Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak & Daxter
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
Marlon_78
Witam wszystkich platformiarzy :-)
Ostatnio pogrywam sobie w Jak and Daxter i chcialem zebrac wszystkie kulki mocy. Jednej nie moge zgarnac. Jest ona za skala w etapie gdzie sciga sie z takimi latajacymi fioletowymi poczwarami aby uniemozliwic im wysadzenie kanionu. Nie wiem jak mozna wziac te kulke. Gdy wracam jaskinia to ja widze i nie wiem jak do niej sie dostac. Pomozcie. Moze ktos moze mi podpowiedziec??
Nitro
Jeśli ukończyłeś wszystkie misje w zimowej planszy (dokładniej musisz odblokować w niej energie Yellow Eco), udaj się znów do tego kanionu, poszukaj źródła żółtego eko i zniszcz używając tej mocy duży popękany głaz, za którym jest Power Cell.
Konar$ky
Ja także mam problem, lecz we wiosce Jak'a. Przy wejściu do dżungli, jest półka skalna, na której widać dwa orb'y i jedną skrzynkę. Aby się do niej dostać, trzeba wejść na górkę, na której znajduje się 6 precursor eggs i skrzynka, potem skoczyć po 2 górkach i na półkę, tyle że za h*ja nie moge doskoczyć do ostatniej. Jak to zrobić?
Nitro
R1 + X wystarczy:P
Tytek
jestem aktualnie w zimowej planszy i zrobilem chyba tylko 3 zadania. O co chodzi w reszcie i gdzie trzeba je wykonac (np. zniszczenie czegos blokujacego eko czy jakos tak, otworzenie lodowej bramy). Czy jesli opuszcze teraz ta plansze, to bede [pozniej jakies tego konsekwencje?
Hubi.
Co kryje sie za drzwiami, ktora otworza sie po uzbieraniu 100 power cellow? Raczej nie dam rady tego zrobic po przeoczylem ponad 20. a jestem ciekaw smile.gif
RoL
Jak masz 100 power cellow to zobaczysz pelne zakonczenie.
Hubi.
a co to za zakonczenie wink.gif
szeni
Z tego co pamiętam to nudne - otwierają się drzwi, oślepia ich światło i koniec. 20 sekund. Wg mnie nie opłaca się męczyć dla samego filmiku (chyba że coś przeoczyłem).
Nitro
Dokładnie to 101, a nie 100 potrzeba.

Ukończył ktoś J&D na 100%? tongue.gif Wszystkie Power cele (101) i orby (1000 chyba).
_One_
no.... ja znam tylko HIV'a biggrin.gif bo nie znam nikogo innego kto ukończył ta grę na 100% tongue.gif
Figaro
Ja ukończyłem smile.gif
RoL
Ja tez. Co wiecej nie korzystalem z zadnych opisow. Nameczylem sie troche, ale wlasnie takie platformowki lubie najbardziej. Im wiecej rzeczy do zbierania tym lepiej. Co do power cellow, to 100 starczy aby odblokowac filmik, ale nie zaszkodzi zdobyc 101. Jesli chodzi o zakonczenie, to mysle, ze jednak warto je zobaczyc, bo jest to takie male wprowadzenie do drugiej czesci.
Nitro
Ja też ukończyłem na 100% tongue.gif Ale ukończenie tej gry na maxa to nic welkiego, naprawde.
_One_
HA! no to już znam 4 osoby laugh.gif zamierzam sobie w najbliższym czasie kupic Jak & Daxter, a zaraz po nim Jak 2, trójke przeszedłem cała 3 razy, dwójkę do połowy, a jedynki to nawet nie widziałem w akcji na oczy... czas to nadrobic
Nitro
Dwójka jest najlepsza, pod względem fabuły i długości zabawy - ale to wszyscy wiedzą biggrin.gif
Marlon_78
Nie chce sie chwalic ale tez zdobylem 101 PowerCell'i. Ale troszke sie zawiodlem zakonczeniem. Co niby ma znaczyc ta brama w swietle??
RoL
QUOTE(Marlon_78 @ 25 01 2007, 19:50) *

Nie chce sie chwalic ale tez zdobylem 101 PowerCell'i. Ale troszke sie zawiodlem zakonczeniem. Co niby ma znaczyc ta brama w swietle??

A grales w dwojke? Na samym poczatku jest to wyjasnione.
Mastah27
Ja też ukończyłem grę na maksa, tyle że z opisem - nie jestem takim hardkorowcem, żeby przeczesywać całe plansze metr po metrze (co innego GTA biggrin.gif). Muszę powiedzieć, że nie było łatwo (sprinty w kopalni i na wyspie), ale kiedy zebrałem wszystkie znajdźki, poczułem się spełniony biggrin.gif. Polecam grę każdemu, bo mimo, że nie byłem fanem platformówek, to Jak & Daxter naprawdę przyjemnie mnie zaskoczył i zachęcił do kupna kolejnych części. Jedna z lepszych gier, w jakie grałem na PS2.
_One_
Marlon_78 chciał tylko podpowiedzi smile.gif ale że zrobił się z tego temat na temat tej gry, zmieniam jego nazwę smile.gif
rushman
Zazdroszcze tym wszystkim ktorzy zaczynaja zabewe z seria Jak & Daxter blush.gif
Sam skonczylem czesc 1szą w sylwestrowe popołudnie 2001 r. czyli wieki temu... Łezka sie w oku kreci...
Najlepsza (zaraz po niej R & C) seria gier na PS2!!
Olsen
ja również ukończyłem J&D1 na 100% biggrin.gif
potem wziąłem się za J&D2 ale zostałem ofiarą buga sad.gif i odechciało mi się grać. Zaraz po tym ukończyłem J&D3 biggrin.gif
do 2 jeszcze wróce...

Świetna seria, druga część jest najdłuższa i najlepsza.. a 3 to taki (jak dla mnie) tzw. dodatek smile.gif Upgrady broni, skille... ehh.. gitesik smile.gif
czejenix
Witam, wlasnie pogralem troche w Jak & Daxter. Mam niezly problemik, mianowicie chodzi o to ze nie moge przejsc 1 levelu!<omg> Zebralem prawie wszystko( poza jednym power cells, nie wiem gdzie jest:D) . Jak mam skonczyc 1 level? Po zebraniu mam pojsc w jakies konkretne miejsce?
Figaro
Hm, musisz pobiegnąć do pewnego miejsca (chyba tam gdzie jest staruch z zwierzetami) i musisz przedrzeć się do góry jakoś - Piszę z pamięci. I chyba jest jakaś łódka która mozesz popłynąć do innej wyspy.

czejenix
Jezeli chodzi o ta lodke na poczatku levelu, to nie da sie nic na niej zdzialac, jest ze tak powiem " nieaktywna" . Na wyspie nie ma zadnego starucha ze zwierzetami:) Jezeli to jest ten koles z intra to jest na 2 wyspie. Nie ma opcji zeby dolynac wplaw na 2 yspe:/
_One_
Hej panowie, temat o pomocy w platformówkach to nie tutaj, jeśli chcecie pomocy w grze, udajcie się tam.

Nie dostaniecie warna, bo mimo wszystko gadaliście o grze, o której jest temat wink.gif ale na przyszłośc uważajcie... Amen
rushman
CYTAT(czejenix @ 22 05 2007, 16:31) *
Jezeli chodzi o ta lodke na poczatku levelu, to nie da sie nic na niej zdzialac, jest ze tak powiem " nieaktywna" . Na wyspie nie ma zadnego starucha ze zwierzetami:) Jezeli to jest ten koles z intra to jest na 2 wyspie. Nie ma opcji zeby dolynac wplaw na 2 yspe:/

Z tego co piszesz wywnioskowalem cool.gif ze grasz w demo Jaka & Daxtera i utknąles na Misty Island dry.gif
Figaro
Też tak mi się wydaje.
czejenix
Omg faktycznie to jest demo:/, i to jakies dziwne bo na cd. Dzieki za pomoc, i przepraszam za niepotrzebne zamieszanie;)
kotlet_schabowy
Dziś skończyłem Jak and Daxter. "Zaliczyłem" zarówno fabułę, jak i zebranie wszystkiego, co się da. Czyli już na początku mogę napisać, że osiągnięcie w tej grze 100 % to niewielkie wyzwanie i można, tak jak ja, mieć prawie wszystko przy pierwszym podejściu (ja wróciłem się po dwa zbiory Orbów i dwa Power Celle). Nie powiem jednak, żeby gierka była jakoś szokująco krótka czy łatwa. Jako że nie przeznaczam teraz tak dużo czasu na pykanie na konsoli, to gierkę skończyłem właściwie po trzech tygodniach od jej dostania.
Poziom trudności jest ok, zdarza się parę frustrujących momentów (jak dla mnie było to rozbijanie pudeł z Orbami w pomieszczeniu z pająkami, w okolicy Precursor Robota), ale tak ma chyba być w platformówce. Reszta to raczej beztroskie zbieractwo i pozbywanie się przeciwników.
Fajna sprawa to jako taka różnorodność "atrakcji" : zwykła eksploracja przeplata się z etapami z Zoomerem, mini gierkami (jednak malutko) i walkami z bossami (niewielu). Poziomy to raczej platformówkowa tradycja, momentami wymieszana z elementami industrialnymi smile.gif (Cytadela, zaginione miasto).
Jak and Daxter zapewnia czystą frajdę, odpręża (pomijając te denerwujące momenty). Choć wcześniej nie byłem zbyt optymistycznie nastawiony do grafiki, tak teraz, po obczajeniu wszystkich poziomów i "przyzwyczajeniu się" mogę uznać ją za bardzo dobrą (szczególnie podobają mi się tekstury na różnych artefaktach, budowlach, jak w Forbidden Jungle), no i zasięg widzenia jest naprawdę dobry. Plus za świetną animację postaci.
Nie rozwodząc się za długo nad innymi aspektami, napiszę już, że J&D to naprawdę dobra gierka, którą warto sprawdzić, szczególnie w obecnej cenie. Zresztą to nie czasy, kiedy na rynku było kilkanaście bardzo dobrych, podobnych w założeniach platformówek. Gierkę dużo różni od Ratcheta, którego jednak oceniam wyżej przede wszystkim za długość gry, szczególnie przy "zaliczaniu" jej na maksa. Jeżeli jednak ktoś lubi ten gatunek, powinien sprawdzić obie serie.
AumaanAnubis
Z przyzwyczajenia do loadingow z innych gier dziwilem sie przechodzac j&d ze ich nie ma:)
Gre przeszedlem dawno temu i bardzo mi sie podobala.Cukierkowy klimat i zbieranie (to moze dziwne ale lubie zbierac takie duperele:)bardzo przypadly mi do gustu.Mile wspomnienia.Warto zagrac nawe teraz(co bym chcial ale nie posiadam gierki juz a kasy troche mi szkoda bo nie mam jej wiele:)
RoL
Moim zdaniem, pierwsza czesc J&D jest najlepsza w calej serii. Na drugim miejscu stawiam trojke, zas Jak II jest IMO nieco przereklamowany. O ile czesci 1 i 3 przechodzilem z przyjemnoscia i ukonczylem je w dosc krotkim czasie, tak dwojke mecze do dzisiaj i nie bardzo mi sie chce ja skonczyc. Inna sprawa, ze utknalem w jakiejs upierdliwej misji, ktorej ukonczenie jest wymagane, aby pchnac fabule naprzod.
Stachu
no wpis

2 jest przekombinowana. Chciałem platformera a dali mi GTA w bajkowym swiecie. No i zrobinie z tego strzelanki to imo niewypał. J&D przechodziłem w 15 godzin z czysta przyjemnoscią. jaka2 przechodziłem chyba ze 30 i wiele razy mialem dosc tej gry

jak3 za to miał swietny klimacik

Psychonaut
Ja zdarzylem przejsc tylko jedynke - ofkoz na 100%. Gra byla owczesnym pokazem mocy PS2. Superplynna animka, sliczna grafika i do tego bez loadingow. ND napisalo genialny engine. Bylem ta produkcja niemal zafascynowany. Potem jeszcze pozyczalem od kumpla Sonke i za jednym posiedzeniem zaliczylem ze 2/3 gry co by powspominac smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.