Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Dr.Czekolada
CYTAT
Edit 2:Alternatywne zakończenie DMC 4 znajdziecie tutaj

LOL biggrin.gif, a powiem wam że szkoda, iż CAPCOM nie wpadło na taki genialny alternatywny ending tongue.gif (mogliby dać posterować Kyrie z Red Queen i powyżynać, albo dać filmik pokazujący jak nabija to SSS smile.gif).
Sandking
CYTAT(Super Big Boss @ 20 02 2008, 21:37) *
Już ponad 2 miliony egzemplarzy sprzedanych!
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,4945955.html

Whoah, jestem na tak! Tylko czekać na informacje o 5 części ^^

CYTAT
firma zamierza uczynić serię "Devil May Cry" swoim sztandarowym produktem.

Tylko, żeby nie odbiło się to na jakości samej gry. W sumie to Capcom, ale nigdy nie wiadomo wink.gif
C1REX
To była bardzo mądra decyzja, by wypuścić DMC na Xa.
Dzięki Live ma się motywację do masterowania gry i rywalizowania z kumplami/forumowiczami/światem.

Fajnie, jak się dobra gra dobrze sprzedaje.
GhettoKingSas
no dobra opcja z leaderbordami ze mozna se porownywac wyniki z ziomkami z friend listy smile.gif

nie gralem 2 dni, ale od teraz kazdy wynik bede uploadowal(no chyba ze nie bedzie chociaz na A misja ;P ) inni tez do roboty hyh.gif
cotek
Zaczął już ktoś DMD, jak wam idzie ???
Sandking
Huh, na Son of Sparda zrobiłem misję nr. 9 na "S", aż się zdziwiłem, że Angelus padł za pierwszym podejściem. Blue Rose na 3 lvl charge dodaje ostrego kopa do stylu, tylko ciężko mi pogodzić ładowanie broni z namierzaniem, ale jakoś idzie. Na SoS zaczyna się zabawa, nie mogę się doczekać DMD ^^
Ukyo_Tachibana
Ja jezeli chodzi o DMD utknolem na Angelo Agnusie ... wiem co robie zle non stop napieram a powinienem sie bronic ale ten robal tak mnie wk****a ze mam ochote wyrwac chwasta jak najszybciej biggrin.gif
XM16E1
CYTAT(GhettoKingSas @ 20 02 2008, 20:15) *
no dobra opcja z leaderbordami ze mozna se porownywac wyniki z ziomkami z friend listy smile.gif

nie gralem 2 dni, ale od teraz kazdy wynik bede uploadowal(no chyba ze nie bedzie chociaz na A misja ;P ) inni tez do roboty hyh.gif

Heh, a ja ciagle mam jakas blokade i nie potrafie sie zdecydowac czy go kupic confused.gif Niby mysle ciagle o nim, ale nie moge sie zebrac i go kupic confused.gif Kurna, moze pomozecie mi rozwiazac ten problem? Seria nie stoczyla sie bo demo takie sobie...
cotek
Dla mnie DMC4 to najlepsza część serii.Bierz !!!
GhettoKingSas
co do agnusa to wczesniej dawalem link do tej misji na DMD SS to sprawdz ukyo wink.gif

dzis pojechalem pare misji na S na SOS (lece po te achievementy hehe) i znowu za 2 chyba misje sprawdzilem leaderboard wink.gif
161 wynik hehe znowu miedzy japoncami tongue.gif ogolnie powoli dochodze do poziomu ze juz prawie jestem w stanie robic SS misje tylko zawsze jakies glupie drasniecie confused.gif
berial na SOS nawet mnie nie dotknal za to glupi scarecrow jak taunta robilem znowu, i troche zamulalem , nie wiem czy im szybciej sie przejdzie tym wiecej pkt czy bardziej zalezy to od stylu, bede musial poczytac

a na DMD przeszedlem chyba pierwsze 3 czy 4 misje i fajnie sie gralo, jak potworasy wskocza na DT to troche trzeba sie napocic

porownywalem sie z lista przyjaciol na leaderboard i mam najlepsze wyniki hyhy (ale itak slabe) probowalem jakiegos polaka znalesc wysoko w rankingu i nic zero, same ping pongi tongue.gif
bartiz
Się nakręciłem znowu na Devila i od kilku dni łupię non stop ;P

Aktualnie Devil Hunter. Jak najlepiej grać Dante ? Bo max. nim A wyciągam confused.gif Kiedy już rozkręciłem się Nero (S/SS;P) To się jego misje skończyły xD I teraz jak gram Dante to brakuje mi exceeda confused.gif I mi się broń zmienia biggrin.gif
cotek
http://www.dmccenter.fora.pl/devil-may-cry...pojlery,43.html
Trochę lewo napisałem, ale nie miałem weny.BTW moje forum tongue.gif
Wojtusior
Witajcie biggrin.gif. Dostalem dzisiaj gierke, od 12 gram prawie non-stop, wlasnie skonczylem 3. misje. Gierka narazie świetna wg. mnie, chociaz chyba jeszcze sie nie rozkrecila ;x. Narazie gram na Humanie, chyba skoncze na nim gre i przeskakuje na DH. Zalapalem juz podstawy, mam kilka skilli i ucze sie nimi poslugiwac...przede mna jeszcze dluga droga biggrin.gif.
Dzieki za wysluchanie, ide grac dalej! ;]

PS. Wszystkie 3 misje ukonczylem na A chytry_.gif
cotek
Szkoda że grasz na Hunterze.Na Devil Hunterze na pewno miałbyś większą frajdę, a na Hunterze nie zginiesz ani razu.
Wojtusior
Na poczatek chyba bedzie ok, nie sadzisz? Potem na DH przejde, a pozniej poleca inne poziomy biggrin.gif.

Jak wejsc do Bloody Palace i jak odblokowac Heaven or Hell, Hell or Hell mode?
cotek
Bloody Palace odkrywa się po przejściu Hunter Mode lub Devil Huntera.Heaven or Hell po przejściu Dante must Die a Hell or Hell po przejściu Heaven or Hell.
Wojtusior
Aha, dzieki wielkie za info biggrin.gif
Sandking
Bloody Palace jest po przejściu Devil Huntera, za Human jest Galeria i Biblioteka tylko.

Aktualnie 13 misja SoS, qwa, granie Dante jest cholernie trudne teraz ;/
2razyjot
Sluchajta. Zbieram te orby itp. Za niebieskie kupuje nowe combosy itp. - to znaczy ze jak ich nie kupie to np. combosa ktorego widze "nie kupionego" (np. YY pausa YYY) nawet jak wstukam to postac nie zrobi? Jestem w 3 levelu i kupilem raptem 2 i to najtansze. NIe wiem, moze ja cos zle robie - plansze szukam jak zly, najczesciej ocene za zbieranie orbow mam "A"... confused.gif
Sandking
Dopóki nie kupisz danego ciosu, nie będziesz mógł go wykonać. A Pure Souls dostaje się za ogół rzeczy - czas przejścia misji, styl gry i zbieranie "czerwonych orbów", dostajesz za to ocenę, im wyższa, tym więcej ich dostaniesz.
C1REX
QUOTE(2razyjot @ 21 02 2008, 15:55) *
Sluchajta. Zbieram te orby itp. Za niebieskie kupuje nowe combosy itp. - to znaczy ze jak ich nie kupie to np. combosa ktorego widze "nie kupionego" (np. YY pausa YYY) nawet jak wstukam to postac nie zrobi? Jestem w 3 levelu i kupilem raptem 2 i to najtansze. NIe wiem, moze ja cos zle robie - plansze szukam jak zly, najczesciej ocene za zbieranie orbow mam "A"... confused.gif

Zobacz filmiki jak ludzie przechodzą poszczególne plansze na S. Wiele orbów jest ukrytych - trzeba stanąć w odpowiednim miejscu, by się pojawiły.
Z czasem dostajemy też "wykrywacz" orbów. Łapa nam będzie mocniej świeciła w pobliżu sekretów.

BTW: Jakie są kontry na łapę? Tzn. np. dziadka można uderzyć łapą, jak chce nas spardą walnąć.
Na wszystkich bossów są takie akcje?
Sandking
Pewnie tak np. Echidna, gdy lata po lesie i szarżuje na nas, Credo Angelo - gdy rzuca włóczniami. Najważniejszy jest timing smile.gif
Wojtusior
Doszedłem wlaśnie do 4. misji na Devil Hunterze, racja, dużo więcej zabawy biggrin.gif. Beriala musialem powtarzac tyle razy, ze w koncu mam D za 2 misje, trzeba bedzie poprawic ! Za to w 3. już normalnie A i wykrecilem swoj pierwszy Smokin' biggrin.gif biggrin.gif. Tak więc jestem bardzo ucieszony i w ogole, wymiot giera !
Wykupilem juz troche skilli ;]

Pozdro.
C1REX
Te dodatkowe stroje za przejście DMD to to samo, co w poprzednich częściach?
Jeśli dają nieskończony DT, to może warto najpierw za wszelką cenę zaliczyć ten tryb, a dopiero z takim dopalaczem pozdobywać S?
Ins
Jak przejdzie sie gre na Dante Must Die to dostaje sie kostiumy Super Nero i Super Dante right? Jezeli mozna je uzywac w Bloody Palace to swietnie, bo dochodze do 32 levelu i czas mi sie konczy. Dzieki nieskonczonemu DT czas chyba juz nie bedzie problemem happy.gif

Ogolnie jestem teraz na DMD przy walce z Baelem - glupie zabsko, caly czas mnie w paszcze lapie, gdy nie mam DT i nie mam jak sie wydostac XD Szkoda mi na niego Yellow Orba marnowac i sie mecze ;]

PS. Swietna gierka, nie spodziewalem sie, ze az tak mnie wciagnie.
GhettoKingSas
ooo no prosze tongue.gif ins porownam scory zaraz twoje tongue.gif hehehehe wczoraj jak patrzylem to miales slabsze tongue.gif a shoory k3zu to wogole lololol

kurde widze wszyscy z dmd sie zmagaja a ja caly czas na S chce DH i SOS ogarnac i dopiero tongue.gif ale co tam, niedlugo wykupie po ostatnim skillu dla nero i dante ^^ 10100 chyba kosztuja confused.gif

a giera jest na mega kozaku!

BP tez bede na super nero przechodzil po achievementa chyba tongue.gif
Ins
No ja sie nie bawie w S-ki za misje, poki nie przejde gry na DMD, zeby miec nieskonczone DT happy.gif

Mi zostaly dla Nero dwa skille do odblokowania - oba po 50tysiecy confused.gif Ciekawe o ile wzrosnie cena ostatniego gdy kupie juz jednego ...
GhettoKingSas
jakto ile biggrin.gif tyle co ja napisalem bo mi zostalo po 1 tongue.gif

a wiesz ze za przechodzenie super nero/dante mas penalty do score tongue.gif hehe
Ins
No to niezle, potrzebuje 150 tys. Proud Souls, a mam ok. 40 tys. tongue.gif Chyba trzeba bedzie najpierw porobic S-ki (wpadnie sporo Red Orbs i Proud Souls) happy.gif

PS. Jak duza jest ta kara za uzywanie tych stroi? ;]
GhettoKingSas
nie wiem jak duza... prawdopodobnie itak o wiele lepszy wynik niz normalnie wink.gif ale dla mnie to nooby tak graja hehe, owszem zaliczyc te 101 leveli BP to mozna wziac super nero bo to jest niezly hardcore , pozatym jest achievement zeby przejsc gre super nero to mozesz sie skillowac hehe

ja teraz staram sie zdobyc:
DH all na S
SOS all na S

All items( boze ile orbow na to potrzeba ohmy.gif )
Proud Millionare - chyba jestem niedaleko juz wink.gif
no i jak najwyzej BP

dobra ide grac ^^
cheah!
Wojtusior
Lamerskie pytanie: Kiedy i jak zdobywa się Devil Triggera?
Sandking
Po przejściu misji z numerem 6

Edit: Swoją drogą, wiecie jaki jest mnożnik za używanie strojów Super Dante/Nero? x0.2, przykładowo, użycie Golden Orba to x0.7, także ostro ocena idzie w dół.
GhettoKingSas
nie mam pojecia smile.gif musisz poszukac na jakis zagranicznych stronkach wink.gif moze cos znajdziesz tongue.gif
co wy tak z tym super strojem, troche zero frajdy jak masz unlimited DT, juz widze noobow cala misje biegnacych na DT lol biggrin.gif
Sandking
Napisałem przecież, że wynosi x0.2 sorcerer.gif
C1REX
QUOTE(GhettoKingSas @ 22 02 2008, 11:53) *
nie mam pojecia smile.gif musisz poszukac na jakis zagranicznych stronkach wink.gif moze cos znajdziesz tongue.gif
co wy tak z tym super strojem, troche zero frajdy jak masz unlimited DT, juz widze noobow cala misje biegnacych na DT lol biggrin.gif

A ja osobiście zawsze miałem kupę frajdy z używania super broni w grach capcom. Przeważnie jest to miła nagroda za pewien wysiłek.
GhettoKingSas
sand myslalem ze sie pytasz hehe wink.gif
a co do super strojow, wiadomo ze frajda ale mogli dac ajkies normalne alternatywne, mozliwe ze beda poprzez DLC jakies nowe...mam nadzieje wink.gif
Wojtusior
Udalo sie biggrin.gif. Skonczylem 6. misje, caly dzien dzisiaj nad nia siedzialem...xD. Najpierw ta gra, pozniej te anioly, jaa, trudno bylo, ale sie udalo biggrin.gif.
Mam Devil Triggera ! Ekstra narzędzie, w dodatku teraz moj Nero tak jakby silniejszy jest o.O
Od 7lvlu pod koniec kazdego poziomu bede walczyl z bossem :| ?

PS Mam tez nadzieje, ze nie bede musial kiedykolwiek znowu walczyc z 7 aniolami naraz...;x
Sandking
Tak, czeka Ciebie teraz seria 5 bossów pod rząd wink.gif

Jakimi aniołami? biggrin.gif
Tommo
CYTAT(Wojtusior @ 22 02 2008, 17:50) *
Udalo sie biggrin.gif. Skonczylem 6. misje, caly dzien dzisiaj nad nia siedzialem...xD. Najpierw ta gra, pozniej te anioly, jaa, trudno bylo, ale sie udalo biggrin.gif.
Mam Devil Triggera ! Ekstra narzędzie, w dodatku teraz moj Nero tak jakby silniejszy jest o.O
Od 7lvlu pod koniec kazdego poziomu bede walczyl z bossem :| ?

PS Mam tez nadzieje, ze nie bede musial kiedykolwiek znowu walczyc z 7 aniolami naraz...;x

przeciez tam wystarzylo skakac i ciskac kółko...
najlatwiejsza koncowka levela ze wszystkich jak dla mnie

edit nie kolko tylko B ;], te przyzwyczajenia po psxie i ps2 smile.gif
Wojtusior
Tymi Aniołami z lancą i tarczą oczywiście, te, które były tam ożywiane xd. Walczysz z takimi pierwszy raz pod koniec 3 poziomu, w bibliotece...
Dr.Czekolada
Co ?, przecież te ,,aniołki" z kopiami to zwykłe mięsa armatnie tongue.gif (tylko bardziej ociężałe od kukiełek).
Wojtusior
Ale stracilem przez nie kilka paskow zycia, jak mnie atakowaly kopiami xD. A teraz, po 6. misji beda jakies mocne stworki czy tylko bossowie?
Dr.Czekolada
Jak szarżują wystarczy dużo skakać tongue.gif. Proste jak nie wiem co (bo z założenia miały być twarde chyba biggrin.gif).
Ozzy
Wojtusior ty na serio caly dzien siedziales nad 6 misja czy to tylko tak w przenosni?Tylko mi nie mow ze grasz na human i masz takie problemy
Wojtusior
W przenosni, 3 razy do niej podchodzilem xD. 2 razy przez takie laserki, bo nie wiedzialem jak ich unikac...na Devil Hunterze gram tongue.gif.
Ale to moje pierwsze spotkanie z serią...

Wiem, nup jestem ;<
Ozzy
nie no spoko, juz myslalem ze na serio sie tak meczyles, a 3 razy dal tej gry to nie wiele, beda jeszcze ciezkie momenty
Czappi
Trudna gra, męczę się z Dante'm na Devil Hunterze. DMC3 na hardzie był dużo łatwiejszy.
Dr.Czekolada
LOL O_O. Ja Cerberusa nie mogłem położyć na normalu, a DH w DMC 4 to taki troche trudniejszy human dla mnie tongue.gif.
Czappi
Cerberusa na Dante Must Die rozwalałem, a tu Dante robi zemną co chce.
alien666
a o ktorym starciu z dante mowisz? tongue.gif ja na DH mialem zgon tylko 2 razy (jak narazie) przy she-viper nie mialem zadnego vitala i mnie szmata rozwalala przy tym jak zostal jej ok.1 pasek :| ale zagralem lvl2 zdobylem orby i zapolowalem na zgredzice - łatwizna bez regeneracji zdrowia - pomaga zwykla motywacja i spokoj smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.