Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
HikiQmori
CYTAT(Sztajniec @ 13 03 2008, 18:42) *
Jak na razie skończyłem 5 misji (zabrałem się od razu za DH coby zbyt łatwo nie było, ale póki co ani razu nie zginąłem).

W tej grze w ogóle ciężko zginąć, a jeżeli nawet zdarzy Ci się wpadka to pozostają jeszcze gold orbs które wzorem Dmc3 SE wskrzeszają postać w miejscu jej padnięcia. Że-na-da, liść w twarz dla hardkorowych fanów poprzedniej części.

CYTAT(Sztajniec)
Bardzo daje się we znaki backtracking - jest tak wpieniający, jak wszyscy pisaliście ;]

Gdzie Ty masz wpieniający backtracking w ciągu pierwszych pięciu misji? Z takim podejściem to ja Ci współczuje drugiej połowy gry.

CYTAT(Sztajniec)
Podsumowując - to ten sam, stary Devil, z paroma nowymi patentami (Nero! wink.gif), zmienioną grafiką i wciąż wspaniałą grywalnością. Ja jestem jak najbardziej na tak ;]

Ciekaw jestem czy po przejściu gry wciąż będziesz miał takie pozytywne zdanie na jej temat wink.gif .

CYTAT(mario87 @ 13 03 2008, 18:31) *
No nie powiedziałbym, że Nero łatwiej się gra. Dante Beliara rozwala się w kilkanaście sekund, tak samo jak i Angelo Agnus. Gilgamesh po prostu jest potężny, jeszcze jak kupimy 13 kicks (?) to już każdy schodzi z drogi. Grając Nero Beliar i Angelo już sprawili trochę problemów.

U Dantego w zasadzie wystarczy sam Stinger na DT, w ten sposób można bez większych problemów pokonać 90% jego ścieżki (bossowie padają aż miło, nawet na wyższych stopniach trudności).

CYTAT(GhettoKingSas @ 13 03 2008, 20:30) *
no i zaczalem Hell and Hell - chyba na 3 czy 4 misji jestem -nie jest zle wink.gif tylko nie wiem co to bedzie jak na dante sie przestawie, ciekawe czy od zwyklego royal guarda bedzie sie ginac, czy bedzie mozna sie bronic bez idealnego timingu hmmmmm

Też gram na Hell&Hell, w sumie taki lekko dopakowany Heaven&Hell, poza bossami nie ma większych problemów (chociaż ja na dłuzej przysiadłem tylko u Dantego). Jeszcze tylko 3 misje i finito, ciekaw jestem czy dojdzie jeszcze jakiś nowy stopień.
GhettoKingSas
CYTAT
W tej grze w ogóle ciężko zginąć, a jeżeli nawet zdarzy Ci się wpadka to pozostają jeszcze gold orbs które wzorem Dmc3 SE wskrzeszają postać w miejscu jej padnięcia. Że-na-da, liść w twarz dla hardkorowych fanów poprzedniej części.

jak jestes hardcore to poprostu nie uzywaj, nikt cie nie zmusza smile.gif po zatym za glod orba nie dostaniesz S

co do stingera i ogolnie debaty kim sie latwiej gra itd, to jednym i drugim da sie skonczyc gre jak noob ^^

wydaje mi sie ze to wyglada tak - dwa warianty

swoja droga jak ktos chce powalczyc w swiatowym rankingu, to tak czy siak zmuszony bedzie do nauczenia sie gry na pamiec i czesania niestworzonych rzeczy, jak widze niektore wyniki to az sie w glowie kreci crazy.gif

HikiQmori
CYTAT(GhettoKingSas @ 13 03 2008, 21:59) *
swoja droga jak ktos chce powalczyc w swiatowym rankingu, to tak czy siak zmuszony bedzie do nauczenia sie gry na pamiec i czesania niestworzonych rzeczy, jak widze niektore wyniki to az sie w glowie kreci crazy.gif

Co nie zmienia faktu że do masterowania to był Dmc3, czwórka do wymaksowania to takie lekkie wakacje przed Ninja Gaiden II.
GhettoKingSas
nie chce cie straszyc, ale ng2 podobno tez ma byc prostszy, czytalem jakis wywiad z producentem...
a dmc4 nie jest wcale tak latwo wymaxowac, przynajmniej dla mnie wink.gif juz nie duzo mi brakuje, ale w porownaniu z reszta gier jakie gralem to chyba najwiecej i najciezsze achievementy sa smile.gif
Dr.Czekolada
CYTAT
nie chce cie straszyc, ale ng2 podobno tez ma byc prostszy, czytalem jakis wywiad z producentem...

No, a jak ? tongue.gif, producenci dowalają nowe patenty do gry i daje to nam nowe możliwości (może to wpłynąć na całość trudności gry), NG II bez wątpienia też będzie miał nowe patenty, chociaż wątpie by miało to oznaczać że druga część przygód Hayabus-y miała by być mniej hardcore-owa tongue.gif (imo DMC a NG to zupełnie inne tytuły).
Jazdaone
sprawdzilem moj wynik w bloody palace. gralem jak na razie tylko nero i ukonczylem kilka razy 100leveli (juz 4 razy zginalem na 101)
moj wynik to 1794342 dodam tylko ze gram na ps3 i nie wiem czy tak samo wszystko jest punktowane.
od 2 dni staram sie wymasterowac dante
JC wychodza mi tak 3 na 5, zalezy na jakim wrogu. jak cos duzego to nie ma broblemow i JC siedzi w 90%, natomiast z klaunami to jakies 20%.
nauczylem sie wreszcie jak zabijac blitz'a za pomoca royal guard.
powiedzcie mi tylko jaka macie taktyke na latajace straszydla (te w plaszczach, nie wiem jak sie zwa). dante to nie ma problemu i padaja jak muchy. jedno kombo do tego dwa bringery + charge shot i koles jest juz na ziemi. z dante natomiast mecze sie i trace mnostwo czasu zanim mephisto (tak sie zwie to ustrojstw?) spadnie na ziemie.
jak macie jakies taktyki to chetnie wyslucham porad.
a i jeszcze jedno. nie moge zaliczyc jednej misji na S. chodzi mi o tego bossa, gdzie jestesmy zamknieci w pomiszczeniu, lataja miecze i podloga co jakis czas razi pradem. nie wiem jak sobie z tym ustrojstwem poradzic.
Dr.Czekolada
Mephisto vs Dante - gunslinger + shotgun = Dante górą tongue.gif.
SIKI
jak najlepiej naładować exceeda na max lvl (wszystko wykupione)?
HikiQmori
CYTAT(GhettoKingSas @ 13 03 2008, 23:54) *

Też tak słyszałem, licze tylko na to że do zrobienia na 100% będzie cięższy niż Dmc4.

CYTAT(GhettoKingSas @ 13 03 2008, 23:54) *
a dmc4 nie jest wcale tak latwo wymaxowac, przynajmniej dla mnie wink.gif juz nie duzo mi brakuje, ale w porownaniu z reszta gier jakie gralem to chyba najwiecej i najciezsze achievementy sa smile.gif

U mnie jest troche łatwiej, gram na ps3 a tu nie ma żadnych achievementów do zaliczenia sad.gif

CYTAT(Jazdaone @ 14 03 2008, 10:51) *
nie moge zaliczyc jednej misji na S. chodzi mi o tego bossa, gdzie jestesmy zamknieci w pomiszczeniu, lataja miecze i podloga co jakis czas razi pradem. nie wiem jak sobie z tym ustrojstwem poradzic.

Wejdź na podest na środku pomieszczenia, na nim prąd cie nie dosięgnie. Ewentualnie odbijaj się od latających mieczy.

CYTAT(SIKI @ 14 03 2008, 13:41) *
jak najlepiej naładować exceeda na max lvl (wszystko wykupione)?

Po zakończeniu combosa Red Queen'em tapnij przycisk odpowiedzialny za ładowanie exceeda (u mnie L2, nie wiem jak tam na X'ie), jeżeli uda ci się to zrobić perfekcyjnie Red Queen natychmiast naładuje się do trzeciego stopnia.
C1REX
QUOTE(Jazdaone @ 14 03 2008, 09:51) *
powiedzcie mi tylko jaka macie taktyke na latajace straszydla (te w plaszczach, nie wiem jak sie zwa)

Gunslinger + Pandora. RB + Góra + B. Dante otwiera walizkę wypuszczając trochę światła. Wszystkie mephista na planszy spadają na ziemię.
Piechol_Jr
Gilgamesh najlepiej polaczyc z ktorym stylem Dantego?
Super Big Boss
Ja lubię najbardziej łączyć gilgamesha z dark slayerem ale to już zależy co kto lubi.
GhettoKingSas
co do punktow w bp na ps3 i 360 oczywiscie punktowane jest tak samo

otrzymales malo pkt bo nie przeszedles 101 lvl
nie chce mi sie rozpisywac jak jest liczony koncowy wynik, na gamefaqs jest chyba guide o tym

najwazniejsza jest ilosc style pointow wink.gif
2razyjot
Skonczylem pare tyg. temu DMC4 i nie rusze jej drugi raz - do tego trzeba miec talent chyba zeby sie rozpisywac na tyle stronic tego topicu i trzaskac takie akcje jak na jutubie! Lama jestem! huh.gif Za to na Ninja Gaiden czekam, bo jedynka cholernie mi przypasowala i nawet mnie, lame w mordoklepkach i osobe, ktora raczej takie gry omija szerokim lukiem na dluuugo przyciagnela do boxa, a combosy nunchaku do dzisiaj snia mi sie po nocach! smile.gif

Anyway - pogratulowac wam zaciecia! wink.gif
HikiQmori
Właśnie zaliczyłem Bloody Palace (przy bodajże piątej próbie). Normal Nero - 3.866.179, ocena S. Myślałem że pod koniec będzie troche trudniej. Nie było.
No i w końcu opanowałem chwytanie włóczni Angelo Creedo, w sumie bez żadnej podjary bo ani nie wygląda to jakoś super ani nawet nie kroi większego demejdżu.
mario87
Ma ktoś jakieś wskazówki na Sanctusa(20misja)? Jest mega wkó.rwia.jący, jak tylko do niego podlece to ucieka, albo kilkanascie razy pod rząd wali tylko te kulki, ale najkorsze jest jak zostanie mu z 1/4, 1/5 życia. Jak rozwale tarczę to szarżuje i ni chu.ja da się go zatrzymać, strzelam, wale w niego, używam DB, bustera ale nic. Mogę jedyne unikać i tak do usranej śmierci, dosłownie confused.gif

Przy okazji, do czego jest taunt?
C1REX
QUOTE(mario87 @ 16 03 2008, 00:30) *
ale najkorsze jest jak zostanie mu z 1/4, 1/5 życia. Jak rozwale tarczę to szarżuje i ni chu.ja da się go zatrzymać, strzelam, wale w niego, używam DB, bustera ale nic. Mogę jedyne unikać i tak do usranej śmierci, dosłownie confused.gif

Właśnie wtedy się najłatwiej robi. Wystarczy zrobić bustera w momencie jego ataku i z miejsca go chwytamy.
Masa filmików na youtube jest z bossami.
HikiQmori
CYTAT(mario87 @ 16 03 2008, 01:30) *
do czego jest taunt?

Do podbijania punktów za styl.
Tommo
CYTAT(HikiQmori @ 16 03 2008, 03:50) *
CYTAT(mario87 @ 16 03 2008, 01:30) *
do czego jest taunt?

Do podbijania punktów za styl.

Jak tego uzywac?
Wojtusior
Klikasz taunt i czekasz aż animacja postaci się skończy xP. Styl Ci wtedy podskakuje biggrin.gif
Sztajniec
Taunt = Back na padzie, jakby co.
HikiQmori
Małe sprostowanie - taunt podbija sam pasek stylish, nie liczy dodatkowych punktów (to tak jakbyś chciał masterować levele).
mario87
CYTAT(C1REX @ 16 03 2008, 02:54) *
CYTAT(mario87 @ 16 03 2008, 00:30) *
ale najkorsze jest jak zostanie mu z 1/4, 1/5 życia. Jak rozwale tarczę to szarżuje i ni chu.ja da się go zatrzymać, strzelam, wale w niego, używam DB, bustera ale nic. Mogę jedyne unikać i tak do usranej śmierci, dosłownie confused.gif

Właśnie wtedy się najłatwiej robi. Wystarczy zrobić bustera w momencie jego ataku i z miejsca go chwytamy.
Masa filmików na youtube jest z bossami.

Problem w tym, że nie mogę wyczuć tego bustera confused.gif
GhettoKingSas
no my za ciebie go nie wyczujemy crazy.gif
mario87
Czemu nie!?

Szczerze mówiąc liczyłem na jakieś wskazówki wink.gif
Super Big Boss
Odchodzisz jak najdalej od sanctusa i jak od razu jak zaczyna atak mieczem spardy walisz bustera (oczywiście cały czas musisz być zwrócony w jego stronę).
Wojtusior
Tydzień temu skończyłem DMC4 na poziomie Devil Hunter, od tamtego czasu gry nie odpalałem. Jakoś mnie do niej nie ciągnie tongue.gif.
Ktoś też tak ma, czy to tylko pojedynczy przypadek smile.gif ?
chrno-x
No ja kończe DMC 4 na poziomie DH, do Human musiałem się zmusić dla achievement'ów, szczerze mam troche to samo co ty, tyle że w moim przypadku kilka razy przechodziłem jakieś misje aby podbić ocenę do S i to mnie troche zniesmaczyło(ale na szczęscie znalazłem na to sposób i robie pod rząd najwyżej 3 misje a potem 30 minutowa przerwa i mogę wracać spowrotem do grania ;p). Pytanie, czy skorzystanie z taunt'a podczas walki ułatwi zdobycie SSS? Bo już mało się w dupe nie ugryze jak walcze i brakuje mi kawalątek do SSS....
Wojtusior
Ja pewnie też jeszcze Human sobie zaliczę, może dojdę dokądś w SoS, ale do DMD nawet nie podejdę tongue.gif
Tommo
Gdzie trzeba isc w misji zaraz po rozwaleniu tego roslinnego czegos w lesie?
postac dante
Dante
Wracasz się w stronę zamku
Tommo
Mam mały problem z finałowym dziadem, jak ma malo hp rozwalam mu ta tarcze i on na ziemi robi sie czerwony i robi te szybkie ataki to co wtedy trzeba robic?
jakos tego unkikam ale nie moge mu zadnego ataku zrobic
kudos
czy moze mi ktos wytlumaczyc co to jest ? jakas bron czy ki czort ? wg. mnie wyglada to troche smiesznie , czy w grze jest duzo takich abstrakcji ?

bartiz
To broń dla Dante, nazywa się Pandora a to na screenie to jedna z transformacji ;P
Dante
CYTAT(Tommo @ 23 03 2008, 12:06) *
Mam mały problem z finałowym dziadem, jak ma malo hp rozwalam mu ta tarcze i on na ziemi robi sie czerwony i robi te szybkie ataki to co wtedy trzeba robic?
jakos tego unkikam ale nie moge mu zadnego ataku zrobic

Buster w odpowiednim momencie jak na ciebie szarżuje (przeszedłem na razie tylko na devil hunterze to nie wiem jak jest na innych)
HikiQmori
CYTAT(kudos @ 23 03 2008, 11:18) *
czy moze mi ktos wytlumaczyc co to jest ? jakas bron czy ki czort ? wg. mnie wyglada to troche smiesznie , czy w grze jest duzo takich abstrakcji ?

CYTAT(bartiz @ 23 03 2008, 12:44) *
To broń dla Dante, nazywa się Pandora a to na screenie to jedna z transformacji ;P

Zwykły, mało przydatny i praktycznie nieużywany w ciągu gry bajer, warto dodać. I nie, poza tym niby-czołgiem i jeszcze jedną transformacją Pandory nie uświadczysz w tej grze podobnych abstrakcji (chyba że za takową uznać nieco udziwnionego Lucifera).

CYTAT(Dante @ 23 03 2008, 14:23) *
Buster w odpowiednim momencie jak na ciebie szarżuje (przeszedłem na razie tylko na devil hunterze to nie wiem jak jest na innych)

Albo sposób dla lamerów, Holy Water.
cotek
Może pora, na rozmowy o ulubionych bossach i przeciwnikach jak i o znienawidzonych biggrin.gif
koso
CYTAT(HikiQmori @ 23 03 2008, 20:03) *
CYTAT(kudos @ 23 03 2008, 11:18) *

CYTAT(bartiz @ 23 03 2008, 12:44) *

Zwykły, mało przydatny i praktycznie nieużywany w ciągu gry bajer, warto dodać.

Ale za to nieoceniony w Bloody Palace, sposób wprawdzie bardzo tani, ale szkoda go nie używać, skoro producent pozwala wink.gif
C1REX
Generalnie damage z tego UFO jest konkretny. Na niektórych bossów można wykorzystać.
Soul
A mnie ta gra na dłuższą metą nie podeszła ,wkurzający backtraking i postać dantego - Nero rządzi .
Konar$ky
CYTAT
A mnie ta gra na dłuższą metą nie podeszła ,wkurzający backtraking i postać dantego - Nero rządzi .

Mam identyczne zdanie, gierka średniak. Pomimo wspaniale wykonanych animacji, świetnych bossów i broni, dupna fabuła i koszmarny backtracking nie napawały mnie radością. 7-/10. Do DMC'owych maniaków: nie bijcie blackeye.gif
GhettoKingSas
dlaczego uwazasz fabule za dupna? moze lepsza jest w NG?

ps. wystarczylo ze zgred sie odezwal i odrazu temat ozyl lol laugh.gif
Konar$ky
CYTAT
dlaczego uwazasz fabule za dupna? moze lepsza jest w NG?

Mając na mysli dupną chodziło mi o przeciętną. Owszem, animacja w filmikach świetna, każda posta ma swój charakter, ale rozpoczęcie fabuły nową postacią, potem powrót do starego wyjadacza, żeby na końcu znowu wróci do młodzika mi się nie podobało. Cała reszta w porządku, ale mogli przystac albo do Nero albo Dantego, zważywszy że wole drugiego. I dlatego fabuła mi się nie podoba.
Soul
A wspomniał ktoś coś w ogóle o fabule? i czemu od razu do czepka do NG :P
Soul
do połowy ta gra jest bardzo dobra ,ale jak wiem że w następnym chapterze czeka na mnie Dante to wyłączam grę down.gif
Pijany
Gra ma 20 misji, a ja po niecalych 2h jestem juz w 6, strasznie ktotko. Co by jednak nie mowic, dostalismy starego, dobrego Devila. Denerwuje tylko ten nieszczescny backtracking, odnosze wrazenie ze Capcom od ostatnich 5-6 lat zatrzymalo sie w rozwoju...
bartiz
Jak jesteś w 6 misji to tak naprawdę tego backtrackingu jeszcze nie widziałes;>
Pijany
No wlasnie przeczytalem teraz w recenzji na jednym z serwisow o Xboxie ze od 12 misji bede grac Dante po tych samych lokacjach o_0
Do tej pory caly czas latam po tym zamku w gorach, pozniej jak zyskalem moc by ruszyc z miejsca gyrosy czy jak im tam, wracam do lokacji z poprzednich misji i juz teraz mnie to denerwuje. Lenistwo Capcomu nie zna granic, jak najmniejszym kosztem natrzepac kase...
RON!N
To fakt, backtracking w wykonaniu Capcoma jest nader perfidny aczkolwiek i tak udało im się jakoś z tego wybrnąć zmieniając zasadę przechodzenia tej części gry. Ogólnie gra udana, stary dobry Devil.
Meser
Backtraking jest w sumie trochę denerwował mnie przy pierwszym przechodzeniu gry ale teraz nie zwracam na to uwagi. Grę przechodze już piąty raz (dante must die) i muszę przyznać, że tytuł mną solidnie pozamiatał. Gra w ogóle mi się nie nudzi. Co do dwóch postaci to osobiście odrobinę bardziej podpasował mi jednak dante:) Tak jak ktoś napisał, że to stary dobry devil ale czy to źle?? Po co poprawiać coś co jest dobre, przypomnijcie sobie najpierw DMC2 a póżniej narzekajcie, że jest mało zmian itp. Dobra spadam ciorać dalej:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.