posiadam Norton Internet Security 2005 ale wkurza mnie od dluzszego czasu dlugi start kompa, dlugie skanowanie, pozeranie duzej ilosci pamieci,itp Wiec przyszla pora na zmiane - jaki jest dobry av i fw ? (moga byc darmowe jak i te platne jak rozniez 2in1)
Kaspersky Internet Security 6 Najlepszy antywirus ever!
Aktualnie zjada mi 10MB (7,5 +2,5).
neospiderman
24 01 2007, 12:22
Antyvira nie używam [bo i po co]. A firewall Sygate, całkiem sprawny i mało zasobów pochłania. Z tym że nie jest już rozwijany i nie wychodza nowe wersje, goście z Symanteca wykupili licencje tego programu i zawiesili jego rozwój żeby nie konkurował z ich flagowym produktem.
Goldi69-PL-
24 01 2007, 16:06
QUOTE(Boorak @ 24 01 2007, 13:30)

Nod32 & Outpost Firewall
hehe dokladnie ten sam zestaw mam

do tego Spybot S&D bo czasem przechodza jakies duperele
a cos za free??
Kaspersky Internet Security 6 Trial + serial z oficjalnej strony Computer Bild
http://62.134.200.252/cobi/registration.php (wysyłają na meila)
Ja używam AOLa i
NAJLEPSZEGO firewalla - Jetico

Tutaj potwierdzenie co do Jetico
http://www.firewallleaktester.com/tests_overview.phpps. AOL jest freewareową wersją kaspra (bez internet security! - tak jak lubie ;]) ponoć zawiera jakiegoś szpiega, ale walić go. Nie instalujcie czasem toolbara tylko w nim, bo to kolejny SPY
Eee... najlepszy antyvir to Avast! jest darmowy
Jezeli chcesz combo fw av no to Zone Labs Security Suite
Ja jako firewalla uzywam Zone Labas wlasnie
uzylem ZoneLabs SS i po zalogowaniu trzeba czekac z 10 secund az system cos bedzie sobie wczytywal z dysku - chyba najszybszym FW jest windowsowy
STRETCH
31 01 2007, 15:05
co sadzicie o nod32? maly i dobry
Avast - darmowy... Nic poza tym, lepszy jest AOL (jest najlepszy bo to Kaspersky...)
EDIT: no i też jest darmowy
Nod32 - zaje.bisty

Ogólnie sam go używałem, ale nie odnalazł paru trojanów i mu podziękowałem (stara jak świat paczuszka 605 in 1 (trojanów

)).
Jak chcecie lekkiego (niestety tylko [tak jak Kasper!!!!] w kwestii ramu, bo proca lubi czasem zaje.bać) to polecam AOLa
LINK
nie odnalazł paru trojanów i mu podziękowałem
Ja kiedys jechalem na Kerio Personal FW byl dobry do pewnego momentu (chyba wtedy go jakas inna firma przejela) a potem szukalem az znalazlem zone labsa fakt troche muli, troche trwa zanim sie wlaczy a granie online znim to koszmar (caly czas co chce) ale jak ma go juz rok tak mialem 1 trojana i to pewnie zlapalem go jak ZL byl wylaczony

Naprawde polecam Zone Labsa SS nawet bez Avasta! jest dobry

A propos avasta, ten anty vir aktualizuje sie tak czesta jak zaden inny(przynajmniej z tych z ktorymi mialem stycznosc), w ciagu dania potrafi zaktualizowac baze virusow po kilka/kilkanascie razy.
Ja mam Panda Internet Security dodawany do PC Format.
Szybko skanuje system, (Nie to co Norton - cały dzień

) ale zamula strasznie przy ładowaniu systemu. Firewalla też ma.
Ja mam Norton Internet Security, ale w wersji 2003, bo jest to ostatnia wersja ktora nie zamulała kompa - bardzo jestem z niego zadowolony
Symantec AV (używamy go w firmie i muszę stwierdzić, że to najszybszy AV z jakim miałem do czynienia) + Outpost (klasa sama w sobie)
pierwszy trochę kosztuje, drugi to wydatek rzędu 30$ ale korzyści nad wyraz wymierne
McAfee VirusScan Enterprise, jestem zadowolony, nie ma zadnych durnowatych panelow tylko integruje sie z konsola win2003. Nie mam do niego zadnych zastrzezen.
krzystofik
17 01 2008, 18:35
Avira Anti Vir - antywirus wg mnie bardzo dobry, napewno lepszy od avasta

codzienna automatyczna aktualizacja baz wirusów.
PC Tools Firewall Plus - bardzo dobra zapora, prosta w obłudze nie pożera ogromnych ilośći ramu
Kaspersky Internet Security 7. Polecam

.
NIS 2007 poprawil bledy poprzednika - teraz jest szybki, malo zajmuje, prosty w obsludze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.