Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Dr.Czekolada
Ghetto a jak mamy zobaczyć twoje osiągnięcia, ja tu widze tylko twój ogólny GS tongue.gif. na PS3 nie ma samego w sobie czegoś na wzór Xboxowych achievementów (do czasu uruchomienia usługi Home tongue.gif) ale np te unlockery z DMC 4 są (i statystyki, ranki itp, ale z poziomu gry). Dlatego co najwyżej to fote ktoś strzeli tongue.gif. O właśnie może czas w temacie na PS3 zamieścić ?.
XM16E1
CYTAT(Dr.Czekolada @ 25 02 2008, 19:19) *
Ghetto a jak mamy zobaczyć twoje osiągnięcia, ja tu widze tylko twój ogólny GS tongue.gif. na PS3 nie ma samego w sobie czegoś na wzór Xboxowych achievementów (do czasu uruchomienia usługi Home tongue.gif) ale np te unlockery z DMC 4 są (i statystyki, ranki itp, ale z poziomu gry). Dlatego co najwyżej to fote ktoś strzeli tongue.gif. O właśnie może czas w temacie na PS3 zamieścić ?.

Jestem za, ty pierwszy dajesz ^^
Ghetto ---> wypisz te trudniejsze do zdobycia ktore masz smile.gif
Dr.Czekolada
No chyba trzeba będzie tongue.gif, ale najpierw poprawię pare ocen smile.gif.
cotek
http://uk.youtube.com/watch?v=M7q3jNquu4g

Ostatnie 2 stage w BP.
GhettoKingSas
dobra dam liste tego co dotychczas zdobylem:

(najstarsze na dole , ostatnio odkryte na gorze)

Item Collector
Acquire a maximum number of all items.

A Stunning Feat
Clear all missions in Son of Sparda Mode with an S ranking.

A Cut Above
Clear all missions in Devil Hunter Mode with an S ranking.

Skill Collector - Dante
Acquire all of Dante's skills.

Skill Collector - Nero
Acquire all of Nero's skills.

The Third Circle
Clear stage 30 of Bloody Palace Mode.

The Second Circle
Clear stage 20 of Bloody Palace Mode.

The Best of the Rest
Clear all missions in Human Mode with an S ranking.

Red Orb Millionaire
Acquire 1,000,000 Red Orbs.

Step into the Light
Clear all missions in Heaven or Hell Mode.

Hardly A Simple Task
Clear all missions in Son of Sparda Mode.

Brimming with Pride
Acquire 100,000 Proud Souls.

Rock and a Hard Place
Clear mission 11 in Son of Sparda Mode.

Modus Vivendi
Extend the Vitality Gauge to maximum capacity.

Nothing Left Unsaid
Clear all secret missions.

Bat Out of Hell
Extend the Devil Trigger Gauge to maximum capacity.

The First Circle
Clear stage 10 of Bloody Palace Mode.

Easy Does It
Clear all missions in Human Mode.

A Comfortable Pace
Clear mission 11 in Human Mode.

Skilled Devil Hunter
Defeat a total of 1,000 enemies.

Done and Done
Clear all missions in Devil Hunter Mode.

Your Cup Runeth Over
Acquire 100,000 Red Orbs.

Filled with Pride
Acquire 10,000 Proud Souls.

Half Way There
Clear mission 11 in Devil Hunter Mode.

Smokin' Sick Style!!!
Complete a Stylish Rank SSS (Smokin' Sick Style!!!) combo.

Smokin' Style!!
Complete a Stylish Rank SS (Smokin' Style!!) combo.

Smokin'!
Complete a Stylish Rank S (Smokin'!) combo.

Simply Spectacular
Complete a mission with an S ranking.

River of Red
Acquire 10,000 Red Orbs.

Rookie Devil Hunter
Defeat a total of 100 enemies.

Narazie tyle wink.gif aktualnie chce zaliczyc DMD - na S wink.gif a potem caly palac

Czekam kiedy wreszcie dostane Legendary devil hunter (10.000 ubitych potworow), i Pride millionaire(1.000.000 proud souls)

Nie wiem czy na ps3 macie te same osiagniecia ale pewnie tak wink.gif
wasza kolej XD
XM16E1
O ja pitole ohmy.gif Ciezko Cie bedzie pobic, ale widze, ze bloody palace cos Ci nie idzie (37lev.) Grales juz na hell or hell czy jeszcze nie odblokowales? Podobno zwylky przeciwnik ma zycia jak boss xD
GhettoKingSas
nie to ze mi nie idzie smile.gif poprostu nie gram smile.gif z polakow mam 5 wynik za te marne 37 lvl to chyba nie jest zle, mowie BP zostawiam po DMD zebym mial z czym sie meczyc, bo nie chce zeby mi sie gra znudzila:P w ostatecznosci zostanie zaliczanie na SS aka musisz byc wyskilowanym japoncem biggrin.gif

aha i rozwieje mity o hell or hell - tzn nie gralem jeszcze bo odblokowuje sie po DMD ale... smile.gif

z tego co wyczytalem to gra jest na zasadzie - potwory maja normalnie zycie , natomiast nero/dante ginie od jednego hit'a jak w heaven or hell wink.gif wyczytalem takze ze poziom przeciwnikow to najprawdopodobniej SOS - tak pisal typ co skonczyl hell or hell

czyli hell or hell to robienie SOS na SS smile.gif , zrobienie DMD na SS jest najtrudniejsze w takim razie hehe

pewnei sprobuje sil w hell or hell ale tam to trzeba znac gre na pamiec wink.gif chyba ze beda 3 gold orby jak heaven or hell to moze dalbym jakims cudem rade to skonczyc

giera jest na przewypasie smile.gif gram i gram normalnie masakra, juz prawie kazdy cios exeeduje smile.gif
XM16E1
Co do exeeda to jestem pelen podziwu dla osob ,ktorzy pakuja go na 3 lev. za kazdym razem. Jaki kurewski timing do tego trzeba miec ohmy.gif Exeed IMO najlepsza sprawa dla Nero
GhettoKingSas
nie ma takich osob biggrin.gif to jest random konkretny, okno na exeed na 3lvl jest strasznie male wink.gif jak sie przyjzysz to zawsze z palca laduja ludzie na 3 a potem staraja sie utrzymac to ladujac co jeden, a wiadomo raz na te 8-10 exeedow wejdzie na 3 lvl (ja tak mam) zauwazylem ze latwiej troche w powietrzy na 3lvl wskoczyc (przynajmniej ja tak mam lol )
pozatym wystarczy lv1 zeby normalne combosy robic lv3 przydaje sie tylko do pojedynczych movesow z lockiem , jak chcesz pojechac cos ladnego to itak musisz trzepac w combo po kazdym slashu ex biggrin.gif

POLECAM SPRAWDZIC TA MISJE 19 DO KTOREJ DWALEM LINK WYZEJ! JAK KOLO ROZKLADA KAZDEGO BOSA ! NORMALNIE wOOT :| SSS all day :FFFFFFFF
RON!N
CYTAT(GhettoKingSas @ 25 02 2008, 16:21) *
lol ^^
xbox live to ranking tylko z xbox live wink.gif

wogole znalazlem 19 misje nagrana przez Kasou (tego wymiatacza od SS) tylko nie chce mi sciagac sad.gif ale nik dam bo chyba z moim laczem cos nie tak dzisiaj:/

http://www.mediafire.com/?w21dzyudzx2

jak komus uda sie to pobrac to moglby wrzucic na youtube albo zrobic re-up na rapidshare smile.gif bo cos mi nie chce sciagac z mediafire dzis ...

Powiem tak:

a) to TAK można grać ohmy.gif Słowo na Kur... ma.. to zdecydowanie za mało...
b) gdzie znajde wszystko jak on przechodzi gre?
c) odnośnie kostki. można nią "jakoś" sterować aby wypadała określona wartość? (wydaje mi się że to właśnie robi ten cały Kasou)
C1REX
QUOTE(RON!N @ 25 02 2008, 22:41) *
c) odnośnie kostki. można nią "jakoś" sterować aby wypadała określona wartość? (wydaje mi się że to właśnie robi ten cały Kasou)

Jasne, że można. Myślałem, że to oczywiste.
Patrz na to, co wypada na górnej ściance. Odlicz 5 przesunięć i w momencie, jak przestawia się szósty raz walnij łapą.

BTW: Nie rozumiem walki z Berialem. Na czym polega tajemnica unikania jego ataków? Gram teraz na DMD i mam problem. Jednak z tym bossem problem miałem już na niższych poziomach. HELP.

Filmiki to za mało. Niech mi ktoś na piśmie to jak dla debila wyjaśni.
RON!N
CYTAT(C1REX @ 25 02 2008, 23:44) *
CYTAT(RON!N @ 25 02 2008, 22:41) *

Jasne, że można. Myślałem, że to oczywiste.
Patrz na to, co wypada na górnej ściance. Odlicz 5 przesunięć i w momencie, jak przestawia się szósty raz walnij łapą.

BTW: Nie rozumiem walki z Berialem. Na czym polega tajemnica unikania jego ataków? Gram teraz na DMD i mam problem. Jednak z tym bossem problem miałem już na niższych poziomach. HELP.

Filmiki to za mało. Niech mi ktoś na piśmie to jak dla debila wyjaśni.

No no, ja też chcę poznać tę tajemnice. Jak on to wszystko robi :O
GhettoKingSas
berial ma 3 ataki na krzyz wink.gif plus te fale uderzeniowe i te slupy lawy z ziemii, wystarczy podskakiwac albo unik robic(zaleznie od ciosu)

na SOS prawie mi sie udalo bez straty zycia go ubic wink.gif na tym filmiku duzo widac jak kolo unika ciosow, wykorzystuje tez motyw ze jak walniesz beriala lapa jak sie pali to bedzie zawsze kontrowal, wystarczy podskoczyc i go kroic dalej
wydaje mi sie ze on to robil po to zeby uniknac jakiegos nieprzewidzianego ataku;)

ps.berial to najbardziej kozacko wygladajacy boss jakiego widzialem biggrin.gif powinni go dac jako jednego z ostatnich i najtrudniejszych!
C1REX
Jeśli ktoś chce wymasterować tą grę, to koniecznie niech da pistolety pod prawy trigger. Właśnie sobie tak zrobiłem i spokojnie doszedłem do 67poziomu w pałacu.

Na początku jest trudno zmusić palce do niezależnego naciskania trigera i namierzania. Z czasem jednak się człowiek przyzwyczaja.
Wszystko to po to, by non stop chargować do 3 levelu. Mam tu na myśli NON_STOP!

Z takim czymś samotny blitz to zwierzyna łowna. Ładujemy strzał i przeważnie za jednym trafieniem zdejmujemy osłonę.
Natychmiast chargujemy nastepny i odpalamy DT.
W trakcie ładowania strzału robimy 3 boostery na blitza. Po trzecim strzelamy z 3levelu mając DT.
Blitz robi się czerwony i za moment ginie. My zbieramy orby z SSS za styl.

Latające robaki sprowadzamy na ziemię jednym strzałem z 4/5 energii. Tyle energii spokojnie jesteśmy w stanie zabrać, zanim robak odzyska płachtę.

Szare robaki są twardsze i lepiej stosować sposób jak na blitza.

Ten sam motyw genialnie sprawdza się na bossów. Nie dość, że zabiera OGROM energii, to jeszcze często ogłusza i można boostera zrobić. W tym czasie ładując kolejny strzał.

Do tego można grać max biednie, a SSS samo wchodzi. Pojedyńczy strzał z miejsca nas na C wrzuca.
XM16E1
Ghetto ---> Czy to prawda ,że na Heaven or Hell i Hell or Hell nie ma rang? Bo widze ,że w grze, w rankingu nie ma miejsca na oceny na tych poziomach trudności ,a i nie ma acziwa za zdobycie S-ek za nie. Wiem ,że nie masz jeszcze HoH ,ale widze ,że jestem mocno obcykany w tych sprawach wink.gif

C1REX ---> Które masz miejsce w rankingu na Xbox Live?

All:
NA pierwszych miejscach w rankingu światowym są tylko japonce i inni azjaci , czy moze jakis rodak z Europy przebil sie przez bariere żółtków?
O co chodzi z tym ,że przejdz Bloody Palace na range "S"? Po przejściu jest jakiś ranking ala ten po przejściu misji?

Troche dużo pytań mam ,ale mam nadzieję ,że poświęcicie czas na odpowiedź wink.gif
RON!N
CYTAT(XM16E1 @ 26 02 2008, 09:11) *
Ghetto ---> Czy to prawda ,że na Heaven or Hell i Hell or Hell nie ma rang? Bo widze ,że w grze, w rankingu nie ma miejsca na oceny na tych poziomach trudności ,a i nie ma acziwa za zdobycie S-ek za nie. Wiem ,że nie masz jeszcze HoH ,ale widze ,że jestem mocno obcykany w tych sprawach wink.gif

http://www.youtube.com/watch?v=Ywg8LIUhxCs

Są. Ale co to poziom trudności gdzie boss pada od jednego strzału confused.gif
Sasori
Relaksacyjny :]
C1REX
QUOTE(XM16E1 @ 26 02 2008, 08:11) *
C1REX ---> Które masz miejsce w rankingu na Xbox Live?

Nie wiem. Nie gram jeszcze na rangi, póki nie przejdę DMD i nie pozdobywam wszystkich technik.
No i ciągle uczę się grać.

Przejście Bloody palace na S = przejście całego (chyba).

To dokładnie 101 poziomów.
GhettoKingSas
heaven or hell nie zalicza sie do total ranking bo nie mozliwym jest osiagnac S jak odrazu ginie przeciwnik wink.gif prawdziwe rangi sa za H,DH,SOS i DMD

w HeavenORhell dotajesz range na koniec misji ale nigdy nie jest to S tongue.gif ani A nawet chyba

EDIT: C1rex bez sensu ze wyniku nie zuploadowales...pewnie 2 w PL bys byl za 67lvl, aha zapomnialbym smile.gif jak chcesz ten score wrzucic to poprostu zagraj BP i zgin odrazu tongue.gif nie pobijesz wyniku ale spyta sie czy chcesz zuploadowac - uploaduje zawsze recordowy wynik - czyli ten co miales za 67 ci zuploaduje smile.gif
cotek
Małe sprostowanie nie Hell or Hell tylko Hell and Hell !
GhettoKingSas
przeszedl juz ktos na DMD ? ja jestem na 14 misji i robie chwile przerwy wink.gif mialem problem w 6 i 13 misji confused.gif gold orby musialem uzywac, niektore ataki bossow w tych misjach zabieraja ponad 50% energy confused.gif , znowu dante musze sie przyzwyczaic grac hehe
XM16E1
Właśnie oblukałem ten link co kiedyś dałeś z mission 4 do przejścia i po prostu brak mi słów jak ten gościu gra w tą grę.To co zrobił on z tym piorunujących potworem to zatyka mnie i nie moge nic wyksztusić z siebie.
NIestety albo stety nie oblukam innych filmików co dałeś ponieważ u brata grałem tylko w 2,3,4 i 12 misji (Devil Hunter, wiem,durny poziom ale przynajmniej wszystkie S-ki biggrin.gif ).
C1REX
Ja właśnie zaczynam Dante na DMD. Tzn. jeszcze nie zagrałem żadnej misji.
Generalnie jest trudno. Nawet bardzo. Dziadek narobił mi sporo problemów. Jak zwykle miałem problem go dorwać po zdjęciu osłonki.

Dante, jako Boss, też niczego sobie.
GhettoKingSas
ja powiem tak odnosnie dziada w misji 11, dopoki nie zacznie chowac sie do savioura to sie latwo odkrywa, potem jest lipa confused.gif

polecam go odrazu wyciagac z posagu dajac Buster jak udeza reka i chce nas zgniesc...timing dosyc prosty...ale jak sie nie uda to spoooooro zycia ucieka, ale lepsze to niz biegac za nim i liczyc ze wciagnie charge lv3 albo zrobi atak i sie odkryje
C1REX
No ja właśnie tak go przeszedłem.
Ciągle mam jednak sztywne palce i ciężko mi normalnie grać ładując spluwę. Bez tego jednak ciężko miałbym z bossami.
Super Big Boss
Ja zawsze pod koniec czekam jak dziadek zacznie atakować i wtedy go wykańczam (mówię o SOS bo na DMD to nie wiem jak jest).
Temper-Tantrum
Bodajze 4 misja . Trzeba zebrac i postawic w okreslonym miejscu 4 posagi , zeby otworzyc drzwi . Mam juz 3 . Pytanie : czy da sie te (pipi)ane kolce w suficie wylaczyc ??
Prototype 0_0
Chodzi o Tortour Chamber. To raczej nie.
GhettoKingSas
SBB to na DMD sobie mozesz nawet 10 min poczekac az zaatakuje tak zebys mogl to trafic tongue.gif, polecam robic bustera na posag jak atakuje bo odrazu wyzuca dziada bez oslony i jedziemy z nim ostro smile.gif
Temper-Tantrum
CYTAT(Prototype 0_0 @ 26 02 2008, 22:13) *

Moj pad bedzie mial ciezka noc ....
Temper-Tantrum
CYTAT(Temper-Tantrum @ 27 02 2008, 00:04) *
CYTAT(Prototype 0_0 @ 26 02 2008, 22:13) *

Moj pad bedzie mial ciezka noc ....

Jak ubic jaszczura z wyziewem paszczowym z 4 levelu ? huh.gif ohmy.gif
GhettoKingSas
normalnie, az zdechnie...

DMD skonczone, duzo misji na S pocisnalem ale pare do poprawki bedzie (zwlaszcza dante lol ) , posypala sie masa vital starow na DMD -_-'
Super Big Boss
Gratulacje GhettoKingSas smile.gif. Ja wczoraj skończyłem dopiero SOS- całkiem łatwy poziom trudności, nie musiałem używać gwiazdek ani orbów a ostatni dziad to mnie nawet nie dotknął i go załatwiłem w stylu SSS- patent z parowaniem miecza się przydał tongue.gif. Teraz jeszcze muszę blue orby wszystkie zdobyć i sekretne misje pozaliczać (na razie mam tylko jedną) a potem DMD. A ten poziom trudności Heven or Hell to jakaś kpina, zero wyzwania i nawet sekretnych misji nie można pozaliczać.
Velius
Takie pytanko,jestem zainteresowany kupnem DMC4,bo pamietam jak kiedys mocno cialem w DMC na PS2,ale jest jedno ale,nigdy na oczy nie widzialem ani DMC2 ani DMC3,czy one sa jakos mocno powiazane fabularnie?Strace duzo frajdy odrazu wskakujac w nr 4?
A moze mozna gdzies dostac jakies "streszczenie" lub opisy samej fabuly.
Super Big Boss
CYTAT(Velius @ 27 02 2008, 11:26) *
Takie pytanko,jestem zainteresowany kupnem DMC4,bo pamietam jak kiedys mocno cialem w DMC na PS2,ale jest jedno ale,nigdy na oczy nie widzialem ani DMC2 ani DMC3,czy one sa jakos mocno powiazane fabularnie?Strace duzo frajdy odrazu wskakujac w nr 4?
A moze mozna gdzies dostac jakies "streszczenie" lub opisy samej fabuly.

W grze jest streszczenie fabuły poprzednich części więc możesz śmiało atakować. Poza tym zawsze sobie można zobaczyć scenki z poprzednich części na youtube wink.gif
Sandking
Jakby co to DMC 4 się dzieje PO pierwszej części, zaś trzecia przed pierwszą częścią, także nic nie stracisz.

Fabularnie leci tak:

DMC 3 - DMC - DMC 4 - DMC 2

xD
C1REX
DMC4 jest kontynuacją jedynki. Trójka była prequelem.

NIC się nie traci nawet zaczynając do czwórki. Jedynie kilka smaczków nawiązuje do poprzednich części.
XM16E1
Ghetto ---> widze ,ze nowe acziwy zlapales ^^ Moze mnie oswiecisz jakie?
GhettoKingSas
Easier Said Than Done
Clear Mission 11 in Dante Must Die Mode

All Bow Before You

Clear All Missions in Dante Must Die Mode

^^teraz musze pare misji z DMD poprawic na S i bedzie git wink.gif
C1REX
Mam niby 3 miejsce w Polsce za pałac, ale mało graczy dało swoje wyniki.
Sam Blitz jest prosty, ale z pomocnikami robi się straszny random.
DJ1988
Ja mam pytanko związane z Leaderboardami na Xa: Kto jest aktualnie na pierwszym miejscu w polskim rankingu Bloody Palace i ile ma punktów?
SIKI
pytanie ile jest misji i jaka ilość jest Dante a jaka Nero (jestem w 11 misji)
Soul
W sumie jest 21 misji jak dobrze pamiętam -backtracking Cię z ownuje ,nie ma to jak za pierwszym podejściem przejśc grę 2x :)
bartiz
Misji jest 20 ;P
GhettoKingSas
ty soul chyba zostales zownowany dmc 4 szybko bo rownie szybko jak zaczales grac tak szybko przestales tongue.gif a misji jest 20 lol i 12 sekretnych
hayami
Misji jest 10 reszta to powtórka z rozrywki moim zdaniem i to jest największą kapą jaką Capcom odwalił od wielu lat dojąc nas za grę w której praktycznie tylko dodają Dantego i każą robić to samo raz jeszcze, jak to mówi mój kumpel "LITOŚCI!!!", przecież w innych grach dając dodatkową postać po ubiciu odtatniego bossa nie każą płacić extra kasy, 150 za to to trochę za drogo dałem.Pozdrawiam
Soul
No to samo wyżej napisałem BACKTRACKING ssie przechodzisz grę pierwszy raz ,a masz wrażenie jak byś grał w nią dwa razy. Widzisz SaS gierkę skończyłem i mam następną do przejścia LO więc ;)
GhettoKingSas
jakbys latal po innym lesie i innym zamku dante to by ci jakas roznice w rozgrywce zrobilo? bo mi nie ^^ pozatym masz dodatkowe potwory do ubicia jako dante, a bossow jest sporo i dante inaczej sie walczy z kazdym z nim (oczywiscie nie na human)

pozatym nie robisz tego samego dante (dokladnie tych samych misji) idziesz inna sciezka spowrotem...a jak sie dalej czepiac to w kazdej misji robisz to samo wink.gif

a gdzie twoj gamerpicture z nero i layout dashboard'a ? lmao, widzialem ze nawet nie przeszedles na SOS, wogole zauwazylem ze ludzie teraz wszedzie elementow rpg szukaja...wtf
Soul
No jeszcze tego by brakowało żebym ząb w ząb robił to samo ,morda chodzi o to że idziesz do przodu Nero a wracasz dante -ta sama droga te same krajobrazy - jak na next genową grę to straszna kicha raczej.
hayami
Idąc tym tokiem myślenia, można dodać jescze jedną postać machającą pejczem:) i kazać nam grać od początku do końca i z powrotem i ile mamy misji 40, 60, 80... dobrze wiadomo o co chodzi nowa misja to nowa lokacja sensowna fabuła nowe potworki a nie tylko że są w innym kolorze...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.