QUOTE(^i^_AiszA_^i^ @ 18 01 2007, 13:12)

QUOTE(ghost_spike @ 18 01 2007, 01:34)

Mam dalej tłumaczyć czym jest szczątkowa/znikoma fabuła czy zrozumiałas?
Tak ładnie piszesz (denerwujesz się?

), że możesz kontynuować

Z przyjemnością poczytam

Ech, kobiety

. Ghost Spike, nie poradzisz - szach-mat

A wracajac do ICO: jak pisalem, w pelni popieram stwierdzenie, ze fabula w "ICO" jest znikoma - ale napisalem tez, ze to grze sluzy. Dla mnie znikoma fabula sprawia, ze faktycznie chcialoby sie nieco wiecej dowiedziec o tym swiecie, ale nie jest wada. Przyznam szczerze, ze juz bardziej w SotC bardziej mi to przeszkadzalo, bo przez ogrom gry praktycznie nic nowego sie nie dowiadujemy, nie dzieje sie nic, poza usmiercaniem tych majestatycznych istot - nie mozemy przez dlugi czas wychwycic celowosci dzialan. W ICO bylo inaczej - widzac jakis nowy fragment zamku, dostrzegalismy mniej wiecej, co trzeba bedzie zrobic, w jakis sposob pokonac kolejna przeszkode stojaca na drodze przy ciagle przyblizajacym sie, coraz mniej odleglym wyjsciem. W SotC jest tak, ze lup, dostajemy zalazek fabularny, wiemy, ze bedziemy musieli pokonac 16 kolosow i... praktycznie do samego konca gry nic z fabuly nie jest odkryte.
Acha: czas gry, w obu przypadkach (ICO i wprawdzie dluzszy SotC) odpowiada idealnie. Nie czuje, zeby bylo za krotko, a jednoczesnie nie ma sztucznego przeciagania.
PS Z jakies 2 miechy temu wspominalem w Hyde Parku, ze testowalem X360 na projektorze z obsluga HDTV, na ekranie o szerokosci (nie przekatnej!

) 2,5 metra, przy zayebistym naglosnieniu dookola. Wrazenia byly potezne. Ale nie wspominalem w HP o tym, ze z kumplem odpalalismy rowniez na tym projektorze Shadow of The Colosuss. Fakt, faktem, ze roznica pomiedzy rozdzialka 720p, a standardowa rozdzialka z PS2 jest potezna, ale z drugiej strony musze powiedziec, ze wraznia z Shadow of The Colosuss to byly jedne z najbardziej pamietliwych, z jakimi sie przy grach w calym zyciu spotkalem

. Wprost nie moge sie doczekac, co tez kolejnego przygotuja nam tworcy tych arcydziel =)