GhettoKingSas
14 02 2008, 13:36
zle przeczytalem ^^
no mam juz prawie wszystkie zdolnosci w tym exeed na 3lvl
dzis postaram sie przejsc na SOS

na jakich poziomach przeszedles soul?
Human i Devil Hunter i zacząłem na SoS ale dałem sobie spokój bo mam LO ;)
GhettoKingSas
14 02 2008, 13:44
haha no ja sie czaje na LO ale chyba narazie postaram sie DMC4 pocisnac jak najmocniej w GS
o achievementach typu zalicz wszystko na S to narazie nawet nie mysle -_-'
Sandking
14 02 2008, 14:10
Jeżeli ktoś z was chce się nauczyć tzw. "Jump Cancel" to polecam obejrzenie
tego filmiku. Co prawda jest do DMC 3, ale nic w tych sprawach raczej się nie zmieniło. Facet w tym linku genialnie wyjaśnia całą formułę JC, nic tylko włączyć konsolę i potrenować

.
A sam DMC 4 w końcu udało mi się załatwić, jutro, ew. w poniedziałek będę miał w końcu tą grę ^^
2razyjot
14 02 2008, 14:39
CYTAT(Sandking @ 14 02 2008, 14:10)

A sam DMC 4 w końcu udało mi się załatwić, jutro, ew. w poniedziałek będę miał w końcu tą grę ^^
Ja dzisiaj sie do niej dossam tak jak do burnota nowego - trzeba konczyc godfathera jak najszybciej bo mecze juz 30 h i konca nie widac, rozwale to na 100 %.
GhettoKingSas
14 02 2008, 15:55
w dmc3 robilem jump cancel ale podobno w dmc4 nie ma tego, ja widzialem jak typ zrobil cos takiego:
podskoczyl nero do gory i zrobil cios R1+przod+slash w powietrzu <LOL> wiem ze jump cancel sie robilo w momencie udezenia przeciwnika w dmc3 ale tu nei ogarniam
Sandking
14 02 2008, 16:08
Właśnie testowałem na demku DMC 4 i robi się dokładnie tak jak ten koleś tłumaczył na filmiku, kwestia wyrobienia się. Tylko szkoda, że demko ma niski poziom trudności, potworki giną po 2/3 seriach i nie da się wyrobić JC. Trudno trochę na padzie od x'a sięgnąć szybko na Jump, ale jak już pisałem, to tylko kwestia wprawy, tak jak nauczenie się exceed. Raz się Ci uda i od razu załapiesz ocb

.
Zeratul
14 02 2008, 17:25
Human to jakas porazka, przelazlem cala gre w jeden wieczor, nie tylko nie zginalem ani razu, ale i rzadko kiedy w ogole obrywalem. Ogolnie to slaby jestem i tak, no ale Human to porazka... Teraz robie Son of Sparda i w sumie tylko z bossami moze byc maly problem, no ale zobaczymy 3 misje dopiero za mna, mam nazbierane 78k orbow na wszelki wypadek, gdyby trzeba bylo jakies zakupy robic...
GhettoKingSas
14 02 2008, 17:49
nie boj zaby pod 6 misji w zwyz sie schody zaczna

przynajmniej u mnie tak bylo
najgorzej mi sie walczy z tymi elektrycznymi potworami
Dante jest wypas IMHO. Co prawda nie ma exceeda, ale ma dodatkowe ciosy pod B.
Do tego wiele potworów się szybciej zabija Dante - np. te czarne stwory można unieszkodliwić jednym strzałem z shotguna.
Nie ma tylko tych wypaśnych animacji, jakie ma Nero ze swoją łapą.
No i na filmikach Dante wymiata.
BTW: Najlepsza część serii IMHO. Miłe połączenie najlepszych cech 1 i 3 + kilka nowości.
GhettoKingSas
15 02 2008, 13:48
SOS juz zaliczony
teraz jade heaven or hell ^^ a DMD na pozniej
w SOS pare zoltych orbow uzylem ale super sie gralo
tylko w blody palace cos slabo mi poszlo wczoraj

berial na 20 poziomie mnie ubil

ale pozno bylo
a co do dante to tez przekozak, pandora rulez

no i pod koniec yamato z DS

latwiej nim range chyba nabic niz nero bo zmienisz ze dwa style, dwie bronie i chwila moment S wlazi;)
http://www.youtube.com/watch?v=ilFwP2g8Vu4 na poczatku tego klipu do ktorego dalem link widac ten motyw o ktorym mowilem - czyli robienie ciosow wykonywanych na ziemi w powietrzu
nie mam pojecia jak ten gostek to robi

to nie jest zaden jump cancel bo w 40srk klipu typ robi double jumpa a zaraz po nim LOCK+przod+slash i wychodzi cios taki jak na ziemi

jak ktos wie jak to zrobic albo zna link do tutoriala to bylbym wdzieczny
CYTAT(GhettoKingSas @ 15 02 2008, 23:10)

http://www.youtube.com/watch?v=ilFwP2g8Vu4 na poczatku tego klipu do ktorego dalem link widac ten motyw o ktorym mowilem - czyli robienie ciosow wykonywanych na ziemi w powietrzu
nie mam pojecia jak ten gostek to robi

to nie jest zaden jump cancel bo w 40srk klipu typ robi double jumpa a zaraz po nim LOCK+przod+slash i wychodzi cios taki jak na ziemi

jak ktos wie jak to zrobic albo zna link do tutoriala to bylbym wdzieczny

To jest jeden z ataków, które kupujesz dla Nero. Niestety, nie pamietam nazwy tego ataku.
Ukyo_Tachibana
15 02 2008, 23:36
Dobra w temacie ps3 siedza same lamki

Powie mi ktos jak sie sensownie transformuje Pandore zeby sie strzelalo laserami rakietami i karabinem maszynowym naraz ?? ( ubarwiam ) jedyna bron ktorej nie umiem sensownie uzywac ??
Skonczylem juz SOS i narazie mam dosc jak widze Blitza to sie za glowe chwytam bo on jest gorszy niz 90 % Bossow w tej grze
GhettoKingSas
16 02 2008, 00:13
jak trzymasz fire i pandora sie rozklada to krec kolka szybko galka to sie zamieni najpierw w rakietnice potem w laser

a co do atakow nero to mam wszystkie i nie wydaje mi sie zebym to przeoczyl :| zaraz sprawdze, ale jestem prawie pewien ze to jest jakis cancel czy cos

edit: miales racje

ale noob ze mnie ^^
ps. ten typ ktory gra na klipie co dalem wyzej to niezly kozak O_o siedze i ogladam teraz caly czas jak typ wymiata, pure mastery
komar737
16 02 2008, 12:45
Ghetto: chodzi ci o RB +tył-przód + Y ? Wyglada jak ten na ziemi, tylko ze jest w powietrzu.
Dr.Czekolada
16 02 2008, 13:15
Ten atak którym się podniecacie w powietrzu, nazywa się Calibur. Świetna akcja BTW, szczególnie z Exceed-em

.
Sandking
16 02 2008, 13:28
Swoją drogą, czekając na pełną wersję zagrywałem się wczoraj w demo i stwierdziłem, że w gorszą wersję demonstracyjną w życiu nie grałem. Jego konstrukcja (10 minut walki na poziomie Human [?] lub walka z Frostami + Boss) ssie pałkę i nie można się nawet pobawić. Ot obadać co i jak, nawet potrenować się nie da, a ponowne uruchomienie jest strasznie męczące (tutorialne, orby itd.). Ehh... niech w poniedziałek dojdzie ta płytka w końcu
GhettoKingSas
16 02 2008, 14:31
hehe no znam ten bol

tez czekalem na swojego dmc4 i mnie juz demko denerwowalo ...
wogole jaka macie konfiguracje przyciskow?
ja jak sie naogladalem klipow tego japonca co robi misje 1-5 na dmd na SS i jak wali z blue rose charge shoty do tego trzyma kukle busterem i dokreca exeeda na raz nie moglem sie nadziwic jak on to robi i jaka moze miec konfiguracje lol
teraz ustawilem shot pod RT ale jakos sie gubie narazie i myle lock z fire (przewaznie uzywam jednego palca do tylnych przyciskow) ale juz sie przyzwyczajam
Sandking
16 02 2008, 14:57
Nie da się ustawić locka pod analoga (w sensie, gdy się go wciska)?
Kolo nieźle wymiata trzeba przyznać a ten cios to nic innego jak rb ,t,p+Y na exeed.
btw można to ściągnąć z jakieś innej strony niż youtube ?
GhettoKingSas
16 02 2008, 16:44
tam w opisie klipu jest link do japonskiego forum i mozesz sciagnac w wmv w spoko jakosci

ja mam tego typa misje na SS 1-5 i 20, narazie chyba tyle wymasterowal

wogole przeszedlem 2 misje DMD na S dzieki temu klipowi i combosom jakie tam zobaczylem wyciagam SSS na lajcie jak jest sporo scarecrowow

ten charge shot jest mega jak sie ustawi pod trigger , rzezbisz combosy i sie laduje

cos czuje ze bede staral sie zdoby achieva za S rangi hehe

na humanie tylko ciezko pozadne combo zrobic bo szybko gina ale wystarczy czas na S combo na A i orby na S i S siedzi za misje ^^
Ghetto rzuć tu linkime dla leniwych ;)
jakub1989
16 02 2008, 17:16
Witam
Mam mały problem jestem w 4 jest tam jeden korytarz w którym latają ogniste kule.
Jak się przed nimi zasłonić ?? Myślałem aby użyć tych obracających się posągów tylko chyba nie da sie ich przepchnąć przez drzwi

Niech ktoś pomorze :wink:
Mam jeszcze jeden problem skąd wsiąść czwarty posąg do postawienia na tych świecących kołach przed zablokowanym przejściem.
Domyślam sie ,że trzeba otworzyć bramę która jest kilka metrów wcześniej za nią jest czwarty posąg ale nie wiem jak ją otworzyć.
No właśnie trzeba tą ognistą kulę obejść.
Obronić się można posągiem, który jest 10 metrów przed korytarzem z kulą.
Sandking
16 02 2008, 18:06
GhettoKingSas
16 02 2008, 20:05
Super Big Boss
16 02 2008, 20:06
GhettoKingSas
16 02 2008, 20:17
mam nadzieje ze ten matol ktory zrobil ta recke nie dostaje za to pieniedzy ... O_o
brak mi slow lol, jeszcze ten tekst "god of łor" niezle chlopaczyna wlada jezykiem ^^ "kontrole nad dantem" sieah biatch !
a i ten gameplay pokazany na tej pseudo recenzji to tez pelen profesjonalizm, masherka na human LOL
Sandking
16 02 2008, 20:45
Nie obejrzałem tej recenzji, ponieważ puszczają filmiki z DMC, a chcę być zaskoczony podczas gry (od kiedy qwa w reckach puszczają AMV, a nie skupiają się na gameplayu?). No i jak tu oceniać nowego DMC, gdy koleś skończył go na poziomie Human ;/
GhettoKingSas
16 02 2008, 21:03
ogladaj smialo, tylko kawalek intro jest chyba i cos tam jescze, wszystko bylo widac na tym dlugim japonskim trailerze juz dawno temu
recenzja pod względem merytorycznym słaba, jednak dobry lektor, a to w przypadku WR rzadko się zdarza:)
GhettoKingSas
17 02 2008, 01:33
dobra ja wzialem sie za nabijanie S rang na humanie i na 11 albo 12 misji (zaczyna sie gra dante hehe) nie moge sie przestawic znowu cholera, poprzestawialem przyciski dla nero zeby strzal byl pod trigerem i teraz zonk z dante jest musze znowu z innego ustawienia kozystac ;/
ma ktos jakis link rzeby mozna bylo sprawdzic wymagania na S range na kazdym z poziomow trudnosci dla kazdej misji?
ps. nero rulez ^^
Opanowałem do pewnego stopnia combo z exceedem na ziemi.
Co prawda nie przy każdym ciosie, ale jednak większość ciosów w combie jest naładowana.
Przy moich tragicznych zdolnościach manualnych to i tak dobrze.
Jednak exceed przy ciosach w powietrzu to jeszcze totalny random. Zupełnie ich nie czuję.
BTW: Jak zebrać blue orba z kopalnii przed Berialem? Tzn. chwytam się się dwóch punktów, odskakuję od ściany, chwytam się trzeciego i czwartego... widzę kładkę z niebieskim orbem, ale Nero nie doskakuje.
GhettoKingSas
17 02 2008, 02:08
10 min tam wskakiwalem ^^ musisz jak najszybciek pocisnac w te trzecie swiatelko to doskoczy, albo jak masz air hike to sam podskocz kawalek,
tam jest jeszcze jeden orb trzeba przy urzyciu LOCK+przod+slash wyskoczyc do przodu z kladki przed wejsciem do nastepnej jaskini
robisz LOCK+przod+slash ->slash,slash....(pausa)slash(podniesie cie kawalek wyzej) i skok na slepo przed siebie ^^ wyladujesz na kladce wejdziesz i w srodku drugi orb

mozliwe ze mozna go wziac latwiej jak sie wraca potem dante i beda sie swiecic te czerwone okregi do wybijania, ale ja tak pocisnalem bo widzialem na youtube jak japoniec tak zbieral

EDIT:
ps. nie wiem czy juz bylo ale dam dwa liny konkretne:
http://www.youtube.com/watch?v=0BO1bXBFGnI - DMD Rape na berialu
http://www.youtube.com/watch?v=PhAKiechiio - DMD mega Rape na Credo (koncowka mnie zabila !!!)
QUOTE(GhettoKingSas @ 17 02 2008, 01:08)

EDIT:
ps. nie wiem czy juz bylo ale dam dwa liny konkretne:
http://www.youtube.com/watch?v=0BO1bXBFGnI - DMD Rape na berialu
http://www.youtube.com/watch?v=PhAKiechiio - DMD mega Rape na Credo (koncowka mnie zabila !!!)
"Twój" Berial jest bardzo słaby.
Ten rządzi!!!
http://www.youtube.com/watch?v=vDoaP8sybbo...feature=relatedW 4 minucie filmiku boss ma prawie całą energię. 20 sekund później ma 1/3.
Do tego max widowiskowe akcje koleś robi.
GhettoKingSas
17 02 2008, 04:32
twojego beriala to juz 50 razy widzialem i mam na dysku w WMV w lepszej jakosci

to jest part2 klipu do ktorego dawalem link

- skorzystalem z patentu z DT zeby zalatwic beriala na DMD tak jak ten kolo tylko ze dostalem sporo razy po pysku ^^ ale bez itemow pocisnalem na A misje czy nawet na S juz nei pamietam

najlepszy jest motyw od 2:40 - 2:53 normalnie bylem w szoku

wiedzial ze wybuch zniszczy scarecrowa i zaczal robic taunta i kamerka obracac haha masakra
a ten "moj" berial wcale nie taki slaby, zauwaz jak gosciu unika tego wybucu wokol beriala i robi atack, i pod koniec jak berial gasnie daje mu dwa bustery, potem udaje mu sie wsadzic kolejnego bustera(myslalem ze to nie mozliwe ^^ )
powtorze sie ale NERO RULEZ!
No też mi się podobało, jak wsadził 3 bustery (to oficjalna nazwa ciosu?).
Jednak niepotrzebnie tak się bawił, kiedy mógł lepiej wykorzystać zdolności Nero. Zwłaszcza, że jak się gra na rangę, to czas też się liczy.
Koleś z drugiego filmiku zabija Beriala kilka razy szybciej.
BTW:
DT przydaje się też do obrony. Np. jeśli nas jakiś potwór zje (np. lodowa żaba), to włączenie DT nas natychmiast uwalnia. Podobnie chyba też jest, jak nas ktoś zamrozi.
Ręka Nero działa czasem jak Royal Guard Dante, co zresztą widać na niektórych filmikach. Jeśli odpowiednio wyczujemy moment, to atak ręką achroni nas przed ciosem + zada obrażenia.
Są jakieś filmiki jak najlepiej zabijać te elektryczne potwory?
GhettoKingSas
17 02 2008, 13:22
co do elektrycznych potworow(blitz) to tamte linki co dawalem to bodajze 3 albo 4 misja pojawia sie blitz i ladnie go ownuje na DMD ten japoniec

ogolnie charguj na 3lvl strzal z blue rose(detonuje sie pocisk po paru sek

) na devil hunter chyba wystarczy jeden lvl3 shot i jeden lv1 shot i powinna oslona zejsc

a dante to z shotguna albo jak masz szczescie to z pandory laserem
a co do stylu to troche nie masz racji, uzywajac bustera podobno mniej pkt za styl idzie, ten kolo od 4 busterow z rzedu na koniec weidzial co robi zreszta na DMD na ta misje jest chyba sporo czasu
praktycznie caly czas utrzymywal SSS
a co do wyrywania sie devil triggerem to zawsze tak bylo, devil trigger nero ma spory impact i dusza vergila sie wyrywa walac do gory robiac upercuta

wlaczysz dt podczas gdy przeciwnik atakuje w dobrym momencie to przebijesz sie przez ten cios
Mniejsza o to już. Z tego dłuższego filmiku koleś też miał S za styl.
GhettoKingSas
17 02 2008, 13:46
to ze mial S nie znaczy ze mial wiecej punktow za styl

tamten tez mial S chociaz tylko walka z bossem byla ale oczywiste jest ze jak z bosem przez cala walke ma SSS to za styl S dostanie
GhettoKingSas
17 02 2008, 14:30
e tam dante , dante to nie mam z nim problemow
GhettoKingSas
18 02 2008, 00:11
Human na S pocisniety

Teraz znowu na Nero i Devil Hunter na S trzeba zrobic
DMD sobie chyba zostawie na pozniej, zebym mial w co grac (przystopowalem na 4 misji)
Chyba mam najwiekszy GS w dmc4

wsrod forumowiczow
Najgorsza byla dla mnie 14 misja, niby nie ma bossa zadnego itd, ale wymagania na S sa konkretne

i chu.j wie gdzie orby wszystkie sa
marshall
18 02 2008, 01:50
Na urodziny od zony dostalem Burnout p. i wlasnie DMC4 ale jakos nie moge przywyknac do tej gry, nie wiem dlaczego ale ta gra wogole do mnie nie przemawia.Chyba nie moj styl, nie wiem czy ja sprzedac,wymienic czy dac jej szanse...Do was kieruje pytanie....Czy gra jest tego warta ?
QUOTE(marshall @ 18 02 2008, 00:50)

Na urodziny od zony dostalem Burnout p. i wlasnie DMC4 ale jakos nie moge przywyknac do tej gry, nie wiem dlaczego ale ta gra wogole do mnie nie przemawia.Chyba nie moj styl, nie wiem czy ja sprzedac,wymienic czy dac jej szanse...Do was kieruje pytanie....Czy gra jest tego warta ?
Od czasu ninja gaiden dla mnie mało jaka gra jest wystarczająco dobra.
Szczerze mówiąc, to mój pierwszy zachwyt przeminął, ale nadal mnie ciągnie do tej gry.
Jeśli jednak pierwsze poziomy nie przemawiają specjalnie, to nie ma co się zmuszać na siłę. Dalej jakoś specjalnie inaczej nie będzie.
Do mnie np. nie przemawia MGS i nawet na siłę nie mogłem w trójkę grać.
Wymień teraz, póki cena rynkowa jest wysoka. Ewentualnie szybko przejdź i wymień, bo gra długa specjalnie nie jest.
marshall
18 02 2008, 02:07
Witam C1REX
Co tam slychac

No wlasnie widzisz prezent ciezko oddac wiesz jak jest, ale wiekszosc osob tutaj zachwala ta gre i probuje dac jej szanse.Powiem szczerze ze liczylem na jakis szybko GS ale jak zaczalem czytac i dowiadywac sie o poziomach,stylach (jakis sss)to poprostu zglupialem

w nastepny weekend w nia pogram poki bede mial czas.Jesli mi nie wyjdzie to tak jak mowisz ...oddam poki jeszcze jest czegos wart

Pozdrawiam C1REK i do szybkiego pogrania ...
GhettoKingSas
18 02 2008, 02:18
szybkiego GS to w dmc 4 jak na lekarstwo
zeby 1000 pocisnac to trzeba bedzie sie konkretnie wyskilowac lol
pozatym jak ci gra nie podejdzie to sie raczej nie zmusisz, ale jesli jestes fanem gier capcomu to ci powinno podejsc

mission 7 dmd ss:
http://www.mediafire.com/?dtdq9nn1ttymission 8 dmd ss:
http://www.mediafire.com/?dbj2j5gfmntmoze nie najefektowniejsze ale SS lol
Super Big Boss
18 02 2008, 20:43
Moja recenzja Devil May Cry 4 napisana na prośbę redaktora gamecorner.pl :
CYTAT
Devil May Cry 4
Gry z serii Devil May Cry zawsze były cenione przez graczy na cały świecie. Pierwsza gra z serii wyszła jeszcze w czasach kiedy ps2 rozwijała skrzydła, gra okazała się bardzo dobra i zyskała uznanie graczy. Druga część nie sprostała oczekiwaniom graczy i do dziś jest uważana za najgorszą część serii. Wraz z trzecią częścią seria wróciła na dobre tory. Czwara część serii na którą przyszło nam długo czekać właśnie wylądowała w czytnikach ps3 i xboxów 360- czy gra spełniła oczekiwania graczy? Czy warto było czekać?
Nero- program do smażenia demonów
Grę rozpoczyna dosyć długie intro w którym widzimy nowego bohatera- Nero członka sekty czczącej rycerza Spardę biegnącego na występ swojej ukochanej Kyrie w operze, ciachającego po drodze demony. W tle słyszymy piękny śpiew Kyrie.
Kiedy Nero w końcu przybywa na miejsce zaczyna się msza a po chwili przez dach wskakuje Dante i bezceremonialnie wypłaca headshota w głowę prowadzącego. Członkowie sekty od razu dobywają mieczy i próbują wysłać białowłosego pół-demona na tamten świat ale w starciu z tak mocnym przeciwnikiem padają jak muchy. Na pomoc towarzyszom rusza Nero który również jest bezsilny w starciu z synem Spardy. Po walce Dante ucieka a Nero postanawia udać się w ślad za nim i tym razem powstrzymać go na dobre. Dlaczego Dante zabił bezbronnego człowieka? Kim tak na prawdę są wyznawcy Spardy? Co mają ze sobą wspólnego Nero i Dante?- tego wszystkiego dowiemy się grając w grę.
Jak widać fabuła nie jest zbyt skomplikowana ale do tego typu gry w zupełności wystarczy i daje powód do wyrżnięcia w pień całych zastępów demonów.
Jak się w to gra?
Jak już od dawna wiadomo w grze przyjdzie nam pokierować nową postacią. Nero z wyglądu jest bardzo podobny do Dante ale gra sie nim zupełnie inaczej. Największą różnicą z stosunku do syna Spardy jest demoniczne ramię które białowłosy młodzian wykorzystuje do przemieszczani się po platformach, chwytania demonów i walki. Oprócz tego Nero posiada specjalny miecz który po naładowaniu zadaje większe obrażenia oponentom oraz dwu-lufowy pistolet. Nero nie jest tak szybki jak Dante i nie ma tylu broni ale nadrabia to dzięki sile ataków i dzikiej furii w którą wpada podczas walki. W jego ciosach mieczem czuć moc a ramie rozrywa wrogów na kawałki.
Z kolei Dante którym przyjdzie nam pokierować w drugiej części gry prawie zupełnie sie nie zmienił w stosunku do części trzeciej- dalej ma cztery style walki + jeden nowy i bronie które zdobywa na przeciwnikach z których najlepsza jest walizka Pandory która potrafi zmieniać się w różne rodzaje broni a nawet pojazd wyposażony w rakiety samonaprowadzające. Największą nowością jest to, że tym razem style walki możemy zmieniać w locie co daje nam prawie nieograniczone możliwości w tworzeniu combosów.
System walki dalej jest skillowy i docenią go przede wszystkim hardcorowi gracze którzy zdecydują sie przejść grę na najwyższych poziomach trudności, dla nowicjuszy Capcom przygotował tryb Human
w którym możemy bezstresowo prać demony nie martwiąc sie o utratę choćby jednego życia (!). Osobiście polecam przejść grę za pierwszym razem na Hevil Hunter mode, żeby poczuć siłę przeciwników i pobawić się trochę dłużej.
Jak to wygląda?
Oprawa graficzna trzyma bardzo wysoki poziom ale nie wyciska siódmych potów z konsoli. Lokacje zostały zaprojektowane bardzo ładnie- mamy miasto, zamek, dżunglę oraz lodową krainę. Szczegółowość, oświetlenie i tekstury to pierwsza klasa i widać, że gra została zrobiona na zupełnie nowym silniku. Jedyne do czego można się przyczepić to mała interakcja z otoczeniem i gdzieniegdzie brzydkie cienie. Modele i animacja postaci też prezentuje się bardzo okazale- postacie są bardzo szczegółowe a ruchy są płynne i czuć ich siłę, chociaż Assassin's Creed to nie jest. Na największe brawa zasługuje fakt, że gra chodzi prawie cały czas w 60 klatkach na sekundę (podczas gry zdarzyły mi sie może ze dwie ledwo zauważalne przycinki).
Muzyka w grze to najwyższa liga- odgłosy w grze są bardzo dobre a soundtrack z doskonałym ' We Shall Never Surrender' idealnie zagrzewa do walki. Aktorzy podkładający głosy do postaci spisali się świetnie na czele z jąąąkającym sie Agnusem i wyszczekanym Nero.
A ma to w ogóle jakieś wady?
Niestety gra ma też kilka wad- największą z nich jest backtracking, kiedy w połowie gry zmieniamy postać przechodzimy przez te same lokacje co wcześniej tyle, że w odwrotnej kolejności i pokonujemy tych samych bossów. Kolejną wadą jest to, że walki z niektórymi przeciwnikami są zbyt łatwe a z innymi wręcz odwrotnie, na przykład walka ze znienawidzonym Blitz'em jest na wyższych poziomach trudności trudniejsza niż z niektórymi bossami. Przydałoby się też więcej zmian w gameplay'u. Za wadę można też uznać nieco 'poszarpaną' fabułę w której zostaje kilka niedokończonych wątków, ale myśl, że to celowy zabieg ze strony twórców i w następnej części poznamy odpowiedzi na postawione pytania.
To grać czy nie grać?
Devil May Cry 4 polecam przede wszystkim fanom serii i hardcorowym graczom którzy będą w stanie poświęcić czas na naukę systemu i odkrycie wszystkich sekretów. Niedzielni grać także mogą spróbować swoich sił ale gra może im nie przypaść do gustu. Najważniejsze to za pierwszym razem podejść do gry na najwyższym dostępnym poziomie trudności gdyż Human mode nie jest żadnym wyzwaniem, granie na tym poziomie nie dostarcza żadnych emocji a przez grę leci się jak przez masło.
Plusy:
+ oprawa audio-video
+ system walki
+ klimat
Minusy:
- backtracking
- mało nowości
Moja ocena: 9-
GhettoKingSas
18 02 2008, 20:53
no napisalem tam ze sie w pelni zgadzam z toba,
ale zmieniajac temat

probowaliscie sil w bloody palace?
ja dzis padlem na 37 levelu

i to strasznie glupio a juz myslalem ze do 40 dojde lol, nie wiem czy tez macie takie wrazenie ale berial w bloody palace jakis taki trudniejszy jest

wogole w okolicach 30 levelu co i rusz to blitz

albo masa tych wiedzm ... masakra... boje sie myslec co po 90 sie dzieje

oczywiscie gralem Nero ^^ SSS bez problemu
2razyjot
18 02 2008, 20:55
Dzisiaj w koncu sie wgryzlem - z poczatku lekko przerazony dlugoscia FMV (oby gra nie byla krotkoa bo ogladalem przez pierwsze 15 minut renderowana wstawke), pozniej juz coraz lepiej. Z archaizmow zostala stara kamera, ktora potrafi zbulwersowac. Poza tym nowa oprawa cieszy oko ale mam wrazenie ze to odgrzewany kotlecior, jestem w 3 levelu - patent z lapa Nero i nowymi mocami jakims krokiem naprzod specjalnym nie jest. Generalnie bawie dobrze ale bez zbednego zachwytu - spodziewalem sie MOCY i przelomu, jak przystalo przy przesiadce na next geny a ze gra sie jak zwykle za.j.e.b.iscie milo to inna sprawa!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.