Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubione tytuły
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
chrno-x
Jak w temacie podajemy tytuł gry który nas najbardziej wciągnął w świat Niebieskiego/Czerwonego Makarona, również można opisac najlepszy moment spędzony z tą grą jak cuś tongue.gif.No to pisać pisać biggrin.gif

Ja tam może nie mam dokładnie ulubionego momentu ale kocham te momenty w Shenmue gdy są jakieś scenki i ta boska muza.....ehhh człowiek się rozpływa biggrin.gif a bardziej szczegółowo to miałem w Skies of Arcadia i to przy każdym nowym mieście biggrin.gif
Radzik
pierwsze zagranie w Shenmue...zdobycie pierwszej gry w Tomato Convience Store i oczywiście odpalenie Saturna...to było coś, poza tym genialny klimat w Ray'u 2 też mnie zauroczył tak samo jak pierwsze godziny z Skies of Arcadia...potem ta gra mnie wku*wiła ale to BTW

o Shen 2 już się nie wypowiadam bo cała gra to arcydzieło blush.gif

Ikaruga też ma klimat nie do wy*ebania...
lechu
Oj trochę tego było...

Shenmue 1&2 - rewelacja. Wielka szkoda że nie ma więcej tego typu gier. Naprawdę magiczny tytuł i chyba nigdy nie przeżałuję że odszedł razem z DCkiem. Jest tylko jedna gra którą wspominam z większym sentymentem niż Shenmue - FF7.

MSR - najlepsza ścigałka na DCka i jedna z najlepszych w jakie grałem. W przeciwieństwie do sequeli z xboxa, ta część miała klimat. Pierwsza gra przy której naprawdę poznałem co to znaczy zarwać nockę. Mama wchodząca do mojego pokoju po godzinie 6:00 idąc do pracy tylko wymownie postukała się palcem po czole po czym zamknęła drzwi od mojego pokoju i poszła do łazienki. Byłem zbyt podekscytowany porankiem w Tokio żeby zauważyć że juz tak... wcześnie smile.gif

Soul Calibur - sporo się w to nagrałem i podobnie jak w przypadku MSRa, jego kolejne części już nie mają tyle uroku. A ile się tego tytułu naszukałem po całym Krakowie to moje.

Dead or Alive 2 - mimo że SC był świetny a Tekken od dawna już uważany jest za "debeściaka" wśród fighterów, dla mnie to właśnie seria DoA rządzi niepodzielnie, choć dopiero od części drugiej (jedynka mi nie podeszła). W przeciwieństwie do dwóch powyższych tytułów, akurat tej serii przesiadka na Xa wyszła na dobre. Przy DCkowym DoA2 spędziłem mnóstwo czasu, być może dlatego też wersję na PS2 kupiłem dopiero w platynie i to w zasadzie żeby mieć a nie żeby grać.

Rez - jedna z najciekawszych pozycji nie tylko na konsolkę Segi, ale wśród wszystkich gier w jakie dane mi było zagrać. Świetna muzyka, genialna w swojej pozornej prostocie oprawa i klimat. Szkoda tylko że taka krótka. Wiele bym dał żeby raz jeszcze w to zagrać, niestety DCka już nie mam a PS2 aktualnie pożyczyłem.

Virtua Tennis - chociaż dzisiaj jego kolejne odsłony już tak nie zachwycają (xboxowy Top Spin wręcz deklasuje propozycję Segi), to jednak nie moge o nim nie wspomnieć. Cenie go przedewszystkim za świetne multi. Wraz z kumplami mięliśmy ubaw po pachy, a w wyniku nadmiernej ekscytacji jeden z padów wylądował nawet na ścianie... To były czasy wink.gif
Radzik
o właśnie Soul Calibur wub.gif jakoś mi z głowy wypadł...

pamiętam jak przytachałem DeCeka do domu i odpaliłem po raz pierwszy SC...wprost nie mogłem wyjść z podziwu i zadawałem sobie pytanie "jak oni to zrobili ?" jednak prawdziwego orgazmu dostałem po ujrzeniu stage'a City of Water - jedna z najlepszych wirtualnych miejscówek jakie widziałem...

REZ jest dobry na popijackiej imprezie lub na kaca...to co sie dzieje wtedy w głowie to istny kosmos smile.gif
Batistuta
Ja tez pamietam kilka gier z DeCeka kiedy go mialem (ponad 6 lat temu smile.gif )

JET SET RADIO !!!!! - ta gra to bylo to poprostu uwielbialem grac w te gre no ten klimat, ta grafa !!!( pierwszy raz widzialem cos takiego! i ta MUZA !! I love this GAME !!

Crazy Taxi - nic dodac nic ujac moze nie grlaem w nia non-stop ale pogralem 15-20 min. wylaczalem konsole ale potrafilem wrocic do CT za 3-4 godzinki i znowu gralem.

Po prosty DreamCast = PURE ARCADE

i wlasnie dlatego szukam teraz DC, chce powrocic do tamtych czasow excl.gif
MasterShake
DOA2 - graficznie i ogolnie niszczylo, tak samo jak sonic - pierwszy level z orką, jak to pierwszy raz zobaczyłem to upadłem
Shenmue 1 i 2 - obydwie za magiczny wręcz klimat którego nie popsuło nawet klockowate sterowanie XD
no i JSR, imo najlepszy tytuł na DC
Soul
Bijatyka nr 1 - To oczywiście SoulCalibur cool.gif gra nie do wy(pipi)ania ! icon_twisted.gif
Free nr 1 Shenmue i Shenmue II - Gra z najlepszym klimatem w jaki było mi dane się zagłębić dużo bym dał aby tą historie przeżyć raz jeszcze na nowo . Jak ja to pierwszy raz zobaczyłem o Ja pie......cudo!!!!!!!! Yu do cholery gdzie Shenmue 3 ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dry.gif jak długo jeszcze każesz nam czekać skończ to co zaczołeś. icon_evil.gif
totencham
Jet Set Radio - zrobiło na mnie niesamowite wrażenie, zarówno graficznie, jak i klimatycznie.

Shenmue (grałem tylko w jedynkę) - gra była piękna w wielu aspektach.

Bardzo lubiłem przyciąć w Crazy Taxi, bo miało zdrowy klimat i praktycznie mi się nie nudziło, mimo wielu godzin spędzonych za kółkiem.
slonik
JET SET RADIO - quna jak ja kocham tą gięrke, spędziłem z nią setki godzin , po prostu moja ulubiona gra ever...
wub.gif wub.gif
juni8
Ja miałem swojego Dreamcasta chyba 3 razy i dopiero za 3 zagrałem w Shenmue.
Dla tej giery warto mieć drima! Dlatego przymierzam się do kupna DC z Shenmue(org).
No i Soul Calibur Najleprza bijatyka w jaką grałem.
chrno-x
Kurde jak ostatnio siedziałem i rozmysłałem o grach w jakie grałem na Dc to przypomniał mi się Rainbow Six: Rouge Spear i musze powiedzieć że jedyna jej dorównująca częśc to 3-jka i jakiś czas temu wydany Vegas. Z Rogue Spear'em mam bardzo dobre wspomnienia biggrin.gif godziny przesiedzone na rozmyślaniu gdzie i w którym momencie zajść terroryste, oj to było coś biggrin.gif . No i jeszcze Sega Bass Fishing uuuu ile ja się nasiedziałem aby wyłowić niektóre rybki, uważam że jest to jedna z najlepszych gier na DC no poprostu wymiatacz ponad wszystko(Shenmue jednak jest lepsze xP).
basbot11
JET GRIND RADIO ta gra ma powera i niezy soundtrack.
Setezer
A co powiecie o ChuChu Rocket?

Pomijam fakt, że wymówienie tego tytułu z francuskim akcentem brzmi tak infantylnie, że nawet Pokemony wydają się poważne. Na razie to moja jedyna gra z tej konsoli, przygotowuję się do napisania recenzji: w sumie to już skończyłem. Ciekawi mnie jednak Wasza opinia, jak tytuł wypada w zestawieniu z innymi grami logicznymi na tę konsolę?

Podobają mi się w niej przede wszystkim założenia i różnorodność. To znaczy znajdzie w niej dla siebie i fan zręcznościowego-szybkiego myślenia (tryb Battle) oraz powolny strateg (tryb Puzzle).

Żeby nie być poza tematem - jak na razie to moja ulubiona gra na DC (bo i jedyna).

I recenzja skończona - http://www.panthergames.ys.pl/readarticle.php?article_id=395 chętnych zapraszam do zapoznania się z tym materiałem.
chrno-x
Pomimo że wielu uważa ChuChu Rocket za crapa to jednak giera ma swój klimat XD a co sądzicie o Evolution? ja uważam ze ten tytuł byłby lepszy gdyby się walczyło na jakichś polanach a nie tylko w podziemiach(co strasznie nuży....) a tak to RPG jest nawet całkiem ciekawy smile.gif w dwójke bym sobie pyknął ale na stan dzisiejszy znowu nie mam DC, ale znowu rozmyślam nad kupnem go, bo wakacje tuż tuż a ja bym chciał sobie w Shenmue pograć biggrin.gif
Kozera
Radzik napisał...

CYTAT
REZ jest dobry na popijackiej imprezie lub na kaca...

...ty chyba nigdy kaca nie miałeś, niepoważny jesteś.

A co do tematu. Cały SC..."dwójka" i "trójka" są zbyt plastikowe.
morales-kks
Właśnie kupiłem DC-ka, nigdy wcześniej nie miałem tej konsoli, dlatego mam JEDNO pytanie do Was.
Panowie proszę o podanie 10 tytułów, w które warto zagrać TYLKO na DC.
chrno-x
Shenmue
Shenmue II
Jet Set Radio
Skies of Arcadia
Grandia II
Soul Calibur
Virtua Fighter'y
Seria z Sonicami
DOA2

Masz tutaj ponad 10 tytułów :->
morales-kks
Dzięki za pozycję!!

A teraz z innej beczki;
1. O co chodzi z 4 płytą do Shenmue (Passport)?? Odpalam ale wywala mnie do menu konsoli?? Wytłumaczy ktoś??
2. Czemu każdy nowy posiadasz DC martwi się czy została ona zmontowana przed pażdziernikiem 2000??
3. Jaką baterię muszę wsadzić do VMU?? Byłem u zegramistrza i nie umiał sobie z tym poradzić.
4. Gdzie mogę kupić jakiś pistolet do DC?? Tani i dobry ;P
5. O co chodzi z płytką What's Shenmue. Wiem że to jest jakiś prolog, ale coś więcej, opłaca się ją zdobyć??

Z góry dzięki za udzielone odpowiedzi, pozdro!
chrno-x
CYTAT(morales-kks @ 15 08 2007, 13:35) *
Dzięki za pozycję!!

A teraz z innej beczki;
1. O co chodzi z 4 płytą do Shenmue (Passport)?? Odpalam ale wywala mnie do menu konsoli?? Wytłumaczy ktoś??
2. Czemu każdy nowy posiadasz DC martwi się czy została ona zmontowana przed pażdziernikiem 2000??
3. Jaką baterię muszę wsadzić do VMU?? Byłem u zegramistrza i nie umiał sobie z tym poradzić.
4. Gdzie mogę kupić jakiś pistolet do DC?? Tani i dobry ;P
5. O co chodzi z płytką What's Shenmue. Wiem że to jest jakiś prolog, ale coś więcej, opłaca się ją zdobyć??

Z góry dzięki za udzielone odpowiedzi, pozdro!

1, Musisz coś mieć nie tak z konsolą lub daną płytką, Shenmue Passport, służyło przykładowo do łączenia się ze stoną Shenmue przez DC'ka(teraz już nie można) jak i są tam utworki z gry, jakby interaktywne wytłumaczenie czym jest np. QTE przez postacie z gry, no i są filmiki z gry, płytka fajna do oblukania.

2.Może tylko te osoby które mają zamiar grać na kopiach zapasowych, gdyż konsolki od października 2000 nie odpalają piratów.

4. na Ebayu znajdziesz na pewno :-> albo poszukaj na zagranicznych sklepach jak chociażby Play-Asia

5.To tylko zależy od ciebie, z tego co pamiętam to sa wszystkie filmiki z jedynki i dwójki(już za dobrze nie pamiętam)i coś tam jeszcze, jeżeli jesteś fanem Shenmue i chcesz miec wszystko co związane z tym tytułem to mozesz brać, jeżeli nic z takich rzeczy to ci zbyt potrzebna nie będzie.
izon
Shenmue 1 i 2.Najbardziej zapamietany przezemnie moment to pierwsza bójka Ryu w barze w jedynce..Te gry mialy niepowtarzalny klimat..

Jet Set Radio-Masakrycznie zajawkowa muzyka i odjechane akcje..

Sword of The Berserk-za(pipi)isty filmowy klimat no i ogromny miecz:D

Soul Calibur-żadna kolejna część nie miała już tego KLIMATU

Crazy Taxi,Sonic 2, i wiele wiele innyc odjechanych arcadowych gier...
Lukastec
Shenmue
Ecco
Sonic
DoA2
SC

Najlepsze gry a grafika powala. Czekam na kolejna konsole Niebieskich (jestem mlody, doczekam sie! . . . kiedys . . . . moze)
Aem
1. Jest Grind Radio
2. Crazy Taxi 2
3. Resident Evil: CV
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.