Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Sandking
Dante Must Die, jeden z poziomów trudności.
GhettoKingSas
po przejsciu palacu nic sie nie odblokowuje wink.gif

wlasnie skonczylem palac crazy.gif

Nero - S rank cool.gif wynik 3383536 happy.gif tyle ze drugie miejsce na leaderboard w PL dry.gif Arizona ma troche lepszy score catfight.gif

Ale co tam, jak przejde nastepnym razem to pobije rekord tongue.gif
Jazdaone
witam
czy komus udalo sie odbic dzide agngelo. probowalem dziesiatki razy i jakos nie moge tego zrobic. poza tym juz trzy razy zginalem w bloody palac na 101 levelu. nie moge jakos poradzic sobie z dante. tak wlasciwie to w tej grze sprawiaja mi problemy, a raczej denerwuja, tylko dwaj wrogowie. pierwszy to dante a drugi to ci kolescie ktorzy maja ostrza zamiast rak, jak oni mnie irytuja.
GhettoKingSas
dzis mi sie udalo smile.gif za 3 razem confused.gif crazy.gif

dante jest prosty, zwlaszcza jak odpalisz DT wink.gif

jak nie chce ci sie z nim meczyc to go unikaj az wlaczy royal guarda - wtedy za kazdym razem mozesz go do siebie przyciagnac i zrobic bustera o glebe i nie dac mu uciec to bedziesz go co chwila rzucal- nie jest to takie latwe btw wink.gif
boss jak kazdy inny... naucz sie atakow smile.gif a potem tylko atak bossa - > unik -> punish crazy.gif
jak nauczysz sie wymuszac odpowiednie ataki, ktore odkrywaja dante to go zalatwisz latwo

jaki masz gamertag? interesuje mnie twoj wynik w BP bo widze ze wysoko zaszedles hyh.gif
Jazdaone
dzieki za porade
problem w tym ze ja nie mam xbox360 tylko ps3. pisze na tym dziale bo w ps3 w temacie devil may cry 4 same lamki pisza i nikt nic nie wie. mam wrazenie ze ludzie grajacy na 360 graja bardziej hardcorowo.
C1REX
QUOTE(Jazdaone @ 8 03 2008, 23:41) *
dzieki za porade
problem w tym ze ja nie mam xbox360 tylko ps3. pisze na tym dziale bo w ps3 w temacie devil may cry 4 same lamki pisza i nikt nic nie wie. mam wrazenie ze ludzie grajacy na 360 graja bardziej hardcorowo.

No to chociaż pochwal się jaki ile punktów za BP masz.

BTW: Jakbym miał wersję na ps3, to mógłbym online sprawdzić Twój wynik? Jest taka opcja?
Dr.Czekolada
Jak będziesz go miał w liście Friends w konsoli, to tak.
CYTAT
bo w ps3 w temacie devil may cry 4 same lamki pisza i nikt nic nie wie

E ! a ja to co ?, pies ?.

bountyhunter
CYTAT(GhettoKingSas @ 8 03 2008, 20:48) *
po przejsciu palacu nic sie nie odblokowuje wink.gif

wlasnie skonczylem palac crazy.gif

Nero - S rank cool.gif wynik 3383536 happy.gif tyle ze drugie miejsce na leaderboard w PL dry.gif Arizona ma troche lepszy score catfight.gif

Ale co tam, jak przejde nastepnym razem to pobije rekord tongue.gif

powiedz mi koniecznie, czy przeszedles level 101, czy tylko do 100? ile razy do BP podchodziles i czy ciezko bylo na te S rank?
GhettoKingSas
przeszedlem 101 smile.gif
podchodzilem do BP razem ok 8-10 razy crazy.gif w tym 3 razy SUPER NERO

co do tego czy ciezko otrzymac S rank to nie mam pojecia bo zawsze staram sie osiagnac przynajmniej S , SS na kazdym levelu, oraz jak sie da to no damage

wydaje mi sie ze jak przejdziesz BP(1o1 leveli) siekajac combosy przynajmniej na A to dostaniesz S na koniec smile.gif
ogolnie w BP tylko kilka leveli wydalo mi sie bardzo ciezkich, a z bossow to tylko creedo mogl mi podskoczyc wink.gif

polecam miec postac dopakowana na maxa jak ktos chce sie brac za BP
pozatym IMO latwiej jest grac zwyklym Nero niz Super Nero, dlatego ze odpalajac DT zycie sie regeneuje po trochu, super nero moze byc caly czas w DT(wiekszy power, zasieg i speed) ale zycie sie nie odnawia podczas DT
po 90 levelu przeciwnicy odpalaja DT wink.gif a na 99 levelu jest od groma bianco angelos , i chyba dwa alto angelos, niepotrzebnie zatluklem alto angelos(chcialem wiecejpunktow nabic) bo one wysylaja na kamikaze bianco angelos i wystarczy uniki robic i czekac az wszystkie sie same rozwala i na koniec zalatwic alto angelos
ja chcialem wiecej sieczki i prawie poleglem bo jak zaczely atakowac jeden po drugim to czesto nie mialem jak uniknac ich confused.gif nauczka na przyszlosc jak bede chcial rekord pobic ^^
DJ1988
CYTAT(C1REX @ 9 03 2008, 01:15) *
CYTAT(Jazdaone @ 8 03 2008, 23:41) *
dzieki za porade

No to chociaż pochwal się jaki ile punktów za BP masz.

BTW: Jakbym miał wersję na ps3, to mógłbym online sprawdzić Twój wynik? Jest taka opcja?

Oczywiście, że tak. Wersje na PS3 i Xbox360 są identyczne pod każdym względem jeżeli chodzi o zawartość.
Mati_Siepacz
Ma ktoś jakąś technikę na Beriala w Bloody Palace ?? Bo dochodzę tam za każdym razem bez problemu, tylko on mnie rozwala...
GhettoKingSas
ja beriala na no damage jade wink.gif
sposob to prac az zgasnie, potem dwa bustery, taunt charge shot i pare slashy i po berialu wink.gif
najwazniejsze jest nauczenie sie unikania atakow bossa
crazy.gif
Wojtusior
Ale Berial to ma chyba najtrudniejsze do unikania :|
Przynajmniej ja mam takie wrażenie, żaden inny boss nie zabrał mi tyle życia w 19. misji...a w końcu jego powtarzam najcześciej, bo używałem 2. misji do farmienia orbów i proud souli, kiedy nie miałem jeszcze Bloody Palace ;x
GhettoKingSas
CYTAT(Wojtusior @ 9 03 2008, 17:26) *
Ale Berial to ma chyba najtrudniejsze do unikania :|
Przynajmniej ja mam takie wrażenie, żaden inny boss nie zabrał mi tyle życia w 19. misji...a w końcu jego powtarzam najcześciej, bo używałem 2. misji do farmienia orbów i proud souli, kiedy nie miałem jeszcze Bloody Palace ;x

no to wlacz z nim walke, troche go pokroj i obserwuj jakie robi ataki, i pruboj robic uniki , jak bedziesz mial zginac to restart mission i sie ucz
berial ma tylko jeden pogiety atak ciezki do unikniecia(ja odpalam dt wtedy zeby uniknac massive damage) jak sie zapali na nowo i jestes w miare daleko od niego to zrobi przysiad i charguje taki atak ze taranuje przed siebie - ciezko tego uniknac ale chyba glupi double jump powinien zdac egzamin wink.gif
reszta atakow jest latwa do unikania, trzeba na spokojnie grac, bez masherki rolleyes.gif
Wojtusior
Okej, rozumiem...trochę go pomęczę i popróbuje uniki biggrin.gif. Sądzicie, że lepiej ćwiczyć na DH czy SoS ?
Poza tym chyba najtrudniejszym bossem w całej grze był Savior Diabolica, kiedy zostawały mu 2 paski życia i zaczynał szarżę ze Spardą xD.
Na początku miałem też wielki problem z Echidną jako Dante, nie umiałem w ogóle nim grać wtedy...

^Jezdem nupem, wiem ;P
Jazdaone
dzisiaj po raz czwarty zginalem na 101 levelu. gram bez stroju super nero tylko zwyklym nero i nawet zycia do konca nie mam, bo nie chcialo mi sie zbierac niebieskich orbow. ogolnie jak sie gra nero to bloody palac to zadne wyzwanie, nie moge dac sobie tylko rady z dante. probowalem czekac az zmieni styl na royal guard, ale w bloody palace on nie zmienia nigdy na ten styl.
dzisiaj po raz pierwszy udalo mi sie zlapac wlocznie angelo, niezle sie podjaralem. ciagle jednak nie potrafie dziadka wyciagnac z tego wielkiego posagu. podobno trzeba w odpowiednim momencie uzyc bustera na reke, ale nie widzialem jeszcze tego nigdzie, moze komus z was sie to udalo lub dacie link do jakiegos filmiku.
obecnie ucze sie grac dante, bo na razie lamie.
moj wynik chetnie podam, tylko powiedzcie gdzie sie go sprawdza. z tego co sie zorientowalem to mozna sprawdzic wyniki tylko dla poszczegolnych misji.
Wojtusior
W Menu Bloody Palace powinieneś mieć napisany swój najlepszy wynik, przynajmniej ja tak mam x)
C1REX
QUOTE(Jazdaone @ 9 03 2008, 20:36) *
dzisiaj po raz czwarty zginalem na 101 levelu. gram bez stroju super nero tylko zwyklym nero i nawet zycia do konca nie chcialo mi sie zbierac tych niebieskich orbow. ogolnie jak sie gra nero to bloody palac to zadne wyzwanie. tylko nie moge dac sobie rady z tym dante. probowalem czekac az zmieni styl na royal guard, ale w bloody palace on nie zmienia nigdy na ten styl.
dzisiaj po raz pierwszy udalo mi sie zlapac wlocznie angelo, niezle sie podjaralem. ciagle jednak nie potrafie dziadka wyciagnac z tego wielkiego posagu. podobno trzeba w odpowiednim momencie uzyc bustera na reke, ale nie widzialem jeszcze tego nigdzie, moze komus z was sie to udalo lub dacie link do jakiegos filmiku.
obecnie ucze sie grac dante, bo na razie lamie.
moj wynik chetnie podam, tylko powiedzcie gdzie sie go sprawdza. z tego co sie zorientowalem to mozna sprawdzic wyniki tylko dla poszczegolnych misji.

Timing na łapę saviora jest niemal taki sam, jak na samym końcu gry, gdy trzeba dwa razy odbić łapę. Trzeba tylko stanąć na samym środku skierowanym równo na jego mordę. Jak trafimy, to od razu dziada na glebę wypluwa bez osłony. Jest średnio trudno. Łatwiej jednak, niż złapać włócznie creedo. Ja na creedo robię dużo busterów na blok. Kilka razy zablokuje i mu tarcza pęka.

A na nero jest dość łatwy i lamerski sposób. Z bliska zaczynamy strzelać z pistoletów i podchodzić do niego. Potem z maksymalnej możliwej odległości robimy bustera. Jak przypadkiem zacznie combo, to szybko odpalamy DT i wyłączamy natychmiast. U nero DT ma klatki nietykalnośći + zabiera energię + czasem podrzuca niektórych przeciwników.

Właśnie DT najłatwiej unikać np. ataku beriala, kiedy ten wybucha.
bountyhunter
GhettoKingSas - dzieki smile.gif powiedz mi, czy wydaje ci sie, ze przejscie 101 levelu jest warunkiem koniecznym do uzyskania S rangi? czy moze przejscie levelu 100 dalo by rade wyciagnac ta range?
GhettoKingSas
wydaje mi sie ze musisz przejsc 101 leveli zeby dostac S wink.gif
dante nie jest wcale taki trudny wink.gif creedo trudniejszy jest IMO
Jazdaone
dzieki cirex
co do ranki to przejscie 101 levelu jest niezbedne do uzyskania rangi s.
ja obecnie mam b a 100 level koncze z prawie 30min zapasem czasu. okolo 50% walk koncze bez obrazen i jakies 85% plansz z wynikiem SSS lub SS i ciagle na podsumowaniu widnieje B.
dzisisaj znowu zprobuje.
na koniec chcialbym pochwalic wszystkich piszacych w tym watku. jest to bodaj pierwszy watek dotyczacy gry wydanej na 360 i ps3, na ktorym nie ma obrzucania sie blotem i analizowania kazdego pixela.
Tommo
Dzis postanowilem troche pograc w devila i zauwazylem bardzo dziwny motyw
Robie najprostsze combo YYYY a nero np. podbija przeciwnika do gory o_O
W ogole nie dotykam spustow a exeed sam sie nabija czasem nawet 3 levele od razu ohmy.gif
O co chodzi?
Pad sie yebie?
Super Big Boss
Najwyraźniej masz problem z padem wink.gif
Ins
CYTAT(dante_666 @ 10 03 2008, 12:35) *
Dzis postanowilem troche pograc w devila i zauwazylem bardzo dziwny motyw
Robie najprostsze combo YYYY a nero np. podbija przeciwnika do gory o_O
W ogole nie dotykam spustow a exeed sam sie nabija czasem nawet 3 levele od razu ohmy.gif
O co chodzi?
Pad sie yebie?

Moze ustawiles przypadkowo Automatic, bo wlasnie takie rzeczy dzieja sie gdy ustawi sie ten niby ulatwiacz ;]
Tommo
Jak nie ma przeciwnikow to postac robi dokladnie to co ja chce ale jak przyjdzie walczyc w ogole nie kontroluje ciosow...
C1REX
Jak wybierasz misję, to wybierasz też, czy masz grać zwykłym Nero, czy automatycznym.
Na automacie Nero sam sobie wybiera jakie comba robić.
Dr.Czekolada
Imo jak mamy podpakowaną postać, i jedziemy na automatic - to niezłą masakre robi za nas gra (ładuje charge shoty, robi calibury w powietrzu itp itd). Ale imo opcja dla masherów/lamerów tongue.gif.
C1REX
QUOTE(Jazdaone @ 10 03 2008, 10:05) *
na koniec chcialbym pochwalic wszystkich piszacych w tym watku. jest to bodaj pierwszy watek dotyczacy gry wydanej na 360 i ps3, na ktorym nie ma obrzucania sie blotem i analizowania kazdego pixela.

To ja chyba tylko w takie gry gram, gdzie gracze się błotem nie obrzucają.
Osobiście przy "moich" grach nie widzę tego problemu.
Dr.Czekolada
A who cares możliwości techniczne DMC 4 na obu konsolach ?, w tym tytule są ważniejsze czynniki tongue.gif. A poza tym osobiście, jak już maiłbym się czepiać różnic, to nie dawałbym spokoju twórcom, a nie siedział nad jakimiś forumami ot co smile.gif.
ShtaS
Od wczoraj gram na poziomie Devil Hunter i jestem ... już w 11 misji O_O Rozochocony wysokim poziomem trudności z DMC3 liczyłem na to, że i czwórka będzie grą wymagającą. Tymczasem dotychczasowi bossowie (a z tego co wiem, druga część gry pod względem "Szefów" nie przyniesie większych nowości) padali przy pierwszym podejściu oO W ogóle, gra jak Nero jest banalnie prosta, przeciwników da radę ogarniać bez problemu przy użyciu samego bringera, przez co walka straciła IMO na hardkorowości. Mam nadzieję, że jako Dante będzie trudniej (chociaż z drugiej strony, Trickstera i Gunslingera udało mi się zupgradować zanim rozpocząłem misję 12). Mimo wszystko mam wrażenia pozytywne, fajnie się gra, a DMC 4 wciąga jak zawsze.

Do wyciskających z gry siódme poty Hardcore'owców -> super statsów nie mam i zdaję sobie sprawę, że Bloody Palace jest niecodziennym wyzwaniem. Po prostu porównuję swoje odczucia z obcowania z DMC4 z doświadczeniami jakie towarzyszły mi przy przechodzeniu DMC3.
DJ1988
Nie masz co się tłumaczyć, ShtaS. Czwórka jest o wieeeeeeleeee łatwiejsza od trójki (Achievementy/ Accomplishmenty, bycie przyjaznym dla n00bów, przegięta siła Bringera oraz Charge Shot'a spowodowały że DMC4 stał się grą...wręcz łatwą). Całe szczęście, że chociaż z momentem powrotu w buty legendarnego łowcy demonów poziom trudności skacze do góry. Jest to po części spowodowane tym, że cała gra, jak i większość przeciwników w grze, została zbudowana pod Nero i jego Bringer'a. Co wcale nie oznacza, że jako Dante sobie nie powymiatasz. Jego ataki są potężne (Distorted Real Impact i Pin-Up to istne killery), ale wymagają czasu i przygotowania.
GhettoKingSas
bzdura....
nie wiem na jakim poziomie trudnosci grales, ale bringer nie dziala tak latwo na wyzszych poziomach, zwlaszcza na frosty, jaszczury i przeciwnikow z DT
bzdura tez o achievementach...calaka jest ciezko wywinac...chociazby achievement za ukonczenie wszsytkich trybow gry - w tym BP i HAH
Palac na S tez nie jest wcale prosty, tak samo tryb DMD - moze nie jest az tak trudny jak w DMC3 ale jest bardzo wymagajacy - zwlaszcza na S

osobiscie zamierzama wywinac calaka w dmc4 i juz nie duzo mi zostalo smile.gif
mario87
Chodzi raczej o Devil Huntera, za pierwszym podejściem gra się bezstresowo, łatwiej niż na normalu w poprzednich częściach.
SIKI
to zależy czy najpierw przeszedłeś grę na Human, jak tak to DevilHunter jest prosty, jak nie to jest średni....
DJ1988
CYTAT(GhettoKingSas @ 11 03 2008, 23:16) *
bzdura....
nie wiem na jakim poziomie trudnosci grales, ale bringer nie dziala tak latwo na wyzszych poziomach, zwlaszcza na frosty, jaszczury i przeciwnikow z DT
bzdura tez o achievementach...calaka jest ciezko wywinac...chociazby achievement za ukonczenie wszsytkich trybow gry - w tym BP i HAH
Palac na S tez nie jest wcale prosty, tak samo tryb DMD - moze nie jest az tak trudny jak w DMC3 ale jest bardzo wymagajacy - zwlaszcza na S

osobiscie zamierzama wywinac calaka w dmc4 i juz nie duzo mi zostalo smile.gif

Hmmm...
Przeszedłem wszystkie tryby (Human, DH, SoS, DMD na S zaliczone)
Bloody Palace na S
46/46 Accomplishments

Chyba jednak wiem o czym pisze wink.gif
GhettoKingSas
no spoko, fajnie, co nie zmienia faktu ze nie jest wcale jakis sporo prostszy od 3

ps. pochwal sie wynikiem z bp

edit:
porownujac caloksztalt poziomu trudnosci dmc3 i dmc4 - rzeczywiscie 3 moze sie okazac sporo trudniejsza - imo dlatego ze pierwsze przejscie gry jest sporo trudniejsze - cos w rodzaju grania od razu na SOS w 4
powinna byc opcja zaczynania odrazu na SOS dla tych, ktorzy grali we wczesniejsze odslony gry

podsumowujac gra do latwych nie nalezy - a zrobienie calaka bez zadnych pomocy do prostych nie nalezy
jedna z najtrudniejszych gier na x360 imo
mario87
CYTAT(SIKI @ 12 03 2008, 00:00) *
to zależy czy najpierw przeszedłeś grę na Human, jak tak to DevilHunter jest prosty, jak nie to jest średni....

Włąsnie chodzi o to, że od razu zaczynałem od Devil Hunter i nie trzeba jakoś specjalnie się starać żeby nie zginąć, albo żeby nas nawet nie drasneli(zwykli przeciwnicy), dopiero Dante sprawił trochę trudności.

Ostatnio mam odczucie, że gry są coraz prostrze confused.gif Licze że Ninja Gaiden 2 zaprzeczy temu.
DJ1988
CYTAT(GhettoKingSas @ 12 03 2008, 02:46) *
ps. pochwal sie wynikiem z bp

4343932
Konar$ky
W końcu także zdobyłem, nowego devila, narazie grałem mało, raptem 3 misje, zresztą i tak narazie musze HL2 skończyć. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, cieszy mnie że Capcom spuścił z tonu, bo gra nie jest w końcu taka nieludzka IMO w kwestii poziomu trudności. Grafika, zupełnie jak i akcje Nero cieszą oko, choć jak ShtaS powiedział, gra się banalnie prosto (dla mniej jeszcze prościej bo gram na Human wink.gif). To narazie tyle, za mało grałem, muszę to zmienić. A tak BTW, to ile leveli ma DMC 4? Zwykle wole to wiedzieć w grach, a na gamefaqs nie chce wchodzić bo sobie mogę niepotrzebnie zaspojlować.
SIKI
jak dla mnie poziom jest sam raz, grając odrazu na Devil Hunterze problemów wielkich nie miałem, choć łątwo też nie było
Aktualnie gram sobie na Son of Sparda i jest fajnie, Blitz już w 4 misji :f Przeciwinicy są łatwi, jedynie bossowie bez itemów troszke problemu sprawiają....
ShtaS
CYTAT(Konar$ky @ 12 03 2008, 13:01) *
W końcu także zdobyłem, nowego devila, narazie grałem mało, raptem 3 misje, zresztą i tak narazie musze HL2 skończyć. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, cieszy mnie że Capcom spuścił z tonu, bo gra nie jest w końcu taka nieludzka IMO w kwestii poziomu trudności. Grafika, zupełnie jak i akcje Nero cieszą oko, choć jak ShtaS powiedział, gra się banalnie prosto (dla mniej jeszcze prościej bo gram na Human wink.gif). To narazie tyle, za mało grałem, muszę to zmienić. A tak BTW, to ile leveli ma DMC 4? Zwykle wole to wiedzieć w grach, a na gamefaqs nie chce wchodzić bo sobie mogę niepotrzebnie zaspojlować.

20
chrno-x
Ja też już cioram od poniedziałku w DMC na Devil Hunter, jestem w 10 misji i nie powiem gra się przednio(choć minęło baaaardzo dużo czasu od kiedy grałem ostatni raz w DMC). Jedynie jak na razie drażni mnie sporadycznie kamera która jak zwykle w najgorszym momencie ustawia się nie tak jak trzeba confused.gif, poza tym mam pytanie czy Nero wogóle ma blok? Wiem że ma możliwośc łapania przeciwnika Devil Bringerem i użyciem go jako tarczy, ale zwykłego bloku to nie widziałem. Ogólnie to na poziomie DH przeciwnicy nie są wymagający, wystarczy dobrze stosować uniki a gra się przyjemnie i bezstresowo, i jak na razie to jedynie Dante zdołał mnie zabić bo się niepotrzebnie bawiłem tongue.gif
Wojtusior
Nero bloku normalnego nie ma, a Dante tylko royal guard ma, jeśli o to chodzi z tego co wiem ;D
ShtaS
Po 3 misjach Dantem uważam, że Nero to jednak nieporozumienia, taka postać dla mniej wymagających graczy. O ile Devil Bringer to fajny patent, tak gra przy jego pomocy, jak już wspomniałem wcześniej, jest zbyt prosta confused.gif Czy po przejściu gry na DH odblokowuje się możliwość przejścia całej gry właśnie jako Dante?chytry_.gif
GhettoKingSas
jak ci bringer przeszkadza to mozesz go nie uzywac smile.gif to samo z busterem i chargeshotem, dante mozesz tez pandory i gilgamesha nie uzywac jak masz za prosto hehe

pozatym zeby odblokowac wszystkie fajne ciosy i zdolnosci trzeba troche pograc zarowno dante jak i nero, wiadomo jak ktos jest noobem to bedzie wszystko busterem traktowal hehe

nie wiem czy to prawda ale gdzies czytalem ze uzywajac bringera i bustera duzo - wolniej i mniej pkt za styl wchodzi wink.gif

wywiad odnosnie DMC4 przeprowadzony przez epileptic gaming tongue.gif

http://youtube.com/watch?v=tmkTICR0spg

ps. epileptic gaming rulez crazy.gif

edit:
wideo recka od EG :
http://youtube.com/watch?v=rQdztXMn3Og lol polecam smile.gif - zwlaszcza analize grafy w gierce, bo pamietam jak wiele osob psioczylo ze to dmc3 w hd lol
Intotherain
http://www.escapistmagazine.com/articles/v...Devil-May-Cry-4

Recenzja na escapiscie:) hah miazgeddd laugh.gif
mario87
No nie powiedziałbym, że Nero łatwiej się gra. Dante Beliara rozwala się w kilkanaście sekund, tak samo jak i Angelo Agnus. Gilgamesh po prostu jest potężny, jeszcze jak kupimy 13 kicks (?) to już każdy schodzi z drogi. Grając Nero Beliar i Angelo już sprawili trochę problemów.

Może po prostu już się przyzwyczaiłem do Dante i zapomniałem jak się gra Nero? smile.gif Nero w końcu ma więcej kombosów.
Sztajniec
No dobra, udało się - nowy DMC zawitał u mnie w domku ;] Gierka jest na maska efektowna, już pierwszy filmik ukazuje cały charakter gry. Jak na razie skończyłem 5 misji (zabrałem się od razu za DH coby zbyt łatwo nie było, ale póki co ani razu nie zginąłem). Bardzo daje się we znaki backtracking - jest tak wpieniający, jak wszyscy pisaliście ;] Oświetlenie daje radę - w 3 i 4 misji toczyło się walkę w Galerii, tam była taka fajna, kołysząca się 'lampka' i wtedy te fantastyczne oświetlenie w połączeniu z bardzo dobrym cieniowaniem pokazało naprawdę niezłą klasę ;] Kamera czasem irytuje - szczególnie podczas walki, ale nie jest aż tak źle. Podsumowując - to ten sam, stary Devil, z paroma nowymi patentami (Nero! wink.gif), zmienioną grafiką i wciąż wspaniałą grywalnością. Ja jestem jak najbardziej na tak ;]

@Super_Big_Boss - No dobra, jeszcze nie jest taki wkurviający, ale powoli zaczyna mnie irytować ;pp
Super Big Boss
Skończyłeś dopiero 5 misji i już narzekasz na backtracking? Ciekawe co będzie jak dojdziesz do 13 misji...
GhettoKingSas
crazy.gif true smile.gif
a lampka w galerii rulez!

jezu ludzie powiedzcie mi jak robicie jump cancel dante i na jakie ciosy sie oplaca

wczoraj ustawilem sobie jump pod lewy triger smile.gif zeby czaskac jump cancel jak exeed (takie bylo moje zalozenie) ale timing jakis taki "nie taki" lol crazy.gif
tzn jak staram sie robic JC yamato w powietrzu to klepie B,LT,B,LT itd tylko ze za cholere nie ogarniam timingu, za to jak zaczne mashowac to wychodzi confused.gif
w trojce robilem rormalnie JC bardzo czesto mi wychodzil, tu nie moge ;(
chce zrobic 13,14,15 misje na DMD na S ale nie moge znowu na Dante sie przestawic

no i zaczalem Hell and Hell - chyba na 3 czy 4 misji jestem -nie jest zle wink.gif tylko nie wiem co to bedzie jak na dante sie przestawie, ciekawe czy od zwyklego royal guarda bedzie sie ginac, czy bedzie mozna sie bronic bez idealnego timingu hmmmmm

ktos tu sie chwalil ze calaka ma w DMC to moze mi pomoze?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.