Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
GhettoKingSas
jak przystalo na next geny to chyba jeszcze w zadnej grze nic nie ma biggrin.gif a lapka rzadzi ! mam nadzieje ze ogladales klipy do ktorych wczesniej dawalem linki tam widac jak pozadnie z niej korzystac;)
a kamera na szczescie w wiekszosci lokacji gdzie walczysz jest w pelni do kontrolowania,

ja przewaznie przyciagam lapka stwora, klikam galka prawa zeby kamera wlazla za plecy i jazda, a jak sie nei da za plecy to zeby bylo widac z boku smile.gif najciezej pod katem jest niektore ciosy zrobic wink.gif

jedyne co mnie denerwuje to przy przechodzeniu w niektorych pomieszczeniach kamera sie zmienia i mozna zglupiec i sie cofac przez to spowrotem, ale wystarczy przytrzymac na chwile kierunek w ktorym idziesz i mimo zmiany kamery Nero bedzie szedl przed siebie wink.gif co nie zmienia faktu ze denerwuje to czasami
Ukyo_Tachibana
Kto wymyslil ze Esencje do rozwoju postaci nie przechodza z Bloody Palace do normalnej gry >< ...

Narazie 26 lv i poleglem ... Trudny ten Bloody Palace nie to co kiedys ...
GhettoKingSas
jakto proud souls nie przechodza? musza przechodzic smile.gif tylko chyba oddzielnie na nero i dante

a ze trudny BP to dobrze, bedzie sie z czym meczyc po DMD ^^
Ukyo_Tachibana
Jeszcze to obadam
GKS masz jakis sposob na Angelo Agnusa na DMD bo mnie krew zaleje chyba tongue.gif to juz Blitze mnie tak nie denerwuja a btw mowie o walce z AA jako Nero ... ??
GhettoKingSas
na DMD jeszcze go nie ogarnialem, zostawilem sobie DMD na pozniej, teraz zaliczam delvil huntera na S wszystko ^^ potem wszystko na S na SOS i jade z DMD

wlasnie skonczylem 6 misje na DH na S - poszlo mi bardzo srednio, tzn moglem spokojnie no damage pojechac ale oczywiscie o jeden taunt za duzo a chcialem zeby animacja sie skonczyla:) z ciekawosci zuploadowalem wynik na leaderboard zeby zobaczyc czy ejstem jeszcze noobem hehe ,,, okazalo sie ze mam 114 wynik rotfl, a spokojnie moglem byc w pierwszej dziesiatce jak patrzylem po wynikach tongue.gif

wogole tam zadnych polakow nie widze(flagi sa obok ksyw) - takze jestem dumny ze sie znalazlem miedzy japoncami ehehehehehhe loool

uploadujcie scory wasze smile.gif lipa bo trzeba za kazdym razem jak sie pyta uploadowac kazdy osobno sad.gif myslalem ze mi wszsytkie wrzuci(na offline mialem pare ladncyh runow) a tu zonk - i nie da sie chyba jakos z palca zaktualizowac wynikow zeby recordy pobralo sad.gif nauczka na przyszlosc wink.gif

wogole wyniki z pierwszych trojek sa masakryczne :|

edit: to 7 misja byla chyba ^^
Ukyo_Tachibana
Ja mam PS3 wiec nie uploaduje ... A robienie wszystkiego na S jest irytujace jak dla mnie nawet Human ... i narazie ucze sie Ex uzywac poprawnie zeby lv 3 trzepac jak najczesciej i Secret Missions robie bo jeszcze nie mam calego paska z Blue Orbow btw dasz jakis hint jak zrobic Secret Mission z nabijaniem Style Pts bez atakowania ??
GhettoKingSas
bierzesz busterem frosta w garsc i zastawiasz sie robiac taunty a scarecrowy atakuja cie
co pare sek ucieka to walnij jakis unik i bringera tez troche stylu wejdzie, wystarczy z D na C wskoczyc i zaliczone

meczylem sie z tym strasznie, a wystarczy sie skupic i po problemie, orby mam wszystkie niebieskie smile.gif

a co do S na human to imo jest ciezej niz na DH bo szybko gina szmatlawce i combosy slabe

14 misja to jest dopiero PAIN IN DA ASS smile.gif sprobuj zrobic na S to zobacysz smile.gif

na szczescie znalazlem wymagania na S dla kazdej misji 2 dni temu i skupiam sie na orbach i stylu bo czasami nie trzeba pedzic na hama smile.gif

http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/genmessag...;topic=41397036 - nie wiem czy to sa dokladne dane ale jak sie ich trzymam to S cisne smile.gif

C1REX
Ja mam problem z sekretną misją, gdzie trzeba chronić klauna, by rośliniaki go nie zaatakowały.

Jakieś rady?
Ukyo_Tachibana
Lapiesz dziada za szmaty Busterem i trzymasz caly czas skaczac w miejsce gdzie stoi Gyro Blade wskakujesz na podest wywalasz patalacha i idziesz wybic Chimery ... To tyle masz kawalek orba ... GKS mam jeszcze problem z jedna SM ta w ktorej trzeba skakac po platformach z 3 Mefisto jakas porada ? Jedyny pomysl na jaki wpadlem piszac tego posta to stac jak ciec Dante na Royal Guard i strzelac z Shotguna zaraz testne biggrin.gif
2razyjot
CYTAT(GhettoKingSas @ 18 02 2008, 21:14) *
jak przystalo na next geny to chyba jeszcze w zadnej grze nic nie ma biggrin.gif

Nadchodzace 'Mercenaries' pod wzgledem grafiki to krok naprzod i to duzy (o ile bedzie to wygladac tak, jak obiecuja producenci), ze o 'GTA' nawet nie wspomne. DMC4 piekna grafioze ma ale juz na PS2 mozna bylo szczeke z ziemi zbierac wiec dlatego az takiego wrazenia na mnie nie robi.

a lapka rzadzi ! mam nadzieje ze ogladales klipy do ktorych wczesniej dawalem linki tam widac jak pozadnie z niej korzystac;)
a kamera na szczescie w wiekszosci lokacji gdzie walczysz jest w pelni do kontrolowania,

No na to z 'piekielna reka' juz sam wpadlem, ze mozna cuda wyczyniac, linki widzialem - fajnie jest. icon_twisted.gif Z kamera racja - da rade przebolec!

jedyne co mnie denerwuje to przy przechodzeniu w niektorych pomieszczeniach kamera sie zmienia i mozna zglupiec i sie cofac przez to spowrotem, ale wystarczy przytrzymac na chwile kierunek w ktorym idziesz i mimo zmiany kamery Nero bedzie szedl przed siebie wink.gif

W poprzednich 'Devilach' tez tak mialem i sie w sumie przyzwyczailem, ze czesto mam syndrom 'alchajmera' i zapominam skad wlasciwie przylazlem przez ta kamere. Znak rozpoznawczy serii. tongue.gif

Popykalem jeszcze wczoraj i jest mocarnie, gra sie pieknie a bitka jak na DMC przystalo! happy.gif happy.gif
GhettoKingSas
co do missji ze skakaniem po platformach to byla ona chyba do wykonania w 10 misji(nero) albo 12(dante) ja to zaliczylem jako dante bo nero mnie ku.rwica brala

bierzesz gunslingera i musisz miec naladowana pandore, wlaczas B na gunslingerze pandora i se lecisz po kawalek orba biggrin.gif nawet nie musisz podlogi aktywowac, tak samo mozesz przejsc misje ze skakaniem nad laserami

aha 2razyjot nie chodzilo mi tylko o grafike wink.gif nie jestem jakis mega wymagajacy odnosnie grafy, gra wygladajaca jak dmc4 mi w zupelnosci wystarcza wink.gif

edit: najgorsza jest misja z 5 royal guardami pod rzad smile.gif powodzenia tongue.gif
Tommo
Aktualnie jestem na 8-9 levelu na DH i praktycznie wiekszych problemow narazie nie mialem ale niestety rangi zdobywam dosc slabe i moj styl zbyt efektowny nie jest confused.gif
Dodam ze z seria dmc spotkalem sie 1 raz
Moze ktos zarzucic jakims linkiem do filmikow pokazujacych jakies fajne comba or something?
Cokolwiek co moze mi pomoc zdobyc jakistam skill
GhettoKingSas
dwie czy trzy strony wczesniej dalem sporo linkow, polecam obejrzec 2 misje DMD na SS zaliczona

to ze ci latwo idzie to normalne bo DH wcale trudny nie jest mozna powiedziec ze to jest taki latwy normal, z bosami bedziesz mial pewnie troche problemu i tyle...no i to zalezy jescze jak grasz, bo jak bedziesz robil caly czas LOCK+przod+SLASH to wszystko ubijesz ale zero punktow za styl i grasz jak noob wtedy ^^

human - very easy
devil hunter - easy(dla tych co grali w dmc3) normal (dla nowicjuszy)
son of sparda - hard (dla nowych) normal(dla tych co grali)
DMD - very hard , HARD
heaven or hell - lol ^^
hell or hell - poziom trudnosci jak w son of sparda ale giniesz od jednego uderzenia (tylko ty, przeciwnicy nie)

M2 dmd ss
part1: http://www.mediafire.com/?fgpt2njxxzi
part2: http://www.mediafire.com/?f1yg0zow949

sciagnij rozpakuj i ucz sie wink.gif dzieki temu klipowi zaczalem SSS rzezbic i przewaznie mam S za styl
Tommo
Staram sie co chwile zmieniac combosa, sporo lapy urzywam i w powietrzu nawalam i DT uzywam i dostaje za styl A-C
GhettoKingSas
combo na ziemi->bringer->powietrze->combo->buster->taunt->(charge shot z blue rose)->bringer->jakisz specjal move->bringer->buster itd

staraj sie nie powtarzac combinacji i uzywac exeed po kazdym slashu zeby chociaz 1 lv miec, i charguj shota z blue rose, na 3lv ma niezlego kopa smile.gif

edit:jak juz wejdziesz na A to odpal DT i troche zaszalej to na S i SS chwila moment wskoczysz

edit2:chyba cie zle zrozumialem tongue.gif chodzi ci o to ze za misje dostajes za styl od A do C tak? to wczesniej dawalem link z wytycznymi ile musisz miec pkt stylu na S w kazdej misji na roznych poziomach trudnosci
najszybciej punkty leca jak wskoczys na S i wyzej wtedy chyba mnoznik sie zwieksza za styl i to sporo, swoja droga A za styl na koniec to dobra nota, i na koniec mozesz itak S otrzymac za cala misje nawet jak masz : Czas na S, styl A , orby A - tylko chyba potrzebny jest NO ITEM BONUS. Nie wiem czy sie to sprawdza na wszystkich misjach ale jak lecialem humana to czesto tak dostawalem S i achievement siedzi wink.gif
Ukyo_Tachibana
GKS LOL !! o lataniu nie pomyslalem ... 5x Royal Guard jest luzik mam doswiadczenie z Just Frame i Royal Guard z DMC3 zrobilem za 3 podejsciem biggrin.gif
Czappi
Ile w grze jest misji?
GhettoKingSas
20 glownych i 12 sekretnych

i 101 leveli bloody pallace
Ukyo_Tachibana
20 Normalnych 12 Secret 90 lv Bloody Palace tongue.gif
C1REX
Sorki, za offtop.

Jak komuś może się grafa nie podobać? PRzecież jest cudowna. Piękne tekstury. Nawet pory na twarzy widać.
Do tego gra chodzi w 60klatkach. Tego nie można porównywać do Assassin Creed, które stałych 30 nawet nie ma.

Dla mnie to DMC ma 2x ładniejszą grafę od AC. Akurat ja nie trawię rwącej animacji.
GhettoKingSas
true true... pozatym na wstawkach jest mega za(pipi)iscie! masa detali, guziki suwaki itd midzio smile.gif

a leveli Bloody Palace jest 101 a nie 90 wink.gif
yaczes
To, ze ma dobry framerate nie znaczy, ze gra ladniej wyglada.
2razyjot
CYTAT(C1REX @ 19 02 2008, 14:13) *
Jak komuś może się grafa nie podobać? PRzecież jest cudowna. Piękne tekstury. Nawet pory na twarzy widać.
Do tego gra chodzi w 60klatkach. Tego nie można porównywać do Assassin Creed, które stałych 30 nawet nie ma.

Dla mnie to DMC ma 2x ładniejszą grafę od AC. Akurat ja nie trawię rwącej animacji.

Jakby DMC4 byl w pelni "free walk" a nie, ze zasuwasz po sciezce i terenie jaki ci wymotali tworcy (wobrazam sobie dmc4 w konwencji assassina wlasnie, widok zza plecow, moge isc gdzie mi sie podoba a nie, ze "na ten mur nie wskocze chociaz doskakuje do dachu bo atakuje mnie niewidzialna sciana) to bylby orgazm. icon_twisted.gif

Z innej beczki:

Gralem wczoraj chwile w sumie ale tak - za czerwone orby moge sobie kupowac itemy typu uzupelnienie zdrowia itp., ale jak jest z nowymi combosami itp.? Lita sie odbolowuje czy mam to wykupowac?? Pytanie lamerskie ale nie chce nic ominac. Bo ze za niebieskie "costam" sie zdobywa upgrade do "lapki" to wiem.
Tommo
Za ktore otrzymujesz pod koniec levelow mozna kupowac nowe ciosy itp
A za niebieskie orby pasek zdrowia robi sie dluzszy
C1REX
Nie sądziłem, że X jest tak popularny w Japonii.
W rankingach rządzą japońce.
GhettoKingSas
japonce i ja lolololololol wink.gif

CYTAT(2razyjot @ 19 02 2008, 14:45) *
Jakby DMC4 byl w pelni "free walk" a nie, ze zasuwasz po sciezce i terenie jaki ci wymotali tworcy (wobrazam sobie dmc4 w konwencji assassina wlasnie, widok zza plecow, moge isc gdzie mi sie podoba a nie, ze "na ten mur nie wskocze chociaz doskakuje do dachu bo atakuje mnie niewidzialna sciana) to bylby orgazm. icon_twisted.gif

Dla mnie to by bylo wtedy bez sensu, moim zdaniem bylo by tylko wydluzanie gry na sile, moze chcialbys jeszcze moc pogadac z ludzmi po drodze itd lol to nie rpg ani przygodowka wink.gif tylko przeniesienie scrollowanej sieczki w trzy wymiary, mi osobiscie bardzo pasuje taki styl capcomu(zawsze zagrywalem sie w ich gry), pozatym gra sie na czas i punkty...fakt na ktory wiele osob nie zwraca uwagi tylko szuka niewiadomo jakiej przygody hehehe, DMC to specyficzna gra i ciesze sie ze nie zmieniaja formy rozgrywki tylko dodaja nowe patenty.

A co do grafy to naprawde nie wiem na co ludzie narzekaja? :| dla mnie w tej grze jedynie brzydkie sa cienie w dzungli ktore nie znikaja nawet jak deszcz pada hahaha, a tak to wszystko miodzio , hdr kozacki, textury ostre, modele postaci i potworkow kozackie i powykrecane, efekty wizualne na bardzo wysokim poziomie, wszelkie blyski , ogien, nawet to jak orby sie znieksztalcaja jest bardzo starannie wykonane, a wstawki juz pisalem jedne z najlepszych jakie widzialem. porownywanie do dmc3 z podbita rozdzielczoscia jest jak najbardziej nie na miejscu. Moze jeszcze powiecie ze She Viper albo Berial slabo sie prezentuja albo angelo creedo...damn .... Dla mnie DMC5 moze leciec dokladnie na tym samym silniku i grafie, niech dadza wiecej bossow i rozwina niewyjasnione watki z 4 i bede sie zagrywal do upadlego smile.gif
2razyjot
CYTAT(GhettoKingSas @ 19 02 2008, 15:49) *
A co do grafy to naprawde nie wiem na co ludzie narzekaja? :|

Ja na grafie nie narzekam, jest bardzo dobra - ale do szczekopadu gdy w full hd cialem w "GoW" temu jednak daleko, ot co! wink.gif
GhettoKingSas
masz na mysli Gearsy? to troche nie trafne porownanie, osobiscie nie chcialbym zeby gra typu dmc miala grafe w takim stylu...
raz doczytujace sie textury
dwa animacje dosyc dretwe, wszystkie modele postacji na jedno kopyto,100 kilogramow bump mappingu i niestety zwalniajaca animacja
nie powiem GOW robi ogromne pierwsze wrazenie(pierwsze) i ma swietna grafe(gameplay tez zreszta nie jest wcale z tylu), ale taki silnik by sie nie spisal przy grze pokroju DMC
C1REX
Dokładnie zgadzam się z przedmówcą.

To jest typowa chodzona bijatyka. Idea Arcade przeniesiona na domowe konsole.
Gra jest specjalnie krótka (dla mnie i tak za długa), bo jest nastawiona na wielokrotne przechodzenie i masterowanie.

Jednym z celów gry jest zaliczenie wszystkiego na S. Hardcorowcy z góry kupili ten tytuł by się sprawdzić na DMD.
GhettoKingSas
doklanie smile.gif nie wiem czego ludzie oczekiwali po tym tytule ale capcom nie zapowiadal zadnych nowych niesamowitosci, od dawna wiadome bylo jak wyglada granie w DMC, od dawna wiadomo tez bylo ze jedyna nowoscia bedzie Nero i jego diabelskie lapsko, zamiast narzekac zacznimy lepiej wszsycy robic porzadne wyniki na leaderbord lol smile.gif
ciekawe ilu z was zaliczylo chociaz jedna misje na SS (no item bonus, no damage bonus) nawet na human hyh.gif
Tommo
Rozwalilem dantego w 11 levelu za 1 razem ;]
Musialem uzyc 2 slabych orbow i 1 mocniejszego ale wygralem smile.gif
Rozwalacie go bez wspomagania sie orbami?
C1REX
Strzelaj do niego z pistoletów i podejdź. Zrób kombo + łapa, albo od razu łapa.

Jeden z najłatwiejszych bossów w grze.
GhettoKingSas
na devil hunterze mozna tak do niego strzelac ale jest lepszy sposob, tzn ja znam jeszcze dwa, jeden lamerski, drugi skillowy hehe, probowalem skilowego ale opisze obydwa;

1. lamerski stajesz na krawedzi tego pudla na srodku pomieszczeniu i walisz bustera na hama i sie bedzie nadziewal na niego(podobno .. nie testowalem hehe)

2. jak masz lv3 z charg shot to walisz(zawsze trafi a potem wybuchnie) jak wybuchnie to bringer i combo(ale bez bustera bo dante moze wygrac clash i ci wsadzic mocny dmg przynajmniej na wyzsyzch poziomach trudnosci) mozesz tez go podpuscic zeby zrobil stingera, wtedy robisz rolla (lock+bok+skok) i bringer i combo, bustera rob tylko i wylacznie z powietrza na nim(ladny dmg) a na koniec odpal DT i po kilku slashach buster (3 razy o glebe massive dmg) , po drodze jakis taunt i ladnie punktow nalapiesz, ale nei jest to takie proste tongue.gif na SOS dante zaczyna szalec juz

a na sposob ze strzelaniem z guna i bringer wpadlem jak gralem na DH pierwszy raz i musze stwierdzic ze to dosyc lamerski sposob i malo pkt za niego, ale lepsze to niz uzywanie itemow tongue.gif

edit:i sposob ktory opisal c1rex przestaje dzialac na SOS , bo dante zmienia style bronie itd, pamietam ze sypalem do niego z blu rose a ten z shot guna w pysk mi wysadzil looool
Tommo
Ten dziad ostatni boss nero to na nim prawie w ogole zdrowia nie stacilem smile.gif
Bardzo fajna i prosta walka
C1REX
QUOTE(dante_666 @ 19 02 2008, 17:41) *
Ten dziad ostatni boss nero to na nim prawie w ogole zdrowia nie stacilem smile.gif
Bardzo fajna i prosta walka

Ja mam problem z dziadem. Jak straci osłonkę nie mogę go dorwać, by spadł na ziemię. Łatwo mi się unika jego ataków, ale nie potrafię wykorzystać danej mi okazji do ataku.

Tzn. wygrywam z nim, ale strasznie długie mam z nim walki.
GhettoKingSas
za pierwszym rozbiciem oslony strzelasz z blue rose a on zaczyna sie bronic---->buster --->slash i spada na glebe

potem po rozbiciu zaczyna pojawiac sie na ziemi i atakowac--->unik--->lock+przod+slash(albo to samo z powietrza)

jak bedzie mial malo zycia to zacznie mieczem spardy rzucac, wtedy mega efektowny parry busterem(timing jest chyba prosty bo mi wychodzi za kazdym razem ;p ) i JAKCPOT! smile.gif rozkladam do raz dwa, szkoda ze taki prosty jest, mam nadzieje ze na DMD bedzie kawal rzeznika do ubicia
cotek
Na Dantego jest jeszcze jedna sztuczka by Me tongue.gif
Można uzywac tych opisanych wyżej + kiedy Dante wybiera RoyalGuarda podbiegamy slash mieczem, wtedy Dante robi blok, mamy czas na podejście i złapanie bringerem.Po tym przeważnie zmienia styl ale udało mi się 2 razy z rzędu takie zagranie.

A stary dziad na DMD nie ma żadnych nowych ataków sad.gif
http://pl.youtube.com/watch?v=cdV9C4t1Ud8
C1REX
Ten filmik był już podawany. Sądząc po tym jak ludzie robią SS na DMD, to jest to jedna z łatwiejszych misji.
GhettoKingSas
albo zarzynaja go tak szybko ze nie zdazy wykonac niczego pozadnego wink.gif

ale faktem jest ze do najtrudniejszych nie nalezy
cotek
Miałem nadzieje, że Fallen Savior będzie miał jeszcze pasek życia, bo ten Sanctus to łatwy był i nie pauje na ostatniego Bossa w DMC4.<imo>

Polecam stronkę:
http://devils-lair.org/index.php
Sandking
"Anyhway", pora na moje 3 grosiaki

Dla mojej osoby DMC 4 jest inną grą od poprzednich części, może jest podobna i w niektórych momentach przypomina swoje poprzedniczki, ale desing potworów i lokacji jest całkowicie inny. Przeciwnicy są mało... hmm... "demoniczni", nie przypominają mi ani trochę pomiotów piekielnych, ot fajnie zaprojektowani ze świetnymi animacjami (no może oprócz Blitza). A Lokacje są cóż, strasznie jasne, jakby nie pasujące do poprzednich części serii. Fakt, są fajne, ale mam dziwne wrażenie, że gdyby usunąć tytuł Devil May Cry i nie ujawniać postaci Dante, to nikt by się nie domyślił, że to kolejna część DMC. Nie zrozumcie mnie źle, to wszystko mi się podoba, ale chyba taką cenę ponieśliśmy za to, że DMC otworzył się dla casuali (poziom trudności - Human). Ot, inny design, dalej dobry, ale... gdyby tak ciut mroczniej. smile.gif

Mam za sobą poziomy trudności Human i Devil Hunter, po przejściu DH dotarło do mnie jaki ze mnie cienias (umarło mi się w paru momentach). Mimo tego nie poddaję się i trzepię dalej, zaraz zaczynam na Son of Sparda, a właściwie już zacząłem, ale nie mogę przejść pierwszej walki z Dante (lol), nie wiem co się dzieje ^^

Co do historii, fajna, zabawna, dynamiczna. Dobrze się ogląda wszelkie filmiki, świetnie wyreżyserowane, można puścić znajomemu i patrzeć jak zbiera gałki z ziemi. Nie chcę spoilerować zbyt wiele, ale Dante w niektórych momentach odp.ierdala takie rzeczy, że zaliczyłem ostrego rotfla na podłodze, walka z Agnusem i jego występ na scenie, mistrzostwo świata xD Albo zdobycie Lucifera i wyrycie serduszka na bramie, coś pięknego ^^ .

Nero jest spoko, a łapka jest jeszcze bardziej spoko, chwila walki i czuć power jaki kryje się w busterze. Bardzo fajny patent, można liczyć na to, że w DMC 5 się pojawi skoro ludzie chwalą tą postać. A Exceed, wyraziłem się już w opisie dema, świetny system, szkoda, że trudy i ledwo co go wbijam, muszę potrenować z lewą manetką. W ogóle jeszcze masa treningu przed moją osobą, opanowanie systemu gry do końca to wiele godzin pracy dla osoby, która nie jest za bardzo w systemie (me!), ale damy radę tongue.gif.
C1REX
QUOTE(Sandking @ 19 02 2008, 21:15) *
Nie zrozumcie mnie źle, to wszystko mi się podoba, ale chyba taką cenę ponieśliśmy za to, że DMC otworzył się dla casuali (poziom trudności - Human).

Już w DMC1 było Easy jak się zginęło kilka razy na normalu. Serio, to nie widzę, by ta gra była specjalnie łatwiejsza od innych części.
GhettoKingSas
mi sie wydaje minimalnie prostszy od dmc3 ale moze dlatego ze swoja przygode na dobre z dmc zaczalem od 3 , tzn skonczylem jedynke ale gralem jak noob na maxa smile.gif w trojce zaczalem rzezbic dopiero

no i nero jest przekozakiem dzieki bringerowi, jak sie przeskakuje na Dante to sie troche trudniej robi wink.gif wogole mnie to troche irytuje ... teraz robie na S calego DH i chyba stane na 11 misji i zalicze na S do jedenastej na SOS zebym znowu nie musial sie na dante co i rusz przestawiac smile.gif jak zaczne nim grac to tak po 2 misjach sie rozkrecam dopiero tongue.gif

a wstawki z Dante sa na przekozaku, mozna sie niezle usmiac biggrin.gif
cotek
Gra czochra mosznę i tyle biggrin.gif
Sandking
CYTAT("C1rex")
Już w DMC1 było Easy jak się zginęło kilka razy na normalu. Serio, to nie widzę, by ta gra była specjalnie łatwiejsza od innych części.

DMC 4 na Human jest bardzo prosty, Easy z DMC 1 wg. mnie to taki DH z DMC 4. I nie chodzi mi tylko o to, że gra jest łatwiejsza, ale przystępniejsza. Mroczne zamczysko, demony, petagramy, stylistyka piekielna nie jest zbyt przyjazna. A co mamy w tej części? Słoneczko świeci, dżungla, rycerze, dzikie zwierzęta, no i bossowie, którzy nazywają siebie aniołami. Desing się zmienił, na szczęście nie zepsuło to zbytnio radochy z gry, dalej szpila się świetnie wink.gif.

CYTAT("GhettoKingSas")
no i nero jest przekozakiem dzieki bringerowi, jak sie przeskakuje na Dante to sie troche trudniej robi
Dokładnie, zauważyłem, że rączka często po prostu "ratuje" gracza z niektórych sytuacji. Później jak gra się Dante to tego brakuje, chociaż z drugiej strony ma 3 różne bronie do walki na odległość i wręcz, w tym Lucifera (mua :*), 4 różne style i to można na prawdę konkretnie wykorzystać. Nero jest tworem "casual games", przyjaznej i otwartej postaci, którą łatwo opanować (jeden styl, jedna broń) i mimo nie łapania rozrywki drugą postacią, umożliwającą dalszą grę. Na szczęście jest drugie dno -> exceed ^^

2 misje na Sos zrobione, gra się o wiele lepiej teraz gdy jest trudniej, ale dam radę smile.gif
Ukyo_Tachibana
Poziom trudnosci na SOS skacze w gore po Zabie ... co jakisz czas Blitz sie pojawia i w ogole jest sympatycznie ja Angel Agnusa nie moge zaciorac na DMD ... -_-
GhettoKingSas
prosty jest na zasadzie ze mozna latwo lamic nim i naduzywac lapki(odbija sie na stylu), dante tez jest prosty jak sie luciferem zacznie z lasera na prawo i lewo walic smile.gif
ogolnie dante jak sie style wymaxuje to chlopaczyna pokazuje pazur i zaczyna szalec smile.gif

aha i stwierdzam ze od teraz jak ktos gra nero i nie eXuje ciosow w combosach(przynajmniej na ziemii) to jest noobem ^^ hehe

mission 9 dmd SS:
http://www.mediafire.com/?8z1xn2sm92x

makin it look eazyyy ...but not ^^
Sandking
Mam dziwny problem, ilekroć ustawiam w Opcjach gry - Tutorial "Off" i własną konfigurację przycisków (Blue Rose w prawej manetce, teraz nie będzie problemów z ładowaniem ^^) i przechodzę do gry to moje opcje się nie zapisują. Jak to ustawić?

Edit: dobra, już nieaktualne ;p

Edit 2:Alternatywne zakończenie DMC 4 znajdziecie tutaj biggrin.gif
Soul
CYTAT(GhettoKingSas @ 20 02 2008, 04:36) *
mission 9 dmd SS:
http://www.mediafire.com/?8z1xn2sm92x

makin it look eazyyy ...but not ^^

Git zapodawaj dalej ;)
Super Big Boss
Już ponad 2 miliony egzemplarzy sprzedanych!
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,4945955.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.