Czy Xbox 360 podzieli los Xboxa pod względem dobrych platformerów/przygodówek??Narazie wyszło Kameo i owszem ale od tamtej pory największe hity to strzelanki i coraz więcej fpsow z PCeta.Moze i wredakcji podniecają się F E A R em(itp) ale ja wnie grałem na kompie i widze wyraznie ze wszystkie gry z kompa są średnio udanymi konwersjami.Pytanie brzmi czy orientuje sie ktoś czy na xa 360 wyjdzie tytuł ala Jak and Daxter.Na jedynce brakowało mi wlaśnie takiej dobrej serii.To samo tyczy sie dobrych nawalanek typu DMC.Jesli takie gry będą wychodziły to jak dlamnie PS3 naprawde może przegrać bój gdyż w strzelankach nowemu xboxowi już nikt nie podskoczy,skoleji Wii ma Zelde:)
a w nidalekiej (znając RAREdalekiej:P) przyszłosci wyjdzie BANJO 3 a to naprawde bedzie miły kąsek giercowania
Salwador
18 01 2007, 20:15
Już jest Sonic..a już wkrótce Banjo Kazuji3..Zawsze możesz odpalić co niektóre gry z x1 na x360..
hehe tyle to ja wiem ale conkera zaliczyłem:D:DJedyne co z jedynki zalicze to poraz enty Shenmue 2;].Kurcze ale Banjoo to byloby cos jest juz jakis trailer czy cos takiego??
Nexus-6
19 01 2007, 00:29
Żałuję że nie słyszymy (i chyba nic już nie usłyszymy) o kontynuacji przygód Abe'a. :-(
izon: trailer pokazuje tylko tyle ze nowy banjo od rare bedzie... chyba w zamierzeniu mial byc smieszno-zwalowy ale mnie jakos nie przekonal... poczekamy zobaczymy
nexus: tak jak mowisz panowie od oddworldow zrazili sie po kiepskiej sprzedazy stranger's wrath i zrezygnowali z tworzenia dalszych gier w swym uniwersum... zamiast tego wzieli sie za robienie filmow ( renderowanych cos a la Ice Age, Monsters Inc. etc. )
rkBrain
20 01 2007, 23:02
Wystarczyłoby zrobić nowego Medievil'a. Czy to tak wiele?
nie da rady, z tego co wiem medievil został stworzony przez któryś z wewnętrznych oddziałów sony
Sylvan Wielki
21 01 2007, 11:11
Przygodówki nastawione stricte na exploracje podczas której rozwiązuje się same łamigłówki , niechaj zostaną na PC. Chyba ,że chodzi o gry act-adv. A jeśli tak to skończy się jak na X'ie ( prawdopodobnie ) czyli nie za dobrze .
W segmęcie platformówek dokładnie tak samo jest , taka sama przypadłość dotyka również RPG oraz fajterów , więc po wiadomym PS2>>>>Xbox może być tak samo z obecną generacją.
Bill ma tyle oiro a nie może wykupić tak z kilku koszących serii .
Na pocieszenie X360 dostanie VF5, ale to nie platformer ....
lestat666
21 01 2007, 12:53
XO jest królem jeśli chodzi o "dorosłe" gry!! FPS. TPP wszelkiej maści strzelanki, tryb online do tego rządzi:>...
RTS'y narazie tylko LOTR, ale wiadowmo już o C&C TW, no i Halo:Wars od mistrzów z Ensemble (twórcy AoE itp.), i tu znów zapowiada sie całkiem nieźle przez online, napewno mniej dynamicznie niż w przypadku FPS, ale też napewno bedzie niesamowicie:>...Kolejny gatunek to RPG, wiadomo fan jRPG na XO ma narazie tylko BlueDragon i moze czekać na LostOdyssey, ale jak dla mnie te gry nie są ciekawe(poprostu nie lubie jRPG) wole gry jak Oblivion, czekam z niecierpliwością na Mass Effect (nowy król RPG?? zapowiada sie niesamowicie)
no i czekam na jakieś info o nowym SW:KOTOR!!! Kolejne wyścigi, też całkiem nieźle reprezentowane na XO, symulacje nie arcade, Forza 2 no i szykowany port rewelacyjnego GTR 2 z PC, jeśli go nie spaprają bedzie HIT!!! Bo dla mnie Real Driving Simulator to taki że jak uderze w barierke z pdkością 200 km/h to albo kończe wyścig albo samochód juz nie nada sie do jazdy z prędkością większą niż 30 km/h, a nie którym grom które chcą uchodzić za symulatory tego brakuje;)(wicie o czym mówie), no i znów jeśli mowa o wyścigach trzeba wspomnieć o możliwościach gry ONLINE:>...a o platformówki rzeczywiście cieżko na XO, ale że nie jestem fanem tego typu gier, to nie płacze z tego powodu, jest KAMEO, jest SONIC(jak dla mnie CRAP), bedzie Banjo, może MS Game Studios czymś zaskoczą, bo third party produceńci widzą co sie najlepiej na XO sprzedaje i wątpie żeby zamierzali ryzykowac:>....POZDRO:>
Strategie na konsoli jak dla mnie to naprawde jest lipa!A mimo że lubie strzelanki to samymi strzelankami człowiek nie wyżyje.Narazie xo ma sie dobrze wyszło kilka świetnych gier ale co będzie za rok-dwa??Bez zróżnicowania gier może być kiepsko.Sam sie o to boje.PS3 ma narazie wysoką cene kiepski line-up ale wiadomo co będzie za rok za dwa.Niższa cena ,gry typu FF MGS DMC Jak and Dextera przyszłośc xa jest narazie dla mnie dosyc nie jasna.Wiadomym killerem będzie Halo 3 ale to znowu kolejna strzelanka..
lestat666
21 01 2007, 21:49
QUOTE(izon @ 21 01 2007, 14:20)

Strategie na konsoli jak dla mnie to naprawde jest lipa!A mimo że lubie strzelanki to samymi strzelankami człowiek nie wyżyje.Narazie xo ma sie dobrze wyszło kilka świetnych gier ale co będzie za rok-dwa??Bez zróżnicowania gier może być kiepsko.Sam sie o to boje.PS3 ma narazie wysoką cene kiepski line-up ale wiadomo co będzie za rok za dwa.Niższa cena ,gry typu FF MGS DMC Jak and Dextera przyszłośc xa jest narazie dla mnie dosyc nie jasna.Wiadomym killerem będzie Halo 3 ale to znowu kolejna strzelanka..
powiem że sam byłem bardzo sceptyczny do strategi na XO, ale po zagraniu w demko LOTR (do pobranie z XB MP;) nie mam nic do zarzucenia, RTS na konole może być wydany, i w RTS na konsoli da sie grać i to całkiem przyjemnie!!!C&C i Halo Wars jak dla mnie w pełni wprowadzą ten gatunek na konsole, a tryb sieciowy jak zwykle na XO zarządzi ( moze powstanie cos takiego jak Starcraft, który wciągnął w siec miliony ), i podałes za przykład dla PS3 , 4 tytuły ?? a co po za tym??, przyszłość XO??...zarówno na PS3 i na XO powstanie masa świetnych nowych Gier!!! XO juz sprzedał sie w ponad 10 mln egzemplarzy, wiec developerzy wiedzą ze ich gry bedzie miał kto kupować!!! po Halo 3 i Forza 2 przypuszczam że bedzie na tynku 15-20 mln XO !!! inne gry na przyszłość juz z zapowiedzianych Mass Effect, BioShock, GTR, DOA5, PGR4, VF5, Assassins Creed, Dark Sector,
GRAW2( juz nie długo;) Winning Eleven 2007, GTA4, ShadowRun, Crackdown i wiele innych...
Dziobak_
22 01 2007, 09:26
Ech, Beyond Good & Evil. Ale tylko, gdyby zachowali klimat, a nie zbeszcześcili go, jak w przypadku Księcia
xplode111
22 01 2007, 11:42
Ja tam nie mam nic do strategi i moim zdaniem powinno zagoscic wiecej tytulow na xo.Slyszalem juz cos o C&C3 i mysle ze to swietny pomysl.Wypali
lestat666
22 01 2007, 12:22
QUOTE(xplode111 @ 22 01 2007, 11:42)

Ja tam nie mam nic do strategi i moim zdaniem powinno zagoscic wiecej tytulow na xo.Slyszalem juz cos o C&C3 i mysle ze to swietny pomysl.Wypali

C&C nowy juz zapowiedziany:>...nawet screeny są a na XBlive Marketplace film do ściągnięcia:>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.