Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
mozi
Mam kłopot z 13 misją:

Gramy jako dante w lesie. Dochodze to tego kregu co w strony teleportują do challanegy i dalej dupa. Rozwalam wszystkich i nic sie nie dzieje. Moge tylko wrocic zpowrotem. Generalnie krece sie w kółko i nic z tego nie wynika. Jak wyjsc w ogole z lasu i czego szukac? W pewnym momencie zapetlilem sie miedzy 3 pomieszeniami i dupa. Help....

Nie chce mi sie niuchac scian wiec prosze o pomoc bo stoje i kwicze:)
jiloo
CYTAT(mozi @ 2 02 2008, 23:52) *
Mam kłopot z 13 misją:

Gramy jako dante w lesie. Dochodze to tego kregu co w strony teleportują do challanegy i dalej dupa. Rozwalam wszystkich i nic sie nie dzieje. Moge tylko wrocic zpowrotem. Generalnie krece sie w kółko i nic z tego nie wynika. Jak wyjsc w ogole z lasu i czego szukac? W pewnym momencie zapetlilem sie miedzy 3 pomieszeniami i dupa. Help....

Nie chce mi sie niuchac scian wiec prosze o pomoc bo stoje i kwicze:)

tez sie zamotalem w tym lesie, ale tylko na chwile.
zasada jest prosta. zawsze wybieraj najbardziej oswietlona sciezke. poznasz to po tym, ze cien bohatera i kolumn (lukow) bedziesz mial za plecami.
jak wybierzesz sloneczna sciezke to trafisz niby w to samo miejsce, ale tylko niby - bo slonce rozjasnilo juz inna sciezke. tak wiec odwiedzisz slup 3 razy, zawsze wybierajac sloneczna sciezke (te ocienone zaprowadza cie do walk ze stworami) i wyjdziesz z tego magicznego labiryntu smile.gif
mozi
Dzięki jilo. Wieczorem sprawdzę co i jak. Mam nadzieję że nie ma więcej takich zagadek. Tak w ogóle to straszna lipa - teraz już wiem ze
jako dante będę wracał do tych samych lokacji które odwiedzilem jako nero. Poszli na łatwiznę - zaprojektowali 3 plansze na krzyż i tyle...
maciek88
Po demku nie mogę się przekonać. W sumie z radochą zagrywałem kiedyś w pierwszego Devila, ale po doświadczeniu Ninja Gaiden mam wrażenie jakby ta seria za bardzo nie "ruszyła" i w konfrontacji z Boxowym geniuszem wypada jakoś ubogo.

Może kiedyś dam szanse, ale obecnie zero podniety.
Soul
Przechodzę grę drugi raz i powiem jedno nero>dante - exeed to mistrzostwo samo w sobie zwłaszcza gdy do kupimy umiejętność max act no i nie można zapomnieć o łapce.

exeed to umiejętność dzięki której każdy Twój cios może mieć właśnie ta czerwoną poświatę - po każdym ciosie dokładamy LT(X360) oczywiście w odpowiednim momencie - nie które ciosy na exeed mają jeszcze lepszego kopa, niż zwykłe machnięcia a mam tu na myśli takie ciosy jak wybicie, podjazd itp Ich power zależy też od tego na którym poziomie jest aktualnie naładowany exeed - odpowiednio 1-2-3 (poziom 2 zazwyczaj nic nie daje i nie widać jako takiej różnicy) Z czasem możemy kupić takie coś że po każdym ciosie przy perfekcyjnym tajmingu exeed skacze od razu na 3 poziom( i to właśnie na tym poziomie, cios ma najlepszą animację i konkretnego powera) - bez tego max możemy uzyskać pierwszy poziom exeed'a też daje radę ale to nic przy trójce Wink Co do łapki to zawsze na każdego przeciwnika (Boss'a też) jest jakaś specjalna animacja - działa gdy przeciwnik nasz jest oszołomiony wystarczy podejść i wdusić B - oczywiście całość poprzedzić jakimś wypas combem no i do wszystkiego do rzucić devil mode.

Tak jak by ktoś nie wiedział :P
GhettoKingSas
damn.... nie moge sie doczekac kiedy zaczne siekac w dmc4 biggrin.gif juz powinienem miec ale oczywiscie typ wyslal dopiero wczoraj confused.gif

dobrze ze exeed mozna odrazu ladowac na 3 poziom tongue.gif w demku jak probowalem wiecej razy linkowac z exeed to timing jak cholera potrzebny :| w dodatku lipa z tym ze jest pod trigerem confused.gif ktory lapie jak chce czasami sad.gif

mozna zmieniac ustawienia przyciskow wogole?
jiloo
CYTAT(GhettoKingSas @ 5 02 2008, 18:05) *

na szczescie mozna sobie konfirurowac klawisze dowolnie.

mnie wkurzal miecz pod Y i lockowanie pod RB. ustawiasz jak Ci sie podoba.
Soul
CYTAT(GhettoKingSas @ 5 02 2008, 18:05) *
damn.... nie moge sie doczekac kiedy zaczne siekac w dmc4 :D juz powinienem miec ale oczywiscie typ wyslal dopiero wczoraj :/

dobrze ze exeed mozna odrazu ladowac na 3 poziom :P w demku jak probowalem wiecej razy linkowac z exeed to timing jak cholera potrzebny :| w dodatku lipa z tym ze jest pod trigerem :/ ktory lapie jak chce czasami :(

Możesz dopiero po kupieniu umiejętności max act kosztuje ona jakieś : 8 tyś
ArkejD
Dopiero dziś sprawdziłem demko i szczerze, tak jak znudził mnie dmc3 na ps2, tak po demie mam straszną chrapkę na dmc4. Czy w demku wrzucili tak wyjątkowo piękną lokację, czy przez większość gry bujamy się po takich miejscówkach ? Naprawdę, zauroczyłą mnie architektura, tekstury, bardzo symptycznie wrzucony HDR, dosyć prosty system walki, sliczne cut scenki i niezły design przeciwników. Swoją drogą trailer dostępny na marketplace jest jednym z najlepiej zmontowanych jakie ostatnio widziałem, brawa za numer przygrywający w tle. Będzie troszke kaski to na pewno się skuszę.
Zeratul
poki co jestem rozczarowany... nigdy nie bylem fanem DMC, i nigdy nie lubilem dantego. Dla mnie to IMO koles wygladajacy jak ciota, a grajacy twardziela. Nero przy swojej buzce wyglada jeszcze gorzej. System walki jest ok, ale graficznie nie powala gra, ani troche... Wszystko jest cholernie sterylne, bohaterowie ruszaja sie jak kupa, animacja postaci zawodzi... ogolnie nie jestem podbudowany ta gra, no i do tego jest prosta. Mam nadzieje, ze szybko skoncze i odblokuje jakies hardcorowe poziomy trudnosci, bo poki co zero fun'u mam. Teraz tylko czekam na NG II...
ach i nigdy nie bylem maniakiem slasherow... ale lubilem sobie pociac...
qazar
sorry za noobowe pytanie %-) jak sie uzywa niebieskich orbow ? Bo cos do tego dojsc nie moge a koncze juz gre drugi raz sad.gif , wiem kijowe pytanie , ale coz poczac...
Soul
Po prostu zbierasz je i tyle, za 4 zebrane powiększa Ci się pasek życia.
^^phantom
Widze ze wiekszosc osob juz pyka w DMC, mi juz slinka leci, jutro tzn dzisiaj powinno do mnie przyjsc limitowana edycja smile.gif Zobaczymy jak sie w to gra ;-)
Brolin
szukałem i nigdzie nie znalazłem informacji o systemie save'ów w DMC4. Są tylko co misję czy w trakcie też występują? Przed Bossami może ? tongue.gif
matek_79
CYTAT(Brolin @ 8 02 2008, 10:09) *
szukałem i nigdzie nie znalazłem informacji o systemie save'ów w DMC4. Są tylko co misję czy w trakcie też występują? Przed Bossami może ? tongue.gif

Mozesz zapisywac gre w dowolnym momencie
z2djtkose
A ja mam pytanko bo męcze sie z jednym bossem :
Jestem przy tym wkurzajacym gosciu ktory wyglada jak motyl z tym czerwonym jednym okiem. Ten ktory zabil brata kyrie tongue.gif
Bije goscia i bije ale ciagle mi zasysa zycie ze mnie i musze od nowa go naparzac..jak Wam sie udalo go pokonac?

z gory dzieki za help wink.gif
cotek
Kiedy ucieka na środek pomieszczenia i mówi "It's time too die" podbiegamy do niego, podbijamy mieczem do góry i tniemy jeszcze parę razy w powietrzu.To powoduje, że nie zrobi swojego "czaru" jeśli chodzi o zabieranie życia.
matek_79
Kurde ta gra ma niesmowity power, na poczatku sie bawilem, mashowalem na maksa, a tu sie okazuje ze tu jest i drugie i trzecie dno tego wszystkiego. Warto jednak troche czasu poswiecic na timing i combosy oraz mozliwosci synow spardy. Narazie jestem w misji 13 i mam problem z bossem ktos ma jakis konkretny sposob na ta wezowata agawe? Tluke ja rowno ale jak do tej pory i tak zabralem jej najwiecej 1/8 energii, rozumiem ze dante nie ma lapki jak nero ale bez przesady, jakis sposob musi byc chytry_.gif bynajmniej, do czasow wydania NG2 wiem przy czym bede sie bawil, i dobrze, bo az tak rozbudowanego systemu walki juz dawno nie widzialem i jestem pelen podziwu dla capcom ze az tak dobrze im to wyszlo wink.gif
mozi
Grałem na human ale zakładam że będzie tak samo na DH. Szczerze powiem ze zadnego sposobu nie mam i wyglada to tak +- :
na poczatku jak lata po planszy laduje coyote'a i czekam az przyleci z roztwartym ryjem. Jak rozłozy lapy jak dzwig to wtedy namierzasz tego gluta co spawnuje potworki i walisz z mocnego kombosa. Jak stoi na glebie to DT i jazda z tego co masz pod ręką. Nie widziałem nic czego bym nie był w stanie
przewidzieć.

Chyba zacznę grac na DH bo na human to śmiech na sali .. ani razu nie padłem. Obwarowałem sie flaszkami na końcowa walkę a nie użyłem żadnej !!!
Pytanie do kogos kto skonczyl Human i gra na DH (jiloo? smile.gif - czy jest duzo trudniej walki z bosami itd?
Maniek84
Panowie krótka piłka, odnośnie ostatniego bossa... Nie przeszedłeś - gry nie czytaj!!! Już od godzinki pocę sie na tym śmiesznym skrzydlatym typie i ni chu chu nie mogę go dojechać!!! Właściwie to nie mogę zniszczyć tego kryształu na cycach i nie mam pomysłu jak się do niego dostać. Jak ktoś wie to czekam pilnie na odpowiedź...heheheh Będę naprawdę wdzięczny za szybką odpowiedź, bo wiecie ROD czyha a konsola sie poci, a ja bynajmniej nie jestem taką osobą która łatwo odpuści. wink.gif
POZDRO
yanek
Przy okazji pytania Mańka, pytanie z końca gry:
Już po rozwaleniu dziadka, po filmiku z nero, dante i kyrie, jest walka znowu z tym duzym panem, a on nic nie robi tylko pięściami nawala, nigdzie w bok nie mogę iśći nie mam pomysłów jak to przejść... wie ktoś jak to zrobić?
Maniek84
Już nieaktualne, właśnie gierka pękła... Zwykłe niedopatrzenie - nie zauważyłem jednego nie do końca zniszczonego kryształu. BTW gierka mocno uzależnia i występuje tzw. syndrom jeszcze tylko jednej misji biggrin.gif To był mój pierwszy Devil i wyniosłem po nim pozytywne zdanie o serii. Nie jest to gra na 10, ale mocne 8... może nawet z plusikiem. Wkurza wymuszony backtracking i schematyczność walk z Bossami. Brakuje mi tutaj odrobiny finezji, napierdzielasz w typa do póki nie padnie, znanej z mojej ulubionej serii o wampirach Soul Reaver. Nie występują także logiczne łamigłówki, które na pewno ubarwiłyby zabawę. Ot takie moje przemyślenia na gorąco. Mimo iż nie przepadam za slasherami, Ninja Gaiden wyłączyłem przed końcem pierwszej misji, tak DMC4 łyknąłem bez przepojki i nie żałuje spędzonego czasu. Może ze względu na intuicyjne sterowanie i ogólną prostotę na poziomie Human??? Tak czy siak warto zagrać.
mozi
Yanek---> jak zaczyna uderzac jedna reka namierzasz - odskakujesz i B (devil bringer), druga lapa jest trudnijesza (timming jest wazny) musisz wyskoczyc w powietrze i znowu B - po temacie.

Zeratul
Zapodajcie jakiegos hinta na walke z dante, nie zebym sie z nim meczyl. Bo wczoraj raz sprobowalem, bylo pozno wiec polazlem spac, ale jakiejs milej rady uslucham. Je to moj pierwszy walkthrough i gram na DH.
Dzieki... Ile jest misji lacznie? 24?
GhettoKingSas
no ja wlasnie gram na DH biggrin.gif

na dantego to wystarczy sypac do niego z pistoletu tongue.gif on tez zacznie strzelac i kule beda sie zderzac i nic nie bedzie ci zagrazac, podejdz strzelajac i zrob devil bringera ^^ a potem to juz uzyj wyobrazni i go zaszlachtuj tongue.gif

giera jest swietna wciagnela mnie bardziej od dmc3

lapka wymiata a exeed to nie mam pytan

ps. zna ktos juz liste wszystkich achievementow? bo wiekszosc jest secret confused.gif
jiloo
CYTAT(mozi @ 10 02 2008, 15:27) *
Pytanie do kogos kto skonczyl Human i gra na DH (jiloo? smile.gif - czy jest duzo trudniej walki z bosami itd?

tak jak pisalem gdzies wczesniej.
zaczynalem jako totalny nowicjusz serii na human i na poczatku mialem problemy z bossami.
teraz Devil Hunter wydaje mi sie wrecz prostszy od Human, ale pewnie to dlatego, ze wykminilem system gry, kombosy itp. boss'owie sa o tyle trudniejsi, ze ciosy zabieraja im mniej energii i walki trwaja dluzej, ale zadnemu nie udalo sie mnie utluc (jestem po walce z Agnusem insectem).
Zeratul
CYTAT(GhettoKingSas @ 11 02 2008, 16:35) *
no ja wlasnie gram na DH biggrin.gif

na dantego to wystarczy sypac do niego z pistoletu tongue.gif on tez zacznie strzelac i kule beda sie zderzac i nic nie bedzie ci zagrazac, podejdz strzelajac i zrob devil bringera ^^ a potem to juz uzyj wyobrazni i go zaszlachtuj tongue.gif

giera jest swietna wciagnela mnie bardziej od dmc3

lapka wymiata a exeed to nie mam pytan

ps. zna ktos juz liste wszystkich achievementow? bo wiekszosc jest secret confused.gif

sie sprobuje dzieki...
achv mozesz poznac na xboxachievement360.org czy jakos tak...
Trufs
http://www.xbox360achievements.org/achieve....php?gameID=296

Secrety sa tutaj, a ty zeratul nie udawaj ze nie pamietasz strony xd
Sandking
To ile jest w końcu poziomów trudności?
- Human,
- Devil Hunter,
- Son of Sparda (?)
- Dante Must Die,
- Heaven or Hell,
- Hell or Hell,

Czy coś ominąłem? tongue.gif
Sokolov
Więc wnioskuje z tego co czytam/po achievementach, że grania jest naprawdę sporo, prawda? To nie jest gra na 8h (domyslam się, że tyle zajmuje przejscie gry na Human) i koniec?
Zeratul
dobrze sie domyslasz...
GhettoKingSas
wlasnie jakies pol godziny temu skonczylem na DH wink.gif mialem spore problemy z ostatnim bosem(konkretnie koncowka walki)

wrazenia : damnnnnnn dla mnie najlepsza czesc serii smile.gif

jedyny niedosyt to ze do 11 misji bralem nero a potem cofalem sie dante :| troche mnie to denerwowalo tongue.gif

w skali 1-10 , solidne 9 wedlug mnie

wciagnelo mnie na maxa ^^ pewnei bede staral sie zdobyc pelnego 1000 gs ale to raczej nie predko tongue.gif

ps. zaliczyl ktos wszystkie bonusowe misje?
Soul
No backtracking do bólu :/
sinner
Demo DMC4 pobrane już milion razy
Zeratul
A jednak DMC potrafil mnie wciagnac, po dosyc slabym poczatku teraz jest juz calkiem niezle i daje rade. Walki z bossami daja kopa, walka dantem to wieksze wyzwanie niz masturbatorem z wycwiczona reka. Jestem na 18 misji DH, dzisiaj pewnie dokoncze i lecimy od poczatku. Najwiekszym minusem gry jest backtracking, ale dzieki temu dostajemy 24 misje zamiast 12, no i jakby nie bylo zmieniaja sie przeciwnicy i styl walki, wiec tragedii nie ma. Ogolnie jest dobrze, ale NGII i tak pozamiata.
Konar$ky
Chciałem się zapytać, jak wygląda najniższy poziom trudności w nowym DMC? Tzn. czy jest tak samo trudny co w poprzednich częściach? Głównie mi chodzi o większe występowanie checkpointów i większej ilości żyć. Pytam się, bo gdzieś słyszałem że nowy devil miał być bardziej user friendly, czy to prawda?
Tommo
Widze ze juz x'a kupiles ;]

Jest poziom trudnosci Human dla poczatkujacych graczy w devila
GhettoKingSas
ja przeszedlem dzis na human chwila moment wink.gif pelen ownage wink.gif prawie same S i A rangi tongue.gif

ogolnie human ssie bo przeciwnicy za szybko gina i dobrego combosa nie mozna rozkrecic czesto wink.gif

zaraz biore sie za son of sparda i do rana moze odkryje dmd

ogarnia ktos czy sa nowe stroje do odkrycia?

ps.jak pokonacie ostatniego bossa i beda credity to musicie prze ponad minute wyrzynac puppety , jak sie wam uda to bo ccreditach bedzie kozacka scenka z dante i lady tongue.gif
wogole to konret wymie zrobili dla lady hahaha jak sie bujaja masakrycznie ^^
Zeratul
ech zrobilem wczoraj DH i teraz robie Humana... za prosto. Ale to tez dobrze, ponabija sie orby, co by byly jak znalazl na wyzsze poziomy trudnosci smile.gif
cotek
Przeszedłem Humana, DH, 7 misji Son of Sparda ale strojów ani widu ani słychu
Sandking
Za przejście na DMD jest strój Super Nero/Dante wink.gif
GhettoKingSas
przejsc na dmd to bedzie konkret wyzwanie confused.gif

jestem na 9 misji SOS wink.gif ale zatrzymalem sie na chwile i zaliczylem wszystki misje secretne i kawalki orbow niebieskich pozbieralem
brakuje mi 1 kawalka zeby wymaxowac energie ale nei wiem czy przegapilem krysztalek czy jakas maszyne do nabijania combosa confused.gif

ma ktos moze jakis link do klipu albo zdjec gdzie sa pokazane wszsytkie te maszyny do combo co daja orby po zalatwieniu ich?
na youtube znalazlem tylko klip z kawalkami blu orbow wink.gif

ps. te stwory co maja pole elektryczne sa straszne, w 9 misji na SOS w zamknieciu w klatce sie taki dzik pojawia i mnie ubija caly czas , eh trzeba chyba charg shota wymaxowac to moze za jednym je.bnieciem zdejmie oslone ;p

przeszedl juz ktos na SOS albo DMD?

edit: Juz mam full life bar ^^
C1REX
Za każdym razem udaje się wam robić exceeda?

Czy tyko ja mam z tym problem i randomowo mi wchodzi?
Soul
Zależy którego masz na myśli.
C1REX
No oczywiście tego, co podczas uderzenia się ładuje.

Na youtubie można zobaczyć, jak ludzie praktycznie przy każdym ciosie ładują i to na 3poziom.
Super Big Boss
Ma ktoś sposób na ostatniego boss (dziadek)? Na początku łatwo go trafić ale jak dostanie ze dwa razy to po rozwaleniu aury robi sie taki szybki, że bardzo trudno go złapać. Pokonałem go fuksem na DH ale jakoś nie wyobrażam sobie tej walki na DMD.
C1REX
QUOTE(Super Big Boss @ 14 02 2008, 11:21) *
Ma ktoś sposób na ostatniego boss (dziadek)? Na początku łatwo go trafić ale jak dostanie ze dwa razy to po rozwaleniu aury robi sie taki szybki, że bardzo trudno go złapać. Pokonałem go fuksem na DH ale jakoś nie wyobrażam sobie tej walki na DMD.

http://www.youtube.com/watch?v=PkCd7UBHDl0

Sam gierki jeszcze nie przeszedłem, ale to chyba to.

Ja chcę robić exceeda tak, jak ten koleś.
Soul
Tak zwykły exeed siedzi mi za każdym razem takim na 3lvl już nie, a zeby go w ogóle użyć trza kupić max act za 8 tysi = taiming musi być perfekcyjny.
GhettoKingSas
mi wchodzi jak chce na 3 lvl :|
zauwazylem ze jak wyskoczysz w powietrze i zrobisz exeed po pierwszym slashu latwiej jest z timingiem chyba, przynajmniej u mnie...

wydaje mi sie ze to tak wlazi dzwnie przez to ze to jest pod triggerem confused.gif i niestety nie mozna zmienic musi byc pod trigerem, a wiadomo triger analogowy i czesto lapie jak chce, i nie wiem czy trzeba szybko trzasnac caly analog do konca czy obojetnie, przewaznie jak pie.rdolne palcem w triger na maxa to wejdzie na 3 lvl

swoja droga nic wielkiego ladowac na 3 lvl bo 3 podstawowych slashy raz po raz z exeed latwo sie nauczyc wink.gif chodzi glownie o R1+przod+slash ten cios jest mega na 3 lvl

ale jesli masz exeed na 1 lvl albo drugim to mozna przytrzymac przycisk i przyexeedowac jeszzce cios o lvl albo 2lvl wyzej biggrin.gif kozacko wyglada jak iskry leca wink.gif

edit:

aha jeszcze jedno:

widzialem na youtube jak jakis japoniec jakims cudem w powietrzu wykonywal ciosy tak jakby stal na ziemi :| wtf, wie ktos jak to sie robi?
Soul
Tak zwykły exeed siedzi mi za każdym razem taki na 3lvl już nie, a żeby go w ogóle użyć trza kupić max act za 8 tysi = taiming musi być perfekcyjny.
Jeszcze bardziej mega jest wybitka na 3 lvl cool.gif cudo :D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.