inteligent
25 09 2006, 18:36
Czy jest możliwa? Livebox TP działa na zasadzie internetu bezprzewodowowego, tzn do kompa(z odpowiednim oprogramowaniem) podłączam przez USB specjalny modem i rybka-na kompie jest net. Jak wygląda sprawa z Xklocem?
Ja mam liveboxa i mi działa wszystko.
Generalnie są dwie opcje podłączenia:
- podłączasz kompa adapterem WiFi dodawanym do zestawu liveboxa, a 360 kablem Ethernet z paczki Premiuma, lub z paczki liveboxa (ja tak mam, jest to tańsze rozwiązanie)
- podłączasz kompa adapterem WiFi dodawanym do zestawu liveboxa, a 360 za pomocą oryginalnego adaptera WiFi Microsoftu za 75€ (drożej, ale livebox nie musi znajdować się w pobliżu 360).
Mr.Kappa
25 09 2006, 20:43
ale jak to? bo ja nie mam X360 (ale mnie bardzo interesuje kwestia podlaczenia do neta) i nie wiem jak to wyglada. do kompa podlaczasz ten taki maly adapter usb wifi (w formie thumbdrive'a) a tym kablem podlaczamy X360 do czego?? pliska, odp
No 360 zostaje połączona kablem bezpośrednio z liveboxem, który jest modemem-routerem i poza nadajnikiem WiFi (czy jak to się tam zwie) ma wejście USB i 2 wejścia Ethernet którymi można podłączyć przewodowo komputery lub konsole (tutaj xbox 360).
Tylko oczywiście jeśli używa się kabla, livebox musi znajdować się w pobliżu podłączonego urządzenia i dlatego niektórzy inwestują w adapter WiFi do 360.
Przypominam, że adapter dołączany do liveboxa nie współpracuje z 360, a jedynie z komputerem.
Eee... help mam problem nie umiem podłączyć kompletnie live przez liveboxa . Kompletny noob ze mnie w tym więc jakbym mógł kogoś prosić albo o pomoc na gg albo tutaj krok po kroku.
Mi poszło bez większych problemów, wsadziłem kabel Ethernet z Premiuma do wejść Ethernet modemu i Xboxa, kazałem 360 wyszukać połączenie i nie chciało działać, to wsadziłem do drugiego wejścia Liveboxa i poszło od razu, automatycznie i działa do dzisiaj (czyli już kilka miesięcy) wspaniale. Nic nie musiałem zmieniać, żadnego wpisywania adresów IP, masek czy dezaktywowania firewalli. I oczywiście nie korzysta się z płyty instalacyjnej modemu.
Tyle że mi działać nie chce

mam przy IP failed...
Odświeżam ten temat, ponieważ również mam Liveboxa, łączę się z netem tylko bezprzewodowo (Livebox jest w innym pokoju), dlatego, żeby mieć możliwość połączenia się z Live'em, muszę zakupić Wireless Adapter. Niestety, ciężko go dostać (na Allegro pustki, Robson ma za 269zł, ale to cholernie dużo, wolałbym dać max. 200zł), dlatego pytam: gdzie dostanę WA w miarę rozsądnej cenie? Bo 360-tka bez Live'a to spore zubożenie sprzętu.
na cuda nie licz, oficjalna cena w sklepach oscyluje w granicach 89-99$
No proszę, jednak cuda się zdarzają. Zamówiłem właśnie w Norbicie. Cena? 199zł

!
mord00k
18 01 2007, 22:05
A mi udało się ( co prawda, już dawno) najnaturalniej prze kabelek podłączyć... po prostu już zmęczony wziąłem "Factory Settings" i poszło
Keymaker
20 01 2007, 17:41
Mam Livebox'a od TP i pokazuje mi w ustawieniach XBL, że mój NAT jest "moderate"...Jakie porty powinienem przekierować!?
ja mam Neo Livebox TP. X360 mam podłączonego przez Ethernet. Jeżeli chcesz go bezprzewodowo podłączyć to musisz miec ten Network Adapter za trzy stówki. Ja podłączyłęm kabelek Ethernet do Liveboxa, włączyłem Network Settings (to od neta na X) i mi wszystko samo wyszukało. Motem troszke siadło i musiał być reinstal Liveboxa TP i już śmiga
Witam.Jestem nowy wiec prosze help me! a mianowicie mam liveboxa i wireless network adapter.
I niby x widzi liveboxa ,ale gdy robi sie test to zatrzymuje sie na tym ze nie widzi sieci
Co mam zrobic?
A na Liveboksie aktywowałeś podłączenie nowych urządzeń WiFi?
A no faktycznie mozliwe ze to bedzie problemem,a to chodzi Ci o ten czarny przycisk w dolnej czesci liveboxa?
Kiedy mam to wcisnac?Przy wylaczonym x'ie czy jak szuka?
Na dole są dwa takie wystające, czarne "przyciski". Jeden włącza efekty świetlne, drugi pozawala na dołączenie nowych urządzeń WiFi. Masz to włączyć zanim zaczniesz wyszukiwać sieć przez konsolę. Jak funkcja będzie uruchomiona jedna z diod Liveboksa będzie migać. Po paru minutach automatycznie się wyłączy.
Brolly PL
26 01 2008, 14:05
No więc, dzisiaj mi przyszedł LB (za darmo xD) i się zastanawiam co robić. Prosze o jakies zdanie na temat czy nie ma jakis ubytków w łaczu jak sie podłaczy przez LB? Jakie łącza macie? Ja mam NEO 1mb. Wystarczy?
Wystarczy, tez mam 1mb, dziala bez problemow.
Powinno wystarczyć. Zresztą co ci szkodzi spróbować.
Kiler8888
21 02 2008, 09:42
odblokowałem porty (3074 i 88) na liveboxie zgodnie z instrukcją
http://liveboxtp.ath.cx/6_livebox_przekierowanie_portowteraz mam umiarkowany NAT, da się to jeszcze poprawić ?
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...t=0&start=0Na pewno zrobiłeś jak jest opisane tutaj? Ja mam NAT otwarty na Liveboksie.
Moja sytuacja wygląda tak:
Mam Liveboxa TP podłączonego przez wtyczkę Wi-Fi do laptopa, z którego z kolei idzie kabel Ethernet do X'a. Wszystko było ok do wczoraj, kiedy to wyskoczyło mi: "Serwer DNS: Nieudany". Na dodatek podczas podłączania Ethernet komputer traci łączność z siecią.
Co robić?
konan129
25 02 2008, 22:17
hmm a jeśli mam kompa podłączonego do liveboxa kablem ethernet, to jak kupię drugi taki kabel i od kompa dam go do xboxa,będzie mi wtedy dzialało?
.................
właśnie się skapnąłem,że w kompie jest tylko jedno wejscie na kabel -.- W takim razie jak podłączyć x-a do netu? pudełko stoi 2 piętra niżej, więc nie mogę połączyć kompa za pomocą wi-fi, bo brak sygnału ; /
Podłącz konsolę bezpośrednio do routera przecież.
rushman
17 05 2008, 19:49
Witam, mam takie pytanko, jestem "szczęśliwym" posiadaczem neostrady z liveboxem. Łączę komputer z internetem za pomocą karty Wi-Fi. Nie mam możliwości podłączenia xboxsa bezpośrednio do liveboxa... Czy mogę w takiej sytuacji podłączyć konsolę do netu przez PCta??
CYTAT(miki77 @ 21 02 2008, 16:21)

Moja sytuacja wygląda tak:
Mam Liveboxa TP podłączonego przez wtyczkę Wi-Fi do laptopa, z którego z kolei idzie kabel Ethernet do X'a. Wszystko było ok do wczoraj, kiedy to wyskoczyło mi: "Serwer DNS: Nieudany". Na dodatek podczas podłączania Ethernet komputer traci łączność z siecią.
Co robić?
Wygląda na to że, podłączenie jest możliwe... Ma ktoś pomysł jak to zrobić??...
(PS. Z pytaniem przychodzę z zamkniętego tematu
http://www.psxextreme.info/xkloc-PC-neostr...box-t64200.html )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.