Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Czappi
O starciu w 10 misji. Na szczęście mam już to za sobą wacko.gif
Super Big Boss
CYTAT(Czappi @ 22 02 2008, 21:04) *
O starciu w 10 misji. Na szczęście mam już to za sobą wacko.gif

To jest akurat prosta walka. Cały czas idziesz i strzelasz a jak jesteś już blisko to cios z łapy albo combo mieczem.
Ozzy
czasami sie skubaniec blokuje i wprowadza ciosy ale od czego sie ma devil arm, ogolnie walka dosc zjadliwa, she viper to jeden chyba z najprostszych bossow, nie posiada zadnego super ataku i malo damage robi
cotek
she viper ? Co to, kto to ???
Dr.Czekolada
Ta baba-roslinka tongue.gif. Bynajmniej ona tak sie nie nazywa (tylko utwor jaki leci podczas walki). Korzystajcie czasem z bestiariusza w grze tongue.gif. BTW jesli boicie sie Dante na poziomie DH to SOS nawet nie dotykajcie smile.gif.
Wojtusior
Echidna się nazywa, jeśli ktos nie wie ;>. A She-Viper to wlasciwie tytul 7. misji...
cotek
Też wkurza mnie jak ludzie nie mówią, po nazwach potworków etc.
Ja mam przerwę w DMC4 ale w tygodniu wrócę.Jestem w 7 misji na SoS
Wojtusior
Ja wlasnie ja skonczylem na DH, ua, pierwsza S'ka za styl za misje biggrin.gif. Niestety ogolnie dostalem A ;<.
Musialem uzyc kilku gwiazdek w czasie walki z Echidna, ale fajnie bylo hyh.gif
bartiz
Jakas taktyka na tego ostatniego pedala confused.gif (Devil Hunter) ? Pozniej jak ma juz tak 1/3 energii to robi się ciężki.

cotek
Musisz unikać tego ataku Spardą, bo zabiera dużo HP, jest szybszy jeśli chodzi o odnawianie osłony. Dzisiaj wezmę się za siebie to może na moim forum wszystkich bossów opiszę.
SIKI
jestem w 5 misji po boss'ie żaba, gram na Devil Hunterze odrazu (grałem w dmc na ps2) i powiem tyle gra jest wyje.bana w kosmos...
Naprawde kawał dobrej roboty, swietny system jak i grafika.... Zobaczymy co pokaże Ninja Gaiden 2 biggrin.gif
2razyjot
CYTAT(SIKI @ 23 02 2008, 14:25) *
jestem w 5 misji po boss'ie żaba, gram na Devil Hunterze odrazu (grałem w dmc na ps2) i powiem tyle gra jest wyje.bana w kosmos...
Naprawde kawał dobrej roboty, swietny system jak i grafika.... Zobaczymy co pokaże Ninja Gaiden 2 biggrin.gif

Dolaczam sie do opinii - 11 level i pozniej biore sie za devil huntera, przecieram szlaki, w poprzednie czesci oprocz 1 gralem z 10 minut. rolleyes.gif
WildFirePL
gra jest świetna, dawno nie gralo mi sie tak dobrze w devila, kawał dobrej roboty zastanawiam sie tylko nad paluszkami, bo bolą oj boląsmile.gif
Dr.Czekolada
Przydałby się spis wszystkich blue orb fragments i secret mission confused.gif.
Sandking
Obejrzyj sobie ten filmik -> http://youtube.com/watch?v=NtkqgQqEEVA
C1REX
No i mam problem. Niby przeszedłem wszystkie misje i zebrałem wszystkie orby, a ciągle mi brakuje dwóch fragmentów.
Pewnie mi nie zapisało za jakąś misję sekretną.
jontas
Witam, mam problem....jestem w misji 11, gram Nero - jestem w tej wierzy z wielkim posągiem. wszedłem na trzeci poziom ("windą") i nie wiem co dalej, zabiłem tez demony otwierajac sobie dzrzwi dalej.....no i własnie, co dalej??????????...mały offT: mam tylko PS3 ale na tamtym forum pierdzielą od rzeczy - jak to się super sprzedaje i "co by było gdyby, albo czego mogło nie byc...".... tu widze konkrety, pomozcie bo nie moge sie doczekac grania.
C1REX
QUOTE(jontas @ 23 02 2008, 18:42) *
Witam, mam problem....jestem w misji 11, gram Nero - jestem w tej wierzy z wielkim posągiem. wszedłem na trzeci poziom ("windą") i nie wiem co dalej, zabiłem tez demony otwierajac sobie dzrzwi dalej.....no i własnie, co dalej??????????...mały offT: mam tylko PS3 ale na tamtym forum pierdzielą od rzeczy - jak to się super sprzedaje i "co by było gdyby, albo czego mogło nie byc...".... tu widze konkrety, pomozcie bo nie moge sie doczekac grania.

Prosisz i masz:

http://www.youtube.com/watch?v=rGmhIjAL9G8

Misja 11.
jontas
heh;) dzieki, zapomniałem ze na YT jest wszystko;P
Sandking
Aktualnie jestem na misji 16 poziom SoS, co jak co ale misja 13 i 14 to najgorsze co dotychczas mnie spotkało na tym poziomie trudności, Blitz to jeden, wielki madafaka ohmy.gif
Super Big Boss
Przecież ten cały Blitz to prostak. Wystarczy unikać jego ataków i strzelać a jak straci moc to wklepać mu kombosa i idzie do piachu wink.gif Tak to się robi- http://www.youtube.com/watch?v=aDKB_aB2gN8
GhettoKingSas
c1rex w total ranking mozesz sprawdzic ktore misje secretne masz zaliczone smile.gif

mozliwe ze nie rozwaliles jakiegos "combata" wiesz tego posagu co napierasz zeby kawalek orba wyskoczyl smile.gif ja ominalem jeden i tez sie glowilem co moglem przeoczyc wink.gif
C1REX
Ins ma 3 miejsce w Polsce za pałac.
Ghetto wcale nie ma w rankingu.

A ja nawet Beriala nie przeszedłem.
Dr.Czekolada
THX Super Big Boss za ostatni filmik z Blizzem biggrin.gif, coś tak myślałem że charge shoty szybciej załatwią sprawę niż zwyczajne napierniczanie w niego. Berial w Bloody Palace już stanowi jakieś wyzwanie imo, wystarczy być w ruchu (może nie jak w NG, ale zwykłe czepianie się jego pleców to za mało tongue.gif).
Sandking
Skończyłem SoS, zabieram się za Heaven or Hell, a potem za DMD. Co jak co, ale Savior zalicza się od teraz do moich najgorszych bossów ever. Nie, że jest trudny, ale walka z nim jest nudna jak flaki z olejem sorcerer.gif
2razyjot
Utknalem w misji 12 badz 13 gdzie biegam dante po zamku i dochodze przez portale do lost woods. Jak gralem Nero to przelazlem to za 2 razem, a tutaj wchodze w te sciezki i zawsze przenosi mnie do walki a nie moge przejsc dalej... W jakiej kolejnosci tez sciezki pokonywac? sad.gif

>>> Edit - juz sobie poradzilem. wink.gif
GhettoKingSas
zaraz sprawdze czy ma lepszy score w BP - bo z tego co pisze to doszedlem wyzej wink.gif oczywiscie nie bylem zalogowany na live i score nei jest zuploadowany z BP

wiekszosc moich wynikow to pojedyncze misje bo nie zawsze gram online, a jak nie jestes online to potem wyniki same sie nie aktualizuja (lipa jak nic) zaraz sprawdze ile pkt ma ins hyhy smile.gif

EDIT:
ok mam dokladnie 254432 pkt - 37 lv BP - nabite offline - oczywiscie nie mam jak zuploadowac wyniku na live, bede musial go pobic jak bede online i wtedy dopiero bedzie mnie widac wink.gif
ins ma troche ponad 200000 czyli mam lepszy wynik wink.gif co nie zmienia faktu ze obydwaj mamy slabe wyniki lolololol'

jak ktos nie wierzy to moge zrobic foto hehehehe wink.gif

later
Super Big Boss
Jestem w 18 misji na SOS. Trzeba przyznać, że gra na tym poziomie trudności jest dużo ciekawsza smile.gif. Przeszedł już ktoś na DMD?
C1REX
QUOTE(Super Big Boss @ 24 02 2008, 20:39) *
Jestem w 18 misji na SOS. Trzeba przyznać, że gra na tym poziomie trudności jest dużo ciekawsza smile.gif. Przeszedł już ktoś na DMD?

Przyznaję - znacznie przyjemniej się gra. Mnie gra na niższych poziomach nużyła zbyt niskim poziomem trudności. Na SOS jest w sam raz.
XM16E1
Czy tylko dla mnie jest to najlepsz czesc ever? Wiekszosc osob ktore znam psiocza na nia straszliwie (Nero) ,ale to pewnie dla tego, ze siedza w erze the bouncer'a.
cotek
XM16E1 dla mnie również jest to najlepsza częśc ever made tongue.gif
XM16E1
CYTAT(cotek @ 24 02 2008, 21:54) *
XM16E1 dla mnie również jest to najlepsza częśc ever made tongue.gif

Ha, nie jestem sam. Ci co mowia ,ze Nero to ciota to chyba nie widzieli co sprawna osoba nim wymiata. Masakra panowie.Nero rulez i tyle smile.gif
Ins
Widzieliscie ile punktow ma Polak, ktory jest na pierwszym miejscu w BP ... masakra XD Najgorsze jest to, ze nie przegralem na tym 32levelu tylko czas mi sie skonczyl icon_chainsaw.gif

Tak w ogole jaka postacia gracie w Bloody Palace ? Slyszalem, ze Dante jest o wiele latwiej, ale jakos nie moge sie przekonac do grania nim. Exceed i Devil Bringer sprawiaja mi wiecej frajdy niz zmiana stylow Dantego ;]

EDIT:
Jezeli bylo to juz podawany to sorry tongue.gif

Na tej stronce ladnie jest wyjasnione (opis + zdjecia) kiedy wciskac LT/L2, zeby nabic exceeda:

Exceed
C1REX
QUOTE(Ins @ 24 02 2008, 21:08) *
Widzieliscie ile punktow ma Polak, ktory jest na pierwszym miejscu w BP ... masakra XD Najgorsze jest to, ze nie przegralem na tym 32levelu tylko czas mi sie skonczyl icon_chainsaw.gif

Tak w ogole jaka postacia gracie w Bloody Palace ? Slyszalem, ze Dante jest o wiele latwiej, ale jakos nie moge sie przekonac do grania nim. Exceed i Devil Bringer sprawiaja mi wiecej frajdy niz zmiana stylow Dantego ;]

EDIT:
Jezeli bylo to juz podawany to sorry tongue.gif

Na tej stronce ladnie jest wyjasnione kiedy wciskac LT/L2, zeby nabic exceeda:

Exceed

Dante ma łatwiej z Blitzem IMHO.
Ins
Moze inaczej, Dante o wiele wiele szybciej moze go rozwalic - dzieki temu nie traci sie niepotrzebnie czasu (sporo Blitzow robi sie kolo 30tki, to wlasnie przez nich zabraklo mi ostatecznie czasu).

Human, Devil Hunter, Son of Sparda i Heaven or Hell zaliczone. Aktualnie jestem na 7 misji (dzungla) na Dante Must Die i mam prawie 50H na liczniku ;] Wciaga ta gierka niemilosiernie happy.gif
C1REX
QUOTE(Ins @ 24 02 2008, 23:03) *
Moze inaczej, Dante o wiele wiele szybciej moze go rozwalic - dzieki temu nie traci sie niepotrzebnie czasu (sporo Blitzow robi sie kolo 30tki, to wlasnie przez nich zabraklo mi ostatecznie czasu).

Human, Devil Hunter, Son of Sparda i Heaven or Hell zaliczone. Aktualnie jestem na 7 misji (dzungla) na Dante Must Die i mam prawie 50H na liczniku ;] Wciaga ta gierka niemilosiernie happy.gif

Dostaje się dodatkowy czas również za styl. Także granie tylko, by przetrwać może się szybko obrócić przeciwko nam.

BTW: Dante to prawdziwy morderca tych czarnych latających robaków. Jego Pandora potrafi zdjąć te czarne płachty wszystkich robaków na planszy jednym uderzeniem. Nawet tym szarym robakom.

GUN: RB+ Przód + B
Super Big Boss
Dobrze wiedzieć. Ja się z nimi normalnie męczyłem smile.gif Na każdego przeciwnika jest chyba jakiś sposób. Mnie się wczoraj udało się pokonać trzech rycerzy (dwóch z kopiami i jeden z mieczem) jak ładowali atak specjalny. Rozwaliłem wszystkich jednym ciosem i od razu mi sie styl na SSS załadował. Szkoda tylko, że sam nie wiem jak to zrobiłem tongue.gif
GhettoKingSas
kiedy laduja ten pocisk energi mozesz to zrobic, tzn w momencie jak go pusci ten z mieczem to mozesz odbic kule i odrazu SSS, tylko ze nie wiem czy jakas masa punktow za to jest confused.gif nie zapominajcie ze styl od D-SSS to nic innego jak mnoznik puntow za styl smile.gif jesli rozwalisz ich jednym je.bnieciem to raczej za duzo pkt nie wyciagniesz(chyba LOL nie udalo mi sie jeszcze tak, a widzialem jak typ poprostu strzelil z blue rose w kule i ja odbil na SSS) jak nabijesz w miare szybko chociaz S lub SS to pkt leca az milo biggrin.gif

a co to palacu to najlepiej robic Clean'y , dostajemy 30sek za no hit bonus hyh.gif ja zginalem na 37 lvl nie z braku czasu tylko z wlasnej glupoty biggrin.gif po 30 lvl zaczyna sie niezla masakra, jak widzialem na youtube klip z 99 to mnie zatkalo hyhy :FFFF

a c1rex slusznie zauwazyl z pandora biggrin.gif tez to stosuje , tylko trzeba miec gunslingera chyba wlaczonego wtedy,aha i jak zrobi ten blysk to nie czekajcie na recover animacji (bo chwile trwa) zmiencie szybko bron triggerem i sieczka wink.gif dante sie nie pie.rdoli z tauntami po lepszych ciosach i trzeba sie ogarniac, no ale kozak z niego jest, ostatnio nawet pare jump canceli mi wyszlo(ale fuksem)
2razyjot
Lama jestem i tyle. confused.gif

1. Jak niby przejsc bonusowa misje, zeby nikogo nie zabijac?

2. Jak przejsc misje z gyro blades, odbija sie je reka i przesuwa i trzeba takie wiezyczki rozwalac, sa 4 - najwiecej 3 rozwalilem bo czasu brakuje. Mozna jakos upgradeowac zasieg przesuwania gyro blades?

3. Czy dante i nero maja jakies countery? Bo dalej nie wykminilem jak sie je robi.

4. Jest opcja blok w ogole? O_O

5. Jak rozwalic oponentow bonusowej misji lejac ich w middle earth? Probowalem ich wybic i siekac w powietrzu po wyskoku ale nie dalo rady.

dry.gif?
C1REX
Blok ma tylko Dante. Trzeba ustawić RoyalGuard (dół na padzie) i trzymać B. Tracimy na bloku tylko symbolicznie.
Jeśli jednak naciśniemy B w odpowiednim momencie, to nic nie stracimy. A jeśli z przodem, to jeszcze zabierzemy energię.

Nero do pewnego stopnia może odbijać ciosy swoją łapą. Do tego może używać przeciwników jako tarczy.

A co do seretnych misji: http://www.youtube.com/watch?v=ghUyl_4Jwiw
W zestawach po 4 są.
ListuniO
Nie moge sobie poradzić z bossem tym wielkim posągiem... Rozwaliłem mu niebieskie kryształy na rękach , nogacvh i głowie ale za żadne skarby nie moge dotrzeć do pleców... Macie jakiś pomysł...??
C1REX
QUOTE(ListuniO @ 25 02 2008, 13:07) *
Nie moge sobie poradzić z bossem tym wielkim posągiem... Rozwaliłem mu niebieskie kryształy na rękach , nogacvh i głowie ale za żadne skarby nie moge dotrzeć do pleców... Macie jakiś pomysł...??

2 sposoby.

Albo odpalasz te lasery i potem skaczesz do niego i na spokojnie rowalasz kryształ, albo na fuksie można próbować Pandorą i rakietami samonaprowadzającymi.
GhettoKingSas
ja robie tak ze pi.zgam 2 razy w niego z pandory lv3 z lasera biggrin.gif i nie trzeba skakac po platformach itd wtedy sie rozklada i trzeba krysztaly dokola porozwalac, to tyle...
moze masz taki problem jak ja biggrin.gif myslalem ze rozwalilem wszystkie krysztaly(jak gralem 1 raz) i biegam wokol niego jak po.je.bany 20 min i nie ogarniam co mam zrobic biggrin.gif az zorientowalem sie ze jednego krysztalu do konca nie rozwalilem na nodze wink.gif

ps. musze sie pochwalic ^^ Human,Devil Hunter,Son Of Sparda - S ranked lolololol, w sumie nic trudnego to bylo...najgorzej na human bo najmniej czasu ehhehe lolz

wogole to niejaki arizzzona czy jakos tak ma 1 miejsce w BP z PL ale pocisnal konkret bo caly palac zaliczyl wink.gif jestem na 5 miejscu chyba... bede musial przejsc ten palac ale najpierw przejde dmd chyba smile.gif

dzis gralem BP bo chcialem score swoje wrzucic i znowu zdechlem na 37 lvl confused.gif sa tam dwie te czarne wiedzmy i blitz lololol , troche za.je.bac sie idzie...ale kwestia wykminienia taktyki

i bez kitu bossowie jacys mega agresywni w BP sa tzn narazie tylko beriala tluklem ale wydaje mi sie jakis bardziej szalony w BP smile.gif
XM16E1
Ja mam takie pytanko: Czy ranking online zawiera wyniki z posiadaczy xboxa i PS3 czy oddzielnie dla obydwu?
GhettoKingSas
lol ^^
xbox live to ranking tylko z xbox live wink.gif

wogole znalazlem 19 misje nagrana przez Kasou (tego wymiatacza od SS) tylko nie chce mi sciagac sad.gif ale nik dam bo chyba z moim laczem cos nie tak dzisiaj:/

http://www.mediafire.com/?w21dzyudzx2

jak komus uda sie to pobrac to moglby wrzucic na youtube albo zrobic re-up na rapidshare smile.gif bo cos mi nie chce sciagac z mediafire dzis ...
Dr.Czekolada
CYTAT
lol ^^
xbox live to ranking tylko z xbox live

....Dlatego ciężko samemu stwierdzić czy jest się najlepszym wymiataczem na forum ^^.
GhettoKingSas
jak ci zalezy to mozesz wrzucic screen z wynikiem ^^

wogole na ps3 sa jakies achievementy czy cos?
XM16E1
CYTAT(GhettoKingSas @ 25 02 2008, 17:47) *
jak ci zalezy to mozesz wrzucic screen z wynikiem ^^

wogole na ps3 sa jakies achievementy czy cos?

Pewnie, ze sa, identyczne jak na xbox'sie
GhettoKingSas
to chwalic sie achievementami wink.gif

moje mozecie sprawdzic tu http://live.xbox.com/member/GhettoKingSAS , nie wiem czy psnetwork ma tez takie bajery bo widze ze w sygnaturach macie cos ala gamercardy ale nie da sie tego kliknac i przejsc do strony odpowiedniej tongue.gif
XM16E1
Trzeba miec konto na tej stronie,aby moc luknac na twoje acziwy ^^ Moj egzemplarz przyjedzie 'zapewne' (poczta polska) w piatek wiec jeszcze duzo wody uplynie zanim te ciezsze osiagniecia dorwe. A tak to biegam do brata na xboxa i katuje ^^
koniec offt...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.