Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Crysis
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2
signap
http://www.xboxic.com/news/2227

gra bedzie sie roznila od wersji PC fabula,itd, podobny zabieg z FC na X1
Shimizu
Juz kase szykuje... to bedzie przelom i na to nie ma .... !
kapciu360
No ba !! (pipi) to jest w y j e b i s t e !! Napewno zakupie na X360 ..... A tak pozatym to pewnie na X360 jeszcze poprawia gre !!
Orange
mam nadzieje ,ze nikt nie liczy na to ,ze gra bedzie wygladala tak samo dobrze jak na hardwarze ktory wychodzi teraz na pc tongue.gif.
StachPL
Ja chcialbym zeby wygladala lepiej i chodzila plynniej,choc szczerze w to watpie. Jednak i tak zapowiada sie fajny tytul.
Orange
rowniez bym chcial wink.gif , ale obawiam sie ,ze mala ilosc ramu jest w tym przypadku duza przeszkoda.
Duze tereny plus wysokiej jakosci tekstury w Crysis sa mysle duza barierą.
No ale tytul miejmy nadzieje bedzie wart zakupu smile.gif.
Juz widze te liczne porownania dwoch wersji na roznych forach biggrin.gif.
Shimizu
Jesli ktos przeczytal news-a to wie ze gra bedzie ucieta w pas biggrin.gif x0 nie uniesie takiej mocy jak piec... pozatym dobrze ze bedzie inna fabula
Yaxa
Tyle, ze nawet przycieta gra bedzie wygladac lepiej niz na wiekszosci kompow. A wygladac bedzie slabiej raczej nie dlatego, ze konsola jest slabsza a dlatego, ze to konwersja a nie gra pisana od poczatku pod xa.
Orange
wygladac bedzie slabej poniewaz konsola nie jest w stanie uciagnac tego co topowy PC w tej chwili ,jest jasno napisane w newsie.
Nie oszukujmy sie ale postep idzie szybko.
WildFirePL
przeczytałem niusa i myślę ze jest o wiele wiecej ciekawych gier na które warto czekać anizeli na Crysis
signap
tylko malo kto sie udzwignie Crysisa na PC na HIGH czy VERY HIGH smile.gif,

wszystko moze sie jeszcze zmienic w czasie developingu
Nexus-6
Parę dni temu jechałem autobusem i słyszałem rozmowę dwóch chłopaków. Jeden się przechwalał że właśnie wymienił kompa na nowego i wydał na to 2500zł. No ale wiadomo że za pół roku jest kryzys więc warto. Że kryzys to i tamto i w ogóle jest wyczesany... Dopiero po paru minutach skapnąłem że chodzi o Crysis... :-)
Dzięki za taki postęp - przecież nawet chyba niewiele wiadomo o samej grze, nic tylko grafa... a jak będzie to to nudne jak falki z olejem, albo na parę godzin? A grafa za ileś tam tysięcy na kompa które i tak za jakiś czas przestanie robić wrażenie...
Yaxa
Hehe to na tym kompie co kupil to crysisa w medium moze odpali tongue.gif A jak juz ktos pisal sa gierki ktore zapowiadaja sie o wiele ciekawiej np. Assassins Creed, Lost Odyssey, Halo 3 itd. Crysis to wlasciwie tylko niesamowita grafika i fizyka.
Prime Hunter
News po polsku
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=30846
Keymaker
Tu nie chodzi tylko i wyłącznie o grafikę, ale i o fakt, że grę robi studio, które zrobiło,poniekąd rewolucyjną, grę która ożywiła rynek gier PC na pewien okres. To że stworzyli grę o rewolucyjnej grafice tylko dowodzi, że mają i talent i umiejętności. Gra prawdopodobnie będzie po prostu rozbudowanym Far Cry'em...Ale czy to nie dobrze??smile.gif
Mikes
Parę dni temu jechałem autobusem i słyszałem rozmowę dwóch chłopaków. Jeden się przechwalał że właśnie wymienił kompa na nowego i wydał na to 2500zł. No ale wiadomo że za pół roku jest kryzys więc warto. Że kryzys to i tamto i w ogóle jest wyczesany... Dopiero po paru minutach skapnąłem że chodzi o Crysis... :-)

buahaha za 2500zł to on nie ma nawet na karte która crysisa uciągnie xD(G880 kosztuje bodaj 2600zł, a bez niego na maxymalnych detalach w crysisa nikt nie pogra, przy czum IMo na nizszycvh niz high grac w to nie bedzie warto)

A wersja na 360? hmm mysle ze nie bedzie az tak źle, niech bedzie "przynajmniej" najładniejszym fpsem na 360 happy.gif
Salwador
A ja myślę że x360 spokojnie mógłby udźwignąć całą grę bez problemowo..gdy tylko jeszcze ona została pisana od samego początku na tą konsolę..lecz jej twórcy głównie się skupili na wersji pc więc tak już pozostało..x360 jeszcze się rozkręca potrwa to trochę jeszcze zanim na niego wyjdzie coś porządnego w wersji next-gen...
kratos_
Teoretycznie nie udźwignie x360 takiej grafy, ale po pisaniu tej gry od podstaw na x360 i optymalizacji spokojnie grafa mogłaby byc lepsza. Niech ktoś mi powie że uruchomił Kotora na kompie (730mhz procek, geforce 3 i 64mb ramu:), a na xboxie 1 gra chodzi bez zająknięcia na najwyzszych detalach. To największy atut konsol.
Matriks_1111
Nie wszystkich konsol, bo np, PS2 lubiało gubić framerate w niektórych (zwłaszcza później wydanych) gierkach. Ale i tak optymalizacja pod X'a jest genialna. Nie widziałem jeszcze gierki, która by mi na tej konsoli przycinała czy zwalaniała, bo na czarnulce niestety było to sporą bolączką.
Velius
To wkoncu jest ten prima aprilis,czy crysis na serio idzie na x 360,bo teraz juz nic nie wiem.

http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=47725
Shimizu
zaden prima aprilis dry.gif
Dorian Gray
A mnie to lotto, dla mnie Crysis to takie tech demo. Wy(pipi)ane graficznie w kosmos to fakt, ale coś czuję w moczu, że fabułka będzie cienka i grywalność słaba. Ja chcę Halo 3 biggrin.gif
signap
QUOTE(Velius @ 14 01 2007, 15:24) *

To wkoncu jest ten prima aprilis,czy crysis na serio idzie na x 360,bo teraz juz nic nie wiem.

http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=47725

to jest najnowszy news
Ryo-San
to nie jest nius tylko kolejne spekulacje z tym ze o dosc duzej dozie prawdopodobienstwa - bo wszystko wyszlo od 1upa...

aha demko Crysis'a z ubieglorocznego E3 hulalo wlasnie na DX9 - tak wiec o ciecia w grafie nie ma sie co martwic bo jezeli tytul bedzie wygladal tak dobrze jak to co widzielismy w maju to pozostaje sie tylko cieszyc...
dziwi mnie tylko brak PS3 w tych plotkach...gra powinna ukazac sie na oba systemy, no ale moze oficjalna nota prasowa to zweryfikuje.
Yaxa
No wlasnie niby ps3 tez powinno dostac ale jednak Crytek jest bardziej zwiazany z ms, farcry nie wyszedl na ps2 wiec kto wie czy crysis wyjdzie na ps3 (choc wydaje mi sie, ze wyjdzie tongue.gif )
Ryo-San
Far Cry nie wyszedl na PS2 ze wzgledu na ograniczenia techniczne - tylko i wylacznie, podobnie jak D3, Riddick czy HL2
w wypadku PS3 problemu bariery technologicznej poprostu nie ma.
Juchy
odświeżę trochę temat smile.gif
tak jak spekulowałem wcześniej w rozmowach z sony fanbojami, DX10 to sztuczna zasłona za którą zapewne stoi MS...
"Demo Crysisa nie wymaga DX10 do pełni szczęścia"
http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...ci/news1610.php

po tym artykule wnioskować można ze i na DX9 a tym bardziej na rozszerzonym DX9 z X360 można uzyskać podobne bardzo dobre efekty graficzne i do szczęścia jak to próbują wmówić w cale nie potrzeba systemu z DX10... więc po tej wpadce może szybciej wydadzą to na X360 czy na PS3 i nie będą sie zapierać ze to tylko VISTA z DX10 pociągnie by to super wyglądało...
zwierzakX360
Masz racje juchy ja czytałem w jakiejs gazetce o pC w poczekalni u dentysty hehe..
że możliwości dx9 zostały wykorzystane dopiero w połowie..biggrin.gif
PePeP
To fajnie, że można odpalić detale na very high pod XP, ale to jeszcze nie znaczy, że gra będzie tak wyglądała na konsolach. Nawet na najnowszych kartach grafiki jak GF 8800GT gra chodzi po 35 - 40 klatek, kiedy na tych samych kartach UT3 chodzi 3 razy szybciej. Nie liczyłbym więc na pełny poziom detali w wersji na konsole. Raczej coś na poziomie high i 30 klatek, bez AA.
Keymaker
Inaczej ma się sprawa z optymalizacją, jak musisz umożliwić grę tak samo na 6600 GT, jak i na wspomnianym 8800GT, a kiedy docelowa platforma ma jedną konfigurację. Myślę, że Crysis na konsole jest wykonalny. Poza tym, CryEngine2 ma wsparcie dla konsol nowej generacji, to tak dla pocieszenia smile.gif
Gooralesko
Ważne jest jak ta gra chodzi na sprzecie: Core2 wykrecony do conajmniej 3,2 lub 3,4GHz z 1GB ramu i Radeon X1900XTX lub XT. Jeżeli na takim konfigu jest ktoś wstanie odpalić grę na detalach high i będzie plynnie dzialala (w miare plynnie - nie mówie o 60 klatkach) to z wersja na konsole bedzie dobrze. Jezeli to od Crysisa zacznie sie dziac to co sie zaczelo dziac z Xboxem1 po wydaniu Far Cry'a Instincts oraz HL2 i Dooma 3 to znaczy ze nasz X360 zaczyna sie konczyc (sprzetowo oczywiscie) i między bajki trzeba schowac jej fenomenalne mozliwosci. Mysle ze fakt iż coraz wiecej gier jest na Unrealu 3 wydawanych swiadczy samo o sobie. To najlepszy silnik dla x-a. Każdy bardziej zaawansowany graficznie będzie zbyt wymagający.
sinner
My to gadu-gadu, ale jest jakieś oficjalne info że gra wyjdzie na X360?
Gooralesko
CYTAT(sinner @ 31 10 2007, 15:39) *
My to gadu-gadu, ale jest jakieś oficjalne info że gra wyjdzie na X360?

Podobno po skończeniu prac nad wersja PC Crytek ogłosił ze spotkali się z przedstawicielami Microsotu w sprawie konwersji gry na X360. I nagle po tym spotkaniu juz nie bylo tekstów w stylu "Xbox za słaby na Crysisa" tylko "konwersja jest raczej wykonalna ale to zalezy od czasu jaki bedziemy musieli na to przeznaczyc".
cotek
Byłem u kumpla zobaczyć demko, i naprawdę - chciałbym to na X360 sad.gif
skiz
Dla mnie ten serwis jest wiarygodny więc nic tylko czekac i zbierać kasę ; )
http://www.primotechnology.com/2008/03/04/...d-closed-doors/
stalq
tak, gdyby tylko crysis byl jakis nadzwyczajny, oprocz grafy to nic ciekawego taki zwykly fps
Bojan_Zaw
To musiało nastąpić happy.gif A gdzie tam jest napisane, że tylko Xbox360? wtf.gif
Er_WolvEr
QUOTE(skiz @ 9 03 2008, 01:32) *
Dla mnie ten serwis jest wiarygodny więc nic tylko czekac i zbierać kasę ; )
http://www.primotechnology.com/2008/03/04/...d-closed-doors/

Czekać można, ale na to kase zbierać ? Po co ? By odstawić grę na półce po kilku godzinach, i już nie wracać ? Jeżeli byłaby dokłądnie taka sama jak na PC, to nie wydaje mi się, by dostała coś więcej niż mogłabydostać strzelanka z dużą zniszczalnością otoczenia i patentami wziętymi z innych gier, oklepaną fabułą i szybko nudzącym sie gameplay'em. Okepana strzelanka, która miała na tyle szczęścia, by mieć dobry silnik, który jako pierwszy daje aż tak dużą zniszczalność - ale gdyby tą gre wydano na silniku gry, która tego by nie miała, to niczego nowego do zaoferowania by nie miała.

A do tego
Update: 1:50 PM EST Wednesday 3/5

Several readers have voiced concern over the validity of this report and believe that it was CryEngine2 being shown, and not Crysis itself.

The representative’s exact words were “We are showing the game behind closed doors.” I did not press him/her for further details, nor, again, did I see it first-hand to verify the claim.

If he or she misspoke and meant to say ‘engine’ is open to interpretation.

Regardless, it’s just another strong indication that Crysis or a different Crytek game in a similar vein will be coming to next-gen consoles in due time.

Oby coś tylko na silniku Crysis'a, ale nie sam Kryzys. Bo to nie będzie miłe ani dla graczy konsolowych ani PCtowych (dla Konsolowych jeżeli spartolą, dla PCtowych jeżeli o wiele polepszą, w co nie wierze).
skiz
bojan spekuluje ,że dlatego ; P
http://fairplaygame.net/news_463_Crysis.html
Er_WolvEr
A niech se wychodzi nawet na WII, nawet na NDS'a, by ta gra była exclusive'm dla jakiejkolwiek konsoli nie ma różnicy. Nie widze siebie dobierającego kupowanie danego current'gena w zależności czy na niego wyszedł Crysis czy nie <rotfl>

-Kupiłeś ta konsole bo wyszedł na nią MGS4 ? Halo 4 ? Qrde Duke Nuken exclusive ?
-Nie, Crysis wyszeł..
-<w tym momęcie osoba mówiąca o Crysisie traci tupecik, który odpada przez powiew flegmy wytworzony w trakcje przeogromnego brechtu rozmówcy>
C1REX
Nie ma się czym podniecać. Gierka jest mocno średnia.

No i co do cholery za różnica, czy to będzie również na ps3, czy nie?!?
Fanboyowska zawiść?

Akurat ps3 teoretycznie ma większe szanse, na udźwignięcie tej gry.
A.L.I
Jeśli gra wyjdzie na x360 i będzie taka sama jak wersja na PC to będzie ciekawą opcja. smile.gif Podobno wszystko to co jest w Crysis było już w Far Cry, ale wersja Far Cry z PC i x360 bardzo się różni(Far Cry na x360 jest dużo gorszy od wersji na PC). Więc gdyby Crysis wyszedł taki jaki pierwotnie był na PC (mniejsza o grafikę) to na konsoli byłby to swego rodzaju powiew świeżości.

Jeśli już ktoś czeka na grę to raczej nie ma co liczyć na to że Crysis pobiję GoW'a (Ja tak myślę). W końcu gra będzie portem z PC nie pisanym od początku na konsolę.
Er_WolvEr
QUOTE(A.L.I @ 9 03 2008, 04:56) *
Jeśli gra wyjdzie na x360 i będzie taka sama jak wersja na PC to będzie ciekawą opcja. smile.gif

Nie będzie ciekawa opcja, będziem żygać <joke joke>

QUOTE(A.L.I @ 9 03 2008, 04:56) *
Więc gdyby Crysis wyszedł taki jaki pierwotnie był na PC (mniejsza o grafikę) to na konsoli byłby to swego rodzaju powiew świeżości.

Nie wydaje mi sie, by świeżością zawiało

Wiem, że teraz ktoś by mógł wparować na ten topick, uważając sie za kompletnie obiektywnego i powiedzieć - ,,no tak, Crysis na konsole, a nikomy ,,niby" na tym nie zależy, olewają go, a tak naprawde szczają w majty bo boją sie, że gra zostanie skiepszczona na ich kochane konsolki i co Oni powiedzą PCciarzom?"
Hihih. Ktoś mógłby nawet to powiedzieć, nie zamknę sie w sibie, bo ktoś wykrył jakie są zamierzenia ukryte forumowiczą. Spytałbym się ,,Ktoś by skiepścił ? TO DAŁO SIE BARDZIEJ?"

Dobra koniec z cimcirimcim smard-tok, terazczekam na jakieś pewne info co do wyjsciagry, potem pewne info do tego czy to port czy nie, oraz pewne info jak im to ciasto wyszło. Cake is a lie ?
(Zly)Seba
to bedzie pewnie cos w rodzaju konwersji doma 3 na pierwszego ixa wink.gif tez teoretycznie bylo niemozliwe ,a jednak im sie udalo i to calkiem ladnie wink.gif
signap
X1 pewnie by nawet i Q4 udzwignal

a co do gry - przydala by sie opcja COOPa (split/online) bo inaczej gra szybko sie znudzi a tak mozna obrac jakies rozne taktyki
ArkejD
nawet jezeli nikt w to nie będzie grał, a gra wyjdzie ładna, to chociaż udwodnią że z iksa mozna jeszcze coś wycisnąć
signap
dobry news

GOL

Według jednego z szefów firmy Crytek, Haralda Seeleya, multiplatformowa wersja silnika CryENGINE 2 przygotowywana z myślą o konsolach obecnej generacji, czyli Xboxie 360 i PlayStation 3, będzie wyglądała równie dobrze, jak w przypadku wysokich ustawień na komputerach PC.

„Spodziewamy się ostatecznie osiągnąć taki rezultat, że gry będą wyglądały tak, jakby były uruchamiane na najwyższych lub prawie najwyższych ustawieniach na PC.” – powiedział Seeley w wywiadzie, jaki przeprowadzili z nim redaktorzy serwisu IGN. Jednocześnie zastrzega on, że portowanie silnika na konsolę Sony stanowi znacznie większe wyzwanie. Warto także zauważyć, że od czasu premiery Crysisa na PC, CryENGINE został znacznie udoskonalony. Przemodelowano współpracę z wielordzeniowymi procesorami, wprowadzono natywne wsparcie dla Visty i DirectX10, ulepszono system odpowiadający za fizykę, dodano nowy system animacji, etc.
(Zly)Seba
teraz tylko czekac na potwierdzenie konwersji smile.gif tymczasem zlookajcie jak wyglada far cry 2 , bije crysisa ... http://www.youtube.com/watch?v=tU7lyFmgeFg...feature=related
Cockatrice7
Crytek oglosil ze wszystkie produkcje wraz z crysisem 2 ukaza sie na konsolach co o tym myslicie ? ja tam gralem na pc w crysisa ale nie zachwycil mnie za bardzo smile.gif. W sumie ta gra cuchnie PC na kilometr (z gier na PC szanuje tylko gry blizzarda)
BartX
A ja z PC szanuję przygodówki.

Świetnie. Wreszcie będę mógł zagrać w jakąś grę od Crytek nie wydając paru tysięcy na nowego kompa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.