Za dużo narzekacie, po przejściu jej juz 7 razy uważam że jest spoko. A tak swoją droga jak wam idzie z achiwmentami?? Ma ktoś 1000?
A.L.I
5 04 2008, 17:55
Ja mam dopiero 40GS Przechodzę pierwszy raz i jak na razie bardzo mi się podoba Jestem bodajże w 6-7 misji. (Przechodziłem nie dawno pod wodospadem.) Nie gra specjalnie żeby za każdą misję dostawać najwyższą ocenę, więc zwracam się do kogoś kto taki robi/robił: Czy za przechodzenie misji z najwyższą oceną dostaje się jakieś nowe bronie?? Jeśli tak to czy się przydają, czy jednak lepiej używać podstawowego miecza i rewolweru??
HikiQmori
5 04 2008, 18:57
CYTAT(A.L.I @ 5 04 2008, 18:55)
Czy za przechodzenie misji z najwyższą oceną dostaje się jakieś nowe bronie?? Jeśli tak to czy się przydają, czy jednak lepiej używać podstawowego miecza i rewolweru??
Nic się nie dostaje, od początku do samego końca nawalamy wyłącznie Red Queen i Blue Rose (+ Yamato na Devil Triggerze). Nowe bronie dochodzą tylko Dantemu, ale dzieje się to automatycznie z biegiem gry, oceny nie mają na to żadnego wpływu.
A.L.I
12 04 2008, 13:45
Jestem teraz w 10 misji. Przed chwilą pokonałem drugiego anioła i gdzie teraz muszę iść?? Biegam po całej lokacji, byłem nawet przy wodospadzie i nie wiem co mam zrobić... Powie mi ktoś gdzie muszę iść dalej??
HikiQmori
12 04 2008, 14:44
Wracasz w okolice miejsca walki z Angelo Credo, a dokładnie to troche dalej, do głównej hali prowadzącej do kwatery Order of the Sword, (poznasz po laserach) i przechodzisz przez opuszczony teraz most.
Shagohad
15 04 2008, 23:04
Blagam, ludzie, niech ktos pomoze... Jak do K***Y nedzy przejsc tego (pipi)ego Sanctusa z misji 11 ?!?!?!?!?!. Ja juz normalnie nerwowo nie wytrzymuje . Do drugiej czesci walki dochodze bez zadnego problemu, ale potem.... Jest na to jakis sposob ??
des3
15 04 2008, 23:08
Ja tam i tak zagram w Diabełka jestem fanem serii i tyle.
HikiQmori
16 04 2008, 07:16
CYTAT(Shagohad @ 16 04 2008, 00:04)
Blagam, ludzie, niech ktos pomoze... Jak do K***Y nedzy przejsc tego (pipi)ego Sanctusa z misji 11 ?!?!?!?!?!. Ja juz normalnie nerwowo nie wytrzymuje . Do drugiej czesci walki dochodze bez zadnego problemu, ale potem.... Jest na to jakis sposob ??
Jeżeli podczas drugiej części walki masz problem ze złapaniem Sanctusa to najlepiej poczekaj, aż dziad schowa się do Savior'a i wtedy użyj Bustera na jego pięści, jeżeli ci się uda to Sanctus momentalnie wyskoczy z kolosa niechroniony osłoną i przez chwilę całkowicie podatny na ataki.
Bzdurski
19 04 2008, 13:01
W drugiej części walki często używaj Charge Shot, najlepiej trzeciego lvlu. Max 2 strzały i dziad już nie ma osłony.
HikiQmori
19 04 2008, 13:35
CYTAT(Bzdurski @ 19 04 2008, 14:01)
Max 2 strzały i dziad już nie ma osłony.
Bzdura Charge Shoty nie przebijają osłony Sanctusa.
Shagohad
20 04 2008, 01:35
W koncu udalo mi sie go pokonac :D. I teraz jak tak sobie pomysle, to ten boss jest tak banalny ze glowa mala . Biedak ledno co mnie moze tknac . Oczywiscie mowie o pierwszej konfrontacji z nim... bo przy ostatniej walce trzeba sie troche pomeczyc. Najgorzej mi sie walczy z ropucha. Drazni mnie zostac zamrozonym . Teraz przechodze gre na poziomie "Son of Sparda". I teraz mam takie pytanie. Ile wlasciwie jest tych poziomow trudnosci ??. 4 czy wiecej ??. Bo wiem ze jeszcze jest "Dante must Die"... ps. Szkoda ze ta gra nie ma opcji multiplayer
HikiQmori
20 04 2008, 09:45
CYTAT(Shagohad @ 20 04 2008, 02:35)
I teraz mam takie pytanie. Ile wlasciwie jest tych poziomow trudnosci ??. 4 czy wiecej ??.
Human, Devil Hunter, Son of Sparda, Dante Must Die, Heaven or Hell, Hell and Hell.
Shagohad
20 04 2008, 16:39
CYTAT(HikiQmori @ 20 04 2008, 10:45)
Human, Devil Hunter, Son of Sparda, Dante Must Die, Heaven or Hell, Hell and Hell.
OMG, az 6 ?? . Za wszelka cene musze odblokowac "Hell and Hell"
marycha
2 05 2008, 13:00
Generalnie to "Dante Must Die" jest najtrudniej przejść, Heven or Hell to banał( trzeba chyba być ułomnym żeby tu zginąć ) a Hell and Hell jest duzo łatwiejsze niż by sie wydawało...
więc tak... jestem początkujący gram 20 minut... no ale, zaseavovalem moment w grze kiedy jestem naprzeciwko drzwi prowadzących przed mały tunelik do pierwszego bossa... no i właśnie, biorę load a tu mi od początku całą misję daje (2) no i co teraz robić?
DJ1988
23 05 2008, 18:57
CYTAT(Zumner @ 23 05 2008, 19:48)
więc tak... jestem początkujący gram 20 minut... no ale, zaseavovalem moment w grze kiedy jestem naprzeciwko drzwi prowadzących przed mały tunelik do pierwszego bossa... no i właśnie, biorę load a tu mi od początku całą misję daje (2) no i co teraz robić?
Musisz przejść całą misję od początku. Sejwowanie podczas misji zachowuje tylko ilość orbów i Proud Souls których zdobyłeś.
Zumner
25 05 2008, 22:18
No to nieźle... na xboksie włączył mi się stan hibernacji, pad off no i poszedłem grać w bilarda wracam po 10h (kościół, obiad etc...) patrze (przechodziłem 3 misję) a tutaj cały czas się zliczył... (pamiętajcie dmc4 to nie to co gta4 tutaj quit menu się wlicza ;()
Masher
23 06 2008, 11:58
Coś mi w walce z Echidną nie wychodziły ciosy devil trigerem. Jak ona łapie sie za glowe to trzeba ja zaatakować devil triggerem po jakiegos specjala. Czy tak?
masterlag
23 06 2008, 13:03
Tak dokładnie w tym momencie tyle że jak jest ona w postaci "pełzającej" to najpierw musisz podskoczyć i dopiero wtedy użyć arma bo zakładam że chodzi ci o łapę Nero bo DT to nie to samo.
Masher
23 06 2008, 15:12
Tak pomyliło mi się: łapa - buster DT - to z Yamato
easye
24 06 2008, 15:48
Przeszedlem ta gre i mam mega mieszane odczucia. Bactracking jest tak wkurzajacy, ze gra od polowy staje sie nudna. Te same lokacje, Ci sami bossowie - chyba naprawde im pomyslow zabraklo i woleli na szybko skonczyc gre... 3 razy walczyc z tymi samymi przeciwnikami - troche kpina. Jak dla mnie gra na 7 - mozna pograc, moze kupic za jakies rozsadne pieniadze i tyle. Teraz czas na obczajenie NG 2.
WisnieR
27 06 2008, 08:18
Na jakiej zasadzie działa ten cały exceed? Za cholere nie moge skminić kiedy go ładować podczas combo. Raz mi wyjdzie a raz nie. Dopiero zacząłem gre i już mnie to frustruje.
Ukyo_Tachibana
27 06 2008, 08:31
Poprostu musisz klepac exceed po kazdym ciosie z dobrym timingiem trudna sprawa zwlaszcza zeby lv 3 ladowac ale obczaj jakies filmiki a klepanie to juz kwestia praktyki
szymen
19 07 2008, 16:06
Mam pytanie. Ktoś wcześniej napisał że najtrudniejszym poziomem trudności jest Dante must die , a 2 następne są łatwiejsze. Jakim cudem?? Czy nie powinno być że każdy następny jest trudniejszy??(Nie wiem bo na razie ich nie odblolowałm)
Flik
19 07 2008, 17:04
Oo Po Dante Must Die pewnie juz masz tak skilla wyrobionego, ze nastepne poziomy to juz wlasciwie tylko formalnosc.
masterlag
19 07 2008, 17:25
Jest jeszcze Heaven or Hell i Hell and Hell. Pierwszy o ile mnie pamięć nie myli to każdy monster na 1 hit( można całą grę przejść uzywająć br//e&i, nie pamiętam czy nero//dante też tam są na 1hit),a w HaH hero jest na 1hita monstery normalne ale zachowują się jak na devil hunterze więc to pestka (jeśli się myle to mnie poprawcie). Uogólniając DMD jest najtrudniejszy a te 2 tryby przechodzi się bardzo szybko i "nudno".
XM16E1
24 07 2008, 17:44
Mógł by ktos cyknąc fotkę z rankingu Bloody Palace(pierwsza 10)?
tk
4 08 2008, 18:41
to mój pierwszy poważny kontakt z serią i to jak najbardziej pozytywny. piękna grafa, świetnie wyreżyserowane scenki (czasami przesadzone, ale niektóre mocarne, a do tego niekiedy całkiem zabawane, zwłaszcza te z dante w roli głównej - mój faworyt to przedstawie w świątyni dante vs. agnus), ale przedewszystkim znakomity system walki. klepanie w tej grze to czysta przyjemność, podoba mi się chyba jeszcze bardziej niż w ng. co prawda w ogolnym rozrachunku lepiej mi się gra nero, ale dante oferuje o wiele większe skomplikowany system i stanowi to dobre wyzwanie dla takiego laika jak ja i z całą pewnością posiedze trochę nad rozgryzieniem tej postaci. wkurza jedynie backtracking bo od połowy w sumie przechodzimy te same, jedynie lekko zmodyfikowane poziomy. do tego gra jest wybitnie nastawiona na stylową rozwałkę, zmusza do szlifowania skilla i wynagradza coraz większym funem wyniesionym z rozgrywki. na bank sporo przy niej posiedze chociażby żeby dobić troche achievów (a nie są proste i wymagają trochę czasu).
CYTAT
aktualne nadal? orientuje się ktoś ile mniej więcej zajmuje przejście całego bloody palace?
Sandking
4 08 2008, 18:55
Scenka z Angusem wpisała się złotymi literami na mojej liście najlepszych filmów w grach
Agnus: It was my assumption that those demons would prove far inferior ...In the face of your tactics. Dante:You summon and kill... Summon and kill... I fail to see the logic here. Is sanity the price to pay... For power?! Agnus:Humans...They are but stubborn and foolish. It takes a journey to Hell for them to accept and praise their God ...A fact that tickles irony's judgement. Dante: And your judgements interest me not. For I'm here... To reclaim... What is rightfully mine! Agnus:Yamato! That is what you seek! And that is why I wait in your path! Dante:You will fumble in your opposition of my quest. Though I encourage! For an opportunity to battle a being of such grand delusions as you... Is a sweet fortune!
Lub jak kto woli w formie filmu
And the rest is silence
Seigaku
7 08 2008, 19:01
CYTAT(tk @ 4 08 2008, 19:41)
CYTAT
aktualne nadal? orientuje się ktoś ile mniej więcej zajmuje przejście całego bloody palace?
Plus-minus 3 godziny, grając na super Nero/super Dante pewnie ze dwie.
Niech ktoś w końcu cyknie tą fote. Gram na ps3, a ciekaw jestem jak tam wygląda sprawa z rekordami na iksie.
tk
8 08 2008, 18:54
Seigaku
8 08 2008, 23:41
A jednak japońce ostro szaleją także na X'ie. Dzięki, mógłbyś jeszcze strzelić foto polskiej pierwszej dziesiątki ?
tk
10 08 2008, 20:00
ale to chyba mało miarodajne bo nie wszyscy mają konto na polske
Zajcik
10 08 2008, 20:23
Przeca nie mozna miec konta na Polske
Seigaku
10 08 2008, 20:31
Nic mi o tym nie wiadomo, ja gram na peesie. Arigato gozaimasu tk .
GhettoKingSas
15 08 2008, 00:32
kurde xD 7 jestem ale daaaaawno nie gralem, trzeba bedzie pograc i do top 3 sie wbic ajjjjj i calaka zrobic wreszcie tk kup se vga kabel a nie sie na zwyklej bance meczysz dmc ma piekna grafe
tk kup se vga kabel a nie sie na zwyklej bance meczysz dmc ma piekna grafe
na zwykłej bańce ta gra też jest ładna... dopóki nie podłączy się xkloca do monitora/TV LCD. Potem już bańka leci przez okno na śmietnik Naprawdę szkoda tracić tyle śczegółow z gry.
Dark AlexX
11 10 2008, 16:51
CYTAT(MoniqaPS2PSP @ 11 10 2008, 17:32)
CYTAT(GhettoKingSas @ 15 08 2008, 01:32)
tk kup se vga kabel a nie sie na zwyklej bance meczysz dmc ma piekna grafe
na zwykłej bańce ta gra też jest ładna... dopóki nie podłączy się xkloca do monitora/TV LCD. Potem już bańka leci przez okno na śmietnik Naprawdę szkoda tracić tyle śczegółow z gry.
tiaa... na zwykłym TV to akurat zobaczysz masę szczegółów
GhettoKingSas
13 11 2008, 22:01
calak siedzi
do farmowania PROUD MILIONAIRE polecam 20 misje na DMD ^^ na NO ITEM , NO DAMAGE mozna spokojnie 6000 PS dostac
Flik
14 11 2008, 02:11
CYTAT(GhettoKingSas @ 13 11 2008, 22:01)
calak siedzi
do farmowania PROUD MILIONAIRE polecam 20 misje na DMD ^^ na NO ITEM , NO DAMAGE mozna spokojnie 6000 PS dostac
Ile godzin ci zeszlo? Maxuje teraz z kumplami Ace Combat (40h single + jakies dwa razy tyle na online) i chyba kolejnej gry z chorymi osiagnieciami nie przezyje xD
GhettoKingSas
14 11 2008, 03:37
120 h prawie ale pewnie da sie o wiele szybciej imo acziwy w dmc sa w miare normalne, bez zadnych udziwnien jedna z moich ulubionych gier na x360, ciesze sie ze calaka udalo mi sie pocisnac, jak gra wyszla to nawet nie myslalem ze bede w stanie xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.