Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Hotel Dusk: Room 215
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
RoL
Gra wyszla juz w Stanach i zbiera calkiem niezle oceny (Gamespot - 8,2; IGN - 7,9; EGM - 8,67). Czy ktos juz gral i moze cos powiedziec na temat tej gry? Po obejrzeniu roznych filmikow prezentujacych HD w akcji, napalilem sie strasznie ta ten tytul. Oryginalny design + filmowe ujecia naprawde robia wrazenie, ciekawi mnie tylko, jak prezentuje sie fabula.
Marv
Dane mi było już pograć w ten tytuł i rzec mogę tyle, że tym razem zagraniczne serwisy nie pomyliły się wystawiając gierce wysokie noty.
Komiksowy styl prezentowania grafiki sprawdza się wyśmienicie, postaci narysowane są fajną kreską, mają niezłe animacje (choć niezbyt wiele).
Sterowanie wygląda tak, że na touch screenie mamy mapkę danego pomieszczenia; stylusem poruszamy głównym bohaterem ukazanym na mapie jako mały punkcik. Na top screenie mamy widok "z oczu" naszego bohatera. O fabule dużo powiedzieć nie mogę bo nie grałem na tyle długo aby ją dokładnie ocenić, ale zapowiada się nieźle - fabuła przede wszystkim jest dorosła, nie infantylna, ponadto dialogi trzymają poziom
(głównie teksty Kyle'a ; ale i inne postaci mają dużo do powiedzenia).
Ciekawym patentem jest prowadzenie rozmów z napotkanymi postaciami.
Jeżeli Kyle wyłapie jakąś nieścisłość w wypowiedziach rozmówców, pojawia się ikonka którą należy dotknąć stylusem by owego jegomościa "złapać za słówko" i wydusić z niego jak najwięcej informacji. Wg. mnie system dialogów to jedna z zalet tego tytułu, np. obrażając pewną postać można wkrótce zobaczyć napis "game over" - trzeba po prostu dobrze dobierać słowa i myśleć nad dialogami smile.gif Aha... zapomniałbym - zagadki smile.gif W końcu to przygodówka. Jedna z zagadek polega na.... a nie powiem tongue.gif Mogę zdradzić jeno tyle że nie jest to zagadka typu "przynieś - otwórz", trza trochę kombinować. Na pierwszy rzut oka gra wg. mnie zasługuje na ocenę 9/10. Na razie tyle. Zobaczymy jak się giera rozkręci.
coopa
Ja już przeszedłem, klimat niespotykany, nie wiedziałem za bardzo czy tak rysowane i stale animowane postacie przypadną mi do gustu, jednak po włączeniu gry po kilku chwilach wręcz pokochałem ten styl. Każda z postaci ma inny charakter, można prawie wyczuć ich obecność (postaci, nie charakteru:). Zawiodłem się z kolei na "zagadkach", może dlatego, że miałem już ukończone Another Code, ale wydały mi się one jakieś nie takie ganialne jak w AC. Gra jest dość długa (zajęło mi sporo czasu, jednak mimo że lubię ten typ gier, to nie jestem w nie zbyt dobry, więc innym może ona wydać się troszkę krótka). No i przede wszystkim gra nie jest tak dziecinna jak AC, dialogi są o wiele dojrzalsze i po prostu lepsze. Polecam zdecydowanie tą grę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.