Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
GhettoKingSas
a co moze LO jest next-genowe ^^ albo AC ? nigga please....

ale twoje zdanie, ja tej gry nie kupowalem dla podziwiania krajobrazow i grafy tylko dla sieczki wink.gif backtracking rzeczywiscie jest konkretny ale mi to wcale nie przeszkadza, dante gra sie zupelnie inaczej niz nero

jakbys dostal 20 tych samych misji Dante i Nero to bys narzekal ze tez to samo ...(cos ala DMC3 dante vergil)
a za jeszcze jedna postac do wyboru bym sie nie obrazil wink.gif
Soul
I tylko o to mi chodziło backtracking ssie :P sieczka sieczką nie wolał byś robić sieczkę cały czas to w nowych lokacjach?!

a od AC i LO wara :P
Ukyo_Tachibana
Pozatym Nero sie lata 13 a nie 10 misji a Dante 7 ... jak by nie bylo to i tak jest swietnie i wole fajnych bossow na Back Trackingu niz taka lipe jak w DMC2 gdzie strzelalem do latajacej Glowy ...
GhettoKingSas
AC smierdzi a w LO z checia bym zagral...

A co do sieczki caly czas w nowych lokacjach to dla mnie naprawde bez znaczenia...

Osobiscie bym sie mega ucieszyl jakby mozna bylo sobie customowac BP, np. 10 poziomow i na kazdy ustalic jakie potwory i w jakiej ilosci maja sie pojawic, czy maja DT itd to by byla kozacka opja tongue.gif
hayami
CYTAT(Soul @ 29 02 2008, 13:40) *
I tylko o to mi chodziło backtracking ssie tongue.gif sieczka sieczką nie wolał byś robić sieczkę cały czas to w nowych lokacjach?!

a od AC i LO wara tongue.gif

Dobrze prawisz waść, odnośnie DMC4, na temat AC i LO nie wypowiadam się bo nie chcę żeby mi zarzucano fanboystwo, ja tylko chcę grać w dobre i pełne gry Panowie "and nothing else matters" jak śpiewa Mettalica, A sieczka jest najwyższxych lotów oczywiście na to nie powiem nic.
GhettoKingSas
hayami jaki masz gamertag?
czyli dmc4 nie jest dobra gra w takim razie wink.gif?
hayami
CYTAT(GhettoKingSas @ 29 02 2008, 13:48) *
hayami jaki masz gamertag?
czyli dmc4 nie jest dobra gra w takim razie wink.gif?

hayami PL smile.gif

Jest bardzo dobrą grą zachwalałem ją każdemu zanim nie doszedłem do połowy... ale to oczywiście moja opinia.
Soul
Się wie ;) o gustach się nie rozmawia ,jednemu się podoba to ,a drugiemu tamto normalna sprawa. Ja również nic do sieki nie mam bo jest konkretna nie powiem :D
Super Big Boss
Przecież w DMC3 było to samo- od połowy zaczynał się zlepek tych samych lokacji z tą różnicą, że dalej graliśmy tą samą postacią a jakoś nikt na to nie narzekał.
Soul
Nie wszyscy grali w DMC3.
SIKI
aktualnie gram na Devil Hunter, czy jak zaczne gre na wyższym poziomie po przejściu, od początku to Nero będzie dopakowany tak jak zakończyłem w misji 11?
GhettoKingSas
tak hyh.gif jak wykupisz wszystkie zdolnosci to sie dopiero granie zaczyna ^^
C1REX
Takie podejście do tematu jest po części związane w kosztami produkcji.
Teraz napisanie gry kosztuje majątek.

Capcom pewnie miało do wyboru. Albo dać Dante na tych samych planszach, ale wcale bez niego.
Ewentualnie bez Nero.

Ile już piszą Residenta5? A przecież jeszcze przynajmniej rok na niego poczekamy.
Przy takich kosztach twórcy muszą skupić się na tym, by było więcej gry na każdy MB.

Albo będzie dobre replayability (DMC, RE), albo dobry online (Halo, COD4).
W przeciwnym wypadku może zabraknąć kasy na dopracowanie gry (Mass Efect) lub dostaniemy sztucznie przedłużane flaki z olejem (Assassin Creed).
Ozzy
ale koncowka to jest chamska, jak juz zaczalem sie rozkrecac dante to nagle akcja prznosi sie spowrotem na nero. Brakuje mi tych stylow i bym sie dluzej pobawil yamoto:/
GhettoKingSas
yamato wink.gif

pobawisz sie na dmd ^^
Super Big Boss
Jestem w trzeciej misji DMD i dopiero teraz ta gra robi sie hardcorowa. Zwykłe pajace i latające mieczyki które na SOS rozwalałem z zamkniętymi oczami teraz są barierą nie do przejścia. Strach pomyśleć co będzie dalej, chyba muszę nazbierać trochę orbów na gwiazdki wacko.gif
GhettoKingSas
pocztek 7 misji polecam na "orbowanie" lolololol tongue.gif
Ozzy
CYTAT(GhettoKingSas @ 29 02 2008, 18:17) *
yamato wink.gif

pobawisz sie na dmd ^^

nierozmiem, czemu na dmd, bo bedzie trudniej czy jak ktorys raz zaczynam gre to dante ma go od poczatku?
C1REX
QUOTE(Ozzy @ 29 02 2008, 21:48) *
QUOTE(GhettoKingSas @ 29 02 2008, 18:17) *
yamato wink.gif

pobawisz sie na dmd ^^

nierozmiem, czemu na dmd, bo bedzie trudniej czy jak ktorys raz zaczynam gre to dante ma go od poczatku?

Ma od początku i można nawet dokupić mu cios.
RB + Przód + B na Swordmaster i można ciachać przeciwników na odległość.
Sporo do stylu daje, jak kilku na raz trafimy.
Ozzy
ale faza, juz myslalem ze to taki jednomisyjny dodatek a tu taka niespodzianka
GhettoKingSas
to jest 5 styl dla dante

osobiscie to mixuje go z swordmasterem i niezla rzeznie mozna robic

c1rex ten cios yamato jest na darklayerze nie swordmasterze smile.gif i chyba nie trzeba nic dokupywac wink.gif

ps. yamato niezle kosi zwlaszcza na DT ^^
jakub1989
Jestem w 13 etapie nie wiem jak go przejść.
Ma ktoś jakąś mapkę jak wchodzić w te fioletowe dymki aby dotrzeć do końca ??
Super Big Boss
CYTAT(GhettoKingSas @ 29 02 2008, 23:23) *
to jest 5 styl dla dante

osobiscie to mixuje go z swordmasterem i niezla rzeznie mozna robic

c1rex ten cios yamato jest na darklayerze nie swordmasterze smile.gif i chyba nie trzeba nic dokupywac wink.gif

ps. yamato niezle kosi zwlaszcza na DT ^^

Kozacko wygląda połączenie Yamato + Gilgamesh
Wojtusior
Jah ! Misja numer 10 skończona ! Jestem na 13. , Dante Wymiata przez duże W, chociaż cały czas trudno mi opanować uniki i zmiany stylów podczas walki o.O Cóż, kiedyś się tego w końcu nauczę...teraz tylko pokonać Echidnę i Gilgamesh będzie mój ! Nie mogę się już doczekać końca gry, Bloody Palace i Son of Sparda !
To lecę grać dalej, cya.

PS Są może jakieś nowe video do ściągnięcia, jak ktoś załatwia misje na S biggrin.gif ?
Były takie linki do kilku wcześniej podawane, ale może jakieś nowe misje są ;p
SIKI
CYTAT(jakub1989 @ 1 03 2008, 08:42) *
Jestem w 13 etapie nie wiem jak go przejść.
Ma ktoś jakąś mapkę jak wchodzić w te fioletowe dymki aby dotrzeć do końca ??

http://pl.youtube.com/watch?v=rx63udtL7z8&...feature=related
niemalże cała gra jest wrzucona na YouTube ;p
GhettoKingSas
O ku.rwa ale typ wymiata combosy ^^ no noooo tongue.gif
crazy.gif

http://v.youku.com/v_show/id_cg00XMTk1ODkxNzI=.html - tutaj jest na kozaku 13 misja zrobiona smile.gif na S (koles nie zbieral wcale orbow - chyba mu sie nie chcialo crazy.gif) DMD no item , no damage smile.gif

enjoy laugh.gif
Wojtusior
o f pyte, dzieki biggrin.gif. bede mial sie na czym wzorowac, masz wiecej takich na S'ke zrobionych x) ?
GhettoKingSas
http://bbs.a9vg.com/thread.php?fid=199&page=1 tu mozna znalesc troche misji na ss DMD - wiem ze krzaki ale latwo temat rozpoznac crazy.gif
SIKI
jestem w 18 misji Dante i wcześniej wspomnianego backtrackingu nie odczułem... Po prostu granie Dante to zupełnie inna bajka, inni przeciwnicy i ogólnie jest git;]
lepszy TAKI bactracking niż krótsze zakonczenie gry, imo świetnie to rozwiązali, choć lepiej by było gdyby było nowe misje dla Dante;]
btw walka z Saviorem na 1rzut oka wydaje mi się ciężka :f
GhettoKingSas
ja wlasnie zrobilem 18 misje na S na DMD, meczylem sie jak cholera zeby pkt za styl nabic confused.gif ciezko bylo ^^

zostaly mi jeszcze 6, 13,14,15 i mam wszsystko na S ^^ na kazdym poziomie trudnosci crazy.gif

Potem tylko bloody palace na S i prawie wszsyskie achievy bede mial crazy.gif

yaaaayyyy hyh.gif
Ins
Maniak biggrin.gif

Ja po przerwie (Lost Odyssey wciagnelo mnie niesamocie) zaczalem dalej przechodzi Dante Must Die - doszedlem sobie do 19 misji i na dzis koniec ;] Ogolnie to mam zamiar skonczyc DMD, przejsc Bloody Palace (niekoniecznie na S tongue.gif ) i moze zrobic Humana i Devil Huntera na S ;] Cos nie widze sie w robieniu na S'ke Son of Sparda i Dante Must Die (tego w szczegolnosci tongue.gif ).

PS. Powodzenia w zdobywaniu Proud Millioner'a happy.gif

EDIT:

Dante Must Die zaliczone ;] Ogolnie nie byloby trudno gdyby nie Frosty - te lodowe badziewia byly dla mnie jedynym problemem na tym poziomie. Fakt, zuzylem chyba z 15 zielonych orbow, ale myslalem ze bedzie gorzej ;] Nie wiem czy brac sie za Hell and Hell bo boje sie, ze pada uszkodze gdy mnie cos za mocno zirytuje :^^:

Gralem sobie z nieskonczonym DT w Bloody Palace, bylem juz na 90tym (albo i dalej) poziomie .... I PRAD SIADL !!!! Mam ochote konsole wy**bac przez okno ...
SIKI
ja dziś skończyłem na Devil Hunterze, teraz czas na Son of Sparda i zaliczenie Devil Hunter'a na S;]
ogólnie ostatni boss troszku za łatwy, myślałem, że będzie trudniejszy;]
Ins
Ja zrobilem drugie podejscie do Bloody Palace. Udalo sie - prad tym razem nie wysiadl ;] Szasun dla ludzi, ktorzy zaliczaja ten tryb bez nieskonczonego DT - koncowka to prawdziwa rzeznia ninja.gif
GhettoKingSas
kuuur.wwaaaa confused.gif zdechlem na 88 poziomie BP crazy.gif tez gralem super postacia, tylko ze nie caly czas na DT , staralem sie na SS przynajmniej combosy robic wink.gif blitz mnie ubil znowu i to zza ekranu we mnie wjechal sad.gif masakra, bez super stroju przejscie BP to jest normalnie mega wyzwanie, mysle ze bede musial zrobic jakies 10-15 podejsc bez dt zeby to przejsc, plus liczyc na to ze S na koniec dostane, jak nie dostane to sie najnormalniej wku.rwie ^^

ps. zostaly mi 3 misje na DMD na S i tylko palac bede gral chyba ... crazy.gif
Wojtusior
Tak więc dzisiaj Devil May Cry 4 na poziomie trudności Devil Hunter został oficjalnie zakończony! Gra naprawdę świetna biggrin.gif. 17h na liczniku na razie mam...misja 19 banalna...nawet nie użyłem żadnej gwiazdki podczas wykonywania ^^.
Misja 20 - strasznie niewyważona wg. mnie...Sanctus Diabolica bardzo prosty był, dopóki nie zaczął latać z tym swoim mieczykiem przez całą planszę...wtedy zaczęła się jazda xD. 3 średnie gwiazdki na niego zużyłem, ale walka była emocjonująca smile.gif .
Teraz przyszedł czas na zabawę z Bloody Palace, od czasu do czasu będę sobie przechodził misję w Son of Sparda, po pierwszej misji trochę trudno się zapowiada xP. Dante był normalnie tak silny, jak w 10. misji na DH, aż się zdziwiłem o.O
Bajerki po skończeniu gry najsowne, ale zaraz muszę sobie puścić filmiki z ostatnich misji, bo byłem za bardzo zestresowany, aby to zrobić wcześniej biggrin.gif. W dodatku wydrukowałem sobie na kartkach wszystkie skille Dantego, więc będzie się łatwiej grało hyh.gif. Nero chyba wszystkie znam, nie ma ich za duzo jednak ;<.

Ogólnie po skończeniu gry uważam, że Dante to totalnie wy.ebany ziomal (nie grałem we wcześniejsze części ;<), a Nero kul nie jest ;p.

Dzięki za wysłuchanie, idę biggrin.gif.
Cya, Pozdro.
Super Big Boss
Jak Sanctus atakuje mieczem Spardy to wystarczy w odpowiednim momencie odbić go łapą.
Wojtusior
Tyle wiem, gdyby jeszcze timing byl taki prosty x)
DJ1988
CYTAT(Super Big Boss @ 6 03 2008, 19:28) *
Jak Sanctus atakuje mieczem Spardy to wystarczy w odpowiednim momencie odbić go łapą.

Jest o wiele prostszy sposób na ten atak. Gdy Sanctus wykonuje pierwszy zamach, ty podskakujesz nad mieczem i wypłacasz dziadowi Split'a i doprawiasz Streak'iem. Bariera pęka a dziad staję się otwarty na ataki.
Piechol_Jr
CYTAT(DJ1988 @ 6 03 2008, 20:08) *
CYTAT(Super Big Boss @ 6 03 2008, 19:28) *

Jest o wiele prostszy sposób na ten atak. Gdy Sanctus wykonuje pierwszy zamach, ty podskakujesz nad mieczem i wypłacasz dziadowi Split'a i doprawiasz Streak'iem. Bariera pęka a dziad staję się otwarty na ataki.

Robilem dokladnie tak samo jak opisujesz. tylko oczywiscie tez liczy sie timing. No a ze swojej strony zaczynam Son of Sparda. smile.gif Aha: i jeszcze jedno: Czy ktos w ogole probowal obejrzec sobie filmiki z calej gry po kolei? Bo jest taka opcja i nie powiem... Ale gdyby nie czesci gdzie Nero lub Dante cos tam podnosza to wyszedl by z tego calkiem porzadny filmik anime biggrin.gif
Pozdro!
Super Big Boss
Przecież timing do tej akcji jest banalnie prosty, nie wydaje mi sie żebym był jakoś specjalnie uzdolniony a załapałem to za drugim razem. Jak trafisz to Nero od razu wypłaca dziadowi piąchę w ryło i zazwyczaj na tym walka się kończy wink.gif
GhettoKingSas
nom timing jest prosty, ale zarazem troche podchwytliwy crazy.gif
nie chodzi o to zeby w ostatnim momencie wcisnac Buster... jak wiemy animacja bustera zanim Nero podniesie lape do gory zajmuje pare klatek, dlatego trzeba zrobic lape nie przed samym mieczem tylko chwile wczesniej smile.gif

jedyne czego jeszcze mi sie nie udalo to przechwycic dzide ktora rzuca angelo creedo confused.gif nie moge timingu ogarnac, a jak sie dostanie (na wyzszym poziomie trudnosci) to zycia sporo ucieka sad.gif

ps. mecze BP ostatnio confused.gif juz 3 razy zginalem na 85-86 levelu... masakra, dwa blitzy.... wydawac by sie moglo spoko...zgasic jednego i wykonczyc potem drugiego...ku.rwa szkoda ze jak sie jednego meczy busterem to drugi podlatuje i przerywa animacje i w dodatku zabiera od groma energii, a jak nie uda sie wykonczyc pierwszego na SSS to w trybie berserk trzeba miec oczy z tylu glowy:( jak zaczna szalec obydwa to masakra ...
pewnie za bardzo panikuje tam, ale nie znosze tych blitzow confused.gif sa straszne, to samo jak wyskoczy 4-5 frostow albo tych hybryd z ostrzami (zwlaszcza jaszczury z ostrzami) to sie niezla masakra zaczyna...albo masa gladiusow+4-5tych "rekinow" co w polodze zasuwaja+2biale angelasy i jeden zloty crazy.gif

chcialem przejsc uzywajac super nero oczywiscie ale juz 3-4 razy mi sie nie udalo, a bylem bardzo wysoko....z bossami to nie mam co robic tongue.gif juz na pamiec znam wszystko, tylko creedo czasami mnie zaskoczy(kozak z niego)
moze czlowieka niezly wku.rw zlapac jak gra 1.5 h i nagle du.pa confused.gif sad.gif crazy.gif

Ins masz sposob na dwa blitzy??
Kalafior
Cóż, sam narazie ginę w Bloody Palace na 16 levelu ( tongue.gif ) zaraz na pierwszym Blitzu. Ale dopiero co skończyłem grę na Devil Hunterze i narazie szlifuje skilla. baby.gif
Na tym filmiku jakiś pinpong rozwala Blitza w 15 sec i to w pięknym stylu.
Mi kopara opadła jak zobaczyłem.
GhettoKingSas
jednego to ja tez w 15-20 sek zalatwiam... tylko ze zak sa dwa to nie ma tak latwo tongue.gif mam nadzieje ze 3 nie bedzie przypadkiem w 90ktoryms levelu bo sie pochlastam tongue.gif
C1REX
Generalnie jeden blitz jest śmieszny, o ile umiemy ładować strzał na trzeci poziom podczas normalnego grania.

Jednak Blitz + cokolwiek = random. Jak gramy ostrożnie, to czas nam ucieka. Jak zaczniemy męczyć kompanów blitza, to ten się teleportuje na nas i pół krechy żre.
HikiQmori
CYTAT(C1REX @ 7 03 2008, 01:26) *
Jednak Blitz + cokolwiek = random. Jak gramy ostrożnie, to czas nam ucieka. Jak zaczniemy męczyć kompanów blitza, to ten się teleportuje na nas i pół krechy żre.

Podczas takich starć najlepiej toczyć walke w powietrzu, z tego co zauważyłem Blitz jest najbardziej niebezpieczny kiedy stoimy na ziemi, w locie ma problemy z wymierzeniem ataku (u Nero wystarczy po prostu przyciągnąć drugiego przeciwnika Bringerem a w razie gdyby Blitz zaczął się do nas dobierać można zwiać za pomocą Calibura).
C1REX
Wiadomo, że lepiej w powietrzu. Jednak wielu przeciwników nie da się przyciągnąć, tylko my się przyciągamy do przeciwnika.
Nawet głupie anioły sprawiają problem, jak są z blitzem. Zwłaszcza złote.
GhettoKingSas
wlasnie pobilem swoj rekord w BP
85 level ,znowu padlem na Blitzach x2, a bylo tak blisko smile.gif zgasilem obydwa i jednego prawie ubilem...prawie i cholera obydwa weszly w berserk i masakra, jeden red thundery do okola drugi chcial mnie zlapac itd jeszcze pare sek i by sie zdetonowaly sad.gif

aha... gralem normalnym nero crazy.gif nabilem ponad 950000 pkt czyli pobilem swoj rekord x4 biggrin.gif
juz mialem nadzieje ze mi sie uda to przejsc...damn
HikiQmori
Tak w ogóle to przeszedł już ktoś BP zwykłym Nero (na ocene S)? Jest za to jakaś nagroda?
GhettoKingSas
CYTAT(Hikikomori @ 8 03 2008, 09:51) *
Tak w ogóle to przeszedł już ktoś BP zwykłym Nero (na ocene S)? Jest za to jakaś nagroda?

Achievementy sa wink.gif i mozliwe ze jakis art do gallery (ale w to watpie)
Dabman
wytlumaczy mi ktos co to jest DMD?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.