Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Unknown
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
2razyjot
4 kolesi budzi sie w zamknietej fabryce. Nie pamietaja kim sa ani jak sie tu znalezli. Wkrotce okazuje sie ze wsrod nich jest morderca a w ich strone nadciaga wesola ekipa zakapiorow, czas gra na ich niekorzysc a kolejne strzepki wspomnien poszczegolnych postaci powoli zaczynaja tworzyc calosc...

Poczatek przywodzi na mysl "Saw", skojazenie nasuwa sie samo. Nie ma tutaj co prawda tak dynamicznych i rwanych ujec (chociaz chaotyczne wspomnienia bohaterow beda sie podobac), aczkolwiek znawcy "Pily" poczuja dziwne deja vu. Pozniej jest juz coraz lepiej, czas sie kurczy, bandziory zmierzaja do fabryki a postaci postawione w nietypowej sytuacji zaczynaja gubic sie w domyslach, wspomnienia nie sa klarowne, nawiazuja sie sojusze, ktore zrywane sa pod byle pretekstem. Fabula nie jest prowadzona w sposob, ktory porywa - to raczej film dla tych, co nie oczekuja poscigow i efektow za 100 baniek a chca powoli skladac sobie kolejne puzzle by zlozyc calosc w jasny i przejzysty obrazek. Zakonczenie jak to w takich filmach zaskakuje aczkolwiek nie jest namacalne ("tak troche wyjete z du.py" - slowa mojej kobiety).

Film dobry ale bez fajerwerkow, po pierwszym "Saw" i scenie gdy Jigsaw to zamkniecie historii z "Unknown" juz na mnie takiego wrazenia nie zrobilo aczkolwiek warto dac szanse temu filmowi. Polecam mimo wszystko!
tk
dla maniaków prison'a : smile.gif

peter stormare

z tego co piszesz to za bardzo zajeżdża mi saw'em, ale sprawdzi się w wolnej chwili.
Ölschmitz
ooooo czlonek "autobahn" z big lebowskiego xDDDD
lukasz
typ z fargo O_o

pytanie czy ktoś widział to oprócz wujaszka jj i moze sie wypowiedziec?wujek jest fanem saw a ja nie wiec nie ufam wink.gif a splot brzmi ciekawie.
ghost.
bez kitu, choćby nie wiem kogo grał, Stormare pozostanie do konca zycia w moich oczach radzieckim kosmonautą Lwem Andropowem z Armageddon'u tongue.gif

Film może okazac sie całkiem fajny - jestem zainteresowany...
_Milan_
a mi sie bedzie do konca kojarzyl z wielbicielem Bjork w "tanczac w ciemnosciach"
Dante
Widziałem film i jest całkiem niezły. Historia inna niż w Saw bo nie ma żadnych pułepek ludzie po prostu są uwięzieni i starają się przypomnieć kto jest dobrym a kto złym.A zakończenie nie robi takiego wrażenia ale kto się tego spodziewał i jak do tego doszedł niech powie.
Kriseh
Film jest calkiem calkiem. Nie ma takiego szokera na koncu jak w Saw, bo mozna sobie w glowie poukladac co i jak na dlugo przed koncowka. Ale obejrzec mozna.
Mejm
Ten film ma tyle wspolnego z Saw co Godzilla z Parkiem Jurajskim. To odnosnie obaw lukasza.

Ale nie do konca rozumiem zakonczenie. Help anyone?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.