raven_raven
17 01 2007, 11:37
Przecież ta konsola ma w sobie tyle mocy że hoho! Mogłaby ze spokojem być jeszcze do dziś current-genem(słabym, ale dałaby radę). Nie rozumiem czemu jest już nieżywa... Jak patrzę na filmiki z Shemnue to się zastanawiam czy to na pewno DC
Przez słabą politykę Segi.
bo przyszlosc zapowiadala XBX
chrno-x
17 01 2007, 16:08
Bo Dreamcast był konsolą głównie i praktycznie dla Arcade'owych gier a to nie dla każdego.
ProstyHeker
18 01 2007, 19:43
Bo zupa była za słona O_o
Temat rzeka, ile osób tyle opinii...
raven_raven
18 01 2007, 20:13
Co to to nie. Przecież muszą być jakieś prawdziwe powody nie?
Pawel1992
18 01 2007, 20:46
Zaraz po premierze dreamcasta pojawił się ps2. Ba ponoć na dreamcasta miało jeszcze ujrzeć swiatło dzienne gta3. Mała ilość posiadaczy dreamcasta = mała ilośc kupowanych gier = obojętnośc developerów wobec konsoli = ostateczny upadek konsoli.
Niewiem czy sie nie myle coś kiedys mi kumpel tłumaczyl ze sega chciala ratować jakos konsole udostepniła wszystko (emm source codes?) i tak narodziła się utopia. Ale to prawdopodobnie tylko bajka mojego kolegi ;].
W ostatnim czasie ten cykl można było zaobserwować na N-GAGE

.
raven_raven
18 01 2007, 20:58
GTA 3 na DC? Mówię wam, gdyby taki obrót sprway przyjęły, dziś mielibysmy PS2, DC, XBX i GC. I to drugie świetnie by się trzymało i sprzedawało. Potem jeszcze VC na DC, a SA to by chyba nie uciągnęło...
chrno-x
19 01 2007, 06:59
Prosty Heker ma racje, każdy gracz ma swoją opinię i dokładnie to jedynie Sega wie dlaczego DeCek padł, ja tam o mało co wczoraj nie opchałem mojego DC'ka. jednak się powstrzymałem i nie żałuje

brak mi by było Shenmue i iinnych tytułów(nadciąga do mnie JSR

)
robbo2k
19 01 2007, 11:34
Dreamcast upadl z powodu Segi. Z jednej strony Sega tworzyla gry na DC znajac oczywiscie konsole od podszewki i niechetnie godzila sie na konkurencje w podobny segmencie. Stad np NIGDY na DC nie pokazala sie zadna gra od EA Sports.
ProstyHeker
19 01 2007, 12:40
Gta3 miało wyjść na dc. Nawet nieoficjalnie powstawała wersja na dc...
http://www.cuser101.karoo.net/gtafreedc.html
chrno-x
19 01 2007, 14:09
Ciekawi mnie dlaczego teraz tak cicho o tym GTA? sądze że gdyby się postarali to by jeszcze skończyli GTA na DC, wkońcu na Dc gry nadal wychodzą.
QUOTE(robbo2k @ 19 01 2007, 11:34)

Dreamcast upadl z powodu Segi. Z jednej strony Sega tworzyla gry na DC znajac oczywiscie konsole od podszewki i niechetnie godzila sie na konkurencje w podobny segmencie. Stad np NIGDY na DC nie pokazala sie zadna gra od EA Sports.
sraty pierdaty będziesz bogaty...EA oficjalnie oznajmiło iż będzie wydawać gry na DC pod warunkiem że sprzeda się milion kopii...milion sie sprzedało a EA wyszło na bandę (pipi)ek bo i tak nie wydali żadnej gry...główny powód to słaba sprzedaż gier EA za czasów Saturna...
chrno-x
22 01 2007, 07:01
Bo z nich za przeproszeniem (pipi)e są...nigdy nie lubiłem EA i nie będe lubił za kłamstwa i udawanie że tworzą boskie gry(tia 3/4 tytułów to przecietniaki)
DC umarł z dwóch powodów. Po pierwsze zastosowana technolgia w DC okazała się bardzo droga w produckji co zmusiło Segę do zaprzestania produkcji konsoli. Po drugie konsola nie cieszyła się zbyt dużą popularnością wśród graczy, co wsumie dziwi zważywyszy na fakt że konsola ta miała naprawdę sporo bardzo dobrych gier.
QUOTE(raven_raven @ 17 01 2007, 11:37)

Przecież ta konsola ma w sobie tyle mocy że hoho! Mogłaby ze spokojem być jeszcze do dziś current-genem(słabym, ale dałaby radę).
W zasadzie DC nie mógłby być a jest current-genem. Zaliczany jest przecież do generacji PS2/Xboxa/GCa, choć niestety premiery dwóch ostatnich nie doczekał.
QUOTE(lechu @ 22 01 2007, 12:40)

DC umarł z dwóch powodów. Po pierwsze zastosowana technolgia w DC okazała się bardzo droga w produckji co zmusiło Segę do zaprzestania produkcji konsoli. Po drugie konsola nie cieszyła się zbyt dużą popularnością wśród graczy, co wsumie dziwi zważywyszy na fakt że konsola ta miała naprawdę sporo bardzo dobrych gier.
QUOTE(raven_raven @ 17 01 2007, 11:37)

Przecież ta konsola ma w sobie tyle mocy że hoho! Mogłaby ze spokojem być jeszcze do dziś current-genem(słabym, ale dałaby radę).
W zasadzie DC nie mógłby być a jest current-genem. Zaliczany jest przecież do generacji PS2/Xboxa/GCa, choć niestety premiery dwóch ostatnich nie doczekał.
a dlaczego nie mógł być current-genem?
...wyjaśnij mi to, bo nie kumam twojego myślenia
Chodziło mi o to że raven_raven napisał "mógłby być current genem" a on nie "mógłby być" ale nim "jest", ponieważ zaliczny jest do tej samej generacji co xbox, ps2 i gc. Chociaż w chwili obecnej current-genami równie dobrze można by juz nazywać x360, ps3 i wii
raven_raven
22 01 2007, 15:54
Teoretycznie jest current-genem. Ale praktycznie to kiedy ta trójka na dobre już się na rynku zadomowiła to on już nie żył...
dziwi mnie fakt ze nikt z Was nie wspomnial o piractwie jako przyczynie upadku DC. z tego co slyszalem (tak, slyszalem, bo ja jechalem na oryg.) odpalanie piratow bylo dziecinnie proste na DC. z tego tez powodu gorzej wiedzie sie PSP- EA w ubieglym roku strasznie narzekalo na wyniki sprzedazy ich gier na ta platforme. mysle jednak, ze PSP nie skonczy jak DC, bo na rynku handheldow nie ma takiej duzej konkurencji jak miala konsola segi.
DCka wykończyła bezlitosna ekonomia. Nie wspomniałem o piractwie ponieważ nie było to głównym powodem upadku konsoli Segi. Zarówno jak każdy z tu obecnych, nie jestem w stanie oszacować (no chyba że ktoś potafi?) wpływu odpalania backupów na kondycję DCka, zatem takie stwierdzenie może być traktowane co najwyżej jako przypuszczenie. Faktem jest że piracenie na DCku było dziecinnie proste, jednak aspekt ten występuje niemal przy każdej konsoli. Tym bardziej nie można przyjmować za ogół tego co widzimy na około, bo jednak mieszkamy w Polsce, kraju jakby nie było mocno specyficznym pod kątem rynku gier, gdzie w dużej mierze właśnie możliwość odpalania kopii zapasowych gier decyduje o bycie lub niebycie danej platformy sprzętowej. W krajach o lepszej kondycji ekonomicznej i przedewszystkim - wyższych zarobkach, podejście do kwestii piracenia jest zdecydowanie inne. Ludzie nie używają backupów bo nie ma takiej potrzeby. Ci natomiast którzy backupów używają są dla producenta złem koniecznym, niemniej jednak nie robią tego dla sportu. Robią tak ponieważ nie stać ich na oryginały. A skoro nie stać ich na oryginały, to ciężko traktować ich jako potencjalnych nabywców.
Piszesz że PSP kiepsko się wiedzie ze względu na piraty. Nie prawda. To że w naszym kraju ludzie piracą na potęgę nie oznacza że ma to przełożenie na cały świat. Kiepska sprzedaż PSP, a co za tym idzie gier na nie, wynika z polityki jaką zastosowało Sony - tzw "odgrzewane kotlety". Mi akurat jak i pozostałym 15mln użytkowników handhelda Sony ta polityka jak najbardziej odpowiada. Zdecydowana większość jednak wybiera podejście Nintendo.
Narzekaniami EA akurat bym się kompletnie nie przejmował, wystarczy popatrzeć na ich line-up. Z nielicznymi wyjątkami są to gry słabe albo w najlepszym razie przeciętne, dlatego też zamiast narzekać niech się lepiej wezmą do roboty.
Z konkurencją DC też bym nie przesadzał. W chwili premiery jego jedynym konkurentem było leciwe już PSone. Nieco później PS2. Innych konkurentów niestety się nie doczekał.
QUOTE(jjot @ 22 01 2007, 16:58)

dziwi mnie fakt ze nikt z Was nie wspomnial o piractwie jako przyczynie upadku DC. z tego co slyszalem (tak, slyszalem, bo ja jechalem na oryg.) odpalanie piratow bylo dziecinnie proste na DC. z tego tez powodu gorzej wiedzie sie PSP- EA w ubieglym roku strasznie narzekalo na wyniki sprzedazy ich gier na ta platforme. mysle jednak, ze PSP nie skonczy jak DC, bo na rynku handheldow nie ma takiej duzej konkurencji jak miala konsola segi.
z tym właśnie się zgodzę, produceni gier zbyt wiele tracili i poprostu tak wyszło

ale DC zawsze będzie w mym sercu [*]
lechu, o powodzeniu konsoli decyduje wsparcie 3rd party developerow. jesli konsola bedzie miala duza sprzedaz gier, bedzie sie producentom gier oplacalo, zeby tworzyc tytuly wlasnie na te platforme. na samym hardwarze zazwyczaj duzo sie nie zarabia, a w przypadku pierwszego X'a MS nawet tracilo.
jesli sprzeda sie sporo konsol, a oryginalne gry- kiepsko, to jasne jest, ze wsparcie dla platformy spada. to wlasnie stalo sie w przypadku dc. pamietam jak kupilem dc 9 wrzesnia 2k1(!), a jakis czas potem czytywalem w gazetach newsy, ze producenci przestaja wspierac moja konsolke, jeden za drugim. pamietacie taki anglojezyczny kanal games network? co tydzien emitowali tam wyniki sprzedazy gier na rynku. na 10 pozycji konsolka segi mogla pochwalic sie tylko 2.
prawda jest co piszesz, lechu. jak ktos nie musi kupowac piratow, to nie kupuje. ale jesli piraty masz praktycznie na tacy, to i spory odsetek Graczy na zachodzie zdecydowalo zejsc na 'zla droge'.
apropos zachodu: w wakacje lece do UK za praca i przywioze sobie masss gier na wii

pzdr.
MasterShake
22 01 2007, 23:02
a nie zarznelo dc obnizka cen ?
Kłócić się nie zamierzam bo nie dysponuje żadnymi danymi na ten temat a kwestii piractwa czy to na DC czy na jaką kolwiek inna platformę nie należy rozpatrywać przez pryzmat polskich realiów. Z tego co pamiętam to kwestią decydującą o zaprzestaniu supportu DC przez 3rd party dev. było podjęcie decyzji o zaprzestaniu produkcji konsoli. Produkcji Sega zaprzestała zaraz na początku 2001, więc okres w którym Ty nabyłes DCka był już samą końcówką jego supportu. Szkoda wielka że tak się stało bo konsola była rewelacyjna i gdyby tylko nie wysokie koszty produkcji i stosunkowo niskie zainteresowanie miała by szanse powalczyć. Może i była by najsłansza wśród konsol swojej generacji ale mimo to miała spory potencjał. Inna sprawa że to własnie przez DCka długo bykiem patrzyłem na PS2
A według mnie DC nie zawiódł no może poza brakami gatunkowymi gier ale to BTW...zawiedli ludzie którzy rzucali się jak szmaty na PS2 i to głównie oni doprowadzili to klęski DC...większość developerów też tak uczyniła i to głównie sama Sega dostarczała najlepszych tytułów...drugim z powodów może być brak czytnika DVD, po wejściu na rynek PS2 w Japonii nastał szał na filmy DVD jako, że konsola Sony był najtańszym odtwarzaczem DVD przy okazji można było grać na niej

...następnym powodem może być brak własnych fabryk gdzie produkowany był DC temu też Sega słono płaciła za części i po obniżkach cen konsoli mieli sporo $ w plecy...Sega robiła wszystko co w jej mocy aby ratować DC, jednak wiemy jak to się skończyło...jednak jest jeden plus tego...sprzęt Segi już jest kultowy i nadal wychodzą bądź wyjdą nań świetne gry, np. Under Defeat, nadchodzące Trigger Heart Exelica, Last Hope, Karous czy gry od Project Firestorm, Senile Team (Age of Beats!!)
...jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej na ten jak i inne tematy nie uderza w link poniżej...
chrno-x
23 01 2007, 06:50
Tu się z tobą niezgodze gdyż w 2002 normalnie na DC'ka wychodziły kolejne tytuły pokroju Shenmue II i wtedy wyszedł X i GaCław więc dwóch konkurentów więcej, DC'ka produkowano do 2004 roku po czym wstrzymano produkcje, jednak tytuły na niego wciąż wychodzą a niektóre to niezłe perełki, szczerze mówiąc Dreamcast najdłużej ze wszystkich żył no i można powiedzieć że żyje, bo do póki twórcy gier będą wydawac te scrollowane shooter'y to Dc'ek dalej będzie żył, powstał na przelomie 98/99 i patrzcie żyje dłużej od PS2 a tym bardziej od starego X'a który żył tylko 4 lata. Ja mam do tego wielki szacun
QUOTE(chrno-x @ 23 01 2007, 06:50)

DC'ka produkowano do 2004 roku po czym wstrzymano produkcje
Wydawało mi się inaczej ale jako że pamięć potrafi płatać różne figle wolałem to sprawdzić i nie wiem skąd masz takie informacje ale Sega zapowiedziała zaprzestanie produkcji dokładnie 31 stycznia 2001 i wedle zapowiedzi w marcu tegoż samego roku produkcję zakończyła.
lechu ma rację...Sega zakończyła produkcje DC w 2001 roku jednak po pewnym czasie Sega zaczęła skupować wszystkie nie działające konsole, po czym naprawiając je sprzedawała w sklepie Sega Direct...
Co do upadku Dc.
Zastanawiał się ktoś z Was i gdybał "Co by było gdyby?"
Gdyby Dc przetrwał?
Cała seria sega sports wychodziłaby tylko na Dc (czyli reszta [jeszcze wtedy] next- genów nie ujrzałaby nigdy NBA 2kcoś tam ,NHL ,NFL)
Sprzedawalność Dc by wzrosła w Ameryce przez samo NFL 2k2 ,2k3 itd (notabene NFL na Dc było najlepiej sprzedającą się grą)
JGR future -wychodzi tylko na Dc , Virtua fighter 4 (mimo ,że byłoby słabsze niż jest teraz) -też ,wszystkie sonic'i.
Capcom nadal by supportował "Makarona" masą bijatyk 2d.
Na Dreamcasta wychodziłyby też gry multiplatformowe (kto wie czy EA by nie inwestowało w Dc i nie wychodziłyby Fify i inne tasiemce elektronicznych)
Wychodzi: Crazy Taxi 3 ,Outrun ,THOD 3 ,Final Fight Revenge (który miał być kompletnie inni niż jest ten który jest dzisiaj

) ,Spikeout (który wtedy miażdżył! Na X'a się troche zestarzał niestety) Castlevania:Resurrection , Legacy of Kain:SR 2, Time Crisis , Max payne, THPS 3, ,Panzer dragon ,Shootery z Naomi i reszta arcade'ówek (miała wyjść na Dc gra o losach strażaka w której Gun robił za węża strażackiego -nie pamiętam niestety tytułu.!!!!!!!!) ...i na końcu Yu Suzuki zaskakuje cały świat projektem zwanym "Shenmue 3" na Dc.
Wszyscy kochają Segę.
Sony ,MS ,Nintendo idą w odstawkę. Ehhh...Co by było gdyby.
Ps: Mimo ,że Dc był słabszy od konkurencyjnych konsol -z pewnością by sobie poradził. By miał swój taki mały świat-jak teraz Wii. Nintendo przetrwa każdą generację ,Sega z swoim Dc (i później jego następcami)też by mogła.
chrno-x
28 01 2007, 07:51
Ja tu się zgadzam, bo nie chodzi o moc konsoli, gdyby tak było to praktycznie dwa razy słabsze PS2 w porónwaniu do GC by już zdechła a jakoś żyje dzięki JRPG'om, gdyby nie wychodziło teraz tyle JRPG'ów to PS2 już by dawno zaliczyła kopa w kalendarz, liczą się gry jakie wydają, gdyby Sega się obudziłą i by nie srała na swoją konsolke, tylko by próbowała robić jak najwięcej Exclusiv'ów takie jak napisał Kozera to zapewne dzisiaj byśmy zobaczyli albo Dreamcasta 2 albo kolejną konsolke od Segi

a wystarczy że dla Shenmue 3 ludzie by się zabijali po albo Dreamcasta albo dla nowego Next-gen'a
Troche off-topic, ale nie wiecie czy Sega nie ma zamiaru wydać w przyszłości jakiejś konsoli?
CYTAT(chrno-x @ 28 01 2007, 07:51)

Ja tu się zgadzam, bo nie chodzi o moc konsoli, gdyby tak było to praktycznie dwa razy słabsze PS2 w porónwaniu do GC by już zdechła
Nie przesadzajmy. Ps2 nie jest dwa razy słabsze od "kupy geja": )
Wracając do tematu. Szkoda, że Sega jest wzorową ofiarą powiedzenia "Jeśli nie możesz z nimi wygrać ,przyłącz się do nich". Dała Soniaczowi wszystko co najlepsze (z resztą MS'owi też).
Segi nie można też aż tak obwiniać za wszystko. Byli pewni, że ich konsoli (przez GD-ROMy) nie da się spiracić, przez co tracili na sprzęcie (celowo zaniżali cenę) i zarabiali na grach i akcesoriach (co już chamsko widać przy ostatnich produkcjach Segi -np. NBA 2k2. Save zabierał całą zawartość memorki)
Konsolę spiracono, a raczej gry i to w banalny sposób. Sega zaczęła tracić na drogiej technologii DeCeka i grach. Sega nie mogła nagle zawyżyć ceny Dc, bo miliony egzemplarzy leżało już na półkach sklepowych. Zakończono produkcję Dc.
Zostało niewiele Dreamcastów, zaczęło wychodzić niewiele gier (bo kto by w nie miał grać?)
Gdyby nie spiracono Dc, uwierzcie mi ,że Dreamcast lepiej by się sprzedawał niż Ps2 i cała reszta (spójrzcie na słabszego od PSP, NDS'a! Sprzedaje się kilkakrotnie lepiej! Chodzi o gry ,a nie możliwości sprzetowe)
CYTAT
Troche off-topic, ale nie wiecie czy Sega nie ma zamiaru wydać w przyszłości jakiejś konsoli?
Nikt nic o tym nie wie. Mam nadzieje, że tak.
Do myślenia daje to ,że Sega podała informację ,że Shenmue 3 ukaże się dopiero za jakieś 5-6 lat. Hm...
MasterShake
29 01 2007, 09:20
kiedy?Bo ostatnio mowili ze s3 nigdy nie wyjdzie. Patrzac na ich obecny poziom to w sumie dobrze, po co gre psucXD
s2 na x na prawde jest taki lewy?
Nie wiem czy taki lewy... Poprostu nie przystaje do możliwości xklocka. Grafika miejscami nawet gorsza niż na DCku i aż dziw bierze że twórcom nie chciało się nawet pozbyć wszędobylskich, znanych z oryginału, loadingów
1)Tak było też mówione o tym ,że wcale się nie ukaże ,ale nie wyklucza sie ,że za kilka lat przy odpowiedniej okazji (hmmm) ukaże się "trójeczka". (nie pamietam dokładnie gdzie czytałem ,na jakimś zagranicznym portalu)
2) Ach tam S2 się niczym nie różni (na X-a dostała kilka bajerków nawet min.Shenmue the movie dobrze gadam?) tyle ,że klimat tej gry już nie jest taki sam jak wcześniej ...na Dc. Dla ludzi mających Dreamcasty ,grających w S2 a( raczej przezywających ją) jest to jedna z najlepszych gier w historii. Dla zwykłego posiadacza X'a który nigdy nie miał styczności z Shenmue ,będzie to zwykły średniak. Ot taki paradoks.
Pozostaje tylko mieć nadzieje , że Sega "dojdzie do siebie" i będzie ją stać na stworzenie nowej konsoli. Dawniej walczyła z Nintendo o stołek lidera ,a teraz można tylko wspominać jej konsole. Szkoda.
QUOTE(Kozera @ 29 01 2007, 16:18)

1)Tak było też mówione o tym ,że wcale się nie ukaże ,ale nie wyklucza sie ,że za kilka lat przy odpowiedniej okazji (hmmm) ukaże się "trójeczka". (nie pamietam dokładnie gdzie czytałem ,na jakimś zagranicznym portalu)
2) Ach tam S2 się niczym nie różni (na X-a dostała kilka bajerków nawet min.Shenmue the movie dobrze gadam?) tyle ,że klimat tej gry już nie jest taki sam jak wcześniej ...na Dc. Dla ludzi mających Dreamcasty ,grających w S2 a( raczej przezywających ją) jest to jedna z najlepszych gier w historii. Dla zwykłego posiadacza X'a który nigdy nie miał styczności z Shenmue ,będzie to zwykły średniak. Ot taki paradoks.
Shen 2 na iksa ma też angielski dubbing co wg mnie trochę zabiło klimat...głos Ren'a jest boski w wersji na DC
Shenmue the movie w S2 na xboxa było niczym innym jak dość obszernym skrótem wydarzeń z części pierwszej. Ja uważam że głupotą ze strony Segi było wydawanie S2 na xboxa. Jeżeli już faktycznie chcięli to wydać, to mogli odrazu wydać obie części. A tak co ma sobie pomyśleć przeciętny użytkownik konsoli M$ nie mający wcześniej styczności z DC? Shenmue to nie Final Fantasy gdzie bez znaczenia jest czy XIV wyjdzie na konsolę A a XV na konsolę B.
Co do shenmue 3, nie robiłbym sobie nadzieji. Po pierwsze o tytule tym mówi się już od kilku lat. Co gorsza, mówią o nim przedewszytkim fani. Po drugie, obym się mylił, ale wydaje mi się że z każdym rokiem szanse na S3 maleją a to z tego względu że coraz mniej osób o tym pamięta. No chyba żeby panowie z Segi naprawdę się postarali i dostarczyli nam prawdziwą ucztę pod tytułem remake S1&2+S3, w co akurat wątpie. Jakiś czas temu mówiło się także o Shenmue Online na PC... I co? Obawiam się że shenmue to jeden z tych tytułów którym nie dane będzie powrócić w wielkim stylu.
chrno-x
30 01 2007, 07:57
Co do Shenmue II na DC czy X'a zdecydowanie lepszy na DC, sterowanie ma lepsze, klimat jest lepszy, grafe ma miejscami ładniejszą no i co tu dużo mówić jakaś większa wczuta jest

. Co do Shenmue III to Yu Suzuki powiedział że Shenmue III nie wyjdzie dopóki doputy on nie skończy z Shenmue Online(MMORPG na PC)dlatego my mamy tak do (pipi) i musimy czekać
Ja gdzieś słyszałem lub czytałem że nie chcą wydać Shenmue III na konsole obecnej generacji (Xbox) ze względu na zbyt duże ograniczenia sprzętowe. Pewnie znaczy to że w planach mieli coś naprawdę odjechanego i rozbudowanego
chrno-x
31 01 2007, 08:58
No zdeka źle powiedziałeś, Shenmue III był robiony na X'a po czym zaprzestali prac bo nadeszedł X360 i powiedzieli że jeżeli każdy chce aby grafa była next-gen'owa muszą wszystko od nowa zacząć robić i zajmie im to sporo czasu, jednak później ogłosili że sami narazie nie wiedzą na jaką konsole wydadzą Shenmue III i każdy Next-gen jest brany po uwage. I tak największe szanse ma X360 a później Wii
Wii ...dobre ,całkiem zabawne. Właśnie sobie wyobraziłem sterowanie Ryo wii"bratorem".
Shenmue online jest z tego co wiem "cancelled" i dobrze bo zapowiadał się tego niezły gniot ( Widzieliście trailer? Uśmiałem się jak cholera gdy zobaczyłem Ryo ciskającym jakimś street fighter'owym fireballem)
A co do Shenmue 3...szkoda tak pięknej historii. Szkoda ,że prawdopodobnie nikt z nas nie na kopie do dup 'y Lan Di. Nie dowiemy się co było dokładną przyczyną zamordowania Iwao Hazuki.
Kur 'wa, a kolejny: Splinter Cell ,Mgs ,Tomb Raider ,DMC pojawi się napewno...ku*wa...
(Zly)Seba
27 11 2007, 07:40
wracajac do upadku dc nie sadzicie,ze powodem tego byla slaba reklama ? ilekroc komus kiedys mowilem,ze mam dreamcasta to wiele osob sie pytalo co to jest w ogole ? a jak zdarzylo sie moim kolegom pograc u mnie na dc to az 3 z nich zakupilo dc,gdyz nie wiedzieli w ogole,ze taki sprzet istnieje.a bylo to po upadku segi , jeden z nich wczesniej posiadal ps2 i mowil,ze byl zadowolony z nowego sprzetu za taka cene. Shenmue,soul,doa 2 bardzo przypadly mu do gustu , re:cv tez ;] a co do shenmue 2 to che przejsc na xboxie wlasnie , bo jedyneczke przeszedlem na dc a dwojki niestety nie zdazylem , gdyz padla mi plyta glowna ...
Flamingo,
Koledzy nie wiedzieli, bo są z Polski.
kolega Flamingo tez chyba jest z Polski, a wiedzial
(Zly)Seba
27 11 2007, 19:59
kumple z polski

zarowno tak jak i ja , ja sie dowiedzialem,gdyzkolega raz zaprowadzil mnie do salonu z konsolami i tam byl decek , gralismy w soula,dead or alive ,quake 3 . Zaczelem czytac,interesowac sie ta konsola i po jakims czasie kupilem swoj egzemplarz od wlasciciela tego salonu

jaka to wtedy byla radosc

bylo to jakies 5 lat temu

kumple podpatrzyli,bylo od kogo brac gry i wtedy juz wszyscy gralismy . W quake 3 na split screeenie we 4-ch to byly swietne czasy.
Bo Sony zawsze wygrywa?
Wieslawa
27 11 2007, 22:20
Od zarania dziejów najważniejszą w sprzedaży rzeczą był marketing i to jemu produkt musi być podporządkowany. To marketingowcy badają rynek i sprawdzają co jest potrzebne, ile można z tego wyciągnąć etc..
DC "umarł" bo miał za słaby marketing.
ch' je muje, a nie słaby marketing.
Flamingo,
Kupiłes Dc po jego śmierci, czyli wtedy gdy sprzęt i gry już były za bardzo małe pieniądze (o piratach nie wspominam).
Nie wiesz jak było poza granicami naszego kraju. Przecież to Sega.
baniol22
13 02 2008, 12:48
DC umarł?! Właśnie sobie go kupiłem....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.