Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pe³na wersja: DC - pytania ;]
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
banny
Nie moge sie za bardzo zdecydowac, prosze o pomoc smile.gif

Pare pytan:

1.Co z grami z dc?
Orgina³y odpadaja, a s³ysza³em ze piraty mozna z neta sciagac i wypalac na plytkach (jakich?)

2.Trzeba modyfikowac/przerabiac konsolke?

3.Czy da rade dreama podlaczyc do monitora?

Pozdro
ProstyHeker
QUOTE(B@nny @ 14 01 2007, 18:40) *

Pare pytan:

1.Co z grami z dc?
Orgina³y odpadaja, a s³ysza³em ze piraty mozna z neta sciagac i wypalac na plytkach (jakich?)

Z grami wszystko w porz±dku. tongue.gif
Dlaczego od razu zak³adasz ¿e orygina³y odpadaj± ? Na allegro jest sporo tego stuffu wiêc nie wiem sk±d to nastawienie... Natomiast backupy nagrywaj na markowych p³ytach z prêdko¶ci± 8x (700mb p³yta)

2.Trzeba modyfikowac/przerabiac konsolke?

Nie, nie trzeba. Praktycznie wszystkie modele DC odtwarzaj± backupy. Jedynie egzemplarze z ostatnich serii nie odpalaj± takowych.

3.Czy da rade dreama podlaczyc do monitora?

vga box'em mo¿esz pod³±czyæ.

chrno-x
Jednak takie VGA Box'y s± troche drogie tongue.gif nie wiem jak w przypadku DC ale przewa¿nie to jest do¶c droga rzecz tongue.gif
banny
vga box odpada, za drogi ;[
orginaly tak samo, kase wydaje na org do ps2, nie bede mial hajsu an to i na to smile.gif
dzieki za odp
pozdro
Solid_Snake_1
Witam.
Mam kilka pytañ dot. DC.
1. Jaki jest najlepszy program do odpalania filmów w formacie Divx, Avi itp.?
2. Czy trzeba by by³o taki film przekonwertowaæ?
3. Lubie sobie robic czasem d³ugie maratony, czy laser wytrzyma³by 9h ogl±dania (z kilkoma, krótkimi przerwami)? Nie zjecha³ by siê? smile.gif .
Pozdrawiam.
Wyso
S³ysza³em ¿e s± programy do odpalania filmow vcd na dc i zmieniajace go w odtwarzacz mp3.
Kwestia tylko jak sie nazywaja?

Ja znam programy UTOPIA i WEB BROWSER. Pierwszy do kopii zapasowych drugi do netu.
Jaksiê nazywaj± te prg do vcd i mp3??
Century Child
QUOTE(ProstyHeker @ 14 01 2007, 18:40) *

Praktycznie wszystkie modele DC odtwarzaj± backupy

Twoim zdaniem backup oznacza "pirat" ? Dziwne okre¶lenie, bo przecie¿ backup jest rozumiany jako wsteczna kompatybilno¶æ vide gry na PSX odtwarzane na PS2 wink.gif.

vga box odpada, za drogi ;[

Fakt, drogi ale po jego zakupie mo¿esz pod³±czyæ nie tylko DC ale ka¿d± dostêpn± na rynku konsole.

Pozdrawiam,
ProstyHeker
QUOTE(Century Child @ 25 02 2007, 03:31) *

Twoim zdaniem backup oznacza "pirat" ? Dziwne okre¶lenie, bo przecie¿ backup jest rozumiany jako wsteczna kompatybilno¶æ vide gry na PSX odtwarzane na PS2 wink.gif.

O_o
Dziwne, jako¶ na wiêkszo¶ciach for o tematyce konsol i gier padaja s³owo "kopia zapasowa" lub "backup", nawet na aukcjach czêsto tak jest... ze s³ownika polsko - ang. Ci wklejê t³umacznie :<

Backup - rzecz. rezerwa, przym. rezerwowy, czas. ubezpieczaæ | (informat.) tworzyæ kopiê rezerwow±

Co¶ Ci siê pokrêci³o :F
screamup
Jak chcesz napisz do mnie na PW a odpowiem na kazde pytanie dotyczace DC =) CO z grami filmami i tak dalej smile.gif O grach co wyszly bez zgody segi bla bla bla =)
Alec
Wie ktos moze gdzie jest baaaaaardzo dokladny opis (albo sam mi tak bardzo dokladnie wytlumaczy jak sam nagrywa gry) jak nagrac gre na DC za pomoca DiscJuggler'a albo Alcohol'a 120 ?
Bo nie jestem pewien co poustawiac w opcjach w tych programach zeby Iso sie dobrze nagralo

albo co zrobic jak mam kilka plikow ktore nie sa do rozpakowania a zaden z programow nie sklei ich w jedna calosc confused.gif

ProstyHeker
CYTAT(Alec @ 20 03 2007, 19:45) *
Wie ktos moze gdzie jest baaaaaardzo dokladny opis (albo sam mi tak bardzo dokladnie wytlumaczy jak sam nagrywa gry) jak nagrac gre na DC za pomoca DiscJuggler'a albo Alcohol'a 120 ?
Bo nie jestem pewien co poustawiac w opcjach w tych programach zeby Iso sie dobrze nagralo

albo co zrobic jak mam kilka plikow ktore nie sa do rozpakowania a zaden z programow nie sklei ich w jedna calosc confused.gif

Wypalanie > http://members.lycos.co.uk/dreamplay/p_dcps.htm
Co do spakowanych wielu plików, zazwyczaj pierwszy albo ostatni da siê rozpakowaæ. Pliki "sklejaj±" siê w obraz wink.gif
ambasadororientu
Ma³o siê tu dzieje ostatnio...ale mo¿e kto¶ mi odpowie. Jak najlepiej podpi±c DC do TV 32" lcd HDtv? Gdzie¶ czyta³em, ¿e poprzez VGA box (tv ma wej¶cie vga), a mo¿e istnieje kabel component ?

Poprostu czego potrzebuje ¿eby uzyskac najlepsz± jako¶c?
izon
CYTAT(ambasadororientu @ 25 08 2007, 17:27) *
Ma³o siê tu dzieje ostatnio...ale mo¿e kto¶ mi odpowie. Jak najlepiej podpi±c DC do TV 32" lcd HDtv? Gdzie¶ czyta³em, ¿e poprzez VGA box (tv ma wej¶cie vga), a mo¿e istnieje kabel component ?

Poprostu czego potrzebuje ¿eby uzyskac najlepsz± jako¶c?

Tez sie o to pytalem na tym forum i wszyscy polecali vga boxa ale tak naprawde chyba nikt tego nie testowal:(
ambasadororientu
Trzeba bêdzie siê przekonaæ...najwy¿ej spróbuje odsprzedaæ vgaBoxa je¿eli nie wypali.
izon
CYTAT(ambasadororientu @ 27 08 2007, 20:26) *
Trzeba bêdzie siê przekonaæ...najwy¿ej spróbuje odsprzedaæ vgaBoxa je¿eli nie wypali.

TO jak juz przetestujesz to daj znaæbiggrin.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.