Preview:
http://psp.ign.com/articles/755/755883p1.htmlZapowiada sie duzo lepiej niz Legends, nie liczac dziwnej nieobenosci Crash Mode...
oby wciągaaaał ;] Bo Burnout Legends mnie nie wciągnął z powodu jego starszych braci B3 i B:Revenge
Takie to chamskie rodzeństwo, odwraca uwage od swojego młodszego i upośledzonego braciszka...
Pablo100
29 01 2007, 14:01
Dobre Dobre mam nadzieje ze zmniejsza liczbę crash-ów bo za bardzo za nimi nie przepadam
Szkoda ze to nie bedzie osobny burnout tylko kolejny port z kilkoma zmianami. Nie wiem jeszcze czy sobie sprawie ale po swietnym legends jest duze prawdopodobienstwo

Osobiscie mam nadzieje ze jak ps2 odejdzie niepamięć (oby nieszybko!) i Buronouty beda wychodzic na najnowasza generacje konsol to na PSP ukaze sie jakis orginalny sequel z tego uniwersum
oby.
A B:Dominator wyglada naprawde genialnie i mam nadzieje ze brak crashy (w legends jest ich za duzo) nie odbije sie negatynie na tej grze
Ja pograłem już w dominatora na PSP, co prawda dopiero z piętnaście minut, ale coś napisać mogę - jest dobrze. Oczywiście jeśli ktoś lubił poprzednie części tej serii. Ciężko tej części zarzucić wtórność, mimo że już któryś raz powtarza pewne schematy... Ale przypomnijmy sobie czym było Legends...
Jedyne co mnie irytowało przez te trzy wyścigi, to podpowiedzi... Napełnia Ci się boost (chociaż pojawiają się też w kilku innych sytuacjach), gra się pauzuje i pojawia się napis, który mówi co możesz z tym zrobić, mimo że było już wyjaśnione wcześniej na filmiku, którego nie dało się wyłączyć. Nie muszę chyba wyjaśniać jak denerwujące i wybijające z rytmu to jest? Mam nadzieję, że to tylko bolączka pierwszych wyścigów, bo nie sposób to wyłączyć.
Więcej wrażeń jutro.
Tez pograłem nieco w nowego Burnouta i musze przyznac że już podoba mi się bardziej niż Legends. Trochę lepsza gafika otoczenia, fajny tryb Maniac i brak crashy (które mi wybitnie nie podchodziły) winduja tę pozycję na nr 1 z psp-kowych wyścigów. Strasznie podobaja mi się trasy. Są zawiłe mają świetny design, kolory az wylewaja się z ekranu na podłogę a muza nie odstaje od tej z poprzednich czesci (właściwie to klimat muzyczny jest identiko).
Pogram więcej, powychwytuje trochę wad i napisze cosik jeszcze. Jak narazie jest to mocna 9 za całokształt.
mam 62% i same zlota bez wiekszego problemu... na ps2 jest ciezej duzo ciezej:]
Pablo100
10 03 2007, 22:32
a czy poprawili ten błąd z zanikającą trasa ?? tak jak w legendzie
freak.4
12 03 2007, 18:23
CYTAT
a czy poprawili ten błąd z zanikającą trasa ?? tak jak w legendzie
tak
gra się wyśmienicie, Legends wysiada
A ja grałem w wersje na psp i ps2 i powiem szczerze że delikatna załamka....gra fajna jak zawsze ale załamał mnie fakt że wersja psp i ps2 są IDENTYCZNE pomijajac troche gorszą grafe na psp;/
freak.4
17 03 2007, 19:39
CYTAT
A ja grałem w wersje na psp i ps2 i powiem szczerze że delikatna załamka....gra fajna jak zawsze ale załamał mnie fakt że wersja psp i ps2 są IDENTYCZNE pomijajac troche gorszą grafe na psp;/
I co w tym złego? Czy inaczej wyglądają porty innych tytułów z PS2?
CYTAT("Notka prasowa EA Polska")
Burnout Dominator na PSP udostępnia także tryb multiplayer (dla maksimum 6 graczy)
Multi w tej grze jest na 6 osób, a w wyścigach w single jest tylko 3 oponentów? Bezsens?
No chyba, że chodzi o 6 graczy, jeden po drugim...
Zaryzykuję stwierdzenie, że w Burnout Dominator na PSP gra się o wiele lepiej niż na PS2. Może i grafika jest gorsza ale jak na wersję przenośną oraz fakt, iż jest to idealna konwersja to i tak prezentuje się świetnie. Jedyna różnica to crashbreakery, które na PSP są mniej efektowne oraz chwilami zabugowane (nie trudno zderzyć się z własnym wrakiem zaraz po respawnie). Jeśli chodzi o samą rozgrywkę jednak to cód, miód i orzeszki z piwem. Chwilami miałem wręcz wrażenie, że wersja PSP jest nieco łatwiejsza niż PS2, ale osobiście nie narzekam na ten fakt - nie jestem z tych co zaliczają gry w 100% bawiąc się z biciem rekordów.
Jedyne zastrzeżenia mam do samej gry, gdyż na tle Takedown i Revenge (w 1 i 2 nie grałem) wypada kiepsko, głównie ze względu na zbyt małą ilość wyścigów w wyścigach. Co jak co, ale mnie te całe maniaki i jemu podobne nie bawią. No i muzyka beznadziejna.
Na PSP jednak jest to o wiele lepsza pozycja od Legends, szczególnie, że widoczność jest znacznie poprawiona (gdy po kontakcie z Dominatorem zagrałem w Legends to aż zdziwiony byłem, że ja tu coś kiedyś widziałem).
Ogólnie pozycja warta uwagi, i gracz nie powinien się zrażać faktem, że jest to konwersja z PS2 - mnie się o wiele fajniej gra na PSP.
firana140
1 02 2008, 14:52
Mam pytanie:
czy w dominatorze fizyka w trybie crash jest taka sama jak w legendsie?
Znaczy się czy auta dalej fruwają jak szmaty
W Dominatorze nie ma trybu Crash.
I całe szczęście, gdyż mnie osobiście się on kompletnie nie podobał (zbyt duża rola przypadku i szczęścia).
Ja tryb crash lubilem w Legends, ale do czasu. Po 40, czy cos kolo tego juz mi sie znudzily -.-'. Sa dobre na chile radosnej rozwalki. Chwile - gora 2 razy

. Za brakiem Crasha plakac nie bede

.
Poki jest Takedown, jestem w niebie ^^.
czy w dominatora mozna grac poprzez internet ?
ChOomik
29 02 2008, 22:04
Może i twierdzenia, że niby wersja Burnouta Dominator jest najlepsza na PSP to bajki, ale gra jest naprawdę świetna. Na początku jak zaczynałem przygodę z tą grą jakoś dziwnie się czułem z tymi nowościami. Najwicej kłopotów sprawił mi tryb maniac, jednak z czasem zacząłem łapać o co w tym wszystkim chodzi. Gra rozkręca się pod koniec trybu Factory series, i na początku Tuned series. Mam nabite 25% procent gry i dopiero co poczułem tą moc

. Gra warta polecenia.
czesio83
29 02 2008, 22:10
wszystkie burny mają moc od początku

albo sie podobają albo nie

no i na psp jest jakaś inna dobra scigałka:) popłuczyny po nfs
flatout wkrótce
ChOomik
29 02 2008, 22:50
Ostatnio zagrałem w czwórkę demo na PS3. Kosmos i odjazd maksymalny. Chciałoby się mieć coś takiego w psp.
firana140
1 03 2008, 18:21
ale że co?
burnout dominator w wersji psp próbujesz porównać z paradise?
LOL
Pan Pieczarka
2 03 2008, 21:14
Zaleca się ignorowanie postów ChOomika.
Żeby nie było na maksa offtopowo to przyznam, że ten burnout to obok Ridge Racera i Wipeout Pulse najlepsza obecnie ścigałka na PSP.
Master JIN
2 03 2008, 21:57
CYTAT(ChOomik @ 29 02 2008, 22:50)

Ostatnio zagrałem w czwórkę demo na PS3. Kosmos i odjazd maksymalny. Ale na psp tylko w miarę. Ale oczywiście w porównaniu

Burnout 4=revenge ,a z tego co mi wiadomo to ten na ps3 jest częścią 6(nielicząc legends).
Sry za offtopa. Porównywanie paradise z hanheldowym burnoutem jest niedorzeczne i lamerskie

Co do gry to muszę przyznać,że nei wniosła nic nowego do serii,ale i tak jest bardzo dobrze.Ta gra to burnout w czystej postaci i dlatego właśnie warto zapoznać się z tym tytułem.Dla mnie 8/10
CYTAT(Pan Pieczarka @ 2 03 2008, 21:14)

Zaleca się ignorowanie postów ChOomika.
Na jakiej podstawie mnie oceniasz? Jeśli coś Ci się nie podoba to zasłaniaj ręką monitor, może łaskawie nie ujrzysz moich postów

. Następnym razem pisz takie rzeczy na priv. Nie zabłysnąłeś szczególnie

Porównując Burnouta Paradise do dominatora miałem na myśli wersję z ps2
CYTAT(ChOomik @ 29 02 2008, 22:50)

Ale na psp tylko w miarę. Ale oczywiście w porównaniu

Chyba jednak do PSP porownywales o_O
Enyłej, dla kazdego fana Burnouta, Dominator na PSP stanowi interesujacy kąsek, naprawde stawiam tę część na równi z revenge, i tworzą one pare moich faworytow jesli chodzi o serie. Świetna grafa, udany tryb maniac, dobrze ze nie ma trybu crash, jeno szkoda ze nie mozna rozbijac juz trafficu - wtedy byla konkretna jazda
A jednak nie, bo ps2!
Jeśli chodzi o traffic, to przyznaję rację. Po przesiadce z revenge'a lekko nie jest. Ale przez takie beztroskie "stukanie" trafficu w revenge'u czyniło grę prostszą, co zbyt fajne nie było.
Ale soundtrack mogli dać lepszy ;/
firana140
5 03 2008, 16:48
ehe ehe
ale:
1. piszesz trzy po trzy nie wnosząc nic do żadnego tematu
2. skoro porównywałeś do PS2 to czemu w temacie o Dominatorze na PSP?!
a soundtrack w Revenge to to samo co w Legends na psp + kilka nowych kawałków (dodane zostały głównie utworki z różnych podgatunkó muzyki elektronicznej)
uprzedzając kolejny post z bezsensowymi tłumaczeniami
po prostu skończ, Coati dostał moderatorke (wreszcie) więc już nie ma beztroskiego spamowania
elvis004
25 09 2008, 17:07
Ja mam jedno pytanie, któren Burnout na PSP lepszy ?

Dominator czy Legends ?
Pozdro
IMO Dominator.
Tak swoją drogą, to Dominator to moja ulubiona część serii, a za rozwalanie trafficu nie przepadam właśnie za Revenge. Maniac obok Road Rage to mój ulubiony tryb, a Crash to lipa dla mnie, po prostu nuda. Dla mnie Dominator, a zaraz za nim B3 Takedown, Revenge i dopiero moze zacząłbym patrzec na Paradise

.
Grzehoo
25 09 2008, 20:03
Legends ma w sobie wszystko to, co w Burnoutach najlepsze.
raven_raven
26 09 2008, 10:51
Oprócz blura, którego to brak bardzo boli.
elvis004
26 09 2008, 14:38
Dalej niewiem, którą wziąć

Może inaczej: który jest dłuższy/trudniejszy ?
raven_raven
26 09 2008, 14:59
Ja myślę, że Dominator, bardzo przyjemna ścigałka.
Trudniejszy, i to znacznie, oraz dłuższy jest Legends. Przyjemniejszy natomiast jest Dominator. Może właśnie dlatego, że tak nie frustruje

.
Ja bym brał Dominatora. Grafika ładniejsza, rozgrywka o wiele bardziej przyjazna. Legends jest dobry ale czasem mało widać, a i niektóre eventy potrafią łatwo zniechęcić do zabawy.
Aha, Dominator nie ma trybu Crash, więc jeśli należysz do jego wielbicieli to będziesz zawiedziony. Osobiście jednak nigdy nie rozumiałem co w nim jest takiego fajnego.
firana140
26 09 2008, 19:03
zwłaszcza że fizyka kresza jest wyjątkowo z****na w legendsie >_>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.