Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Antivirus i Firewall ktory malo zamula/zrzera zasoby kompa
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
signap
posiadam Norton Internet Security 2005 ale wkurza mnie od dluzszego czasu dlugi start kompa, dlugie skanowanie, pozeranie duzej ilosci pamieci,itp Wiec przyszla pora na zmiane - jaki jest dobry av i fw ? (moga byc darmowe jak i te platne jak rozniez 2in1)
signap
F5
stona
Kaspersky Internet Security 6 Najlepszy antywirus ever!
Aktualnie zjada mi 10MB (7,5 +2,5).
neospiderman
Antyvira nie używam [bo i po co]. A firewall Sygate, całkiem sprawny i mało zasobów pochłania. Z tym że nie jest już rozwijany i nie wychodza nowe wersje, goście z Symanteca wykupili licencje tego programu i zawiesili jego rozwój żeby nie konkurował z ich flagowym produktem.
Boorak
Nod32 & Outpost Firewall
Goldi69-PL-
QUOTE(Boorak @ 24 01 2007, 13:30) *

Nod32 & Outpost Firewall

hehe dokladnie ten sam zestaw mam smile.gif

do tego Spybot S&D bo czasem przechodza jakies duperele
signap
a cos za free?? smile.gif
stona
Kaspersky Internet Security 6 Trial + serial z oficjalnej strony Computer Bild smile.gif http://62.134.200.252/cobi/registration.php (wysyłają na meila)
Oran
Ja używam AOLa i NAJLEPSZEGO firewalla - Jetico smile.gif

Tutaj potwierdzenie co do Jetico smile.gif

http://www.firewallleaktester.com/tests_overview.php

ps. AOL jest freewareową wersją kaspra (bez internet security! - tak jak lubie ;]) ponoć zawiera jakiegoś szpiega, ale walić go. Nie instalujcie czasem toolbara tylko w nim, bo to kolejny SPY biggrin.gif
the_m
Eee... najlepszy antyvir to Avast! jest darmowy
Jezeli chcesz combo fw av no to Zone Labs Security Suite
Ja jako firewalla uzywam Zone Labas wlasnie
signap
uzylem ZoneLabs SS i po zalogowaniu trzeba czekac z 10 secund az system cos bedzie sobie wczytywal z dysku - chyba najszybszym FW jest windowsowy smile.gif
STRETCH
co sadzicie o nod32? maly i dobry smile.gif
Oran
Avast - darmowy... Nic poza tym, lepszy jest AOL (jest najlepszy bo to Kaspersky...) EDIT: no i też jest darmowy rolleyes.gif

Nod32 - zaje.bisty smile.gif Ogólnie sam go używałem, ale nie odnalazł paru trojanów i mu podziękowałem (stara jak świat paczuszka 605 in 1 (trojanów biggrin.gif)).

Jak chcecie lekkiego (niestety tylko [tak jak Kasper!!!!] w kwestii ramu, bo proca lubi czasem zaje.bać) to polecam AOLa smile.gif

LINK
the_m
nie odnalazł paru trojanów i mu podziękowałem
Ja kiedys jechalem na Kerio Personal FW byl dobry do pewnego momentu (chyba wtedy go jakas inna firma przejela) a potem szukalem az znalazlem zone labsa fakt troche muli, troche trwa zanim sie wlaczy a granie online znim to koszmar (caly czas co chce) ale jak ma go juz rok tak mialem 1 trojana i to pewnie zlapalem go jak ZL byl wylaczony wink.gif
Naprawde polecam Zone Labsa SS nawet bez Avasta! jest dobry smile.gif A propos avasta, ten anty vir aktualizuje sie tak czesta jak zaden inny(przynajmniej z tych z ktorymi mialem stycznosc), w ciagu dania potrafi zaktualizowac baze virusow po kilka/kilkanascie razy.
BQG
Ja mam Panda Internet Security dodawany do PC Format.
Szybko skanuje system, (Nie to co Norton - cały dzień laugh.gif ) ale zamula strasznie przy ładowaniu systemu. Firewalla też ma.
ghost.
Ja mam Norton Internet Security, ale w wersji 2003, bo jest to ostatnia wersja ktora nie zamulała kompa - bardzo jestem z niego zadowolony
greah
Symantec AV (używamy go w firmie i muszę stwierdzić, że to najszybszy AV z jakim miałem do czynienia) + Outpost (klasa sama w sobie)

pierwszy trochę kosztuje, drugi to wydatek rzędu 30$ ale korzyści nad wyraz wymierne
Yacek
McAfee VirusScan Enterprise, jestem zadowolony, nie ma zadnych durnowatych panelow tylko integruje sie z konsola win2003. Nie mam do niego zadnych zastrzezen.
krzystofik
Avira Anti Vir - antywirus wg mnie bardzo dobry, napewno lepszy od avasta wink.gif codzienna automatyczna aktualizacja baz wirusów.

PC Tools Firewall Plus - bardzo dobra zapora, prosta w obłudze nie pożera ogromnych ilośći ramu
psx18

Kaspersky Internet Security 7. Polecam biggrin.gif .
signap
NIS 2007 poprawil bledy poprzednika - teraz jest szybki, malo zajmuje, prosty w obsludze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.