Nie znalazlem tutaj tematu o tej grze wiec zakladam.
Jak dla mnie platformowka cud. Z jednej strony prosta (ale czego sie spodziewac po grze skierowanej do mlodszych graczy), ale mimo to wciagajaca i posiadajaca niewiarygodny klimat.
No i to menu w domku na drzewie...
dobra gra, przypomina czasy another world i flashbacka, szkoda że w dobie next genów nikt nie pomyślał o stworzeniu podobnej platformówki
WESKER-DL
14 01 2007, 22:29
Ehh pamiętam tę grę, miała klimat. Rozwalanie przez nastolatka Cieni swoją "bronią" było konkretne + rysowane tła i styl Abe'a. Ogólnie grze wystawiłbym 8+/10 ponieważ mimo dobrych aspektów było wiele minusów np. krótka żywotność gry (niby na 2 płytach a jednak za mało)
dużo FMV wrzucili, ahh do zestawu dodawali okulary dzięki którym można było osiągnąć efekt 3D, naprawde brakuje mi takich gier
Nie znam... niech ktoś zarzuci screen'y.
Ja mam HoD na emulatorze PSXa i przeszedłem ją z niekłamaną przyjemnością

).
Tak jak kiedyś Another Worlda i Flashbacka. Ten sam klimat, podobne genialne wykonanie!
Może teraz rzucę się na przygody Abe'a?
Cieszę się, że miałem możliwość pogrania w jedną z najlepszych gier, jakie kiedykolwiek powstały.
Pozdrawiam!
Bez kitu, Heart of Darkness i Abe to klasyki, nie wiem czy poźniej jakikolwiek platformer doczekał sie takiego klimatu (osobiscie nie kojarze)
pinkfan
17 08 2007, 19:52
Heart of Darkness - cudowna gierka, swego czasu pożyczyłem od kumpla psx'a, akurat z ta gierka. Nie mogłem sie oderwać, skończyłem grać rano, gdy zobaczyłem napisy końcowe(to własnie jedyna wada gierki- strasznie króciutka). Klimacik jak z Another worlda, tylko grafa lepsza i dużo filmików przyrywnikowych
Tak, giera cudo, przeszedłem ją na PC jakieś 6 lat temu, często trzeba mocno pogłówkować jak pchnąć akcję dalej. Pod koniec robi się mocno trudna - dużo zadym z cieniami. Świetne lokacje i boski klimat, naprawdę fajna!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.