghost493
Końcówka God of War II, ostatnia misja w Blacku i Medal of Honor: European Assalut. 10% Liberty City Stories i 26% Free Running

Jednym słowem nie nudzi mi się biggrin.gif
ashka
Wolne dni to jest to: kończę Shin Megami Tensei: DDS, a w przerwach gram w Taiko no Tatsujin (Nanadaime). smile.gif
Ken Marinaris
mechassault 2 na Xa i Black(na HARD),tez wersja na Xa
Suavek
CYTAT
Wolne dni to jest to
Aż czekam gdy się skończą co bym miał odrobinę spokoju ;>

No ale gdy jeszcze miałem możliwość to pogrywałem sobie w Persona 3 FES. Nawet nie zauważyłem kiedy nabiłem 17h O_o. A gra się ledwo rozkręca...
Valkyrie Profile 2: Silmeria poszło w odstawkę... żadna nowość w moim przypadku - większość gier, szczególnie rpg, jest u mnie pozostawiona w połowie lub 1/3. A potem człowiek nie może się przełamać by do tego wrócić, bo "fabuły" lub "systemu nie pamiętam" ;p

CYTAT
mechassault 2 na Xa i Black(na HARD),tez wersja na Xa
A temat o grach PS2...
Wyso
Aktualnie przechodzę Sillent hill 2
estel
Tales of the Abyss
Aramis
Grywam póki cor aczej tylko w bijatyczki 2d - Capcom vs SNK 2, King of Fighters XI, Melty Blood'a i GGXX:Accent Core +. Za późno odkryłem ten genialny podgatunek i staram się jak mogę nadrobić zaległości.
adamst85
Project Snowblind - ukończony.

Mój pierwszy FPS na PS2 - i jestem miło zaskoczony. Oczywiście nie ma co porównywać nawet ze starszymi FPS na Pieca jak Halflife 2 Riddick i inne, ale i tak jestem miło zaskoczony. Moja ocena 8-/10/

Plusy:

+ bardzo dobra grafika jak na ps2 plus świetna płynność - stały framerate bez zachaczeń
+ sterowanie - któś na forum narzekał, pierwszy dzień męczarnia, ale drugi po opanowaniu sterowania, grało się naprawdę przyjemnie. Porównaia do innych FPSów na ps2 nie mam, więc cięzko mi się wypowiadać o sterowaniu padem. Po przyzwyczajeniu naprawdę fajnie się śmigało
+ duuuża ilość broni (każda 2 tryby), gadżetów (granaty, pająki, ściany energetyczne itp), funkcje pancerza (zwalnianie czasu, osłona, elektrowstrząsy) - jest tego trochę
+ pojazdy, walkery, boty do opanowania, działka, kamery - jest trroche zabawy
+ misje zbiorowe

Minusy:

+ taka sobie średnia fabuła, konflikt w HonK Kongu w przyszłości...
+ mało charyzmatyczny bohater
+ mała różnorodność wrogów (w sumie żołnierze w różnych pancerzach, z niewidzialnością też, czołgi, walkery, żadnych stworów - trochę mogą nużyć przeciwnicy)
+ brak bossów - tylko generał
+ AI kiepskie, ale to nie nextgen więc nie wymagam nie wiadomo czego..

Ocena 8-/10 - bardzo pozytywne zaskoczenie. Pozdrawiam
Sephi
30 h na liczniku w FFX i Zanarkand przede mną smile.gif GT4 23,8% i FFX-2 w drodze smile.gif ciekawe czy znajdę czas na szkołę tongue.gif
Siwy_
gta sa, black po raz drugi i min jedna walka dziennie w fight night round 2 (ta gra jest genialna biggrin.gif, najlepszy boks w jaki gralem)

wiki1993
Zaczynam Soulcalibur III, narazie mam pewne problemy, ale postaram się opanować tę grę wink.gif Ale i tak niedługo kupię SC II, demko jest genialne, więc będzie chyba lepsza niż sequel tongue.gif
segal258
A ja aktualnie pykam w god of war 2 na poziomie titan icon_twisted.gif Jest ciężko ale jakoś dam rade:P
MoniqaPS2PSP
Ostatnio pogrywam z bratem w WRC4,WRC5(r.evolved)
Poza tym R.Galaxy- 12 chapter. chyba juz niewiele mi brakuje do końca.
Guma211
Ja natomiast, ostatnio gangsterze wink.gif Skończyłem GTA:LCS i teraz robię zadymę w Vice City (GTA:VCS) hehe smile.gif
pawel_k
a ja ostatnio pogrywam w pierwszego Ratchet&Clank, bardzo fajna gra smile.gif
Lukaszeq
Capcom vs SNK 2: Mark of the Millenium 2001

mocna rzecz, fajny flow - lektor i kolorowe kwadraty wink.gif
wiki1993
Ukończyłem GTA SA drugi raz, teraz czas na misje poboczne - wcześniej save mi się zwalił (bez skojarzeń wink.gif) jak miałem 70% przejścia sad.gif Poza tym wkręcam się w Soulcalibur III, niedługo dojdzie Canis Canem Edit i Kane & Lynch: Dead Man na PC, no i pewnie za jakiś tydzień, może dwa, wezmę Soulcalibur II, hell yeah happy.gif
Suavek
Dorwałem wczoraj gierkę, do której, nie ukrywam, podchodziłem dotychczas sceptycznie. Tytuł ten to Another Century's Episode 3. Powodem wątpliwości była kiepska i nudna pierwsza odsłona serii, którą wywaliłem po kilku misjach.

Czym jest ACE3 ? Tutaj pewnie większość osób z miejsca się zniechęci ale co poradzić. Gra to strzelanka/nawalanka zręcznościowa z udziałem postaci i mechów różnych popularnych anime. Tytuł stworzony został przez Banpresto, znane już z serii Super Robot Taisen, więc mieszanka serii wcale nie jest zaskoczeniem. Tym razem jednak mechami sterujemy sami a i wybierać mamy w czym. Oprócz kilku robotów stworzonych na potrzeby gry będziemy mogli pokierować głównymi machinami z takich anime jak m.in. Macross DYRL, Macross Plus, Eureka Seven, Dragonar, Nadesico, Gundam Seed, Brain Powerd, King Gainer, Dunbine czy Shinn Getter Robo.

Oczywiście nie polecałbym nikomu mechów gdyby gra nie miała nic specjalnego do zaoferowania. Gdy już przebrniemy przez dość obszerne japońskie menusy naszym oczom ukazuje się całkiem przyjemna gra akcji, gdzie większość mechów wymaga innego podejścia, a same misje sprawiają niemałą frajdę. Graficznie bez fajerwerków - miejscami jest ładnie, miejscami obrzydliwie. Audio stoi na wysokim poziomie oferując nam pełen voice-acting z udziałem oryginalnych aktorów danych postaci, oraz oryginalną muzykę poszczególnych serii.
Rozgrywka wygląda następująco - przed misją wybieramy swojego robota oraz dwóch skrzydłowych. Wszelkie mechy można ulepszać za zdobywane punkty co czyni je potężniejszymi. Akcję podziwiamy z perspektywy TPP lewitując nad dość sporym polem walki. W zależności od wybranego mecha do dyspozycji mamy różnorodne uzbrojenie, broń krótkodystansową oraz boosta. Podczas walki po naładowaniu specjalnego paska możemy też przeprowadzić atak łączony z naszymi skrzydłowymi, co prezentuje się całkiem efektownie. Zadania polegają z reguły na zniszczeniu określonych celów ale nieraz przyjdzie nam także ochraniać określony obiekt lub przeprowadzić wyścig z czasem.
Gra posiada niemałą ilość cut-scenek oraz dialogów, których niestety nie jest mi dane zrozumieć. A szkoda, gdyż z tego co widzę mieszanka serii i stworzona tym samym fabuła prezentuje się nawet ciekawie.

Ogólnie jestem mile zaskoczony, gdyż nie spodziewałem się, że jakakolwiek oparta na anime nawalanka z mechami oprócz Rengou vs Zaft 2 Plus mnie zainteresuje. W ACE3 gra się przyjemnie, szczególnie upodobałem sobie rozgrywkę mechami z Macrossa, która jest bardzo szybka i dynamiczna. Gra też kojarzy mi się miejscami z Zone of the Enders, i choć nie prezentuje aż tak wysokiego poziomu to jest równie dynamiczna.

Na zachętę dwa filmiki:

Gameplay

Zwiastun
Siarex
Obecnie Xenosaga ep.1, a w przerwach Gran Turismo 4.
Plugawy
fifa street 2 ale gram bez save'owania sad.gif pełna memora a już nie wiem co kasować
Coati
taiko no tatsujin - niby 2 przyciski do grania, a miejscami jest niezly HC... [nie mam bebenka ;(]
oraz Dark cloud 2 - jak narazie gra tylko zniecheca, ale mysle, ze dalej bedzie lepiej... mam nadzieje... po 1.5h grania...
estel
Nadrabiam rpgowe zaleglosci. Grandia 3 ;]
Coati
tez walcze z rpg'ami...

do rpg ciagnie mnie fabula, scenariusz... poprostu ta strona gier nie zwiazana z gameplayem...
ale normalnie niewyrabiam przy wiekszosci; rozgrywka jest nudna, dluga... no i nie umiem w takie gry grac sad.gif
RPG zdecydowanie nie sa dla mnie

aktualnie valkyrie profile 2 - w tym juz jest troche lepiej, fabula mnie zaciekawila pomimo tego, ze nie gralem w vp1 ,a i walki sa przyjemne [przynajmniej na tym etapie na ktorym jestem xD]. Na 100% nie ukoncze pewnie nawet z 30% gry, ale mysle, ze bede sie dobrze bawic przez te pare h xD
Suavek
Aktualnie bawię się w Another Century's Episode 2: Special Vocal Version. Gra miejscami jest lepsza, a miejscami gorsza od trójki ale nadal jest to kawał dobrej młócki. Chwilami tylko nawala kamera i ogólna widoczność.

Oprócz tego The Red Star - całkiem całkiem przyznać muszę, tylko później miejscami trudne. Czułem się jak w nieco zwolnionej wersji Ikarugi przy niektórych bossach ;p.

To tak aby nie zaprzątać sobie specjalnie głowy RPG (w przeciwieństwie do kolegi wyżej jest to mój ulubiony gatunek) przed końcem sesji. W kolejce do przejścia czekają zaczęte już dawno temu FFX, FFXII, Digital Devil Saga, Valkyrie Profile 2, Persona 3 FES czy Odin Sphere. Wypadałoby też się zabrać za Xenosagę.

A oprócz tego korzystając z dobrodziejstw spatchowanego HDLoadera uruchomionego na oryginalnym może w końcu przejdę Shadow of the Colossus, którego odłożyłem po czwartym kolosie ponad rok temu, a który od tego czasu leży i się kurzy na półce. Może bez żonglerki płytami i z krótszymi loadingami w końcu grę ukończę.

Ale to po sesji, na razie zostanę przy "grach na chwilę" ;>.
NEMESIS U.S.
Właśnie ukończyłem MGS 3, i zabieram się za RE Outbreak File #2, spróbuję odkryć jak najwięcej dodaktów, wszystkich raczej mi się ni chce, bo jest tego po prostu za dużo. W międzyczasie przejdę GoWII na poziomie "Titan".
malin1976
Właśnie sprzedałem PS2 i zanim wyślę pykam w god of War 2 . Koniec z graniem w tym roku . Może kupię jakąś konsolę jak wyjdzie pożądna piłka i jakieś super wyścigi .
Paliodor
Aktualnie gram w :
Persona 3 ( nie mam przerobionej konsoli i nie mogę sobie zagrać w FES sad.gif )
Shadow of the Colossus
Został mi też FFXII którego jeszcze nie ukończyłem
pawel_k
Onimusha 2
początkowo bardzo mnie wciągnęło i zapowiadało się na fajną przygodę, ale po półtorej godziny jakoś czuję że gra idzie w innym kierunku niż sobie wymarzyłem sad.gif za mało klimatu średniowiecznej Japonii i walki samurajów na miecze, za dużo czarów, magii i dziwnych potworów, a spodziewałem się odwrotnych proporcji...
w każdym razie zagram jeszcze godzinę i stwierdzę czy będę kontynuował dalszą przygodę...
matiz23
Metal Gear Solid 2 - wstyd mi się przyznac ale dopiero pierwszy raz przechodzę, gra jest kozacka a niedługo może Metal Gear Solid 3...
Rondel
Przedwczoraj skonczylem MGS 2, a obecnie gram w Guitar Hero III. Swietna gra!
6ju6ri6
Ja teraz aktualnie grywam na przemian w:
-CHAOS LEGION
-SHADOW HEARTS
-TEKKEN TAG TOURNAMENT
Od czasu do czasu pogram w METAL GEAR SOLID2: SUBSTANCE
Siarex
MGS 3 - W końcu zdobyłem biggrin.gif Na liczniku ponad 7 godzin a wydaje mi się, że dopiero zacząłem. Może dlatego, że każdą lokacje przeczesuje w 100% i często cofam do poprzedniego stanu gry gdy tylko sposób przejścia mi się nie spodoba:P.
eMSi
Od ponad roku konsola przestała mi czytać DVD, więc dałem sobie spokój smile.gif. Ostatnio powiedziałem sobie, że muszę pogrzebać w bebechach tegoż sprzętu, bo są wakacje i coś trzeba robić wink.gif. No i teraz przycinam w Gran Turismo 4. Mam 19% przejścia gry, niegługo odblokują mi się tryby endurance i zobaczymy czy jestem taki kozak biggrin.gif. Świetna giera!
Lain
MoH:rising sun <333 jak ja dawno w to nie grałam tongue.gif
banny
driver : paraller lines i gun
FredDie
RE4: Mercenaries (a taka miła rzeźnia hiszpańskich chopków:))
GT4 (robienie licencji na gold, przed właściwą rozgrywką i zabawą w tweakowanie bryk)
Kingdom Hearts 2 (w sumie to moja żona w to gra i teraz aktualnie maxuje statsy by skopać dupę Sephirothowi)
....

...a no i jeszcze Killzone (tak sporadycznie, powoli do przodu)...
Siarex
MGS 3 skończony biggrin.gif

Obecnie szarpie w FFXII i naprawdę nie wiem co ludzie chcą od fabuły. Jak dla mnie małe wytchnienie od ciągłego ratowania świata, przed mega nadludzkimi siłami zła ;P Bardziej stonowane, polityczne tło co wcale nie znaczy, że mniej interesujące. Do tego świetny gameplay, grafika, system. jak dla mnie bomba good.gif
Baazyl
Nie ma bata, biorę się za rpgi smile.gif Dziś czas na Valkyrie Profile 2 Silmeria
alek47
Aktualnie gram w mortal kombat: deception oraz gran turismo 4 ,którego mam dzisiaj oddać koledze sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.