Dane mi było już pograć w ten tytuł i rzec mogę tyle, że tym razem zagraniczne serwisy nie pomyliły się wystawiając gierce wysokie noty.
Komiksowy styl prezentowania grafiki sprawdza się wyśmienicie, postaci narysowane są fajną kreską, mają niezłe animacje (choć niezbyt wiele).
Sterowanie wygląda tak, że na touch screenie mamy mapkę danego pomieszczenia; stylusem poruszamy głównym bohaterem ukazanym na mapie jako mały punkcik. Na top screenie mamy widok "z oczu" naszego bohatera. O fabule dużo powiedzieć nie mogę bo nie grałem na tyle długo aby ją dokładnie ocenić, ale zapowiada się nieźle - fabuła przede wszystkim jest dorosła, nie infantylna, ponadto dialogi trzymają poziom
(głównie teksty Kyle'a ; ale i inne postaci mają dużo do powiedzenia).
Ciekawym patentem jest prowadzenie rozmów z napotkanymi postaciami.
Jeżeli Kyle wyłapie jakąś nieścisłość w wypowiedziach rozmówców, pojawia się ikonka którą należy dotknąć stylusem by owego jegomościa "złapać za słówko" i wydusić z niego jak najwięcej informacji. Wg. mnie system dialogów to jedna z zalet tego tytułu, np. obrażając pewną postać można wkrótce zobaczyć napis "game over" - trzeba po prostu dobrze dobierać słowa i myśleć nad dialogami

Aha... zapomniałbym - zagadki

W końcu to przygodówka. Jedna z zagadek polega na.... a nie powiem

Mogę zdradzić jeno tyle że nie jest to zagadka typu "przynieś - otwórz", trza trochę kombinować. Na pierwszy rzut oka gra wg. mnie zasługuje na ocenę 9/10. Na razie tyle. Zobaczymy jak się giera rozkręci.