CYTAT(WildFirePL @ 22 04 2007, 12:09)

obrazki jak obrazki, dla mnei grafa jak z 3 czesci
lol, może z pierwszej? :D Screeny są średnie, ale nie popadajcie w skrajność. Całkiem niezłe tła, solidna gra światła....Skriny wypuszczone pewnie, coby podtrzymać zainteresowanie grą, wywołać jakieś emocje. Spokojnie, jeśli to miałby być średniak graficzny, to ludzie zjedliby Capcom żywcem. Jest jeszcze czas na dopracowywanie wszystkiego.
eee tam wedlug mnie w jedynce byla za(pipi)ista grafa lepsza niż wielu grach na naszą konsole wiec jak bedzie taki poziom w HD to bedzie spox jak dla mnie:)
Sokolov
22 04 2007, 14:35
Mastah27
28 04 2007, 06:55
Ja też jestem rozczarowany screenami. Tekstury na serio marne, na poziomie bardzo dobrej gry z poprzedniego XBOXa. Cieniowanie nie jest generowane w czasie rzeczywistym (widać to na filmikach, "cienie budynków" są całkiem niezależne od cieniowania bohatera, rozwiązanie rodem z czasów PS2), a ilość detali tła czy przeciwników też nie powala, zwłaszcza jak na grę w której nie ma swobody kamery, wiec spokojnie można pakować max detali bo ma się pełną kontrole nad tym co widzi gracz i można wyciąć wszystko co zbędne (zasłonięte czy znajdujące się "za kamerą"). Grafika tym bardziej rozczarowuje, że CAPCOM do tej pory szalał z jej poziomem zarówno na PS2 (RE, DMC, SH) jak i na 360'ce (DR i LP - nieliczne gry na 360 które mają porządny AA oraz stały framerate, do tego motion blur i ostre tekstury. Chociaż te gry też często korzystały ze sztuczek już wcześniej wspomnianych {uproszczenia cieniowania} to jednak końcowy efekt był super). Co gorsza japońskie firmy, w tym capcom, mają zwyczaj we wczesnym etapie dopracowywać już grafikę (przykład - lost planet) i nie liczyłbym za bardzo na radykalne zmiany w tym temacie w dniu premiery. Mogą dołożyć pare efektów na shaderach itp. czy polepszyć modele postaci, ale nie sądzę żeby nagle zrobili od nowa tektury czy całe level'e. Chyba team który super sobie radził z ograniczeniami SD, nie bardzo wie jak zrobić ładną grafikę w HD, zapominając jak bardzo HD uwidacznia braki w teksturach czy detalach. Mam nadzieję że mimo to gra będzie świetna niczym część trzecia, którą z bananem na twarzy przeszedłem kilka razy.
Na
http://www.gametrailers.com/ są już od niedawna 3 filmiki z gameplayu w HQ (do wyboru quicktime lub wmv..na pececie polecam wmv) i jeden wywiad w LOW (trzeba na dole kliknąć w dwójeczkę bo nowsze filmiki z innych gier wskoczyły już na całą pierwszą stronę)
Co do filmików (jak już je obejrzycie) to niestety tak jak na screenach nie powala niczym, nasz hero nawet nie ma tekstury na twarzy tylko kolor położony..żenada, otoczenie też słabe, widać troszkę hdr-u na dachach budynków, nie ma praktycznie normal map na scianach i podłożu, tekstur koloru się nie czepiam bo to tylko 512 mb ramu (najgorzej wygląda lodowy level..porażka , normalnie poziom ps2). Mam cichą nadzieję że przynajmiej grywalnośc będzie na jako takim poziomie.
przynajmniej grywalnosc ?
CYTAT(PePeP @ 1 05 2007, 23:31)

Ja też jestem rozczarowany screenami. Tekstury na serio marne, na poziomie bardzo dobrej gry z poprzedniego XBOXa. Cieniowanie nie jest generowane w czasie rzeczywistym (widać to na filmikach, "cienie budynków" są całkiem niezależne od cieniowania bohatera, rozwiązanie rodem z czasów PS2), a ilość detali tła czy przeciwników też nie powala, zwłaszcza jak na grę w której nie ma swobody kamery, wiec spokojnie można pakować max detali bo ma się pełną kontrole nad tym co widzi gracz i można wyciąć wszystko co zbędne (zasłonięte czy znajdujące się "za kamerą"). Grafika tym bardziej rozczarowuje, że CAPCOM do tej pory szalał z jej poziomem zarówno na PS2 (RE, DMC, SH) jak i na 360'ce (DR i LP - nieliczne gry na 360 które mają porządny AA oraz stały framerate, do tego motion blur i ostre tekstury. Chociaż te gry też często korzystały ze sztuczek już wcześniej wspomnianych {uproszczenia cieniowania} to jednak końcowy efekt był super). Co gorsza japońskie firmy, w tym capcom, mają zwyczaj we wczesnym etapie dopracowywać już grafikę (przykład - lost planet) i nie liczyłbym za bardzo na radykalne zmiany w tym temacie w dniu premiery. Mogą dołożyć pare efektów na shaderach itp. czy polepszyć modele postaci, ale nie sądzę żeby nagle zrobili od nowa tektury czy całe level'e. Chyba team który super sobie radził z ograniczeniami SD, nie bardzo wie jak zrobić ładną grafikę w HD, zapominając jak bardzo HD uwidacznia braki w teksturach czy detalach. Mam nadzieję że mimo to gra będzie świetna niczym część trzecia, którą z bananem na twarzy przeszedłem kilka razy.
Święta prawda!Masa twórców nie radzi sobie poprostu z HDTV.Tutaj już sztuczki nie wystarczają trzeba poprostu zrobić porządną grafike.Dead Rising akurat mnie nie zachwycił graficznie był kiepski ale Lost Planet jak nabardziej tak czyli jednak da sie dobrze zrobić gre.Czytając nowego Extrima sie podniecilem tekstem Butchera,który pwiedział że nowy DMC wygląda jak coś między Lost Planet a Gears of War niestety jak narazie zapowiada sie na kolejne rozczarowanie jakich już wystarczająco wiele na next genie.Szczerze mówiąc ja moge poczekać nawet rok dłużej byleby te gre dorpacowali.Wiem jedno robienie takiej gry na 3 platformy w tym PC zdecydowanie jej nie posłuży.Gram teraz w DMC 3 na PC i czegoś takiego nie widziałem od 5 lat(gra wygląda jak pierwszy Harry Potter o ile nie troche gorzej) co zdecydowanie mnie optymistycznie nie nastawia do kontynuacji..a szkoda:(
CYTAT(izon @ 2 05 2007, 12:24)

Święta prawda!Masa twórców nie radzi sobie poprostu z HDTV.Tutaj już sztuczki nie wystarczają trzeba poprostu zrobić porządną grafike.Dead Rising akurat mnie nie zachwycił graficznie był kiepski ale Lost Planet jak nabardziej tak czyli jednak da sie dobrze zrobić gre.Czytając nowego Extrima sie podniecilem tekstem Butchera,który pwiedział że nowy DMC wygląda jak coś między Lost Planet a Gears of War niestety jak narazie zapowiada sie na kolejne rozczarowanie jakich już wystarczająco wiele na next genie.Szczerze mówiąc ja moge poczekać nawet rok dłużej byleby te gre dorpacowali.Wiem jedno robienie takiej gry na 3 platformy w tym PC zdecydowanie jej nie posłuży.Gram teraz w DMC 3 na PC i czegoś takiego nie widziałem od 5 lat(gra wygląda jak pierwszy Harry Potter o ile nie troche gorzej) co zdecydowanie mnie optymistycznie nie nastawia do kontynuacji..a szkoda:(
Mi się akurat Dead Rising bardzo podobał - grafika była bardzo szczegółowa (ilość towarów na półkach sklepowych), miła dla oka i różnorodna. Do tego świetne modele postaci i tekstury, lekkie rozmycie tła, motion blur i AA oraz stały framerate. Nie wiem co Ci się nie podobało w DR... Mniejsza o to. Co do robienia gry w wersji na PC to całkiem inna bajka. DMC3 to była zrobiona na odwal się konwersja z PS2. Ta gra miała grafikę przystosowaną do niskiej rozdzielczości w związku z czym na monitorze PC od razu rzucały się w oczy wszelkie uproszczenia i sztuczki. W przypadku DMC4 zarówno na PC jak i konsoli gra będzie korzystała z podobnych rozdzielczości, a do tego architektura konsol jest teraz dużo bliższa PC. Poza tym nie będzie to już zwykła konwersja, a równolegle robiona wersja. Zresztą i tak będziemy w tą grę grali na konsolach wiec co to ma za znaczenie... Na pewno fakt robienia też wersji PC w żaden sposób nie działa negatywnie na wersje konsolowe.
ranaghar
3 05 2007, 19:11
Również uważam, że Dead Rising ma bardzo dobrą grafikę. Np. filmiki są robione na silniku gry, a podczas nich jest dużo zbliżeń na twarze bohaterów, a te są naprawdę porządnie wykonane i bogate w detale (choćby włosy na głowie Franka).
ja się cieszę , że dmc wyjdzie też na X'a :)
super seria i teraz będę miał konsolke billa i dalej będę mógł szpilać.
pozdro
Ja też się ciesze, jak na razie przy platformach Sony trzymały mnie tylko serie Resident Evil, Dmc i Metal Gear Solid...ale skoro ps3 traci tak doskonałe exclusivy to bez wachania przesiadam się na X'a.
To sobie poczekamy... - zaraz sie okaze ze wszystkie hity z sezonu swiatecznego zostana przeniesione na pozniej
Prime Hunter
27 05 2007, 19:03
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...mov&pl=gameBiorąc pod uwagę, że grę zobaczymy w I kwartale 2008 roku wygląda świetnie

Nie rozumiem, czemu jest tyle lamentowania na stronę graficzną tego tytułu.
Czuję, ze zapowiada się naprawdę dobra część
CYTAT(Prime Hunter @ 27 05 2007, 19:03)

Niektórzy lubią czasem troche ponarzekać i nawet nie zdają sobie sprawy jak przez to bełkoczą.
Przebicia poziomu cz.3 nie oczekuję (już nie ta dynamika walk), ale na przeciętny tytuł Dmc4 się nie zapowiada.
CYTAT(Prime Hunter @ 27 05 2007, 21:03)

http://www.gametrailers.com/player.php?id=...mov&pl=gameBiorąc pod uwagę, że grę zobaczymy w I kwartale 2008 roku wygląda świetnie

Jeśli nie grałeś w pierwszą częśc DMC (w momencie kiedy ta pojawiła sie na rynku), to na pewno nie zrozumiesz dlaczego wszyscy lamentują. Zrozum, ze ten tytuł masakrował w 2002 roku grafiką, ten tytuł jako pierwszy dawał next-genowy feeling (tak jak Gears of War). Technicznie i gameplay'owo to była nowa jakość. W momencie pojawinia sie teaser'a DMC4, Capcom głosiło wszem i wobec, ze oto nadchodzi powtórka z rozrwyki, i ze czwórka bedzie tym samym co jedynka dla Ps2. A co ja widze? Animacje Nero-Dantego z "trójki", grafe o niskich lotach artystycznych (choc to bedzie K9, to na pewno nie bedzie to stratosfera grafików z Capcom)i smiesznego Nero, krzyczacego niczym dziewica orleańska. Panowie! What's going on!
I jak słysze wypowiedzi smiesznego kolesia, ktory mówi mi, ze ignoruje hardcore'owych graczy, czyniac DMC4 łatwiejszym, oraz spychajac Dantego do roli drugorzędnej jako "bad character", to ja nie wiem o co tutaj chodzi. Sufity na leb im pospadały!?
Prime Hunter
28 05 2007, 05:23
CYTAT(walek @ 28 05 2007, 04:50)

CYTAT(Prime Hunter @ 27 05 2007, 21:03)

Jeśli nie grałeś w pierwszą częśc DMC (w momencie kiedy ta pojawiła sie na rynku), to na pewno nie zrozumiesz dlaczego wszyscy lamentują. Zrozum, ze ten tytuł masakrował w 2002 roku grafiką, ten tytuł jako pierwszy dawał next-genowy feeling (tak jak Gears of War). Technicznie i gameplay'owo to była nowa jakość. W momencie pojawinia sie teaser'a DMC4, Capcom głosiło wszem i wobec, ze oto nadchodzi powtórka z rozrwyki, i ze czwórka bedzie tym samym co jedynka dla Ps2. A co ja widze? Animacje Nero-Dantego z "trójki", grafe o niskich lotach artystycznych (choc to bedzie K9, to na pewno nie bedzie to stratosfera grafików z Capcom)i smiesznego Nero, krzyczacego niczym dziewica orleańska. Panowie! What's going on!
I jak słysze wypowiedzi smiesznego kolesia, ktory mówi mi, ze ignoruje hardcore'owych graczy, czyniac DMC4 łatwiejszym, oraz spychajac Dantego do roli drugorzędnej jako "bad character", to ja nie wiem o co tutaj chodzi. Sufity na leb im pospadały!?

Przypominam, że gra jeszcze nie wyszła. Trzeba być dobrej myśli
CYTAT(walek @ 28 05 2007, 03:50)

Jeśli nie grałeś w pierwszą częśc DMC (w momencie kiedy ta pojawiła sie na rynku), to na pewno nie zrozumiesz dlaczego wszyscy lamentują. Zrozum, ze ten tytuł masakrował w 2002 roku grafiką, ten tytuł jako pierwszy dawał next-genowy feeling (tak jak Gears of War).
Dmc4 to sequel, a sequele jakie dobre by nie były nie przebiją swoim poziomem prekursorów (no, w większości). Dmc1 to było coś nowego, oprócz doskonałej grafy powalał też gameplayem, to było kompletnie nowe spojrzenie na gatunek slasherów. A czym ma się wybić Dmc4? No i kwestia grafiki...zapewne po kilku filmikach i screenach jesteście w stanie stwierdzić że będzie ona tylko dobra. Ja widziałem wykonanie postaci, ich animacje oraz walke z Berialem i jestem pod ogromnym wrażeniem, poza tym twórcy mają jeszcze sporo czasu do wydania gry więc...
CYTAT(walek)

A może pierwsza część była trudna? Mi wystarczy jak walną do gry stopnie Hard i Must Die, łatwy normal jakoś przeboleje. A co do Dantego w wersji "bad"...naprawde uważasz to za złe posunięcie? Szczerze mówiąc mam już dosyć tego przesyconego dobrem "płaczącego diabełka" (chyba że rozczulająco-kiczowate sceny z końcówki Dmc1 ci się podobały).
Zeratul
23 08 2007, 06:11
Trailer ktory pokaze sie w Lipsku
http://www.gametrailers.com/player/23903.htmlmuzyka daje rade!! Chociaz pewnie nie przebije OSTki z 3... a co do gameplayu... powinno byc ok, chociaz design postaci jest baardzo slaby... nie trawie tych osiwialych pedalow...
Uważam że ten tytuł nie powinien wyjść na tę konsolę.
Nie wiem ile kasy wydał Bill Capconowi ale to błąd...
A co jest zlego w tym, że wiecej graczy bedzie moglo sie pobawic?
Exclusiv coś oznacza prawda. Dlaczego taki Dead Rising czy Lost Planet nie pojawił się na PS3 ??
CYTAT(RON!N @ 23 08 2007, 20:05)

Exclusiv coś oznacza prawda. Dlaczego taki Dead Rising czy Lost Planet nie pojawił się na PS3 ??
oznacza tyle ,ze tytul wyjdzie tylko i jedynie na dana konsole ,wniosek z tego taki,ze DMC4 exclusivem nie jest a DR i LP tak
Dorian Gray
23 08 2007, 20:07
Obejrzałem trailer i OMFG jakie to pedalskie

. Powinni zrobić limitkę w różowym pluszowym pudełku z tubką galaretki KY w środku.
il capitano
23 08 2007, 21:12
Pedalskie, hmm. Na pewno inne. Nie wiem czy wydam kaskę na ten tytuł bo od drugiej części mam jej dość. Po NG nie ma nic co by mnie przyciągało do slaszerów.
Klimat strasznie niespójny się zrobił - jedynka po dziś wymiata designem leveli, bossami i ogólnie sieczka jest przednia. W kolejnych częściach ulepszenia IMO nie wychodziły za ciekawie. Nie brało mnie by szarpać w nie. Choć dwójkę zaliczyłem na chama.
DMC4 - gdyby tak rok temu się pojawił, to może ale teraz? sam nie wiem - jedno jest pewne - dobrych slaszerów nigdy wiele.
Mamy i okładkę
Coś będzie trzeba robić do czasów wyjścia NG2 :hurra: :pijak:
CYTAT(Orange @ 23 08 2007, 20:17)

CYTAT(RON!N @ 23 08 2007, 20:05)

oznacza tyle ,ze tytul wyjdzie tylko i jedynie na dana konsole ,wniosek z tego taki,ze DMC4 exclusivem nie jest a DR i LP tak

Nie karmcie trolla RON!Na proszę Was

Już wyleciał z purepc.pl własnie za takie głupie teksty. Dostał bana. A widze, że tu dalej rozsiewa swoje wspaniałe przemyslenia 10 latka. "I very like you". LOL

RON!N wie o co chodzi
A niech tam stracę w oczach RON!Na

Nie wiem czy widzieliście radosną twórczośc forumowicza

zal.pl
http://youtube.com/watch?v=Cy9_bRKKgsQhttp://youtube.com/watch?v=2e5V_zJwbFAhttp://youtube.com/watch?v=RW8bIZdXc5gTo się nazywa fanboyostwo
A zeby nie bylo OT. Nie moge się juz doczekać DMC 4

Okładka ładniutka
http://www.gamersyde.com/stream_4686_en.htmlNie wiem jak Was ,ale mnie to calkowicie przekonuje ,zwlaszcza ta mozliwosc gun+miecz ,ktorej w poprzedniej czesci nie dalo sie ,az tak wykozystac

Za(pipi).iste jednym slowem.
WildFirePL
27 09 2007, 12:39
Ronin ale ty %$%$%$ ysz pokaqzał bym ci mojego 42 cale xbox elite i kino domowe samsunga. Pozatym ja swój kabel hd dostałem w zestawie
gdybym się nie spotkał wcześniej z tą grą to po okładce pomyslałbym że to jakiś eRPeG
CYTAT(dx36 @ 27 09 2007, 13:56)

gdybym się nie spotkał wcześniej z tą grą to po okładce pomyslałbym że to jakiś eRPeG
Ty już tyle lepiej nie pij.
Jak dla mnie RE-WEL-KA, okładka godna tytułu

.
No okładka wygląda jak do niszowej produkcji.
Mam nadzieję, że gra będzie lepsza.
Mastah27
19 10 2007, 16:48
Mastah27
21 11 2007, 00:45
Lord Tidek
8 12 2007, 14:30
Capcom zapowiedział, iż tym razem zrobi wyjątek od swojej polityki i wypuści demo DMC 4. Demko ma się pojawić na Marketplace jak i na PS Store na początku 2008 roku.
Er_WolvEr
12 12 2007, 15:42
Chyba najbardziej boli prawie zerowa interakcja z otoczeniem (poprostu DMC 1/3 z lepszymi teksturami), brak fajnych efektów na śniegu (brużdżenie śniegu, rostepowanie sie pod stopami, CONAJMNIEJ tak jak Lost Planet ). Walka z tą Paniusią Roślinną ro żal.pl - nie dosyć że jakiś słaby gracz (musiał akurat napierać najgorszym atakiem ? ) do tego okropnie sterylna miejscówka.
Gra zapewne bedzie dobra - ale będzie to odcinanie kuponów. Jednakże licze na
-fabułe równie ciekawą jak w DMC3
-efektowne walki w cut-scenkach ( chociaż mimo wszystko narazie te z Devila 3 były dla mnie ciekawsze)
-jakiś dobrych patentów związanych z ręka Nero
-ścieżce dzwiękowej dorównującej poprzednikowi
No.
Sztajniec
18 01 2008, 11:58
Demo 31 stycznia ;]Ja czekam z niecierpliwością, takich gier mi brakuje na next-genach, więc z chęcią łyknę jak tylko wyjdzie ;]
WildFirePL
18 01 2008, 12:09
oby nie miało blokady regionalnej, a tak wogóle to co to za patent z tymi blokadami to jest poprostu CHORE !!! jestem tak wkur... ze normalnie mam chcec roz... microsoft, ku czemu taka polityka? dobre dema wyszly to albo ich nie ma albo blokada, żenada
sorki za mój wpis ale poprostu musiałem to z siebie wyrzucić
kwachus
19 01 2008, 21:40
witam jestem troche zdziwiony wlasnie przegladalem popularny serwis aukcyjny i natrafilem na dmc4
http://www.allegro.pl/item300201461__devil...x_360_nowa.html niechce propagowac tego ale zastanawiam sie nad kupnem co uwarzacie? kupowac czy to lipa

?
Z nowym Burnoutem okazalo sie, ze real. Ale jak wyzej - popros o foto.
Super Big Boss
19 01 2008, 23:27
Pewnie wersja dla prasy albo coś w tym stylu
killbill
20 01 2008, 00:48
raczej rabniete plytki z tloczni
koles sprzedaje same plytki wiec moze to sa same bundle packi ew kopie

a aukcja z DMC sie skonczyla :}
Na allegro sklep X Bay ma Devil May Cry 4 dostępny za 199 zł.
Odbiór osobisty możliwy w Poznaniu i Bydgoszczy. Dzwoniłem do kolesia i tą grę ma już fizycznie, bez żadnego czekania na przesłanie towaru. Osobiście idę panu złożyć wizytę w środę i będę mógł w swe brudne łapy dorwać nowego Diabła ;].
CYTAT(Pelipe @ 21 01 2008, 17:59)

Na allegro sklep X Bay ma Devil May Cry 4 dostępny za 199 zł.
Odbiór osobisty możliwy w Poznaniu i Bydgoszczy. Dzwoniłem do kolesia i tą grę ma już fizycznie, bez żadnego czekania na przesłanie towaru. Osobiście idę panu złożyć wizytę w środę i będę mógł w swe brudne łapy dorwać nowego Diabła ;].
taz widzialem te aukcje, ale wstrzymuje sie z zakupem az bedzie troche recenzji.
jako, ze to bylby moj pierwszy tytul z serii, to moze sie okazac, ze lepiej pograc w jedynke na PS2, ktora chyba najlepsze noty zbierala.
poczekam.
Towarzysz
21 01 2008, 20:40
ZTCP w Polsce też jest tłocznia gier na X360 i pewnie trochę im podwędzili. Pamiętam, że Forza 2 była na allegro szybciej, niż na pokazie przedpremierowym w siedzibie Microsoftu. Ot cała pOLSKA....
CYTAT(kwachus @ 19 01 2008, 23:40)

witam jestem troche zdziwiony wlasnie przegladalem popularny serwis aukcyjny i natrafilem na dmc4
http://www.allegro.pl/item300201461__devil...x_360_nowa.html niechce propagowac tego ale zastanawiam sie nad kupnem co uwarzacie? kupowac czy to lipa

?
Spoko, gość sprzedał mi wcześniej za tą cenę przedpremierowego Burnouta. Można brać - pewny kontakt.
Zgadza się jutro wysyła mi grę :)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.