Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: ELWRO TVG - 10 - Konsola typu PONG made in Poland!
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro
Burgund
Witam.
Ostatnio wygrzebałem w czeluściach swojej szafy taki oto extra-mega-exlisiv sprzęcior.

jest to konsolka "PONG". Polska modyfikacja.
Gra posiada 10 gier w pamięci konsoli, oraz 2 gałki analogowe biggrin.gif hyhy

zrobiłem galerię mojego sprzęciku.
Znajduje się tutaj http://elwro.xx.pl

Chciałbym się dowiedzieć więcej o tym sprzęcie (co jest w środku, jaka jest jego wartość itp.)

Mój egzemplarz ma na spodzie wybite "Made in Poland" oraz datę produkcji - rok 1981
Zachowany w stanie idealnym (jak na taki okres czasu) nic nie jest ułamane, nic nie lata.
Konsola działa! Nawet jest dźwięk. Obraz moga złapać tylko tv które działają w trybie UHF (i na co wam HDTV? nie pogracie sobie biggrin.gif buehehe)..
Chce ktoś może kupić?
Oldschoolowy dziad
Wow, niezły sprzęt! O bebechach nic nie wiem i wątpie aby ktokolwiek znał jakieś dokładniejsze info. Nic takiego, znając życie to budowa w postaci mix'a pong'a Atari i Magnavox Oddysey, z naciskiem na to drugie (może i w pełni taka budowa, tylko mniejsza ilości i inne lampy zastosowane). Nie mam pojęcia.

Szkoda że nie masz pudełka, wtedy stuff byłby naprawdę wypaśny... Ale i tak jest dobrze, Amerpod'y na allegro mają często ułmany przycisk, wyrwane wiosełko ("analog" happy.gif ) itd. Sądze że od 30 zł w górę, ale ostatnio jest posucha na allegro, także nie wiele ponad 30... takie moje zdanie (sam bym wziął, ale pieniężnie nie za bardzo).
Burgund
no pudełko raczej się nie zachowało, ale poszukam u babci na strychu biggrin.gif

Co do ułamań itp, to moj egzemplarz jest w pełni pozbawiony takowych wad.

nic nie odpadło, nic się nie ułamało nawet kabelki są oryginalne...

Co do tych 30 zł to wolę poczekać jeszcze poczekać ze 15 lat
Mój sprzęcik będzie antykiem i wtedy sprzedam go za kupę dolarów.
MasterShake
elwro chyba wieler zeczy robilo, sam mam gdzies w szafie ich "keyboard", taki bialy beznadziejny
Oldschoolowy dziad
QUOTE(MasterShake @ 12 01 2007, 00:07) *

elwro chyba wieler zeczy robilo, sam mam gdzies w szafie ich "keyboard", taki bialy beznadziejny

ale od Elwro, co jego wartość już wznosi dwa poziomy wyżej. Co do pong'ów, wiecie że były nawet od Zelmer'a? Dosyć gustowny wygląd miały - pomarańczowe, a ich wiosełka były podobne do ich najlepszego produktu, czyli odkurzacza. Cóż.

Co do polskich konsol...nie pongów, a konsol. Była jedna na cartridge, pamiętam ją z allegro jak przez mgłę. Jedyne co mi sie kojarzy z tą aukcją to czarna cegła podłączana pod TV, na aukcji była z jednym cartridge'm, ale nie było pewne czy działa. Poszła za 30 zł.
btw. MasterShake, i za ile sprzedałeś swojego NGPC? Jak mogłeś, takie dobre gry miałeś happy.gif .
Setezer
Niedawno na allegro sporo tej konsoli było od 20 do 50zł wahała się cena.

Poznajcie moc Google: http://www.silicium.org/console/pongz/elwro_tvg10.htm
MasterShake
QUOTE(Oldschoolowy dziad @ 12 01 2007, 20:42) *

btw. MasterShake, i za ile sprzedałeś swojego NGPC? Jak mogłeś, takie dobre gry miałeś happy.gif .

za 200 cos poszedl, nie pamietam juz nawet
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.