Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
luck1985
CYTAT(Kazuo @ 29 01 2008, 08:45) *
CYTAT(luck1985 @ 28 01 2008, 21:50) *
Nie piszcie mi o poziomie trudnosci Dante Must Die , bo to smiech na sali . Mozna wciskac wszystkie guziki na raz i jest fajnie .

O ja p-*-e-r-d-o-*-e, dasz mi namiary na swojego dilera? Też chce mieć tak fajnie jak ty.

To zmien swojego , bo ja sie wiecej napocilem na MN w NG niz DMD w DMC .
DJ1988
CYTAT(luck1985 @ 29 01 2008, 15:19) *
CYTAT(Kazuo @ 29 01 2008, 08:45) *
CYTAT(luck1985 @ 28 01 2008, 21:50) *
Nie piszcie mi o poziomie trudnosci Dante Must Die , bo to smiech na sali . Mozna wciskac wszystkie guziki na raz i jest fajnie .

O ja p-*-e-r-d-o-*-e, dasz mi namiary na swojego dilera? Też chce mieć tak fajnie jak ty.

Przejdź DMC "na czysto" (New Game - > DMD), zabaczymy ile wtedy się napocisz.
Tiglatpilesar
Kilka osób już przeszło grę. Kto jest ostatnim bossem? Najlepiej, żeby ktoś wymienił wszystkich bossów.
Dr.Czekolada
CYTAT

Subiektywna ocena, ale nie zmienia to faktu że robisz niepotrzebną wrzawe. To że mniej napociłeś się w DMC (niemniej jednak) oznacza że to gra dla ciot ?, sweet lord... . Dobra nie ma o czym dyskutować, come back to topic.
luck1985
Wrzawa jak wrzawa , ale sadzilem, ze bedzie sie wiecej "dzialo" tak przewaznie na tym forum jest No ale ok , wrocmy juz do tematu hyh.gif
Kazuo
CYTAT(Tiglatpilesar @ 29 01 2008, 18:38) *
Kilka osób już przeszło grę. Kto jest ostatnim bossem? Najlepiej, żeby ktoś wymienił wszystkich bossów.

Chodzą słuchy że zaszczytne miejsce fajnal bossa otrzymał dzielnicowy Stefan który w drugiej formie przeobraża się w gigantycznego Pikaczu strzelającego glutami z nosa. A tak na serio, po co ci to? Nie lepiej samemu sprawdzić?
Super Big Boss
CYTAT(Tiglatpilesar @ 29 01 2008, 18:38) *

Tu masz wszystkich przeciwników i bronie:

Przeciwnicy:
1) Scarecrows
2) Master Scarecrow (Seen both in video format and in some screens)
3) Frosts
4) Assaults
5) Blitz
6) Mephisto
7) White Knights
cool.gif Gold Knight
9) Hell Dogs
10) Shark Demons
11) Ice Toad (Boss)
12) Berial (Boss confirmed re-appearance)
13) Echidna (Boss confirmed re-appearance)
14) One Winged Dark Knight (Boss)
15) Collossus (Boss)
16) Agnus Insect Form (Boss)
17) Vergil (very likely Final Boss)
18) Dante (First Boss with possible re-appearances)
19) Shadows (Confirmed to be in the game in some form)

DMC4's Weapons
1) Red Queen
2) Blue Rose
3) Yamato
4) Ebony and Ivory
5) Rebellion
6) Shotgun
7) Gilgamesh
cool.gif Lucifer
9) Pandorra's Box
10) Confirmed Spear-Like weapon for Dante
11) Semi-Confirmed Sparda Final weapon for Dante (read the Italian PSM translations clearly mentioning the Sparda sword for Dante)
Soul
Sranie w banie luck DMC4 jest grą bardzo trudną lecz strasznie nie równą , raz sie wszystkich zabija - przeciwnicy nie stawiają żadnego oporu a raz jest tak że typy Cię po prostu ownują nie dając Ci nic zrobić , a gram przecież na Devil Hunterze - DMD będzie mocno przegięty coś czuje. Co do same gry to tak jak pisałem jest na prawdę porządnie ( ale nadal nie na poziomie NG IMO ) wkurza bardzo back tracking ( którego jest STRASZNIE DUŻO - nawet w NG1 tak nie było ) Wszystkich bossów których się pokona Nero później robimy to samo dante tyle że w odwrotnej kolejności a jak by tego było mało na końcu gry znowu się ze wszystkimi walczy laugh.gif kamera która jest strasznie sterylna ( potrafi się zgubić momentami - ale bardzo rzadko) No i przy NG ta gierka jest strasznie sztywna - chodzi mi tu głownie o ruchu naszej postaci - skok roll itp Sam system walki całkiem ok exeedy dają radę , łapka też owns - a i zdecydowanie bardziej wole grać Nero niż dante.

A z luckiem zgadzam się w jednym, NG2 nie zostawi suchej nici na DMC4 pożre go w całości biggrin.gif blush.gif zwłaszcza po ostatnich materiałach jakie z sieci wyleciały :)
Tiglatpilesar
Nie przepadam za serią. Nie mam zamiaru grać w czwórkę. Zawsze jednak bardzo podobał mi się design bossów z DMC, kiedy zna się ich nazwy łatwiej znaleźć z nimi screeny czy filmy na youtube.
Soul
A no i gierka jest bardzo widowiskowa:D
ShtaS
co to znaczy, że kamera jest sterylna?
Soul
Grałeś w God of War ? sterylna = sama się ustawia .
DJ1988
Hej, Soul, jakie rozdzielczośći dostępne są w wersji na Xa? 1080i? 1080p?
Soul
Ja gram na 720p, a czy wyświetli wyższą nie wiem jak będę w domu to sprawdzę.
ShtaS
faktoza, nie skojarzyłem czwartego znaczenia

http://netsprint.sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2576267
jiloo
CYTAT(DJ1988 @ 30 01 2008, 16:30) *
Hej, Soul, jakie rozdzielczośći dostępne są w wersji na Xa? 1080i? 1080p?

zdaje sie, ze na pudelku widnieje 480p/720p/1080i, ale glowy nie dam. moge sprawdzic w chacie.
niemniej jednak sam mam konsole na 720 ustawiona bo TV HDReady.

a przy okazji pierwsze wrazenia.
seria dla mnie jest nowoscia (mam za soba 1h w DMC1) wiec zaczalem gre na human. i jest rzeczwscie latwo - nawet latwiej niz w demo. ale nie szkodzi - przejde, zapoznam sie z systemem, a poutrudniam sobie pozniej smile.gif
o superlatywach pisali inni i ja sie z nimi zgadzam. jest jakos tak, ze gry capcomu do mnie trafiaja - klimatem, opowiescia i dokladnie tak samo jest z DMC. az zaczalem zalowac, ze swoja przygode zaczynam dopiero z czwarta odslona.
lubie gry od ktorych nie moge sie oderwac, a takie wlasnie jest DMC4 - mowie sobie jeszcze tylko jedna komnata, jeszcze tylko jedna zagadka, jeszcze tylko... i tak bez konca ;-)
bartiz
Na pudełku jest napisane 720p/1080i/1080p
DJ1988
CYTAT(bartiz @ 30 01 2008, 16:53) *

Dzięki.
Juchy
CYTAT(bartiz @ 30 01 2008, 16:53) *

ale na jakim pudelku? od jakiej wersji?

ja mam 480p/720p/1080i

i to jest bardziej prawdopodobne niz 1080p na X360...
Xymek
Ja mam standardowa wersje PAL, wlasnie lezy obok mnie pudelko - spogladam na tylnia strone i widze:

HDTV 720p/1080i/1080p

smile.gif
ShtaS
CYTAT(Xymek @ 31 01 2008, 11:42) *
Ja mam standardowa wersje PAL, wlasnie lezy obok mnie pudelka - spogladam na tylnia strone i widze:

HDTV 720p/1080i/1080p

smile.gif

cyknij fote i będzie dowód : D
mozi
jest 1080p - gram w takiej i wiem co widze ... ze upscaleowana to inna sprawa ale jest smile.gif hmm jak zrobic combo sss? .. jakos nie wychodzi"?
Juchy
ja mam NTSC wersje smile.gif
ciekawe skad te roznice...

MOZI: a inne gry jak zapuszczasz na 1080p (mimo iz na pudelku nic o tym nie wspominaja) to konsola wysyla sygnal 1080p czy przelacza sie na nizszy 1080i itp.?
bo ciekawi mnie teraz czy czasami scalowanie jest dozwolone zawsze bez znaczenia na rozdzialke rzeczywista gry bo jaka rzeczywiscie ma rozdzialke gra to juz inna sprawa...
Sandking
Jestem po obadaniu demka i... nieźle im toto wyszło. Nero całkowicie nie przeszkadza, ba, desing tej postaci bardzo przypadł mi do gustu. Nie wiem co macie do grafiki, ale wg. mnie jest świetna, po screenach mówiłem sobie - "Średniawo" - ale w ruchu jest cudownie (tylko plansza w śniegu jest fe, a dziwne, wszak do engine z Lost Planet). Ale i tak nikt nie powie, że nie brakuje tutaj detali, przyjrzyjcie się postaci Nero - pikna jest! ^^

A gameplay? Stary, dobry DMC. Podobne animacje, podobne combosy, roll. Jedną z nowości jest Devil Briner (POWER!), fajny bajer, ale za mało rzeczy można z nim zrobić, może w pełnej dostaje się nowe zastosowania. A moment, w którym Nero łapie przeciwnika swoją łapą i wywija nim jak lassem jest wyrąbisty (ktoś wie jak to się robi dokładnie ? mi losowo wchodzi). I Exceed, wg. mnie genialna i świetnie przemyślana rzecz, oj, jest jedną z głównych technik do masterowania. IR trzeba się nauczyć, ale jak już wejdzie w krew - rzeź twisted.gif i ta satysfakcja, gdy wejdzie Ci całe combo.

http://pl.youtube.com/watch?v=66VyakJWnaY

Jedyną rzeczą, która na prawdę mnie przeraża jest mała liczba ataków, na demko jeszcze jakoś da się przeżyć, ale liczę na to, że pełna wersja posiada w sobie dużo, dużo więcej (kupowanie ataków za orby itd.). DMC 4 na bank znajdzie się na mojej półce, ale dopiero w maju laugh.gif. Jak na razie, walnąłbym 8 z plusikiem.

A co do Ninja Gaiden II, na które czekam, bo mam ochotę na męczarnie, którą miałem przy NG:Black, może i zniszczy DMC4, ale czwartej części pogromcy demonów nie można odmówić jednego - MOCY! i czystej radości z gry. Nawet filmiki z demka powodują mięknięcie kolan (pojawienie się Frostów, Baeriala).

mozi
Juchy ----> powiem szczerze ze zabiles mi ćwieka i polazłem tesotwać smile.gif Okazuje się że wszystkie gry są skalowane do 1080p. Nie wazne czy mają 1080i jako max podane na okładce czy 720p (pgr3 np) wyświetlane są w 1080p. Z tego co pamiętam to jest w konsoli jakiś układ (jak upscaler) który to potrafi. W ps3 z kolei (wiem nie ma związku z xboxem ale co tam smile.gif jest tak ze jak jest na pudełku 720p to tak działa (kolejny powód do flame'a dla fanboji xbox'a wink.gif) A kwestia tego w jakiej rzeczywiscie rodziałce to chodzi to tak jak piszesz inny temat dosc powiedziec ze cod 4 nie dziala nawet w pelnym 720p i to niestety na duzym tv widać.
Sprawdze jeszcze potem jak jest z grami na 1szego x'a i dam znać.
Sandking
http://pl.youtube.com/watch?v=O6fCKhX4HQ0 <--- moment, w którym gościu używa Trickstera - OMG, niezwykły skill i jeszcze użycie taunta ohmy.gif
Juchy
CYTAT(mozi @ 31 01 2008, 20:53) *
Juchy ----> powiem szczerze ze zabiles mi ćwieka i polazłem tesotwać smile.gif...

zawsze mnie to nurtowalo, bo nie mam zadnego TV FULLHD i nie mialem mozliwosci wlasnie tego sprawdzic

dzieki za testy smile.gif

czyli jest tak jak sie spodziewalem, wynika z tego ze to co podaja na okladce to mozna sobie darowac bo i tak kazda gra pracuje w kazdym trybie do 1080p włącznie
ale tez wiadome jest ze i tak wiekszosc jest upscalowana (chip ANA, w nowych z HDMI nazywa sie HANA) do tych 1080p, a same gry jaka maja rzeczywista maxymalna rozdzialke to tajemnica juz producentow tych gier...
jak dla mnie to niestety minus dla X360 jest wzgledem PS3, bo na PS3 jak jest 1080p to jest 1080p, bo TV tez maja upscalery wiec juz sam TV z tego 720p zrobi sobie 1080p ale chociaz mamy rozeznanie jaka rzeczywista rozdzialke ma gra a nie jak w Xie nie wiemy praktycznie nic, bo moze miec dowolna i wprowadzac to w blad...ale jak zawsze wszystkiego sa wady i zalety, w PS3 zapewne znow TV ciagle sie moze przelaczac w rozne tryby by dopasowywac sie do tego co konsola wysyla w danym momencie i moze znow denerwowwac takie przelaczanie, czego w X360 nie uswiadczymy juz...
Bojan_Zaw
Zagrałem nareszcie w demko i jestem pod wrażeniem. Podoba mi się ten motyw z ręką. Tylko może mi ktoś powiedzieć co się stało z Dante? Tylko nie bijcie tongue.gif Btw. dla mnie must-have i chyba trzeba będzie zakupić limitkę happy.gif
Super Big Boss
Czy wersja NTSC-J zadziała na europejskiej konsoli?
Dante
Jak nie jest region free to nie chyba że coś się nagle zmieniło.
Juchy
raczej nie jest region free
a to czy to konsola z europy czy nie to juz nie ma znaczenia, wazny jest jaki ma ragion
bo na ta chwile to zmienic region konsoli sie da, choc wymaga to troche znajomosci tematu i posiadania infectusa z timeattack...
i mozna miec praktycznie multiregion konsole...
DJ1988
Konkretne informacje nt. Hell or Hell mode:

- Giniesz na jednego strzała, ale ta zasada nie tyczy się przeciwników. Możesz mieć przy sobie 3 Gold Orby.
- Przeciwnicy posiadają tyle zdrowia co w trybie DMD + mają DT
- By zabić przeciwnika musisz nabić combo meter do SSS

Są chętni? laugh.gif
ShtaS
CYTAT(DJ1988 @ 2 02 2008, 10:14) *
Konkretne informacje nt. Hell or Hell mode:

- Giniesz na jednego strzała, ale ta zasada nie tyczy się przeciwników. Możesz mieć przy sobie 3 Gold Orby.
- Przeciwnicy posiadają tyle zdrowia co w trybie DMD + mają DT
- By zabić przeciwnika musisz nabić combo meter do SSS

Są chętni? laugh.gif

osz w pizde... a jest tryb Heaven and Hell, jak w DMC 3?

Interesuje mnie jeszcze jedna sprawa, mianowicie, jak wyglądają kontynuację- (domyślnie, bez posiadania orbów) zaczynamy tam gdzie zgineliśmy, czy jesetśmy cofani do checkopointa?
jiloo
poddaje sie. potrzebuje pomocy z ostatnim boss'em. kombinowalem juz godzine i nie wiem co mam mu zrobic. niby troche udaje sie go grafic, ale nie wiem co dalej. przesaaaada smile.gif

UWAGA SPOILER!

uratowalem juz Kyrie. i okazalo sie, ze posag jeszcze wstal. z tymze teraz ma bardziej twarz Jego Wysokosci (ktorego, wydawalo mi sie, juz pokonalem). jest dosc malo miejsca na ruch i wielki posag wali we mnie prawa reka. generalnie robie uniki. czasem udale mi sie trafic go Devil Bringerem miedzy palce u dloni. wtedy zabiera prawa reke i macha lewa. ale lewej nie moge juz trafic. poradzcie.

CYTAT(ShtaS @ 2 02 2008, 11:06) *
Interesuje mnie jeszcze jedna sprawa, mianowicie, jak wyglądają kontynuację- (domyślnie, bez posiadania orbów) zaczynamy tam gdzie zgineliśmy, czy jesetśmy cofani do checkopointa?

jestesmy cofani do checkpointa. czasem bedzie to poczatek misji, czasem gdzies dalej.
DJ1988
CYTAT(jiloo @ 2 02 2008, 12:15) *
poddaje sie. potrzebuje pomocy z ostatnim boss'em. kombinowalem juz godzine i nie wiem co mam mu zrobic. niby troche udaje sie go grafic, ale nie wiem co dalej. przesaaaada smile.gif

UWAGA SPOILER!

uratowalem juz Kyrie. i okazalo sie, ze posag jeszcze wstal. z tymze teraz ma bardziej twarz Jego Wysokosci (ktorego, wydawalo mi sie, juz pokonalem). jest dosc malo miejsca na ruch i wielki posag wali we mnie prawa reka. generalnie robie uniki. czasem udale mi sie trafic go Devil Bringerem miedzy palce u dloni. wtedy zabiera prawa reke i macha lewa. ale lewej nie moge juz trafic. poradzcie.

CYTAT(ShtaS @ 2 02 2008, 11:06) *

jestesmy cofani do checkpointa. czasem bedzie to poczatek misji, czasem gdzies dalej.

Obczaj ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=xBzJ_B2HymE

Tutaj należy się małe sprostowanie. W grze są dwa rodzaje Orbów. Yellow i Gold. Yellow odradzają cię w ostatnim checkpointcie, a Gold wskrzeszają cię w momencie w którym padłeś.
Na początku gry decydujesz czy wybierasz Yellow czy Gold Orby.
cotek
Ja już przeszedłem DMC4 na Devil Hunterze i wczoraj na Hunterze dziś zaczynam na Hardzie biggrin.gif
Ocena 10/10 tongue.gif
jiloo
CYTAT(DJ1988 @ 2 02 2008, 14:31) *

mistrzuniu moj. z nieba mi spadasz. ja dzis przerylem calego youtuba i ogolnie siec w poszukiwaniu jakiegokolwiek info na temat ostatniego boss'a. ale nic nie moglem tego znalezc. niech Ci bozia wynagrodzi w czym sobie zyczysz hyh.gif
ale z tego co widze na filmie to dobrze kombinowalem, ale cus mnie nie szlo, wiec sie koniec koncow wkurzylem i musialem od kolesia odsapnac. zaraz podejde do niego z nowym zapasem wiedzy i nowa energia.

CYTAT
Tutaj należy się małe sprostowanie. W grze są dwa rodzaje Orbów. Yellow i Gold. Yellow odradzają cię w ostatnim checkpointcie, a Gold wskrzeszają cię w momencie w którym padłeś.

o to nie wiedzialem.
ale powiedz, a jesli nie decyduje sie skorzystac z orba, to wczyta zapisany stan gry, prawda? ale zauwazylem, ze wtedy nie zaczynamy gry dokladnie w tym miejscu gdzie byl save tylko gra wybiera punkt rozpoczecia. ja przynajmniej tak mialem, ze musialem kilka pomieszczen przejsc jeszcze raz i kilka zagadek/zadan rozwiazac/wykonac, po wgranym save.
DJ1988
CYTAT(jiloo @ 2 02 2008, 15:11) *
CYTAT(DJ1988 @ 2 02 2008, 14:31) *

mistrzuniu moj. z nieba mi spadasz. ja dzis przerylem calego youtuba i ogolnie siec w poszukiwaniu jakiegokolwiek info na temat ostatniego boss'a. ale nic nie moglem tego znalezc. niech Ci bozia wynagrodzi w czym sobie zyczysz hyh.gif

CYTAT

o to nie wiedzialem.
ale powiedz, a jesli nie decyduje sie skorzystac z orba, to wczyta zapisany stan gry, prawda? ale zauwazylem, ze wtedy nie zaczynamy gry dokladnie w tym miejscu gdzie byl save tylko gra wybiera punkt rozpoczecia. ja przynajmniej tak mialem, ze musialem kilka pomieszczen przejsc jeszcze raz i kilka zagadek/zadan rozwiazac/wykonac, po wgranym save.

Trudno mi w tej chwili powiedzieć. Ja jeszcze nie mam gry w swych łapskach. Podaje tylko to co zdążyłem się dowiedzieć z różnych stron/forów.
Wojtusior
Duże są różnice między poziomami trudności? Dla średnio-zaawansowanego hack'n'slashowca który byście polecili chytry_.gif ?
danielskii
hejka Panowie. Wlasnie jestem po demku...wczesniej nigdy nie mialem do czynienia z takimi grami i jestem zachwycony. Pytanko jak wyglada dlugosc gry?? idzie sie pobawic dluzej niz pare godzin?
DJ1988
CYTAT(danielskii @ 2 02 2008, 16:01) *
hejka Panowie. Wlasnie jestem po demku...wczesniej nigdy nie mialem do czynienia z takimi grami i jestem zachwycony. Pytanko jak wyglada dlugosc gry?? idzie sie pobawic dluzej niz pare godzin?

Grę przechodzi się na Devil Hunterze w 15 godzin.

CYTAT(Wojtusior @ 2 02 2008, 15:33) *
Duże są różnice między poziomami trudności? Dla średnio-zaawansowanego hack'n'slashowca który byście polecili chytry_.gif ?

Najpierw zagraj na Devil Hunterze. Jeżeli ten poziom będzie dla ciebie za trudny, przerzuć się na Human.
Tiglatpilesar
Świetny ostatni boss, choć walka wydaje się bardzo monotonna.
jiloo
no, pierwsze przesjscie za mna. gralem na Human zeby oswoic sie z gra, poznac system, zrozumiec o co biega. wiem, ze sa tu na forum tacy, co mnie zbrechtaja - ale na poczatek nawet z Belial'em (boss z dema) nie moglem sobie poradzic. na szczescie w pelnej grze mozna kupowac gwiazdki uzupelniajace energie. ale co smieszne, wiecej leczylem sie na poczatku gry i przy starciach z poczatkowymi boss'ami. po jakis 6h skleilem o co chodzi i boss'owie juz mnie nie pozbawiali energii tak latwo.
teraz rozpoczalem juz ponowna przygode z demonami na wyzszym stopniu trudnosci. i wrecz wydaje mi sie, ze nie ma wielkiej roznicy w poziomach trudnosci, ale to tylko wrazenie, bo zaczynalem jako totalny laik.

przechodzac gre mialem jakies takie wyobrazenie, ze po zaliczeniu scenariusza bede mogl odpalic sobe dowolna misje dowolna postacia.
ale dopiero po chwili do mnie dotarlo, ze przeciez scenariusz nie trzymalby sie kupy. a pozatym Nero dostaje sie w niektore miejsca uzywajac swojej demonicznej lapy. Dante, by sobie z tym nie poradzil.

Capcom jak zwykle nie zawiod i dostarczyl ciekawa opowiesc. za to wlasnie ich lubie. zdaje sobie sprawe, ze nie jest to scenariusz zaslugujacy na oscara, ale przyjemnie poznaje sie zawilosci fabuly. dla mnie byla ona dla mnie tym bardziej ciekawa i nowa, bo to moje pierwsze spotkanie z DMC. imponujaca tez jest liczba filmikow - mysle, ze dalobysie z tego zlozyc dosc dlugi filmik. jest zreszta opcja "play all" w menu, ciekawe ile lacznie zajmuja czasu. chyba zaraz odpale smile.gif
a przy okazji. zauwazyl ktos, ze podczas wstawek filmowych mamy niewielka mozliwosc kontrolowania kamery? prawym analogiem mozna wychylac obraz we wszystkie strony. jednak pole manewru jest tak male, ze nie wiem po co to jest i czemu ma sluzyc. prawym trigerem natomiast mozemy wlaczyc zoom, ale tez ograniczony, bez mozliwosci operowania kamera.

po przejsciu gry odpalaja sie tez bonusy. mozna zaglebic sie w historie poprzednich czesci DMC, jest tez jakas galeria, ale na razie tylko jeden obrazek mam. mozna tez poczytac notki i oberzec modele wszystkich przedmiotow, wrogow, boss'ow i postaci przewijajacych sie przez fabule. pozatym mozna zobaczyc animacje wszystkich ruchow Dante i Nero, przejrzec bronie itp.

CYTAT
W grze są dwa rodzaje Orbów. Yellow i Gold. Yellow odradzają cię w ostatnim checkpointcie, a Gold wskrzeszają cię w momencie w którym padłeś.

ja mam tylko zlote orby. nie wiem teraz czy zolte i zlote to to samo, tylko poprostu ktos pomieszal terminy, czy co? jedyne co moge jeszcze zrobic to sprobowac zalozyc "new game" i zobaczyc czy na starcie jest jakas opcja wyboru.
Wojtusior
Większość gry gra się Nero, a tylko w wybranych scenach przeskakuje na Dantego, czy można sobie czasami wybrać postać, którą się będzie grało ;> ?
jiloo
CYTAT(Wojtusior @ 2 02 2008, 17:44) *
Większość gry gra się Nero, a tylko w wybranych scenach przeskakuje na Dantego, czy można sobie czasami wybrać postać, którą się będzie grało ;> ?

podzial jest w zasadzie 50-50. w zasadzie, bo chyba Nero ma dwie misje wiecej niz Dante. nie chce spoilowac i zdradzac wam ile jest misji - dlatego tak zawoluowalem wink.gif
niestety nie mozesz wybrac sam kim chcesz grac - scenariusz wskazuje na to ktorym bohaterem bedziesz w danej chwili sterowac. ale wlasnie mnie natchnales - sprawdze czy po przejsciu gry mozna choc w niektorych misjach wybrac postac - choc szczerze w to watpie.
Dabman
Nie mam obecnie konsolki, ale pogralem u kolegi, sam poczatek, opinie?
MASAKRA, DMC1 to to nie jest ( mimo wszystko muzyka mi nie wchodzi, jest klimat/zamek ale to nie to... )
W kazdym badz razie graficznie bardzo mi sie podoba, lokacje tez dobre.
Sadze ze mozna gre okreslic DOBRA, nawet BARDZO DOBRA.

Czekam na konsolke, bede zacieral na maksa, mam nadzieje ze wyjdzie druga edycja gry, cos ALA DMC3 SE, z trybem takim jak oferuje Ninja Gaiden, czyli sieka z bosami i jakies mega misje dla hardcorowcow.

Co do poziomu ze giniemy od 1 strzalu, troche bezsens, poziom powinien sie opierac na wiekszej ilosc przeciwnikow, oraz bardziej zaawansowanymi zdolnosciami manualnymi + wiecej taktyki na bossow dry.gif
jiloo
CYTAT(Dabman @ 2 02 2008, 19:21) *
Co do poziomu ze giniemy od 1 strzalu, troche bezsens, poziom powinien sie opierac na wiekszej ilosc przeciwnikow, oraz bardziej zaawansowanymi zdolnosciami manualnymi + wiecej taktyki na bossow dry.gif

wlasnie jakos tez mi sie to wydaje jakies nieprawdopodobne. pozatym, zeby wykrecic SSS trzeba sie troche namachac.

@DJ1988: skad masz info o tym trybie? bo pisales, ze konkretne
zakladajac, ze rzeczywiscie to prawda to "Hell or Hell mode" bedzie chyba najwyzszym poziomem trudnosci w grze. ja znalazlem takie:
CYTAT
1) Very Easy mode - Unlocked if you perform very crappily on Human mode. Not actually confirmed but I would think that there is a difficulty level even below Human mode where enemies die in like 2 hits and you can play in Automatic mode.
2) Human mode - This is technically Easy mode without being TOO easy. It's basically the "Play this mode to get the epic badassery of DMC4 without the hurt". It's the difficulty of choice for newcomers.
3) Devil Hunter mode - For all intent and purposes this is what I believe the Normal mode is in DMC4. Not too hard, not too easy but will require some skill. I would think it's similar to DMC1's difficulty and more balanced. Obviously easier than DMC3's Normal.
4) Hard Mode - This mode will be giving players a run for their money and when they will start sweating. Expect reasonable skill entry for this type.
5) DMD mode - Crap will start to hit the fan, enemies with DT and they will not die too easily. You will take shits loads of damage. Classic DMC hardest difficulty mode.
6) Final Difficulty mode - Kobayashi has confirmed this to be in existence and I think the name is somewhere along the line "King of Hell". Basically... DMC4 at it's hardest and even the hardcore will cringe at this.

a znalazlem tutaj: http://devilmaycry.pl/news.php?readmore=43
cotek
Tego Final Difficiulty chyba nie bedzie, bo nie ma na niego miejsca w rankingu...
DJ1988
CYTAT(jiloo @ 2 02 2008, 19:39) *
CYTAT(Dabman @ 2 02 2008, 19:21) *

wlasnie jakos tez mi sie to wydaje jakies nieprawdopodobne. pozatym, zeby wykrecic SSS trzeba sie troche namachac.

@DJ1988: skad masz info o tym trybie? bo pisales, ze konkretne
zakladajac, ze rzeczywiscie to prawda to "Hell or Hell mode" bedzie chyba najwyzszym poziomem trudnosci w grze. ja znalazlem takie:
CYTAT
1) Very Easy mode - Unlocked if you perform very crappily on Human mode. Not actually confirmed but I would think that there is a difficulty level even below Human mode where enemies die in like 2 hits and you can play in Automatic mode.
2) Human mode - This is technically Easy mode without being TOO easy. It's basically the "Play this mode to get the epic badassery of DMC4 without the hurt". It's the difficulty of choice for newcomers.
3) Devil Hunter mode - For all intent and purposes this is what I believe the Normal mode is in DMC4. Not too hard, not too easy but will require some skill. I would think it's similar to DMC1's difficulty and more balanced. Obviously easier than DMC3's Normal.
4) Hard Mode - This mode will be giving players a run for their money and when they will start sweating. Expect reasonable skill entry for this type.
5) DMD mode - Crap will start to hit the fan, enemies with DT and they will not die too easily. You will take shits loads of damage. Classic DMC hardest difficulty mode.
6) Final Difficulty mode - Kobayashi has confirmed this to be in existence and I think the name is somewhere along the line "King of Hell". Basically... DMC4 at it's hardest and even the hardcore will cringe at this.

a znalazlem tutaj: http://devilmaycry.pl/news.php?readmore=43

a) te informacje są stare
b) Te "King of Hell" powstało po zobaczeniu listy achievementów. To po prostu spekulacja co do nazwy trybu.
jiloo
ja to znalazlem dzis szukajac jakiegos info o ostatnim boss'ie wink.gif

a tak z innej beczki. obejrzalem wszystkie filmiki z DMC4. oczywiscie uzylem opcji "Play All" zeby zobaczyc czy sluszne mialem wrazenie, ze sporo tego wyprodukowali. i owszem, zeby zobaczyc wszystkie klipy trzeba poswiecic na to prawie dwie godziny. mysle, ze sporo.
jedynym drazniacym elementem ogladania wszstkich filmow na raz sa loadingi pomiedzy klipami (ogloszone napisem "now loading" - chyba juz bym wolal zeby obraz sie zaciemnial na chwile w przerwie. ale loadingi krotkie, wiec bardzo nie draznia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.