Dr.Czekolada
20 02 2008, 20:03
CYTAT
Edit 2:Alternatywne zakończenie DMC 4 znajdziecie tutaj
LOL

, a powiem wam że szkoda, iż CAPCOM nie wpadło na taki genialny alternatywny ending

(mogliby dać posterować Kyrie z Red Queen i powyżynać, albo dać filmik pokazujący jak nabija to SSS

).
Sandking
20 02 2008, 20:06
CYTAT(Super Big Boss @ 20 02 2008, 21:37)

Whoah, jestem na tak! Tylko czekać na informacje o 5 części ^^
CYTAT
firma zamierza uczynić serię "Devil May Cry" swoim sztandarowym produktem.
Tylko, żeby nie odbiło się to na jakości samej gry. W sumie to Capcom, ale nigdy nie wiadomo
To była bardzo mądra decyzja, by wypuścić DMC na Xa.
Dzięki Live ma się motywację do masterowania gry i rywalizowania z kumplami/forumowiczami/światem.
Fajnie, jak się dobra gra dobrze sprzedaje.
GhettoKingSas
20 02 2008, 20:15
no dobra opcja z leaderbordami ze mozna se porownywac wyniki z ziomkami z friend listy

nie gralem 2 dni, ale od teraz kazdy wynik bede uploadowal(no chyba ze nie bedzie chociaz na A misja ;P ) inni tez do roboty
Zaczął już ktoś DMD, jak wam idzie ???
Sandking
20 02 2008, 21:14
Huh, na Son of Sparda zrobiłem misję nr. 9 na "S", aż się zdziwiłem, że Angelus padł za pierwszym podejściem. Blue Rose na 3 lvl charge dodaje ostrego kopa do stylu, tylko ciężko mi pogodzić ładowanie broni z namierzaniem, ale jakoś idzie. Na SoS zaczyna się zabawa, nie mogę się doczekać DMD ^^
Ukyo_Tachibana
20 02 2008, 21:34
Ja jezeli chodzi o DMD utknolem na Angelo Agnusie ... wiem co robie zle non stop napieram a powinienem sie bronic ale ten robal tak mnie wk****a ze mam ochote wyrwac chwasta jak najszybciej
CYTAT(GhettoKingSas @ 20 02 2008, 20:15)

no dobra opcja z leaderbordami ze mozna se porownywac wyniki z ziomkami z friend listy

nie gralem 2 dni, ale od teraz kazdy wynik bede uploadowal(no chyba ze nie bedzie chociaz na A misja ;P ) inni tez do roboty

Heh, a ja ciagle mam jakas blokade i nie potrafie sie zdecydowac czy go kupic

Niby mysle ciagle o nim, ale nie moge sie zebrac i go kupic

Kurna, moze pomozecie mi rozwiazac ten problem? Seria nie stoczyla sie bo demo takie sobie...
Dla mnie DMC4 to najlepsza część serii.Bierz !!!
GhettoKingSas
21 02 2008, 02:08
co do agnusa to wczesniej dawalem link do tej misji na DMD SS to sprawdz ukyo

dzis pojechalem pare misji na S na SOS (lece po te achievementy hehe) i znowu za 2 chyba misje sprawdzilem leaderboard
161 wynik hehe znowu miedzy japoncami

ogolnie powoli dochodze do poziomu ze juz prawie jestem w stanie robic SS misje tylko zawsze jakies glupie drasniecie
berial na SOS nawet mnie nie dotknal za to glupi scarecrow jak taunta robilem znowu, i troche zamulalem , nie wiem czy im szybciej sie przejdzie tym wiecej pkt czy bardziej zalezy to od stylu, bede musial poczytac
a na DMD przeszedlem chyba pierwsze 3 czy 4 misje i fajnie sie gralo, jak potworasy wskocza na DT to troche trzeba sie napocic
porownywalem sie z lista przyjaciol na leaderboard i mam najlepsze wyniki hyhy (ale itak slabe) probowalem jakiegos polaka znalesc wysoko w rankingu i nic zero, same ping pongi
Się nakręciłem znowu na Devila i od kilku dni łupię non stop ;P
Aktualnie Devil Hunter. Jak najlepiej grać Dante ? Bo max. nim A wyciągam

Kiedy już rozkręciłem się Nero (S/SS;P) To się jego misje skończyły xD I teraz jak gram Dante to brakuje mi exceeda

I mi się broń zmienia
Wojtusior
21 02 2008, 14:58
Witajcie

. Dostalem dzisiaj gierke, od 12 gram prawie non-stop, wlasnie skonczylem 3. misje. Gierka narazie świetna wg. mnie, chociaz chyba jeszcze sie nie rozkrecila ;x. Narazie gram na Humanie, chyba skoncze na nim gre i przeskakuje na DH. Zalapalem juz podstawy, mam kilka skilli i ucze sie nimi poslugiwac...przede mna jeszcze dluga droga

.
Dzieki za wysluchanie, ide grac dalej! ;]
PS. Wszystkie 3 misje ukonczylem na A
Szkoda że grasz na Hunterze.Na Devil Hunterze na pewno miałbyś większą frajdę, a na Hunterze nie zginiesz ani razu.
Wojtusior
21 02 2008, 16:10
Na poczatek chyba bedzie ok, nie sadzisz? Potem na DH przejde, a pozniej poleca inne poziomy

.
Jak wejsc do Bloody Palace i jak odblokowac Heaven or Hell, Hell or Hell mode?
Bloody Palace odkrywa się po przejściu Hunter Mode lub Devil Huntera.Heaven or Hell po przejściu Dante must Die a Hell or Hell po przejściu Heaven or Hell.
Wojtusior
21 02 2008, 16:26
Aha, dzieki wielkie za info
Sandking
21 02 2008, 16:34
Bloody Palace jest po przejściu Devil Huntera, za Human jest Galeria i Biblioteka tylko.
Aktualnie 13 misja SoS, qwa, granie Dante jest cholernie trudne teraz ;/
2razyjot
21 02 2008, 16:55
Sluchajta. Zbieram te orby itp. Za niebieskie kupuje nowe combosy itp. - to znaczy ze jak ich nie kupie to np. combosa ktorego widze "nie kupionego" (np. YY pausa YYY) nawet jak wstukam to postac nie zrobi? Jestem w 3 levelu i kupilem raptem 2 i to najtansze. NIe wiem, moze ja cos zle robie - plansze szukam jak zly, najczesciej ocene za zbieranie orbow mam "A"...
Sandking
21 02 2008, 17:13
Dopóki nie kupisz danego ciosu, nie będziesz mógł go wykonać. A Pure Souls dostaje się za ogół rzeczy - czas przejścia misji, styl gry i zbieranie "czerwonych orbów", dostajesz za to ocenę, im wyższa, tym więcej ich dostaniesz.
QUOTE(2razyjot @ 21 02 2008, 15:55)

Sluchajta. Zbieram te orby itp. Za niebieskie kupuje nowe combosy itp. - to znaczy ze jak ich nie kupie to np. combosa ktorego widze "nie kupionego" (np. YY pausa YYY) nawet jak wstukam to postac nie zrobi? Jestem w 3 levelu i kupilem raptem 2 i to najtansze. NIe wiem, moze ja cos zle robie - plansze szukam jak zly, najczesciej ocene za zbieranie orbow mam "A"...

Zobacz filmiki jak ludzie przechodzą poszczególne plansze na S. Wiele orbów jest ukrytych - trzeba stanąć w odpowiednim miejscu, by się pojawiły.
Z czasem dostajemy też "wykrywacz" orbów. Łapa nam będzie mocniej świeciła w pobliżu sekretów.
BTW: Jakie są kontry na łapę? Tzn. np. dziadka można uderzyć łapą, jak chce nas spardą walnąć.
Na wszystkich bossów są takie akcje?
Sandking
21 02 2008, 17:46
Pewnie tak np. Echidna, gdy lata po lesie i szarżuje na nas, Credo Angelo - gdy rzuca włóczniami. Najważniejszy jest timing
Wojtusior
21 02 2008, 18:51
Doszedłem wlaśnie do 4. misji na Devil Hunterze, racja, dużo więcej zabawy

. Beriala musialem powtarzac tyle razy, ze w koncu mam D za 2 misje, trzeba bedzie poprawic ! Za to w 3. już normalnie A i wykrecilem swoj pierwszy Smokin'

. Tak więc jestem bardzo ucieszony i w ogole, wymiot giera !
Wykupilem juz troche skilli ;]
Pozdro.
Te dodatkowe stroje za przejście DMD to to samo, co w poprzednich częściach?
Jeśli dają nieskończony DT, to może warto najpierw za wszelką cenę zaliczyć ten tryb, a dopiero z takim dopalaczem pozdobywać S?
Jak przejdzie sie gre na Dante Must Die to dostaje sie kostiumy Super Nero i Super Dante right? Jezeli mozna je uzywac w Bloody Palace to swietnie, bo dochodze do 32 levelu i czas mi sie konczy. Dzieki nieskonczonemu DT czas chyba juz nie bedzie problemem
Ogolnie jestem teraz na DMD przy walce z Baelem - glupie zabsko, caly czas mnie w paszcze lapie, gdy nie mam DT i nie mam jak sie wydostac XD Szkoda mi na niego Yellow Orba marnowac i sie mecze ;]
PS. Swietna gierka, nie spodziewalem sie, ze az tak mnie wciagnie.
GhettoKingSas
21 02 2008, 19:50
ooo no prosze

ins porownam scory zaraz twoje

hehehehe wczoraj jak patrzylem to miales slabsze

a shoory k3zu to wogole lololol
kurde widze wszyscy z dmd sie zmagaja a ja caly czas na S chce DH i SOS ogarnac i dopiero

ale co tam, niedlugo wykupie po ostatnim skillu dla nero i dante ^^ 10100 chyba kosztuja

a giera jest na mega kozaku!
BP tez bede na super nero przechodzil po achievementa chyba
No ja sie nie bawie w S-ki za misje, poki nie przejde gry na DMD, zeby miec nieskonczone DT

Mi zostaly dla Nero dwa skille do odblokowania - oba po 50tysiecy

Ciekawe o ile wzrosnie cena ostatniego gdy kupie juz jednego ...
GhettoKingSas
21 02 2008, 20:01
jakto ile

tyle co ja napisalem bo mi zostalo po 1

a wiesz ze za przechodzenie super nero/dante mas penalty do score

hehe
No to niezle, potrzebuje 150 tys. Proud Souls, a mam ok. 40 tys.

Chyba trzeba bedzie najpierw porobic S-ki (wpadnie sporo Red Orbs i Proud Souls)
PS. Jak duza jest ta kara za uzywanie tych stroi? ;]
GhettoKingSas
21 02 2008, 21:02
nie wiem jak duza... prawdopodobnie itak o wiele lepszy wynik niz normalnie

ale dla mnie to nooby tak graja hehe, owszem zaliczyc te 101 leveli BP to mozna wziac super nero bo to jest niezly hardcore , pozatym jest achievement zeby przejsc gre super nero to mozesz sie skillowac hehe
ja teraz staram sie zdobyc:
DH all na S
SOS all na S
All items( boze ile orbow na to potrzeba

)
Proud Millionare - chyba jestem niedaleko juz

no i jak najwyzej BP
dobra ide grac ^^
cheah!
Wojtusior
22 02 2008, 11:39
Lamerskie pytanie: Kiedy i jak zdobywa się Devil Triggera?
Sandking
22 02 2008, 12:01
Po przejściu misji z numerem 6
Edit: Swoją drogą, wiecie jaki jest mnożnik za używanie strojów Super Dante/Nero? x0.2, przykładowo, użycie Golden Orba to x0.7, także ostro ocena idzie w dół.
GhettoKingSas
22 02 2008, 12:53
nie mam pojecia

musisz poszukac na jakis zagranicznych stronkach

moze cos znajdziesz
co wy tak z tym super strojem, troche zero frajdy jak masz unlimited DT, juz widze noobow cala misje biegnacych na DT lol
Sandking
22 02 2008, 12:55
Napisałem przecież, że wynosi x0.2
QUOTE(GhettoKingSas @ 22 02 2008, 11:53)

nie mam pojecia

musisz poszukac na jakis zagranicznych stronkach

moze cos znajdziesz
co wy tak z tym super strojem, troche zero frajdy jak masz unlimited DT, juz widze noobow cala misje biegnacych na DT lol

A ja osobiście zawsze miałem kupę frajdy z używania super broni w grach capcom. Przeważnie jest to miła nagroda za pewien wysiłek.
GhettoKingSas
22 02 2008, 13:15
sand myslalem ze sie pytasz hehe

a co do super strojow, wiadomo ze frajda ale mogli dac ajkies normalne alternatywne, mozliwe ze beda poprzez DLC jakies nowe...mam nadzieje
Wojtusior
22 02 2008, 17:50
Udalo sie

. Skonczylem 6. misje, caly dzien dzisiaj nad nia siedzialem...xD. Najpierw ta gra, pozniej te anioly, jaa, trudno bylo, ale sie udalo

.
Mam Devil Triggera ! Ekstra narzędzie, w dodatku teraz moj Nero tak jakby silniejszy jest o.O
Od 7lvlu pod koniec kazdego poziomu bede walczyl z bossem :| ?
PS Mam tez nadzieje, ze nie bede musial kiedykolwiek znowu walczyc z 7 aniolami naraz...;x
Sandking
22 02 2008, 17:55
Tak, czeka Ciebie teraz seria 5 bossów pod rząd

Jakimi aniołami?
CYTAT(Wojtusior @ 22 02 2008, 17:50)

Udalo sie

. Skonczylem 6. misje, caly dzien dzisiaj nad nia siedzialem...xD. Najpierw ta gra, pozniej te anioly, jaa, trudno bylo, ale sie udalo

.
Mam Devil Triggera ! Ekstra narzędzie, w dodatku teraz moj Nero tak jakby silniejszy jest o.O
Od 7lvlu pod koniec kazdego poziomu bede walczyl z bossem :| ?
PS Mam tez nadzieje, ze nie bede musial kiedykolwiek znowu walczyc z 7 aniolami naraz...;x
przeciez tam wystarzylo skakac i ciskac kółko...
najlatwiejsza koncowka levela ze wszystkich jak dla mnie
edit nie kolko tylko B ;], te przyzwyczajenia po psxie i ps2
Wojtusior
22 02 2008, 18:33
Tymi Aniołami z lancą i tarczą oczywiście, te, które były tam ożywiane xd. Walczysz z takimi pierwszy raz pod koniec 3 poziomu, w bibliotece...
Dr.Czekolada
22 02 2008, 18:40
Co ?, przecież te ,,aniołki" z kopiami to zwykłe mięsa armatnie

(tylko bardziej ociężałe od kukiełek).
Wojtusior
22 02 2008, 18:48
Ale stracilem przez nie kilka paskow zycia, jak mnie atakowaly kopiami xD. A teraz, po 6. misji beda jakies mocne stworki czy tylko bossowie?
Dr.Czekolada
22 02 2008, 18:53
Jak szarżują wystarczy dużo skakać

. Proste jak nie wiem co (bo z założenia miały być twarde chyba

).
Wojtusior ty na serio caly dzien siedziales nad 6 misja czy to tylko tak w przenosni?Tylko mi nie mow ze grasz na human i masz takie problemy
Wojtusior
22 02 2008, 18:59
W przenosni, 3 razy do niej podchodzilem xD. 2 razy przez takie laserki, bo nie wiedzialem jak ich unikac...na Devil Hunterze gram

.
Ale to moje pierwsze spotkanie z serią...
Wiem, nup jestem ;<
nie no spoko, juz myslalem ze na serio sie tak meczyles, a 3 razy dal tej gry to nie wiele, beda jeszcze ciezkie momenty
Trudna gra, męczę się z Dante'm na Devil Hunterze. DMC3 na hardzie był dużo łatwiejszy.
Dr.Czekolada
22 02 2008, 20:17
LOL O_O. Ja Cerberusa nie mogłem położyć na normalu, a DH w DMC 4 to taki troche trudniejszy human dla mnie

.
Cerberusa na Dante Must Die rozwalałem, a tu Dante robi zemną co chce.
alien666
22 02 2008, 20:57
a o ktorym starciu z dante mowisz?

ja na DH mialem zgon tylko 2 razy (jak narazie) przy she-viper nie mialem zadnego vitala i mnie szmata rozwalala przy tym jak zostal jej ok.1 pasek :| ale zagralem lvl2 zdobylem orby i zapolowalem na zgredzice - łatwizna bez regeneracji zdrowia - pomaga zwykla motywacja i spokoj
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.