Salwador
17 01 2007, 19:37
Jeśli chodzi o next genową oprawę to zapowiadają że tak będzie.
""SEGA Rally: Revo will set a new benchmark in its genre with a high-tempo driving experience that will challenge the racing skills both on and off-road, with revolutionary dynamically deformable terrain, proprietary next-generation graphics, bone-jarringly realistic physics, and competitive bumper-to-bumper racing.""
Ale wszystko dopiero wyjdzie po praniu;)
A oto link z 3ma pierwszymi screenami..
---
http://news.teamxbox.com/xbox/12575/First-...vo-Screenshots/ ---
xplode111
17 01 2007, 19:42
Myślę że aż tak żle nie będzie

Wydaje mi się że szykuje się tu wojna pomiędzy nowo wychodzącym colinem a ta oto gierą.Czas jeszcze pokaże...
Ps podoba mi się ta puszcza w tle
Matriks_1111
17 01 2007, 20:50
Fajnie było by mieć konkurencję dla Colina w tym segmencie gier, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby ta gierka mogła "latającemu szkotowi" jakkolwiek zaszkodzić
xplode111
17 01 2007, 20:54
Kto wie kto wie jest takie powiedzonko nie chwal dnia przed zachodem slonca

Poczekajmy na wiecej info moze wiecej screenow lub trailerow
Ja chcialbym zobaczyc nowa odslone RalliSport Chalenge ! Dla mnei ta gra masakrowala i Colina i SEGA Rally...
Ryo-San
17 01 2007, 23:16
QUOTE(easye @ 17 01 2007, 22:56)

Ja chcialbym zobaczyc nowa odslone RalliSport Chalenge ! Dla mnei ta gra masakrowala i Colina i SEGA Rally...
czemu w czasie przeszlym piszesz easye?

ta gra dalej masakruje - wlasnie ja sobie odswiezam na starym iXie i jestem pod mega wrazeniem..ta grafa, ten model jazdy, te zniszczenia, te trasy..szok; ) kto nie gral ten dupa; ) no i najwazniejsze - gra smiga w 720p; )
niestety o "trojce" ani widu ani slychu...taka kapitalna gra i zadnej zapowiedzi:F skandal..
a co do Sega Rally 3 - jakos nie wierze w ten tytul....zapewne wjdzie typowy sredniak, zreszta po dzisiejszej Sedze niczego innego spodziewac sie nie mozna:F
Matriks_1111
18 01 2007, 00:03
Widzę, że nie jestem odosobniony co do obaw o wydanie gry spod znaku SEGA

Ogólnie nie pamietam jakichś rewelacyjnych wyścigów, które się pod ich szyldem ukazały.
OsciBosci
18 01 2007, 00:07
A mnie sie marzy gra a`la Dakar, jazda po pustynii i nie tylko, wyscig trwajacy 1h-2h i oczywiscie MASA!! pojazdów, niekoniecznie startujacy razem, moga jak w prawdziwym Dakarze co 2min.
QUOTE(Ryo-San @ 17 01 2007, 22:16)

QUOTE(easye @ 17 01 2007, 22:56)

czemu w czasie przeszlym piszesz easye?

ta gra dalej masakruje - wlasnie ja sobie odswiezam na starym iXie i jestem pod mega wrazeniem..ta grafa, ten model jazdy, te zniszczenia, te trasy..szok; ) kto nie gral ten dupa; ) no i najwazniejsze - gra smiga w 720p; )
niestety o "trojce" ani widu ani slychu...taka kapitalna gra i zadnej zapowiedzi:F skandal..
a co do Sega Rally 3 - jakos nie wierze w ten tytul....zapewne wjdzie typowy sredniak, zreszta po dzisiejszej Sedze niczego innego spodziewac sie nie mozna:F
Dla mnie Ralli Sport2 to najlepsza szutrówk na rynku. Grafa nawet dziś robi naprawdę dobre wrażenie. Do tego ta grywalność.
Też mnie dziwi, że nie ma zapowiedzi kolejnej części.
WildFirePL
18 01 2007, 11:24
QUOTE(OsciBosci @ 18 01 2007, 00:07)

A mnie sie marzy gra a`la Dakar, jazda po pustynii i nie tylko, wyscig trwajacy 1h-2h i oczywiscie MASA!! pojazdów, niekoniecznie startujacy razem, moga jak w prawdziwym Dakarze co 2min.
jestem za, tryb online by poprostu miażdzył, bierzesz łazika albo motocykl i napieprzasz przez pustynie, świetnie, cosjak motorstorm tylko dopracowane do rajdu Dakar, no to by było piekne, i tak żeczywiście jak piszesz aby trasa conajmniej zajmowała 40 min jazdy
Matriks_1111
18 01 2007, 11:26
Tyle, że Sega takiego cuda nie wyda, a będzie to raczej produkcja, o której wszyscy bardzo szybko zapomną...
OsciBosci
18 01 2007, 17:27
QUOTE(WildFirePL @ 18 01 2007, 11:24)

QUOTE(OsciBosci @ 18 01 2007, 00:07)

jestem za, tryb online by poprostu miażdzył, bierzesz łazika albo motocykl i napieprzasz przez pustynie, świetnie, cosjak motorstorm tylko dopracowane do rajdu Dakar, no to by było piekne, i tak żeczywiście jak piszesz aby trasa conajmniej zajmowała 40 min jazdy

To pewnie widziałes trailery z Grand Raid Offroad?? Wyglada smakowicie...a jesli nie to tu masz oba trailer
http://www.asobostudio.com/GRO.htmlSzczegolnie drugi, jak jada po wydmach, cyba z 30 conajmniej widac.
Salwador
18 01 2007, 20:02
Nigdy nie mów hoop dopóki nie przeskoczysz;)..Seaga Rally była dobra na saturna..potem to juz byl crap:p..Ale popieram większość jeśli chodzi o Rally Sport..dlaczego nowej czesci nie wydadzą?Ta gra miażdży!!:)
Poza nowymi "pseudo screenami" na xboxyde pojawił się filmik z gameplay'u na Gametrailers.com. Filmik niby w HD jednak jest bardzo kiepskiej jakości. Nie można zapewne na jego podstawie powiedzieć niczego konkretnego o grafice czy animacji w grze (tym bardziej że filmik jest z wersji na PS3), ale komunikuje dla zasady :-)
Mastah27
21 06 2007, 21:41
Mastah27
29 07 2007, 08:02
Mastah27
24 08 2007, 20:20
Mastah27
12 09 2007, 11:04
Wylądowało demko SEGA RALLY na Marketplace dla USA i EU. Waga coś koło 700 MB.
Pierwsze wrażenia - grafa beznadziejna, jeździ sie tak jak zawsze w tej serii, jedynie system kolein może sie podobać, wnosi troche świeżości.
Ogolnie jestem na NIE
maciucha
17 09 2007, 19:59
CYTAT(slonik @ 17 09 2007, 20:55)

Pierwsze wrażenia - grafa beznadziejna, jeździ sie tak jak zawsze w tej serii, jedynie system kolein może sie podobać, wnosi troche świeżości.
Ogolnie jestem na NIE
Potwierdzam . Model jazdy to porażka co chwila wpadasz w poslizg

. Jest tu jakieś pole śiłeowe blisko drzew itd. ! Jak jade na drzewo to sie odbijam od jakieś niewidocznej sciany ! Tragedia .... Ide o zakład , że będzie łatwy calak

.
CYTAT(slonik @ 17 09 2007, 19:55)

Pierwsze wrażenia - grafa beznadziejna,
to ciekawe jak się ma demo do pełnej wersji, w której IGN UK ocenił grafikę na 9/10. Ogólnie radzę zapoznać się z tą recenzją:
http://xbox360.ign.com/articles/820/820155p2.html 8.8/10
Wieslawa
17 09 2007, 20:09
Testowałam i moje wrażenia są takie:
- full arcade dla dzieci
- grafika przestarzała
- praca kół na podłożu przesadzona i zbyt gwałtowna
- podłoże super zrobione
- gra za 69zł była by calkiem niezła, napewno zaś nie za 200 lub więcej
moja ocena demka to 6/10 bo mimo wszystko lekka rozrywka czase nie jest zła.
Około godzinki w demko pograne i co moge stwierdzic:
fajne koleinki
model jazdy co najmniej dziwny, ale to arcade pełną gębą więc moze sie podobac, ja wole cos ambitniejszego
grafa również nie zachwyca, moze ędzie lepiej w pełnej wersji choc nie sądze
Ogólnie: spoko gierka na odstresowanie jak na razie taka mocna 6+/1-
Gierke kupie, ale na pewno nie za cene sklepową, a poczekam na jakąś używkę!
-gmeru-
17 09 2007, 22:01
Sega Rally stare dobre czasy....
Odpalam demo, widzę 30fps wyłączam.
Jak można zrobić tą grę w 30fps? Taki sam dziad jak nasza wersja swego czasu na DC.... widać jak umieją programować. Taka lekka grafa i tylko 30fps ; / a IGN to naprawdę jest ostatnio cool O_o
Matriks_1111
18 09 2007, 08:11
Heh... niestety, ale ta gra to totalny crap... Model jazdy tragiczny, samochody pływają po nawierzchni... Grafika kiepska jak na next-gen'a

Po prostu dramat!
Piasecznik
18 09 2007, 10:05
Koleiny super, model jazdy arcadowy

bardziej nawet niz w colinie
spodziewales sie symulacji po sega rally ?
Piasecznik
18 09 2007, 13:11
Nie zupełnie, ale spodziewałem się że dodanie gazu w zakręcie jadąc bokiem wyciągnie mnie z tego zakrętu.
Tu nic takiego nie ma miejsca, dodawanie gazu ma wpływ jedynie na prędkość poruszania, bez względu na to jaką pozycję ma pojazd względem kierunku jazdy.
Zagrałem jedynie 3 okrążenia dziś rano. Wieczorkiem może znajdę chwilkę na dłuższy test.
Zagrałem sobie przed chwila w to demko i osobiscie bardzo mi sie podoba.
Model jazdy mocno arcadowy ale przyjemny,oprawa nie wydaje mi sie wcale "przestarzala" ,wrecz przeciwnie cieszy oko czystoscia wykonania ,szczegolami itp.Patent z deformacja terenu wykonany naprawde bardzo dobrze.
Jedyne do czego sie moge przyczepic to prawie nie grywalny widok zza samochodu nie moge sie do niego przyzwyczaic ,kamera jest sztywno za samochodem i nieraz nie widac drogi.
IMO udany arcade,dla ludzi chcacych sie troche odstresowac po forzie

.
Pograłem trochę i wrażenia bardzo pozytywne.
Dziwi trochę manualna skrzynia biegów w takiej grze.
Mi to pasuje, bo od dłuższego czasu w każde wyścigi gram na ręcznej.
artur z londynu
19 09 2007, 06:23
Hmm. Pogralem troszke i zostane przy Colinie. Tytul bardzo arcadowy - tak jak kazda scigalka od Segi. Jezdzi sie milo, szybko i przyjemnie. Jednak nie jest to tytul warty 39,99.
Zagralem w demo i pelnej gry nie kupie.
Pozdrawiam
ps. poczekam na demko PGR 4
Temper-Tantrum
28 09 2007, 12:32
Kupilem pelna wersje . Genalny arkejdowy racer . Taki ridge racer po bezdrozach

Arkejdowa roku ! 9/10 . Lepsze od ridge racera ! Model jazdy dziwny , trzeba sie przyzwyczaic , ale gra sie genialnie !
TEAM Dabrowa Tar.
3 10 2007, 14:17
Klimat sprzed wieków(dc) ta gra to potega arcade!brawo sega:)
Skrajne te wypowiedzi... Podajcie że plusy i minusy tej gry ;]
Jeżeli lubisz arcade w pełnym tego słowa znaczeniu to możesz brać w ciemno. Najwazniejsze jest to że gra się przyjemnie, szkoda tylko ze demko było takie łatwe, mam nadzieję ze w pełnej wersji trzeba będzie się mocniej natrudzić
il capitano
4 10 2007, 22:18
Samo Neo+ bodaj oceniło na 9 z groszami, zerknąłem dziś w empiku co u konkurencji. Jestem ciekaw wszak swego czasu sporo zabawiłem przy tej serii.
Nie wiem czemu tyle osób się czepia tej gry. Model jazdy jak i grafika są bardzo specyficzne, ale mogą się podobać. Model jazdy i tak jest o niebo lepszy niż ten w DIRT, a grafika chociaż ma ciągle 30 klatek, a nie tak jak DIRT, miejscami 5.
Dokladnie ! Od wczoraj testuje pelna wersje i Colin ze swoja "plynnoscia" moze sie schowac - szczegolnie przy tak zmiennych warunkach pogodowych. Grafika naprawde cieszy oko - zreszta - zaczynajac trase gdzies na moscie, po to, by za 3 minuty wjechac w sliska strasznie nawieszchnie, po czym wyladowac w blocie pelnym kaluz - wjechac na szczyt, gdzie lezy masa sniegu i znowu zjezdzac po prawie szklance - nie wiem jak u was, ale u mnie wywoluje to banana na ustach.
Co do modelu jazdy - to wiadome bylo, ze to bedzie czysty Arcade - i bardzo fajnie - posredni model jazdy w Colinie - jak dla mnie - ssie
Pierwsze wrażenia z gry max pozytywne. Bardzo grywalne i wciągające. Colin mnie trochę rozczarował, a ta mnie pozytywnie zaskoczyła.
BTW: Wydaje się, że na ręcznej skrzyni dużo łatwiej prowadzi się auto.
Na początku nie byłem przekonany, ale jednak gra ma coś w sobie, tak jak piszecie, to czyste arcade, a nie nie wiadomo co w Colinie. Tylko moim zdaniem za szybko się nudzi, czegoś brakuje, jakiejś motywacji do przejeżdżania kolejnych identycznych wyścigów, nie licząc malowania samochodów. Oczywiście są Osiągnięcia, ale nie o to tylko chodzi. No i denerwuje mnie brak możliwości powtórzenia wyścigu, skoro mam problem z trzecim w serii, to po co mam w kółko przejeżdżać dwa pierwsze?
Jednak miałem rację co do ręcznej skrzyni biegów. Jest dużo łatwiej, bo na ręcznej auto jest wyraźnie wydajniejsze.
Subaru na ręcznej skrzyni z ustawieniami road wyciąga ponad 220km/h.
Inne auta na automacie i off-road wyciągają poniżej 200km/h.
Na ręcznej nawet specjalnie nie trzeba sie starać. Spokojnie można całą trasę przejechać na szóstym biegu.
Nawet jak obroty spadają do połowy, to szybko auto wskakuje na wyższe.
Jedyna słuszna kamera, to ta znad maski. Zdecydowanie najłatwiej się tak gra.
gra mnie wgniotla, z początku pomyslalem ze pogram z 15 minut i uznam to za segarally i nic wiecej, i tak szalalem po trasie jak roj jełop trzymajac throttle do oporu i nie uzywajac brakes, staralem sie jezdzic bokami ale cos mnie wciagnelo do tego momentu ze po 2 godzinach skapowalem sie ze to nie dziala, 2 godziny ku.wa O_O ale ze mnie geniusz inna gra to by mnie od razu wessala po menusach itp. a tutaj od razu wskoczylem na trase, gdy zakumalem sterowanie prowadzenie, male hamowanie i ostatecznie znalazlem taki widok ktory sprawia ze potrafie wygrac jakakolwiek lige zaczolem grac i mniejwiecej skonczylem 40% gry,
sega rally ma power zwlaszcza revo, teraz nie ma mowy zeby jedna trase przejechac dwa razy tak samo. rzeczywiscie te koleiny kopane przez inne furki skutecznie utrudniaja jazne, nawet na asfalcie nie mozna odetchnąc. rewelacja. jak wiadomo jak kocham ardace skad wywodzi sie wipeout ale tu nie ma kół a sega dostaje u mnie 10/10 bo to prawdziwa fajna arcade samochodówka jak ridge racer ale rajdy bardziej sobie cenie niz jazde szybkim tramwajem jak po szynach po asfalcie. wole bokiem.
No ja też uwielbiam arcade.
Dla mnie najlepsze wyścigi tej generacji jak na razie. Zobaczymy co pokaże WipeOut. Ralli Sport Chalange3 też by mogło powojować, o ile by wyszło.
Odświeżam temat, bo mam tą grę od jakiegos czasu i wessała mnie totalnie. Jest niesamowicie dynamiczna, widok sprzed maski urywa łeb, chyba tylko w burnoucie podczas jazdy odczuwałem takie emocje, cieszy kazdy dobrze zrobiony zakręt, na ktorym mijasz odrazu 2 przeciwnikow

O ile na początku jest łatwo, tak dalej dogonić lidera jest naprawdę cięzko i trzeba nieźle masterować trasy. Gierka jest do wyrwania za naprawdę niewielkie pieniądze i naprawdę jak ktoś lubi arcade, to warto łyknąć. Mi colin zupełnie nie podszedł a w SR ciupie jak poyebany. Szkoda że nikt nie gra online, bo chciałbym spróbować swoich sił, a jednoczesnie zaliczyć pare achievementów. Jak ktoś chętny na wspólną grę to wysyłać invite: ArkejD Player .
byczy2001
8 03 2008, 19:23
a powiedzcie mi panowie, ci co w pełnągrali, czy samochody da sięcałkowicie ubrudzić błotem??
Mianowicie pogrywam sobie w demko i tam do pełni szczęścia, oprócz kosmetycznych uszkodzeń, brakuje mi możliwości całkowitego ubrudzenia auta.
Drażni mie to, że taplam się po super błotku 15 min i nie da rady ubrudzić pojazdu powyżej połowy jego wysokości... szyba zawsze błyszczy, maska czysta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.